Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز به نقل از  روابط عمومی دیوان عدالت اداری، شاکی به موجب دادخواستی ابطال بند ۱۰ و تبصره های ۱و ۲ آن از دفترچه تعرفه عوارض شهرداری محمد شهر کرج سال ۱۳۹۵ را خواستار شده بود و اظهار داشت که این مصوبه خارج از حدود اختیار شورا است و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی با ابطال این مصوبه وضع عوارض صدور پروانه ساخت برای بناهای احداث شده پیش از تشکیل شهرداری ها را مغایر قانون دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن مصوبه شورای اسلامی شهر محمد شهر کرج مندرج در بند ۱۰ دفترچه تعرفه عوارض و بهای خدمات سال ۱۳۹۵ شهرداری محمد شهر کرج به شرح ذیل است:
“در خصوص بناهای مسکونی غیر مجاز احداث شده قبل از تاسیس شهرداری در صورتی که وضعیت فعلی ساختمان با بناهای موجود در نقشه هوایی زمان تاسیس شهرداری تطبیق داشته باشد و قابل طرح در کمیسیون ماده ۱۰۰ نباشد ، بدون ارجاع پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ بنای فوق مجاز تلقی شده و صرفاً عوارض صدور پروانه معادل ۴۴ % عوارض روز (زمان رسیدگی )و برای بناهای تجاری قبل از تاسیس شهرداری که به صورت غیر مجاز ساخته شده اند ۱۰۰ % عوارض روز (زمان رسیدگی ) و برای بناهای تجاری قبل از تاسیس شهرداری که دارای پروانه بوده اند برای متراژ مازاد بر پروانه ۱۰۰ % عوارض روز (زمان رسیدگی ) به شرح بناهای مربوط به این تعرفه ، وصول و پایان کار یا عدم خلاف صادر خواهد شد .”

تبصره ۱ : بناهای احداثی قبل از تاسیس شهرداری به بناهایی اطلاق می شود که دارای قبض برق قدیمی قبل از تاسیس شهرداری بوده  و یا توسط  کارشناس رسمی دادگستری تعیین قدمت شده باشد.

تبصره ۲ : بناهای ابقاء شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها به شرح ذیل مشمول پرداخت عوارض می شوند :

الف:کلیه بناهای احداثی قبل از تاسیس شهرداری که در کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی جریمه برای آنها صادر شده باشد در کاربری مربوطه علاوه بر جرایم ،معادل ۵۵ % کلیه عوارض احداث بنا مشابه عوارض صدور پروانه به روز محاسبه و اخذ می گردد .

در پاسخ به شکایت مذکور ، رئیس شورای اسلامی شهر محمد شهر به موجب لایحه شماره ۱۱۵۳/۲ -۱۴/۷/۱۳۹۵ توضیح داده است که :
حسب وظایف و اختیارات مصرحه در بند ۱۶ ماده ۱۷ قانون تشکیلات،وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران ۱/۳/۱۳۷۵ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن ، شوراهای اسلامی شهر مجاز به وضع عوارض متناسب با تولیدات و درآمدهای پایدار به منظور تأمین بخشی از هزینه های خدماتی و عمرانی مورد نیاز می باشند و به حکم مقرر در تبصره ۱ ماده  ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ تکلیف به این امر گردیده. مضاف بر اینکه بر  اساس قانون تجمیع عوارض مصوب ۱۳۸۱ و آیین نامه اجرایی نحوه وصول و وضع عوارض توسط شوراهای اسلامی شهر ، بخش و شهرک موضوع قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ وضع عوارض جدید و یا افزایش نرخ هر یک از عوارض محلی با رعایت شرایط و تشریفات قانونی مربوطه پیش بینی شده است .

ثانیاً: مستنبط از بند ذیل ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها مالکین املاک و اراضی قبل از احداث ساختمان مکلف به اخذ پروانه ساختمانی بوده و مطابق بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها ، شهرداری مکلف به صدور پروانه ساختمانی وفق ضوابط طرحهای هادی و جامع ابلاغی و با اخذ عوارضات متعلقه قانونی مصوب شوراهای اسلامی شهر می باشند ،لذا در صورت تفریط مالکین در اخذ پروانه ساختمانی یا مغایرت بناهای احداثی با پروانه ساختمانی کلیه تخلفات ساختمانی مشمول تباصر ذیل ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها و نتیجتاً ملزم به پرداخت جرایم قانونی کمیسیون ماده ۱۰۰ خواهد بود لذا اخذ جرایم امری علیحده است .

ثالثاً: قانونگذارقبل از تاسیس شهرداریها ، تولیت و مدیریت روستاها و نظارت بر ساخت و ساز در روستاها را به دهداری های تحت نظارت بخشداری مرکزی محول نموده است ، لذا مالکین و متقاضیان احداث ساختمان مکلف بوده اند قبل از احداث بنا مبادرت به اخذ پروانه از مراجع نامبرده شده نمایند ،لذا با عنایت به عدم صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰ در رسیدگی به تخلفات مزبور و در راستای عمل به تبصره ۸ ذیل ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها ، مبادرت به اخذ عوارض مقرره مطابق تبصره ۲ بند ۱۰ دفترچه عوارض گردیده است و این امر بر خلاف ادعای شاکی با استناد به ماده ۴ قانون مدنی و در راستای قبول معافیت ساختمانهای احداثی قبل از تاسیس شهرداری از ارجاع و طرح در کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و تعیین جریمه برای آنها صورت گرفته است و تعیین عوارض  به نرخ روز یک رویه اداری و عرف محسوب می گردد .

در نهایت هیأت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی و با توجه به اینکه شهرداری ها برای احداث ساختمان وفق مقررات بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری و ماده ۱۰۰ همان قانون موظف به صدور پروانه ساختمانی شده اند و این امر دلالت بر بعد از تاسیس شهرداری دارد و نظر به اینکه در بند ۱۰ مصوبه مورد شکایت و تبصره ۱ و ۲ برای ساختمانهایی که قبل از تاسیس شهرداری احداث شده اند ، عوارض احداث بنا پیش بینی شده است ، همچنین عوارض احداث بنای مورد اشاره، مربوط به ساختمان هایی است که چندین سال از احداث آنها گذشته است ، بنابراین وضع عوارض صدور پروانه برای بناهای احداث شده مغایر قانون است و مصوبه مورد شکایت به علت مغایرت با قانون مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۸۸ و ۱۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال می شود .

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه کسب برای بازنشستگان

 به گزارش صدای ایران، دریافت جواز کسب برای هرکسی امکان‌پذیر است. حتی بازنشستگان و کارمندان مختلف نیز می‌توانند برای دریافت جواز مرتبط با بیزینس خود اقدامات لازم را انجام دهند. به طور حتم اگر اطلاعات جامع و کاملی درباره شرایط و مراحل دریافت جواز در اختیارتان باشد، در بازه زمانی بسیار کوتاهی می‌توانید این سند حقوقی را دریافت کنید.

در کل اگر فعالیت قانونی دارید، فرقی ندارد که حوزه فعالیت شما چیست. چه بازنشسته و‌کارمند باشید و چه در حال تحصیل، اگر شرایط و مدارک شما کامل باشد، به راحتی می‌توانید پروانه کسب برای فعالیت‌های تجاری خود دریافت کنید. قطعا با دریافت این مجوز نه تنها از محصولات و خدمات خود به صورت قانونی محافظت می‌کنید، بلکه امکانات دیگری نیز در اختیارتان قرار می‌گیرد که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها توضیح می‌دهیم.

معرفی انواع پروانه کسب

پیش از اقدام برای ثبت نام و دریافت پروانه کسب، باید با انواع آن آشنا شوید. در واقع این گواهی براساس نوع مشاغل به چهار دسته مختلف تقسیم شده است که باید متناسب با نوع بیزینس خود پروانه کسب مورد نظر را انتخاب کنید. اکنون به معرفی هریک از این دسته‌ها می‌پردازیم:

جواز کسب توزیعی

جواز کسب توزیعی به آن دسته از افرادی تعلق می‌گیرد که در زمینه فروش اقلام مصرفی فعالیت می‌کنند. بنابراین اگر شما فروشنده لباس هستید یا اقلام آرایشی و بهداشتی برای فروش دارید، باید مجوز رسمی توزیعی دریافت کنید. در غیر اینصورت تمام فعالیت‌های شما غیر قانونی خواهد بود.

جواز کسب تولیدی

افرادی که می‌خواهند در زمینه تولید پوشاک، مواد پلاستیکی، نان و شیرینی و... یک مکانی را برای فعالیت‌های تجاری خود انتخاب کنند، باید جواز کسب تولید را از صنف مربوطه دریافت کنند. در واقع این جواز برای افرادی صادر می‌شود که قصد تولید محصولات مختلف را دارند و باید شرایط آن را به طور کامل رعایت کنند.

جواز کسب فنی

این نوع جواز مختص افرادی است که در حوزه تعمیرات وسایل الکتریکی یا ابزارهای فنی فعالیت می‌کنند. هدف اصلی این افراد تعمیرات وسایل مختلف است. به همین علت حتما باید مدرک فنی و حرفه‌ای مختص به شغل خود را داشته باشند تا جواز کسب برایشان صادر شود.

جواز کسب خدماتی

مشاغلی که به جای ارائه و تولید کالا، خدمات مختلفی را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهند، نیاز به دریافت جواز کسب خدماتی دارند. آرایشگاه‌های مردانه و زنانه نمونه بارزی از این نوع مشاغل هستند که به این نوع جواز کسب احتیاج دارند و بدون این مجوز هرگونه فعالیت آن‌ها غیر قانونی خواهد بود.

شرایط دریافت جواز کسب برای بازنشستگان چیست؟

شرایط دریافت جواز کسب با توجه به نوع مشاغلی که در نظر دارید، متفاوت خواهد بود. اما در حالت کلی به دو صورت موقتی و دائم اهدا می‌شود. جواز موقتی یکساله است و نیاز به تمدید مجدد دارد. اما جواز دائم تا پنج سال اعتبار دارد و در صورت اتمام می‌توانید آن را تمدید کنید.

بدون شک برای دریافت هریک از این مجوزهای کسب شرایطی وجود دارد که فرد باید به طور کامل آن‌ها را رعایت کند. بنابراین فرقی ندارد که بازنشسته باشید یا یک کارمند فعال، در هر صورت باید شرایط و ضوابط زیر را رعایت کنید تا جواز کسب به شما تعلق گیرد.

بیش از هرچیز باید بدانید که جواز کسب تنها به افرادی تعلق می‌گیرد که در گذشته هیچ‌گونه مجوزی را دریافت نکرده باشند. اگر آقا هستید حتما باید گواهی پایان خدمت، معافیت و پایان تحصیل در اختیارتان باشد تا بتوانید جواز کسب دریافت کنید. برای دریافت پروانه کسب باید وضعیت ملک مورد نظر مشخص شود. اگر مالک هستید و قصد دارید جواز کسب برای ملک خود دریافت کنید، باید سند مالکیت را به همراه داشته باشید. اگر ملک شما استیجاری است، باید اجاره‌نامه ارائه دهید. اگر قصد فعالیت با سازمان‌های دولتی دارید، باید مبایعه نامه به نام خود داشته باشید. بازنشستگان باید مانند سایر افراد گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر و سابقه سو پیشبنه را از سازمان‌های نظارتی و آزمایشگاه‌های مربوطه دریافت کنند تا به آن‌ها جواز کسب تعلق گیرد. ارائه آخرین مدرک تحصیلی نیز جزو شرایط دریافت پروانه کسب است. البته اگر سن بالاتری دارید تنها کافیست سواد خواندن و نوشتن خود را اثبات کنید. می‌توانید در این زمینه مدارک مربوط به دوران ابتدایی را ارائه دهید. برای دریافت پروانه کسب حتما باید در حوزه مربوط به فعالیت‌های تجاری خود حداقل ده ساعت آموزش دریافت کنید و گواهی آن را برای اخذ مجوز به همراه داشته باشید. این آموزش‌ باید در مراکز و موسسات معتبر انجام شود. در آخر نیز شما باید از اداره اماکن نیروی انتظامی یک برگه تاییدیه به عنوان موافقت‌نامه داشته باشید تا بتوانید یک مکانی را برای فعالیت‌های تجاری خود ثبت کنید. 

ارائه گواهی سلامت و بهداشت نیز یکی دیگر از شرایط ثبت مجوز کسب و کار برای بازنشستگان است. البته برای همه کسب‌و‌کارها این برگه لازم نیست و در صورت نیاز باید دریافت کنید. 

مدت زمان دریافت جواز کسب برای بازنشستگان چقدر است؟

بازنشستگان یا هر صنف دیگری برای دریافت جواز کسب باید شرایط و مدارکی که عنوان شد را به همراه داشته باشند. پس از ثبت درخواست اولیه، اگر شرایط شما برای صدور مجوز برقرار باشد، یک نامه کتبی از سوی سازمان اصلی دریافت می‌کنید. از صدور این نامه به مدت سه ماه فرصت دارید که مدارک مورد نیاز را تکمیل کنید. این مدارک شامل گواهی وضعیت فعلی واحد، گواهی پایان خدمات، گواهی بهداشت و سلامت و... می‌شود. اگر مدارک کامل بود در عرض ۱۵ روز پروانه کسب در اختیار شماست.

افرادی هستند که به دلیل مشغله‌های کاری یا عدم تجربه در این زمینه نمی‌توانند برای دریافت جواز کسب اقدام کنند. در اینجا می‌توانید از کارشناسان مجموعه‌هایی که در این زمینه فعالیت دارند، مانند ثبت شو، برای دریافت این گواهی کمک بگیرید. ثبت شو یک وبسایت معتبر است که در زمینه خدمات ثبت و مالیات فعالیت می‌کند و می‌توانید برای دریافت پروانه کسب روی این مجموعه حساب کنید. همکاری با این پلتفرم بسیار راحت و سریع است و با یک هزینه مناسب تمام کارها بدون دردسر انجام می‌شود.

برگرفته شده از وبلاگ سایت ثبت شو


دیگر خبرها

  • صدور پروانه کسب برای بازنشستگان
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • ساختمانی که زیر یک تپه مصنوعی ساخته شد + فیلم
  • بازدید مدیرعامل سازمان عمرانی شهرداری تهران از سه پروژه
  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • صدور مجوز الکترونیک کسب و کار
  • صدور مجوزهای کاغذی ممنوع شد
  • اعمال تخفیف‌ها 5 تا 100 درصدی برای صدور پروانه ساخت
  • شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای شهر تهران