Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۱۳۹۴ بودجه قرآنی به میزان ۵۰ درصد تخصیص خورد اما در نهایت ۱۲/۵ درصد آن به دست شورای توسعه فرهنگ قرآنی رسید و سال ۱۳۹۵ نیز این رقم به ۱۰ درصد کاهش یافت. اکنون نیز در نهمین ماه سال ۱۳۹۶ سرنوشت تخصیص ۸۵ درصدی بودجه امسال نامعلوم است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، تیر ماه سال جاری بود که محمدرضا فراهانی رئیس کمیته تخصیص اعتبار صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی، از تخصیص 85 درصدی بودجه قرآنی سال 96 خبر داد و با اشاره به اینکه این میزان نسبت به تخصیص‌های بسیاری دیگر از دستگاه‌ها رقم خوبی است، گفت «در این زمینه باید از سازمان برنامه و بودجه نیز تشکر کنیم که رقم خوبی را ابلاغ کرده است و قطعاً در تلاش خواهیم بود که 100 درصد اختصاص یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اما امروز قریب به پنج ماه از زمان این اظهارات می‌گذرد و در حالی که وارد نهمین ماه سال 1396 شده‌ایم خبری از این تخصیص 85 درصدی نیست، حتی به میزان 5 درصد.

بودجه قرآنی در سال‌های 1394 و 1395 مبلغ 200 میلیارد تومان بود که هر دو آنها در انتهای این دو سال به ترتیب به مبلغ 25 و 10 میلیارد تومان پرداخت شد. کل این بودجه برای سال 1396 به 100 میلیارد تومان کاهش یافت و با وجود تخصیص 85 درصدی تاکنون حتی یک ریال آن پرداخت نشده است.

این در حالی است که فراهانی درباره زمان پرداخت بودجه قرآنی امسال گفته بود «امسال مانند سال گذشته نیست و بودجه در روزهای پایانی دریافت نخواهد شد و طی چند زمان، بودجه ابلاغی دریافت خواهد شد، ... حدس من این است که اگر تفاهم‌نامه امضا شود به طور معمول باید در مردادماه بودجه ابلاغی دریافت شود.»

وی فراهم نبودن شرایط صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی را مانع دریافت بودجه سال 95 اعلام کرده و گفته بود «با توجه به اینکه امسال اولین سالی است که سیستم بر روی روال افتاده است و از ابتدای سال تکلیف مشخص است مشکلات سال قبل وجود نخواهد داشت. اگر سال قبل مشکلات صندوق وجود نداشت، شاید ارقام بیشتری را دریافت می‌کردیم.»

فراهانی 25 مهرماه از صدور دستوری از سوی سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت نیمی از بودجه تخصیصی سال 96 خبر داد؛ اما این خبر مقید به این جمله بود که «بنا بر دستور مسئولان، خزانه باید نیمی از 85 میلیارد تومان بودجه ابلاغی را بررسی و در صورت تأمین اعتبار آن را تخصیص دهد.»

امروز قریب به 40 روز از آخرین اظهار نظر رئیس کمیته تخصیص اعتبار صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی درباره بودجه سال 96 می‌گذرد اما هنوز خبری از این بودجه نیست و نمی‌دانیم تا چه زمانی باید دلمان را به تخصیص‌های بی‌حاصل بودجه‌های قرآنی سالانه خوش کنیم.

قطعا اظهارات مسئولان قرآنی از جمله رئیس کمیته تخصیص اعتبار صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی بر اساس وعده‌هایی است که به آنها داده می‌شود؛ اما روند کلی اختصاص بودجه به فعالیت‌های قرآنی از سال 1390 از طرح موضوع اختصاص نیم درصد بودجه به فعالیت‌های قرآنی گرفته تا تقلیل‌های سالانه این بودجه، انسان را به به این نتیجه می‌رساند که یکی از مصادیق مهجوریت قرآن کریم این است که فعالیت‌های قرآنی جزو اولویت‌‌های فرهنگی مسئولان نیست، در صورتی که از سوی رهبر معظم انقلاب امری «راهبردی» تلقی می‌شود.

انتهای پیام/

R1397/P1397/S4,37/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روزنامه جمهوری اسلامی به رئیسی

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اصطلاح «ترک فعل» چند سال قبل توسط بعضی از دست‌اندرکاران امور قضائی از ادبیات حوزوی وارد ادبیات سیاسی شد.

این اصطلاح که ابراهیم رئیسی در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه تکرار می‌کرد با هدف پیدا کردن راهی برای تبلیغات علیه رقبای سیاسی و دنبال مطرح کردن خود بود.

با استفاده از این اصطلاح تلاش کردند به افکار عمومی بگویند مسئولین اجرائی وقت در انجام وظایف خود کوتاهی کرده‌اند و به همین دلیل باید کنار بروند و جای خود را به ما بدهند که اهل «ترک فعل» نیستیم و دقیقاً به وظایف خود عمل می‌کنیم.

رقابت در عالم سیاست، امری طبیعی است و حتی لازم و مفید هم هست به این شرط که سالم باشد. وقتی رقابت از مرز سلامت عبور کند و به اغراض شخصی و جناحی آلوده شود، هم بی‌ارزش می‌شود و هم برای جامعه زیانبار خواهد بود و حتی خیلی سریع به آفتی برای لطمه زدن به همان کسانی که عاملان آلوده کردن آن بودند تبدیل خواهد شد و ترکش آن به خود آنان اصابت خواهد کرد.

نزدیک‌ترین و دم دست‌ترین مصداق برای این ادعا، گرفتار شدن مسئولین اجرائی کنونی به اتهام «ترک فعل» است. اکنون یکی از مهم‌ترین انتقادهائی که افراد صاحب نظر و مستقل به دولت دارند اینست که چرا از افراد زبده، کاردان و قوی برای اداره وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرائی استفاده نمی‌کنید؟ محتوای ایراد و اعتراض این افراد اینست که به سراغ افراد توانمند نرفتن از مصادیق بارز «ترک فعل» است. مهم‌تر اینکه با این «ترک فعل» مرتکب اقدام خلافی هم شده‌اید و به جای افراد کاردان و توانمند به سراغ افراد ضعیف رفته‌اید و با این کار خودتان مشکلات زیادی برای کشور به وجود آورده‌اید.

منظور معترضین این نیست که مسئولین به سراغ جناح مقابل خود بروند. حرف اصلی آنها اینست که در جامعه ما افراد مستقلی وجود دارند که در زمینه‌های مختلف صاحب تجربه هستند و بدون وابستگی جناحی آماده خدمت به کشور و پیشبرد امور اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... هستند. در بعضی از دولت‌های گذشته در همین دوران نظام جمهوری اسلامی دیدیم که حتی هیأت دولت ترکیبی از اعضای جناح‌های مختلف و عناصر مستقل بودند و متعهد شده بودند بدون اِعمال وابستگی‌های جناحی به وظایف خود عمل کنند و همین کار را هم کردند و امور کشور را به درستی به پیش بردند.

مورد دیگر از مصادیق «ترک فعل» عدم برخورد سیاسی قاطع با چین و روسیه در مورد خیانتی است که آنها به ایران در زمینه تمامیت ارضی کشور درخصوص جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس کردند. چین در سال گذشته در یک مورد و روسیه در همین امسال دو بار مرتکب این خیانت شدند و مسئولین دیپلماسی خارجی ما فقط به گلایه و احضار سفیر یا کاردارشان اکتفا و چین و روسیه هم با توجیهات غیرموجه از ماجرا عبور کردند. در این ماجرا، وظیفه دولت این بود که تا وادار کردن دولت‌های چین و روسیه به عذرخواهی رسمی و سپردن تعهد عدم ارتکاب مجدد چنین خیانتی دست از تلاش برندارد و راه‌هائی را برای رسیدن به این هدف انتخاب کند و بپیماید ولی متأسفانه چنین نکرد. این، از مصادیق بارز و کاملاً روشن «ترک فعل» است.

سومین مورد، مبارزه جدی، قاطع و کارساز با مفاسد است که قول ریشه‌کن ساختن آن را داده‌اند ولی به آن عمل نشده است. صاحبنظران می‌گویند برای خشکاندن ریشه فساد توسط دولتی که تمام امکانات را در اختیار دارد و طبق اراده و خواست خود در حد یک حکمرانی یکدست عمل می‌کند، دو سال و نیم برای عملی کردن وعده‌ای مانند جلوگیری از تکرار مفاسد اقتصادی کافی است، ولی متأسفانه انواع و اقسام مفاسد همچنان وجود دارند که بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آنها فساد واردات چای است. وجود این فساد، علیرغم توجیهات غیرموجهی که بعضی مسئولین کرده و می‌کنند، از مصادیق بارز «ترک فعل» مسئولین اجرائی است.

مشکل بزرگی که از زمان دولت‌های نهم و دهم به وجود آمد و تاکنون ادامه دارد اینست که مسئولین در برابر مفاسد منفعل هستند. برای مبارزه با مفاسد، فقط گفتن و شعار دادن کافی نیست. مردم با دیدن اینهمه مفاسد خسته شده‌اند و همزمان با آن، تحمل گرانی‌ها آنها را خسته‌تر کرده است. حالا که اصطلاح «ترک فعل» وارد ادبیات سیاسی جامعه ما شده، تلاش کنید با پرهیز از «ترک فعل» مشکلات را برطرف و مردم را به زندگی و آینده امیدوار نمائید.

tags # سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار از حمام در خون دختران باکره تا خوردن خون کودک؛ آیا انسان راه غلبه بر مرگ را پیدا می‌کند؟ (عکس) جانور عجیبی که آنقدر رابطه جنسی برقرار می‌کند تا بمیرد! تجربه نزدیک به مرگ چیست و چه حسی دارد؟ مغز انسان چند ثانیه پس از جدا شدن سر از بدن زنده می‌ماند؟

دیگر خبرها

  • کاهش مهجوریت قرآن به برکت جمهوری اسلامی
  • به برکت نظام جمهوری اسلامی امروز تا حدودی قرآن کریم از مهجوریت درآمده است
  • به برکت نظام جمهوری اسلامی قرآن کریم تا حدودی از مهجوریت درآمده است
  • طعنه سنگین روزنامه جمهوری اسلامی به رئیسی
  • ابلاغ ۹ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای خراسان جنوبی
  • تخصیص ٢٣ درصد بودجه آبخیزداری تاکنون / سازمان برنامه و بودجه کمک کند
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت در انتظار تخصیص بودجه/۴۶ میلیارد تومان واریز می‌شود
  • از اجرای دومین دوره طرح سراسری «بهار در بهار» تا برگزاری مسابقات حفظ قرآن کریم
  • شصت در صد اعضای کتابخانه ها کودک و نوجوان هستند
  • ارزیابی عملکرد قانون بودجه 1402 در حوزه دین، ارشاد اسلامی و اوقاف