Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود باقرزاده کریمی، معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگارحوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛با اشاره به وضعیت کنونی تالاب صالحیه نظرآباد اظهار داشت:متاسفانه تالاب صالحیه وضعیت خوبی ندارد و علت آن زهکشی تالاب به دست یکی از موسسات جهادکشاورزی برای تحقیقات در این تالاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زهکشی تالاب صالحیه باعث شده است که قسمت اعظم این تالاب خشک شود.

باقرزاده کریمی بابیان اینکه منبع اصلی حقابه تالاب صالحیه رود ابهر است گفت:تالاب از دو منبع آبگیری می شود که 80 درصد آن از رود ابهر  و 20 درصد دیگر از رودخانه کردان است.

وی با اشاره به خشک شدن جنوب تالاب که باعث ایجاد کانون گرد و غبار شده است، افزود: زهکشی تالاب صالحیه باعث خشک شدن این تالاب از جنوب نظرآباد شده است که به کانون گرد و غبار تبدیل و به شهر تهران نفوذ کرده است.

معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه انتقال آب تالاب صالحیه به دریاچه نمک یک امر طبیعی است، گفت: آب رودهای دامنه جنوبی البرز به دریاچه نمک و آب رودهایی مانند لتیان،لار ،جاجرود و کرج به دریاچه نمک قم می ریزد.

وی ادامه داد: محیط زیست طبق برنامه  ششم توسعه امسال برای احیای این تالاب اقداماتی انجام می دهد.

باقرزاده کریمی با اشاره به اقدامات محیط زیست یرای احیای تالاب صالحیه نظر آباد گفت:یکی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای تالاب، بستن زهکشی در تالاب است و دیگری گرفتن حقابه این تالاب از کردان و ابهررود  است.

وی افزود: مکاتباتی با وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای گرفتن حقابه و بستن زهکشی انجام داده ایم که امیدوارم این مکاتبات نتیجه بخش باشد.

معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مدعیان احیای تالاب ها اظهار کرد: در کشور مدعیانی برای احیای تالاب ها وجود دارند که مهمترین آنها مردم هستند و خواستار احیای تالاب های کشور هستند.

باقرزاده کریمی با اشاره به تلف شدن پرندگان مهاجر بر اثر خشک شدن تالاب صالحیه افزود:زمانی که این تالاب پر آب بود پرندگان مهاجر زیادی و با تنوع زیستی فراوانی وجود داشت که یک صحنه و جاذبه گردشگری زیبایی ایجاد کرده بود .

وی با بیان اینکه وسعت تالاب صالحیه 8 هزار هکتار است، افزود: اگر این تالاب احیا شود به کنوانسیون رامسر هم معرفی خواهیم کرد.

معاون امور تالاب ها و پارک های ملی دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که 20 درصد گردو غبار تهران از خشک شدن این تالاب است، گفت: بخش هایی از جنوب قزوین و نظرآباد به طور کامل خشک شده اند و 20 تا 30 درصد گردوغبار شهر تهران به دلیل خشک شدن تالاب صالحیه است که اگر این تالاب احیا و زهکشی آن بسته شود به طور حتم از 20 درصد گردوغبار تهران نیز کاسته می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!