Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

فرانسوا نیکولو، سفیر پیشین فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه یورونیوز تصریح کرد: موضع فرانسه همان است که از زمان سخنرانی رئیس جمهور امانوئل مکرون در آخرین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام شد، یعنی انتقاد از برنامه موشکی و تلاش ایران برای تسلط در منطقه.

ژان ایو لودریان، وزیر امورخارجه فرانسه روز چهارشنبه گذشته در جریان یک نشست مطبوعاتی در ریاض با عادل الجبیر، همتای سعودی خود با اشاره به برنامه موشکی ایران مدعی شد که تهران قصد سلطه‌گری بر منطقه را دارد و در این باره ابراز نگرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات ایران بلافاصله به سخنان وزیر امورخارجه فرانسه واکنش نشان دادند و اظهارات او را تحت تأثیر القائات عربستان دانستند.

به گفته فرانسوا نیکولو در بحران میان ایران و عربستان، موضع فرانسه نه خصومت با ایران، بلکه در مجموع یک رویکرد میانه‌رو برای پرهیز از خطر جدی در منطقه و بالا گرفتن تنش میان تهران و ریاض است.

نیکولو که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ سفیر فرانسه در تهران بود، با یادآوری سیاست اروپا در قبال برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) افزود: فرانسه در عین حال برخلاف آمریکا با حفظ برجام موافق است و در چهارچوب سیاست خارجی اروپا، پایبندی خود به توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرده است. بنابراین فرانسه در مجموع سیاست میانه‌ای را در برابر ایران در پیش گرفته است.

وی که کتابی به زبان فرانسه درباره ایران دارد، در پاسخ به این پرسش که آیا پاریس امروز از سیاست سنتی گلیستی (گلیسم اصطلاحی است که به موضع سیاسی فرانسه بر مبنای تفکرات و عقاید ژنرال چارلز دوگل اطلاق می‌شود) خود دور شده یا نه، گفت: فرانسه پیش از این و به‌ویژه در زمان سارکوزی(رئیس جمهور پیشین فرانسه) به آمریکا نزدیک شده بود اما مکرون امروز فاصله خود با نومحافظه‌کاران آمریکایی را بیشتر کرده و این باید بیشتر خوشایند ایران باشد.

 وی با اشاره به سیاست دولت کنونی فرانسه در برابر ایران گفت که مکرون امروز بیشتر شبیه ژاک شیراک عمل می‌کند.

امانوئل مکرون در سفر اخیر خود به امارات متحده عربی و عربستان بر لزوم قاطعیت در برابر برنامه موشکی و اقدامات ایران در منطقه تاکید کرده بود. سخنان وزیر امورخارجه فرانسه در ریاض تفاوت چندانی با اظهارات رئیس جمهور کشورش نداشت.

سفیر اسبق پاریس در تهران در پاسخ به سوالی درباره واکنش ایران گفت: «واکنش ایران به لودریان در مقایسه با سایر واکنش‌های معمول ایران شدید نه، بلکه متعادل است. امانوئل مکرون هم پیش از این نظیر چنین اظهاراتی را مطرح کرده بود اما ایران واکنش رسمی به آن نشان نداد. این به خاطر آن است که رئیس جمهور روحانی فردی محتاط و میانه‌رو است و با توجه به سفر آتی مکرون به تهران، جمهوری اسلامی نخواست به طور مستقیم در برابر رئیس جمهوری فرانسه واکنش نشان دهد و ترجیح داد درها را برای دوستی باز نگه دارد.

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به موضع گیری سیدمحمد خاتمی درباره حمله به اسرائیل /اصولگرایی واقعی یعنی این/آنها که برای دلار 20 هزار تومانی فریاد وااسلاما سر می دادند کجایند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه هم میهن در یادداشتی به مواضع خاتمی درباره حمله اخیر سپاه به اسرائیل پرداخته و نوشته است؛

موضع‌گیری روز گذشته آقای خاتمی درباره تنش موجود میان ایران و اسرائیل از این حیث اهمیت دارد که دو ماه پیش، از شرکت در انتخابات مجلس امتناع کرد.

آقای خاتمی در سخنانی در جمع مشاوران خود گفت: «پاسخ ایران به جنایت اسرائیل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود... عملیات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل با لحاظ همه جوانب امر در چارچوب مقررات روشن و مناسبات قانونی بین‌المللی صورت گرفت... عملیات ایران حاوی این پیام روشن بود که اسرائیل تصور نکند که هر جنایت و شرارت و عمل خلاف مقررات مسلم بین‌المللی انجام دهد و نهادهای بین‌المللی هم در مقابل آن به وظیفه قانونی خود عمل نکنند، بی‌پاسخ می‌ماند. جمهوری اسلامی نشان داد که توان و تدبیر لازم در تأمین منافع خود و برخورد با تجاوز و جنایت را دارد.»

این موضع آقای خاتمی را باید در کنار تنگ‌نظری‌های رسمی و نیز موضع انتخاباتی دو ماه پیش ایشان دید.

اینکه این رفتارهای وحدت‌شکن بخشی از نیروهای غالب نمی‌تواند توجیهی باشد برای ندیدن وضعیت خطیر کشور و اصول ملی، همچنان که رای ندادن در انتخابات گذشته به معنای فاصله‌گیری از سیاست اصلاح‌طلبانه نیست، بلکه برعکس همیشه این آمادگی وجود دارد که ضمن تاکید بر اصول اصلاح‌طلبی از مواضع درست نیز حمایت شود و این رفتار ۱۸۰ درجه مغایر با رفتارهای کسانی است که خود را اصولگرا معرفی می‌کنند ولی در واقعیت هیچ چیز جز چسبیدن به قدرت اصل و هدف پایانی مورد اتفاق آنان نیست.

کافی است نگاهی بیاندازیم به دوران سخت خاتمی و روحانی که چگونه تندروهای قدرت‌پرست علیه سیاست خارجی آنان اقدام عملی می‌کردند و حتی به آقای هاشمی هم رحم نمی‌نکردند و آن مشکلات را در غرب و آلمان برای دولت او ایجاد کردند تا اهداف ضدملی خود را پیش ببرند.

آنان آن اندازه در دشمنی‌های شخصی و قدرت‌طلبی‌های مبتذل غرق بودند که حاضر شدند در دوره احمدی‌نژاد سیاست مثلاً تهاجمی پیش بگیرند و به رادیکال‌ترین شکل، حتی در نفی هولوکاست سمینار گذاشتند، ولی امروز حتی یکی از آنان نیست که نه از کودکان بی‌پناه غزه دفاع کند و نه از تمامیت ارضی ایران.

کافی است نگاهی به مواضع آنان در موضوعات مشابه داخلی و اقتصادی در این دو دهه بیاندازیم تا ببینیم تا چه اندازه تحت سیطره منطق دوگانه قرار دارند. روزی برای دلار ۲۰هزار تومانی و تورم ۳۰درصدی فریاد «وااسلاما» سر می‌دادند و حتی در سال۱۳۹۶ به خیابان آمدند و خود را نماینده گرسنگان جا می‌زدند؛ درحالی‌که شکم‌های برآمده آنان از فرط خوردن جای خالی نداشت. ولی روز دیگر دلار چند برابر بالاتر و تورم ۴۵درصدی را هم نادیده می‌گیرند و حتی توجیه می‌کنند. این تفاوت اصولگرایان رسمی با «اصولگرایی اصل و واقعی» است.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896146

دیگر خبرها

  • آقای احمدی نژاد! اسرائیل، کشور است؟ /ناگفته هایی درباره واکنش معنادار رئیس جمهور پیشین به حمله موشکی سپاه
  • واکنش به موضع گیری سیدمحمد خاتمی درباره حمله به اسرائیل /اصولگرایی واقعی یعنی این/آنها که برای دلار 20 هزار تومانی فریاد وااسلاما سر می دادند کجایند؟
  • فرانسه سفیر خود را از جمهوری آذربایجان فراخواند
  • مکرون: مشارکت در رهگیری پرتابه های ایران به درخواست اردن بود
  • نقد کارشناسان آمریکایی و صهیونیستی به ضعف بایدن در قبال ایران
  • واکنش مکرون به احتمال لغو افتتاحیه المپیک پاریس
  • مکرون احتمال لغو افتتاحیه المپیک پاریس را رد نکرد!
  • احتمال لغو افتتاحیه المپیک پاریس | مکرون: پلن C هم داریم
  • اظهارات مکرون درباره پذیرش روس‌ها و انتقال افتتاحیه المپیک
  • موضع دو گانه ماکرون در قبال روسیه