Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان - ایرنا - علمای اهل سنت و تشیع سیستان و بلوچستان نابودی داعش به دست مدافعان اسلام را افتخاری برای ایران اسلامی به عنوان پرچمدار مبارزه با تروریسم اعلام و از درایت و تدابیر رهبر معظم انقلاب و فرماندهی شایسته سردار سرلشکر سلیمانی قدردانی کردند.

به گزارش ایرنا دین مبین اسلام و پیامبر رحمت و رافت حضرت ختمی مرتبت (ص) کوبنده ظلم و ستم، شکننده بت و بت پرستی، زداینده کینه ها، کدورت ها، خودخواهی ها، تعصب ها و فرقه گرایی ها و تفرقه افکنی هاست اما داعش و سلفی ها با جنایات خود چهره ای بی رحم از اسلام به جهانیان نشان دادند که این خلاف افکار و سیره پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همان گونه که به فرموده خداوند ظلم پایدار نیست به فضل الهی و تلاش جبهه مقاومت کشورهای اسلامی عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان و ایران طومار گروه تکفیری و تروریستی داعش با وجود همه حمایت های استکبار از آن در اواخر آبان ماه امسال با تقدیم نامه ای از سوی سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به رهبر معظم انقلاب، در هم پیچیده شد.
علمای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان همسو با مردم این استان ضمن ابراز خرسندی از شکست داعش در منطقه این هدیه را تحقق مدد و نصرت الهی دانسته و تلاش های جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، جانفشانی و ایثار گری شهدای مدافع حرم و فرماندهی لایق سردار سرلشکر سلیمانی را در این موفقیت محور اصلی عنوان کردند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: به یاری خدا تا سه ماه دیگر پرونده داعش برای همیشه جمع خواهد شد و نام و تفکر داعش را باید نه در مزبله تاریخ بلکه در مقبره تاریخ جستجو کرد.
آیت الله عباسعلی سلیمانی اظهار داشت: با تدبیر سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی و همکاری حکومت های عراق و سوریه و برخی قدرت های شرقی، گروه تکفیری و تروریستی داعش امروز قدرت مانور خود را از دست داده است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان های سیستان و بلوچستان و کرمان افزود: ادعای داعش ایجاد حکومتی به گستردگی حکومت بنی امیه در شامات و بنی عباس در بغداد و عراق با زیرساخت هایی مبتنی بر خشونت، ناروایی ها و اعدام غیر مشروع افراد بیگناه بود.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: بدعتی به نام داعش در جهان اسلام به وجود آمد تا چهره اسلام را کریه و خشن نشان دهد.
نماینده اهل سنت مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در شکست گروههای تکفیری و داعش چشمگیر و غیر قابل انکار است.
مولوی نذیراحمد سلامی اظهار داشت: نقش ایران در شکست داعش بسیار مهم و چشمگیر بود و رهبر معظم انقلاب، سردار سلیمانی، نیروهای سپاهی و بسیجی در این موفقیت تاثیر بسزایی داشتند.
وی افزود: نیمی از پیروزی نیروهای مقاومت در شکست داعش از سوی ایران بوده و نیمی دیگر این موفقیت توسط نیروهای جبهه مقاومت در دیگر کشورهای اسلامی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: گروه تکفیری داعش در مدت فعالیت خود در منطقه چهره اسلام را خدشه دار و آن را مظهر خشونت و جنگ طلبی معرفی کرد که این لکه ننگ نیز با تبلیغ اسلام ناب محمدی(ص) قابل زدودن است اما خسارت های مالی و جانی این گروه تکفیری جبران ناپذیر است.
نماینده اهل سنت مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: آسیب های گروه تکفیری داعش نتیجه عملکرد ضعیف مسلمانان بود و از آن می توان درس وحدت و همبستگی گرفت و راه را بر هر گونه تفرقه و اختلاف بست.
مولوی سلامی تاکید کرد: اگر چه داعش و فتنه آن با مقاومت و مقابله نیروهای جبهه مقاومت برچیده شد و این گروه از نظر فیزیکی و تشکیلات شکست خورده است اما باید مراقب تفکر آن بود.
مدیر دبیرخانه ائمه جمعه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: وعده و نصرت الهی بار دیگر با اتحاد و همبستگی مسلمانان در شکست و نابودی داعش محقق شد.
مولوی عبدالغنی دهانی سورانی اظهار داشت: دشمنان اسلام با توطئه داعش تمام امکانات و تجهیزات خود را بکار بسته بودند تا بلاد اسلامی را در تصرف خود در آورند اما این توطئه نیز با همکاری و همبستگی جبهه مقاومت شکست خورد.
وی تاکید کرد: مقاومت و همکاری جهان اسلام بویژه حضور مقتدرانه مردم عراق و سوریه در کنار رهنمودهای رهبر معظم انقلاب رمز پیروزی مسلمانان در شکست داعش بود.
این روحانی اهل سنت سیستان و بلوچستان افزود: این پیروزی مدیون سلحشوری سرداران بزرگی چون سرلشکر سلیمانی و شهدای بزرگواری نظیر حججی هاست که توانستند با پیروی از رهبر معظم انقلاب و سلحشوری خویش پوزه داعش را به خاک بمالند.
وی ادامه داد: نصرت الهی همچون دوران پیروزی انقلاب اسلامی بار دیگر با نابودی داعشی که استکبار از همه نظر آن را حمایت و تقویت می کرد محقق شد.
امام جمعه شهرستان خاش سیستان و بلوچستان نیز گفت: پایان داعش که با حمایتها و پشتیبانی‌های سران استکباری و خود فروخته در ممالک اسلامی شکل گرفت، نتیجه اقدامات ارزشمند سربازان ولایت، اقتدار و ابهت جبهه مقاومت اسلامی است.
حجت الاسلام غلامرضا دهقان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: داعشی ها به نام اسلام تیشه به ریشه اسلام زدند و با اقدامات جنایتکارانه خود به مسلمانان در سرتاسر دنیا ضربه وارد کردند.
وی افزود: فروپاشی داعش در حقیقت فروپاشی ظلم، ستم مستکبران جهان و هم پیمانان جنایتکار صهیونیستی و حامیان آنان است.
وی بیان کرد: تدابیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، حضور مقتدرانه سربازان ولایت در جبهه مقاومت اسلامی و فرماندهی عالی سردار سرافراز سپاه اسلام سرلشکر سلیمانی توانست اقتدار اسلام را به دنیا نشان دهد و فتنه داعش را خاموش و ریشه ستم آنان را بخشکاند.
امام جمعه ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان با تبریک پیروزی جبهه مقاومت علیه گروههای تکفیری گفت: داعش با هدف خشن نشان دادن چهره رحمانی اسلام از سوی رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی تشکیل و حمایت شده بود.
حجت ‌الاسلام سید شجاع الدین ابطحی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: داعش سبب شد تا همگان در جهان بگویند همه مسلمانان تروریست نیستند ولی همه تروریست‌ها مسلمانند و این جمله ضربه جدی به امت اسلام وارد کرده است.
وی بیان کرد: داعش از خوارج هم پست ترند چون خوارج هم پیمان یهود نبودند ولی این گروهک تروریستی هم پیمان رژیم صهیونیستی بود.
وی ادامه داد: چنانچه گروهک تکفیری داعش در کشورهای اسلامی باقی می ماند و حکومتشان را ثبیت می کردند دیگر نامی از اسلام و مسلمانی باقی نمی ماند.
امام جمعه مسجد جامع توحیدیه اهل سنت شهرستان خاش سیستان و بلوچستان گفت: تلاش، اراده و همت دلاورمردان سپاه اسلام فتنه داعش و دشمنان اسلام که هدف شان نابود کردن مسلمانان و ضربه زدن به اتحاد و انسجام اسلامی بود خاموش کرد.
مولوی محمدعلی شهنوازی با تبریک پیروزی بزرگ جبهه مقاومت اسلامی در مقابل دشمنان داعشی و تکفیری افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی و سران خودفروخته کشورهای اسلامی با فتنه داعش می خواستند اسلام عزیز را نابود کنند که خداوند را شکرگذار هستیم با همکاری مردم ایران، سوریه و عراق دشمنان نتوانستند به اهداف شوم خود دست پیدا کنند.
وی افزود: ضربه ای که داعش در سالهای اخیر به اسلام وارد کرد، جبران ناپذیر بوده و سالها باید تلاش شود که آثار فتنه داعش در جامعه اسلامی ترمیم شود.
وی تصریح کرد: مجاهدان راه اسلام در ایران با تدابیر هوشمندانه توانستند با دشمنان داعشی مقابله کنند و موفقیت به دست آمده نتیجه تصمیم های درست سردار سلیمانی به عنوان یک سرباز فداکار و تابع دستورات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی بیان کرد: پایان داعش فرصتی ارزشمند برای نمایش اتحاد و همدلی امت اسلامی و کمک به تقویت جبهه مقاومت و نجات مسلمانان و ملتهای مظلوم از چنگ ظالمان است.
گروه موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) سال 1393 شمسی(2014 میلادی) ورود خود را به شکلی خونین و پر سر و صدا در عراق اعلام کرد.
پس از چندی ابوبکر البغدادی سرکرده این گروه تروریستی- تکفیری ادعای تاسیس خلافت کرد و خود را خلیفه خواند.
داعش با خلافتی که با شیوه «قهر و استیلا» پی ریزی شده بود، با بهره گیری از راهبرد رعب و وحشت تلاش کرد به مطامع شیطانی خود دست پیدا کند.
این گروه تکفیری در راستای هویت سازی جعلی برای خود داعیه احیای خلافت اسلامی را داشت و شیعیان، اهل سنت، علویان و مسیحیان را در مقابل هویت خود تصور می کرد.
حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی برخی کشورها از داعش منجربه پیشروی میدانی آنها در برهه هایی از زمان شد.
با پیروزی جبهه مقاومت اسلامی عراق و سوریه بر فتنه تروریسم تکفیری و پایان یافتن سیطره داعش که با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی - صهیونیستی درابوکمال رقم خورد، گروه تکفیری- تروریستی داعش رو به نابودی نهاد.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟

رسول سلیمی: در ۲۳ مارس ۲۰۱۹، نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، با کمک ائتلاف جهانی به رهبری امریکا، کنترل روستای البغوز، اخرین پایگاه دولت اسلامی (داعش) در سوریه را به دست گرفتند. سقوط البغوز به دنبال شکست‌هایی بود که کنترل سرزمین‌های باقی مانده این گروه در سوریه و عراق را از بین برد، جایی که آنها در ژوئن ۲۰۱۴ خلافت خود را اعلام کرده بودند. نگاهی گذرا به مسیرهای تشکیل دولت اسلامی از وجود یک سازمان بروکراتیک بسیار پیچیده، منسجم و انعطاف‌پذیر با ظرفیت زیادی برای تکامل و سازگاری با محیط حکایت دارد. اما انتقال رهبری داعش به نسل های جدیدتر به یک جنبه از توسعه در این گروه اشاره دارد:

زمانی که زرقاوی (احمد فاضل الخلیله) در ۶ ژوئن ۲۰۰۶کشته شد، او جانشینی خود را به یک سازمان منسجم، قوی و بانفوذ واگذار کرد و ابو عمر البغدادی (حمید داوود الزاوی)، افسر سابق ارتش منحل شده عراق، تأسیس دولت اسلامی عراق را به عهده گرفت. در اکتبر ۲۰۰۶، در زمان سلطنت او، این سازمان به یک سازمان بوروکراتیک متمرکزتر تبدیل شد و هنگامی که اعلام شد ابو عمر البغدادی در ۱۹ آوریل ۲۰۱۰ به همراه ابوحمزه المهاجر در ۱۶ مه ۲۰۱۰ کشته شده است، دولت اسلامی عراق با ابوبکر البغدادی (ابراهیم عواد البدری سامرای) بیعت کرد.

پس از کشتن ابوبکر البغدادی در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۹، این سازمان به سرعت ابو ابراهیم الهاشمی القریشی (امیر محمد سعید عبدالرحمان مولا) را منصوب کرد و پس از مرگ او در فوریه ۲۰۲۲، این سازمان در ۱۰ مارس ۲۰۲۲، ابو حسن الهاشمی القریشی و پس از قتل الهاشمی در اواسط اکتبر ۲۰۲۲، ابو حسین الحسینی القریشی رهبری داعش را در نوامبر ۲۰۲۲ به عهده گرفت اما در سوم اوت سال۲۰۲۳ اعلام شد که ابو الحسین القریشی نیز کشته شده است و خلیفه فعلی ابو حفص الهاشمی القریشی منصوب شده است.

ویژگی محوری رهبری در داعش

ازاین‌رو روشن است که دو رهبر اخیر از نسل جدید داعش هستند که میل زیادی به توسعه و بازسازی حکومت اسلامی برای از سرگیری حملات به دشمنان خود را دارند. به همین منظور با اشاره به انسجام و وحدت رهبری پس ازدست‌دادن هر خلیفه، دولت اسلامی تصاویر تبلیغاتی را پخش می‌کند تا نشان دهد صدها جنگجوی داعش - از سوریه تا افغانستان، از مصر تا موزامبیک - با خلیفه دوم بیعت می‌کنند و نکته مهمتر آنکه می خواهد نشان دهد داعش با تمرکز بر رهبر، خلافت را شخصی نکرده است. این در حالی است که تا پایان سال ۲۰۲۲، هیچ نشانه قابل توجهی از مخالفت یا نارضایتی در شبکه جهانی داعش وجود نداشت و از زمان فروپاشی در سوریه، به مثابه شاخه‌هایی که توسط یک سیستم تصمیم مرکزی اداره می‌شود، عمل کرده است. سلول‌های سازمان که بر زمین جنگ تسلط ندارند، انعطاف پذیری خود را در بازسازی سازمانی خود در سطح نظامی، امنیتی، اداری و رسانه ای نشان می‌دهند.

امروزه "دولت اسلامی" بدون اعمال کنترل بر یک مکان خاص، در صحرای سوریه و در حومه شهرهای سوریه فعال است و حتی حمله به داخل شهرها با سلول‌هایی که در بیشتر جغرافیای سوریه گسترش‌یافته‌اند انجام می‌شود. در همین راستا یک گزارش پنتاگون نشان می‌دهد که داعش صفوف خود را برای ظهور مجدد در سوریه تغییر داده و این گزارش تأکید می‌کند که این سازمان توانایی‌های مسلحانه خود را در عراق تقویت کرده است.از این رو به نظر می‌رسد داعش بیش از هر زمانی برای بازسازی خود و استخدام جنگجویان بیشتر آماده می‌کند و از ظرفیت لازم برای تهدیدات بالفعل برخوردار شده است.

داعش همچنان در عضوگیری فعال است

در همین زمینه کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی که در ۱۵ اوت ۲۰۲۳ منتشر شد، گفتند: «دولت اسلامی (داعش) هنوز بین ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ عضو در پایگاه سابق خود در سوریه و عراق دارد. کارشناسان ناظر بر تحریم‌ها علیه این گروه خاطرنشان کردند که در نیمه اول سال ۲۰۲۳، تهدید داعش "عمدتاً در مناطق درگیر" باقی مانده است. این کمیته در گزارش خود به شورای امنیت گفته بود: "وضعیت کلی همچنان فعال است" و با وجود تلفات سنگین این گروه و کاهش فعالیت در سوریه و عراق، خطر تجدید حیات آن همچنان وجود دارد. در این بیانیه آمده است: "این گروه استراتژی خود را تطبیق با شرایط فعلی قرار داده و با مردم محلی عراق و سوریه ادغام شده است و در انتخاب نبردهایی که انتظار می‌رود منجر به تلفات شود، محتاط است" از این رو "شبه نظامیان بیشتری را از اردوگاه‌های شمال شرقی سوریه و جوامع اسیب پذیر از جمله در کشورهای همسایه، دوباره جمع آوری و استخدام کرده است."

ظرفیت نیروی انسانی زندانی در سوریه

اگرچه این گروه عمداً عملیات های خود را برای تسهیل استخدام و سازماندهی مجدد کاهش داده، اما این کمیته خاطرنشان کرد که نزدیک به ۱۱ هزار شبه‌نظامی مظنون داعش در شمال شرقی سوریه در تأسیسات متعلق به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) به رهبری کردها نگهداری می‌شوند که نقش‌برجسته‌ای در جریان حملات داعش ایفا کردند. شمال شرقی سوریه شامل دو اردوگاه است که کارشناسان می‌گویند حدود ۵۵ هزار نفر را با ادعای ارتباط یا ارتباط خانوادگی با داعش در خود جا داده و در شرایط "سخت" زندگی می‌کنند. هیئت کارشناسان گزارش دادند که داعش همچنان به استخدام کودکان در اردوگاه‌های پرجمعیت ادامه می‌دهد.

اگرچه در حال حاضر مهار داعش در سوریه و افغانستان دشوار است؛ اما با وجود کاهش کلی تهدیدات نسبت به روزهای اوج خون ریزی داعش، این گروه به حملات متعدد در عراق، سوریه ادامه می‌دهد و وابستگان به داعش در افریقا و بخش‌هایی از آسیا به طور فزاینده‌ای فعالیت خود را استمرار داده‌اند. ازاین‌رو در سال‌های اخیر، داعش فعالیت‌های خود را در جنوب صحرای افریقا، از جمله نیجریه در غرب افریقا، جمهوری دموکراتیک کنگو در افریقای مرکزی و موزامبیک در افریقای جنوبی انجام داده است. همچنین داعش از یک مزیت جغرافیایی در افغانستان در امتداد مرز پاکستان با نام استان خراسان یا داعش خراسان برخوردار است که نزدیک‌ترین مرز به ایران به شمار می‌رود.

نابودی داعش امکان‌پذیر است؟

به طور خلاصه، تشدید حملات داعش در سوریه نشان می‌دهد که شکست نهایی این گروه به‌عنوان بخشی از تغییر فاز از خلافت به یک سازمان بوروکراتیک غیرمتمرکز و متکی به تاکتیک‌های جنگی سنتی قبلی به‌وسیله حملات فرسایشی و جنگ چریکی، امکان‌پذیر نیست. با وجود تضعیف سازمان در عراق، سوریه، داعش به حملات مرگبار ادامه می‌دهد و توانایی اثبات شده‌ای برای انجام عملیات های پیچیده دارد که به‌وضوح در افریقا و جنوب آسیا درحال‌رشد است. ناظران سیاسی معتقدند یکی از دلایل چنین رشد فزاینده‌ ای به تغییر در اولویت‌های استراتژیک ایالات متحده به سمت مسائل دیگر مانند رقابت با چین و روسیه باز می‌گردد.

عوامل ناتوانی داعش در آینده

چهار سال پس از شکست، داعش تلاش کرده است تا به حمله علیه دشمنان خود در سوریه و عراق ادامه دهد. آنها در این تلاش با چندین شانس بزرگ از جمله پاندمی Covid-۱۹، عملیات نظامی ترکیه در شمال غربی سوریه و اختلافات فرقه‌ای در سوریه و عراق همراه بودند که به تقویت این گروه منجر شد. بااین‌حال، این گروه نتوانسته است از این فرصت‌ها استفاده کند. از جمله فرصت های دیگر داعش برای تهدید افزایی علیه ایران، جنگ غزه و مسائل اقتصادی و اجتماعی درون جامعه ایرانی است که توجه سیاستگذار امنیتی را از موضوعات ذاتا امنیتی به موضوعات فرهنگی جلب کرده است.

از سوی دیگر شرایط در سوریه و عراق علیه بازگشت داعش است. هنگامی که داعش در سال ۲۰۱۴ خلافت خود را اعلام کرد، هر دو کشور از عواقب بی ثباتی طولانی مدت ناشی از فرقه گرایی مذهبی و منازعات پس از بهار عربی ۲۰۱۱ رنج می‌بردند. اکنون حکومت سوریه کنترل بسیاری از مناطق در مناطق مرکزی و شرقی کشور را که پس از سال ۲۰۱۱ از دست داده بودند، به دست آورده اند و ارتش و سرویس‌های امنیتی عراق در حال توسعه ظرفیت‌های نظامی خود هستند.

عامل دوم، آن است که محبوبیت گروه‌های سلفی افراطی مانند داعش و جبهه النصره به‌شدت کاهش‌یافته است، به‌ویژه در جوامعی که این گروه‌ها در آن رشد کرده بودند و روزانه شاهد اعدام هزاران نفر به‌عنوان "کافران" و "خائنان" بودند. اما این جوامع غالباً به حکومت مدنی سکولار متعهد شدند.

سومین عامل جلوگیری از بازگشت داعش، ماهیت جمعیت در مناطقی است که این گروه در حال حاضر حضور دارد. هنگامی که نیروهای دموکراتیک سوریه و نیروهای ائتلاف قلمرو عراق و سوریه را از داعش باز پس گرفتند، پیروان محلی آن یعنی کسانی که به طور مستقیم برای این سازمان کار می‌کردند یا دیگرانی که دکترین‌های آن را طرح‌ریزی کرده بودند - مجبور به فرار به کشورهای همسایه یا مناطق تحت کنترل قدرت‌های دیگر مانند شمال سوریه شدند. با این مهاجرت، داعش از پایگاه مردمی خود جدا شده و در معرض عقب‌نشینی‌های بیشتر قرار گرفت.

عامل چهارم ناتوانی داعش در جذب نیروهای جدید برای تکمیل صفوف خود است. بازگرداندن خلافت داعش به نیروی انسانی قابل‌توجهی نیاز دارد و فقدان سربازان جدید باعث می‌شود این سازمان تلاش کند هزاران جنگجوی بازداشت شده خود را در زندان‌های SDF آزاد کند. در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱، گروه‌های وابسته به داعش به زندان السینا در الحسکه، شهری در شمال شرقی سوریه حمله کردند. با این حال، این حمله شکست خورد زیرا نیروهای ائتلاف به کمک SDF آمدند و داعش در نهایت ده‌ها جنگجوی خود را که در داخل زندان بازداشت شده بودند از دست داد.

پنجمین و آخرین عاملی که احیای داعش را به‌عنوان یک پروژه سیاسی خنثی کرده است، کاهش گسترش سلاح و ازدست‌دادن منابع مالی است. ظهور داعش به مقادیر زیادی سلاح متکی بود، مانند آنهایی که پس از تصرف موصل به دستاورد و حضور خود را تا زمان سقوط در البغوز حفظ کرد. کمبود تسلیحات فعلی بسیاری از توانایی‌های نظامی سازمان را از بین می‌برد و مجبور خواهد شد به تاکتیک‌های چریکی و جنگ فرسایشی متوسل شود - استراتژی که سازمان را زنده نگه می‌دارد.

در یک جمع بندی، از بین رفتن هر یک موانع گفته شده در بالا به طور مستقیم یا غیرمستقیم به تقویت داعش در مرزهای ایران منجر خواهد شد. همچنین این احتمال وجود دارد که موانع گفته شده با هدف ایجاد دشمنی مشترک، از سوی یکی از کشورهای متخاصم با ایران تضعیف شده و در نتیجه بازسازی داعش را تسریع کند.

۳۱۱۲۱۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1893331

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» سربلندی جهان اسلام
  • عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام
  • هر جوان فلسطینی به قدر یک لشکر تاثیر دارد
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال جوانان منطقه است
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم