Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:25:28 GMT

صداوسیما درها را به تبلیغات مضر می‌بندد؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۷۵۵۴

صداوسیما درها را به تبلیغات مضر می‌بندد؟

اصلاح طرح ممنوعیت تبلیغ کالاهای غیرمجاز و آسیب‌رسان به سلامت در رسانه‌های ارتباط جمعی که امروز انجام شد، شاید عاملی باشد برای وادار کردن صداوسیما به برخورد مسوولانه‌تر نسبت به آنچه به عنوان آگهی بازرگانی از شبکه‌های رادیو و تلویزیونی خود پخش می‌کند.

به گزارش ایسنا، تبلیغ کالاهای مضر از رادیو و تلویزیون، از جمله موارد جدی برای گرفتن انگشت انتقادها به سمت رسانه ملی بوده است و چند سال قبل با تبلیغ کالاهای مضری چون کرم حلزون و چای سبز لاغری به اوج خود رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان این پرسش در ذهن رسانه‌ها، کارشناسان سلامت و همچنین مخاطبان پررنگ شد که آیا نسبت به آنچه در رادیو و تلویزیون ایران به عنوان رسانه دولتی تبلیغ می‌شود، نظارتی وجود ندارد؟!

این پرسش بی‌پاسخ ماند تا امروز که اعلام شد با تصویب مجلس، مدیران رسانه‌ها در صورت انتشار تبلیغات آسیب‌رسان به سلامت محکوم می‌شوند.

اما انتقاد به عملکرد تلویزیون در قبال آگهی‌هایی که در این سال‌ها پخش کرده است، همواره با این توضیح مسؤولان رسانه ملی همراه بوده که چاره‌ای جز تأمین بخشی از بودجه خود از طریق تبلیغات بازرگانی ندارند. آنها حتی از آگهی‌های بازرگانی به عنوان پاشنه آشیل خود یاد کرده‌اند.

علی دارابی که آن زمان معاونت سیما را عهده‌دار بود، توضیح داده است که «به دولت و مجلس اعلام کردیم حاضریم همه‌ی درآمد پخش آگهی را در اختیارشان قرار دهیم به شرط آنکه آنها نیز بودجه و اعتبارات سالانه رسانه ملی را پرداخت کنند.»

با چنین رویکردی از سوی مسوولان صداوسیما و در شرایطی که این روزها تبلیغات در قالب مقوله‌ای به نام اسپانسر به محتوای برنامه‌ها هم نفوذ کرده است، باید دید آیا اصلاح طرح ممنوعیت تبلیغ کالاهای غیرمجاز و آسیب‌رسان به سلامت در رسانه‌های ارتباط جمعی این بار می‌تواند مانعی برای پخش چنین کالاهایی در صداوسیما باشد.

قانون منع تبلیغ کالاهای مضر در رسانه‌ها اتفاق چندان جدیدی هم نیست؛ تبلیغ کالاهای مضر در رادیو و تلویزیون بر اساس ماده‌ی ۳۷ قانون برنامه‌ی پنجم توسعه و آیین‌نامه تبلیغات سازمان صداوسیما، ممنوع است، اما این قانون در بسیاری از موارد نادیده گرفته شده است.

حالا با انتشار خبری مبنی بر نظارت جدی‌تر بر انتشار تبلیغات آسیب‌رسان به سلامت و محکومیت مدیران رسانه‌ها در قبال پخش چنین برنامه‌هایی، به نظر می‌رسد دیگر صداوسیما نمی‌تواند تأمین بودجه خود از طریق تبلیغات را بهانه‌ای برای پخش چنین آگهی‌هایی بداند. این خبر در بدو امر می‌تواند نویدبخش تبلیغات سالم در تلویزیون باشد، اما اجرایی کردن آن پرسشی است که در آینده مشخص خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر بیست و دومین جشنواره ملی رسانه های ایران منصوب شد

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی مهدی عرفاتی را به‌عنوان دبیر بیست و دومین جشنواره ملی رسانه‌های ایران منصوب کرد.

به‌گزارش روابط‌عمومی معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات، فرشاد مهدی‌پور در حکم مهدی عرفاتی آورده است: «نظر به تعهد و تجربه ارزشمند جناب‌عالی در عرصه رسانه، به‌عنوان دبیر بیست و دومین جشنواره ملی رسانه‌های ایران منصوب می‌شوید».

معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات در این حکم تصریح کرده است: «امید است با استعانت از خداوند متعال و با بهره‌مندی از نظرات استادان و کارشناسان مجرب حوزه رسانه و علوم ارتباطات و ایجاد ساز و کار مناسب در دبیرخانه این جشنواره برای گردآوری، داوری و انتخاب آثار برگزیده با رویکرد حرفه‌ای و کارشناسی بر اساس ماده (2) قانون مطبوعات و تقویت مرجعیت رسانه‌های کشور و نقش‌آفرینی و حضور موثر آن‌ها در مواجهه با جنگ شناختی و ترکیبی علیه جمهوری اسلامی ایران موفق و موید باشید».

بر اساس این گزارش، مهدی عرفاتی با بیش از ۲۰ سال فعالیت حرفه‌ای رسانه‌ای، سال گذشته نیز دبیری بیست و یکمین جشنواره رسانه‌های ایران را بر عهده داشته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد
  • چگونه با وجود محدودیت ها در گوگل تبلیغ کنیم؟
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی نمایش خانگی / در وعده صادق روایت اول را ارائه دادیم
  • جبلی خبر داد: وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش‌خانگی در حال بررسی
  • خبر‌هایی از عرضه کالاهای تنظیم بازار در بیارجمند
  • تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!
  • دبیر بیست و دومین جشنواره ملی رسانه های ایران منصوب شد
  • فاصله‌ زیادی تا رسیدن به وضعیت مطلوب در عرصه تبلیغ داریم
  • دبیر بیست‌ودومین جشنواره ملی رسانه‌های ایران منصوب شد