Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@23:45:33 GMT

رشته تاریخ در کشور دچار عدم زایندگی است

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۱۷۰۷

رشته تاریخ در کشور دچار عدم زایندگی است

مشهد - ایرنا - رئیس انجمن ایرانی تاریخ گفت: رشته تاریخ در کشور ما امروز در شرایط عقیم وارگی و عدم زایندگی است و همین امر پیامدهای بسیاری برای این حوزه دانشی داشته است.

به گزارش ایرنا، دکتر شهرام یوسفی فر روز چهارشنبه در چهارمین همایش تاریخ دانان ایران در مشهد افزود: شاخصه این وضعیت نبود نظریه تاریخ معاصر و فقدان تعاریف بنیادی از مفاهیم این دانش است که بحران هایی در حوزه روش شناسی، بی ارتباط بودن مسائل ثبتی تاریخی با مباحث اجتماعی امروز، بحران نظام رشته ای و ضعف هویت تاریخی را موجب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: وضعیت کنونی این رشته تنها به شرایط درون رشته ای تاریخ بازنمی گردد بلکه به ناکارآمدی عملکردی علمی این رشته و اشکال در گردش سرمایه انسانی و ایده ها در این رشته نیز مربوط می شود که در موارد بسیار خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: در این میان آنچه در زمینه رشته و دانش تاریخ مورد تاکید و اهمیت است ارتباط آن با فضای اجتماعی است زیرا ما حامل فضای معنوی و حافظه تاریخی و اجتماعی مردم هستیم و باید این نبود ارتباط و پیوند حل شود.
رئیس انجمن ایرانی تاریخ اظهار کرد: این انقطاع تاریخی و گسست های ایجاد شده مظاهر زیادی دارد و در واقع آنچه با عنوان ادبیات تاریخی داریم نمی تواند انتظارات مردم را از این حوزه برآورده کند و این انسداد موجب می شود این رشته در ساماندهی نهادی خود دچار مشکل شود.
افزود: از این رو نیاز محوری در حوزه رشته های تحصیلی آن نیز تا کنون محقق نشده و آگاهی و هویت صنفی بین دانش آموختگان آن ایجاد نشده است در حالی که این رشته همانند رشته های روان شناسی و حقوق نیاز به یک تشکل صنفی قوی دارد.
دکتر یوسفی فر توضیح داد: مورخان مجموعه ای از اطلاعات و تاریخ را در خود دارند که طرح و بیان آن مخاطره آمیز است و وقتی یک نظام صنفی قوی حامی آنان نباشد جرات بازگو کردن آن را ندارند زیرا گفتن آن در واقع برایشان هزینه بر است.
وی با بیان اینکه برخی مطالب و مباحث، بسیار پویا و فعال در جامعه وجود دارد اما ما تاریخدانان به آن ورود نمی کنیم، گفت: به عنوان نمونه حوزه روابط خارجی، مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی، همه مباحث تاریخی و در واقع موضوعات البته نه برای ما تاریخ دانان بلکه برای جامعه جذاب است .
یوسفی فر با اشاره به موضوع کوروش و روز جهانی بزرگداشت او در آبانماه گفت: برخی به صورت فردی به این موضوع وارد شدند اما موضوع کوروش به عنوان موضوعی که مبتلابه جامعه و حوزه کارشناسی تاریخ و بحث مورد توجه جامعه امروز است به هیچ وجه ادبیاتی پیرامون آن تولید نشده در حالی که باید صدها سخنرانی از اهل تاریخ در این حوزه شکل می گرفت و نه تنها متخصصان عصر باستان و هخامنشی، بلکه تمام کسانی که توان کارشناسی داشتند باید بدان ورود پیدا می کردند.
وی عنوان کرد: علت عدم ورود آن است که احساس می کنند هزینه بر است و نباید ورود کرد و می گویند بگذارید جامعه هر برداشتی می خواهد، داشته باشد.
وی ادامه داد: در مقابل، این شرایط موجب بی اعتنایی تاریخ دانان به مناقشات داخلی و خارجی می شود چنانکه امروز نسبت به تکه، تکه شدن مواریث تمدنی و معنوی خود در حوزه خارجی بی اعتنا شده ایم و در حوزه داخلی هم به بسیاری از مباحث اعم از امنیت اجتماعی، حقوق شهروندی و غیره حاضر به ورود نشده ایم.
وی با تاکید بر لزوم آسیب شناسی وضعیت موجود رشته و دانش تاریخ افزود: پس از شناسایی این آسیب ها باید اجماع کلی بر روی این مسائل حاصل شده و روش های علمی و منطقی برای خروج از این شرایط استخراج و ارائه شود.
این همایش که امروز در مشهد آغاز شده به مدت 2 روز ادامه دارد.
خبرنگار: فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
1906/5132

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • نمایش خیابانی «لکه‌های پاک»؛ بازتابی از حادثه عاشورای تاریخی حرم رضوی
  • طهرانچی: نسل جوان به دنبال توانایی است، نه دانایی
  • کینه صهیونیستی به روایت مصری
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است
  • گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است/ باید نگران آینده پزشکی باشیم