Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@09:45:09 GMT

عرفان کاربردی به مردم معرفی نشده است

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۷۷۱۰

عرفان کاربردی به مردم معرفی نشده است

اردبیل – مدیرکل فرق، ادیان و مذاهب تبلیغات اسلامی معتقد است عرفان کاربردی به مردم معرفی نشده و متأسفانه نقش عرفان در زندگی به درستی تدوین نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام احمد حاتمیان ظهر پنج‌شنبه در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران و قرارگاه‌های فرهنگی شهرستان‌های شمال غرب کشور در اردبیل تصریح کرد: در صورتی که عرفان کاربردی به مردم معرفی می‌شد بسیاری از آسیب‌ها را شاهد نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در صورتی که برای جوان جویای معنویت، معنویت درست مبتنی بر قرآن معرفی نشود، دور از انتظار نیست که جذب فرقه‌های دیگر خواهد شد.

مدیرکل فرق، ادیان و مذاهب تبلیغات اسلامی تأکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد فرق انحرافی به دلیل شهرت، ثروت و شهوت طلبی بنیان‌گذاران آن ها ایجاد شده‌اند و از سویی کمک‌کاری حوزه‌های علمیه و مراکز علمی دینی زمینه گسترش فرقه‌ها را فراهم ساخته است.

خاتمیان افزود: زمانی که مراکز فرهنگی و دینی در جامعه به درستی فعالیت نداشته باشند، فرقه‌ها گسترش می‌یابند و نقطه جذب فرقه‌ها خلأهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و معیشتی است.

وی تأکید کرد: در صورتی می‌توان با فرقه‌های انحرافی مقابله کرد که مراکز علمی دینی کارکرد بهینه داشته و معنویت مورد نیاز جامعه را در اختیار آن قرار دهند.

مدیرکل فرق، ادیان و مذاهب تبلیغات اسلامی همچنین به ضرورت تقویت همگرایی جامعه اسلامی تأکید و اضافه کرد: در واقع مقابله با جریان‌های انحرافی و زدودن انحرافات از دین در این حوزه اهمیت ویژه دارد.

خاتمیان متذکر شد: هر چند در بین مکاتب فکری اسلامی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد اما حفظ اتحاد و انسجام ضروری است.

وی با ذکر مثالی به سکونت اهل سنت در کشور اشاره و تأکید کرد: نزدیک به ۱۰ درصد جمعیت ما اهل سنت است و ضروری است بین اهل سنت و جریان‌های افراطی‌گری تفکیک قائل شویم؛ هر چند که برخی جریانات از درون جامعه اهل سنت ایجاد شده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین علی جنتی پژوهشگر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) در سی اُمین پیش نشست ملی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام در مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) اظهارکرد: ایران اسلامی مدعی تمدن نوین اسلامی است و بی شک این تمدن بدون عقلانیت، مطالبه جمعی، مسئولیت اجتماعی و عدالت اجتماعی امکان‌پذیر نخواهد بود. در این میان، علما به عنوان وارثان انبیاء و مفسران دین، نقشی محوری در ترویج این ارزش‌ها و زمینه‌سازی برای ساخت جامعه‌ای نوین بر پایه آموزه‌های اسلامی دارند.

وی افزود: امام رضا (ع) در بیان مسئولیت خطیر علما می‌فرمایند: "فقها باید مردم را از شر دشمنان نجات دهند، با مظاهر ناعدالتی و تبعیض مبارزه کنند و بر ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی پایبندی به حقوق اخلاقی و انسانی ایرانی و اجتماعی تاکید کنند."
جنتی با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی علما ابعاد مختلفی دارد، بیان کرد: ترویج علم و دانش، روشنگری افکار عمومی  و ارتقای سطح معرفت دینی مردم از طریق برگزاری کلاس‌ها، سخنرانی‌ها، تالیف کتب و مقالات و استفاده از ابزارهای نوین رسانه‌ای. ترویج آموزه‌های اخلاقی دین مانند صداقت، امانت‌داری، انصاف، و کمک به نیازمندان برای اصلاح اخلاقی جامعه و مبارزه با مفاسد اجتماعی، نقد ظلم و ستم، ترویج عدالت و انصاف، حمایت از اقشار ضعیف جامعه برای ایجاد جامعه‌ای متعادل و برخوردار از رفاه عمومی لازم و ضروری است.

پژوهشگر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) تأکید کرد: ترویج فرهنگ انفاق و وقف و ارائه راهکارهای مناسب برای توزیع عادلانه ثروت و منابع در جامعه برای کاهش نابرابری‌ها و فقر اقتصادی دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه علما با ایفای این نقش‌ها می‌توانند در تحقق عدالت اجتماعی و تمدن نوین اسلامی یاریگر مردم باشند، افزود: علما روشنگری افکار عمومی و خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان برای دفاع از کیان دین و مملکت و حفظ استقلال و امنیت کشور می توانند نقش موثری داشته باشند.

وی ادامه داد: نمونه‌هایی از نقش‌آفرینی علما در تاریخ اسلام  را می توان معرفی کرد، امام علی (ع) الگوی عدالت و انصاف، در دوران خلافت خود، اهتمام ویژه‌ای به رفع تبعیض و توزیع عادلانه ثروت و منابع در جامعه داشتند.شیخ صدوق فقیه برجسته شیعه، با تاسیس دارالعلم و پرورش شاگردان برجسته، نقش مهمی در ترویج علم و دانش و حفظ معارف دین ایفا کرد وعلامه طباطبایی مفسر قرآن کریم، با تفسیر قرآن به روشی نوین و با استفاده از عقل و برهان، به فهم عمیق‌تر آیات الهی و ارتقای سطح معرفت دینی مردم کمک کرد.

جنتی در خاتمه تأکید کرد: امام خمینی (ره) با رهبری انقلاب اسلامی، جامعه‌ای ایمانی و الهی را بر پایه آموزه‌های دین اسلام بنا نهاد و نظامی بر اساس عدالت اجتماعی و رفاه عمومی مردم ایجاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسئولان به جامعه نخبگان توجه داشته باشند
  • رهبر انصارالله یمن: این معادله تثبیت شد که اگر دشمن اقدامی کند، باید منتظر واکنشی سهمگین باشد
  • تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار
  • تأکید بر اهتمام دستگاه‌های اجرایی در اجرای مصوبات ستاد عفاف و حجاب
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • نیروهای مسلح محبوب‌ترین قشر در بین مردم هستند
  • علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود
  • معرفی رئیس کل دادگستری استان سمنان
  • اجرای نمایش کمدی و موزیکال «مبارک و راز شهر قصه» در فریمان