Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > بازارکار - اگرچه همگرایی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه ۹۰ میلادی منجر به کوتاهی عمر جذابیت مدل های کسـب وکار شد، اما عواملی نظیر مقررات زدایی، تغییرات تکنولوژیکی و جهانی شدن در کانون باعث شد تا مفهوم مدل کسب وکار مجددا مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل هاروارد بیزینس، مدل های کسب وکار نوآورانه به عنوان اولویت اصلی مدیران ارشد صنایع محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج یک مطالعه  از سوی دانشگاه هاروارد حاکی از آن است که از هر ۱۰ شرکت، ۷ شرکت درگیر مدل های کسب وکار هستند و ۹۸ درصد تا حدودی مدل های کسب وکار خود را اصلاح کرده اند.

فشار دستیابی به بازارهای باز در کشورهای در حال توسعه به خصوص کشورهایی که در قسمت میانی و پایینی هرم توسعه جای دارند به ایجاد موج خروشانی در نوآوری مدل های کسب وکار منجر می شود.

در همین حال، رشد پایین اقتصادی در کشورهای توسعه یافته، شرکت ها را به اصلاح مدل کسب وکار یا خلق مدلی جدید وادار می‌کند. ظهور رقبا با تکنولوژی های جدید و با هزینه های تولید پایین وضعیت موجود را تهدید کرده و ساختار فعلی و سودآوری صنعت را از نو شکل می دهد.

علاوه بر این شیوه های خلق ارزش از طریق مدل های کسب وکار در حال تغییر و تحولات اساسی است. هنوز بسیاری از شرکتها به طور کامل به این نکته دست نیافته اند که چگونه می توان به وسیله مدل های کسب وکار رقابت کرد.

نتایج مطالعه حاضر در طول ۷ سال گذشـته حاکی از آن است که مسئله اصلی مدیران عدم تمرکز آنها بر نوآوری در مدل های کسب وکار و ارزشیابی آنها بدون در نظر گرفتن مدله ای کسب وکار رقبا است.

 مانند مهندسانی که به آزمایش یک فناوری یا محصول جدید می پردازند. در هر حال موفقیت یا شکست هر مدل کسب وکار به شدت به میزان کنش و واکنش آن با مدل کسب وکار دیگر بازیگران آن صنعت ارتباط دارد و شرکتهایی که مدل کسب وکارشان بدون توجه به مدل رقبا خلق شده، محکوم به شکست خواهند بود.

نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد زمانی که شرکت ها مدل کسب وکار متفاوتی استفاده می کنند نتایج آن به سختی قابل پیش بینی خواهد بود. علاوه بر این ممکن است یک مدل کسب وکار به تنهایی برتر از سایر مدل ها به نظر برسد ولی این احتمال نیز وجود دارد زمانی که کنش و واکنش آن با سایر مدل ها مورد بررسی قرار گیرد، ارزش کمتری نسبت به سایر مدل ها خلق کند و یا اینکه رقیبان را به عنوان شریکی برای ایجاد ارزش تبدیل کند.

در حالی که تمام مدل های کسـب وکار عملکرد یکسانی ندارند، مدل های خوب در مشخصات خاصی با هم مشترک هستند. این مدلها هم راستا با اهداف سازمان، خود تقویت کننده و پابرجا هستند. علاوه بر آن مدلهای کسـب وکار موفق چرخه های خلق ارزش یا حلقه های بازخوردی تولید می کنند که اثر تقویت کننده مدل را دارند و به عنوان قدرتمند ترین و اساسی ترین جنبه مدل کسب وکار محسوب می شوند.

مطالعه حاضر نشان می دهد که مزیت رقابتی شرکت هایی مانند اپل، مایکروسافت و اینتل از دارایی های انباشته نشات گرفته است. این دارایی ها به وسیله انتخاب های هوشمندانه در خصوص قیمت گذاری، وفاداری و دامنه محصولات به دست آمده اسـت.

 به عبارت دیگر این دارایی ها نتایج انتخاب های خوب در خصوص مدل کسب وکار هستند.

این فرآیند باعث ایجاد چرخه های خلق ارزش می شود که نتیجه آن تقویت مداوم مدل های کسب وکار است. همچنین موجودی دارایی های کلیدی شرکت رشد کرده و به کسب مزیت رقابتی منجر می شود. مدل های کسب وکار در شرکت های هوشیار به عنوان رکنی برای خلق و کسب ارزش به حساب می آیند.

 

3535

کلید واژه‌ها : کارآفرین - کار -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ایسنا/مازندران مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران گفت: پارسال ۵ واحد تولیدی از استانداری مازندران در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند و امسال ۲۷ واحد تولیدی در این نمایشگاه غرفه دارند که شامل کالاهای لبنی و پایانه‌های صادراتی و غیره است.

سیدرحیم بخشی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری نمایشگاه «اکسپو» و حضور مازندران در این نمایشگاه که در تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم دولت در تلاش هستیم تا بازارهای صادراتی جدیدی را برای گروه‌های مختلف کالایی ایجاد کنیم.

وی به فرصت‌هایی که برای رشد اقتصادی مازندران فراهم می‌شود، اشاره کرد و افزود: راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور بحث صادرات است و صادرات به عنوان پیش نیاز سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

بخشی با بیان اینکه مازندران به عنوان استان مرزی، زیر ساخت‌هایی همچون بنادر، فرودگاه، تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی که دارد توانسته در ۱۰ محصول استراتژیک رتبه اول را کسب کند، تصریح کرد: در بحث گردشگری ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده و در دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان دو راهبرد برتر معرفی شده است.

این مسئول بیان کرد: استانداری‌ها هم ابتکار عمل به خرج دادند علاوه بر صادرات به موفقیت‌های اقتصادی در عرصه بین‌المللی مانند اوراسیا، بریکس، شانگ‌های و ارتباط با کشورهای همسایه دست یافتند که در این راستا هم غرفه‌ای را در نمایشگاه اکسپو به خود اختصاص دادند که مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک غرفه ۵۵ متری دارد که ۳۱ استان در آن مستقر هستند.

بخشی خاطرنشان کرد: پارسال در مازندران حدود ۵ هزار تن صادرات مرکبات ثبت شد که امسال این میزان به بیش از ۷۰ هزار تن در گمرکات استان به ثبت رسیده است. علاوه بر این میزان به استان‌های کشور هم مرکبات فرستاده شد.

مدیرکل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران یادآور شد: صادرات کیوی پارسال ۱۰ هزار تن بود امسال به ۲۰ هزار تن رسید که این میزان رشد در ارزش اقتصادی به عنوان نقش آفرینی در سطح ملی و همکاری‌های بین استان‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: باید بتوانیم در جذب گردشگر و صادرات صنایع دستی و محصولات کشاورزی گام برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • رونمایی از هوش مصنوعی مایکروسافت برای انجام کارهای ساده
  • استقلال و پرسپولیس رسما فروخته شدند
  • اولین واکنش پتروشیمی خلیج فارس به خرید استقلال
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است