Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرحناز ژولیده فطرت، یکی از دو نفری است که در ایران عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم بر روی وی انجام شده، آرزوی وی دیدن چهره دخترش پس از ۱۲ سال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، 12 سال از آخرین باری که چهره دخترش را دیده، می‌گذرد. آخرین تصویری که در ذهنش ثبت شده مربوط به 4 سالگی دخترش است اما امروز بعد از 12 سال امیدی در دلش زنده شده، امید به دیدن چهره دخترش که این روزها 16 سالگی‌اش را می‌گذراند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرحناز ژولیده فطرت، یکی از دو نفری است که در ایران عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم بر روی وی انجام شده و امروز در مراسم رونمایی از این موفقیت بزرگ علمی به گفت‌وگو با تسنیم نشست و آرزویش این است که روزی پیشرفت‌های علمی به حدی برسد که تمامی نابینایان سلامتی خود را دوباره بازیابند.

ژولیده فطرت که آرزویش دیدن چهره دخترش است، می‌گوید: «در حال حاضر نقطه‌های قرمز رنگی مقابل چشمم است که با عینک مخصوص می‌بینم». به گفته وی فشارهای عصبی علت نابینایی‌اش در 12 سال گذشته بود.

محسن فروردین که به همراه تیم چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به انجام این عمل شده است، از این جراحی به عنوان پیچیده‌ترین جراحی در حیطه چشم پزشکی سخن می‌گوید. به گفته وی در دنیا تاکنون 250 عمل پیوند شبکیه مصنوعی انجام شده و امروز ایران اسلامی به عنوان پانزدهمین کشور در ردیف کشورهای صاحب این علم شناخته شد.

فروردین این جراحی را ویژه بیمارانی دانست که بنا بر شرایطی به طور مطلق نابینا شدند از جمله کسانی که در تصادف شبکیه چشم دچار آسیب شده یا بر اثر بیماری مانند شب کوری به نابینایی مطلق رسیدند.

به گفته وی این جراحی 7 تا 8 ساعت طول می‌کشد و برای نخستین بار در ایران دو عمل توسط یک تیم در یک روز انجام گرفت که همین امر سبب تعجب تیم نظارت بین‌المللی شد چراکه در هیچ کجای دنیا چنین جراحی پیچیده‌ای 2 بار در یک روز توسط یک تیم انجام نشده است.

این جراح و متخصص چشم دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌گوید: در خاورمیانه ایران نخستین کشوری است که جراحی پیوند شبکیه مصنوعی توسط متخصصان بومی در آن انجام می‌شود.

فروردین ایده این جراحی را مربوط به دوران جوانی خود می‌داند و خاطره‌ای از دکتر خدادوست تعریف می‌کند « خاطرم است که زمانی 2 بیمار برای معاینه چشم نزد دکتر خدادوست آمده بودند و با اینکه بیمار از هر دو چشم نابینا شده بود اما دکتر خدادوست گفتند برای درمان چشمتان راه حلی است. پس از رفتن بیمار، دکتر خدادوست از بیدار نگه داشتن چشم امید در دل بیماران سخن گفتند و اینکه با گذر زمان و پیشرفت علم تحقق این امر حتمی است».

وی نتایج این جراحی را عالی ارزیابی کرد و اعتقاد دارد به مرور زمان بینایی این 2 بیمار بیشتر می‌شود چراکه مغز برای دریافت پیام باید تمرین بیشتری داشته باشد، در حال حاضر این 2 بیمار با کمک عینک مخصوص قادر هستند که به تنهایی راه بروند و فعالیت‌های خود را انجام بدهد.

این جراح و چشم پزشک از وجود 2 هزار نفر واجد شرایط لازم برای پیوند شبکیه در کشور سخن گفت که علاوه بر آن نیز 10 هزار نفر به شدت دچار نابینایی هستند که می‌توانند کاندیداهای مناسبی برای این جراحی باشند.

فروردین با اشاره به هزینه‌ بالای این نوع جراحی « از خیران درخواست کرد در این زمینه ورود کنند» چراکه با گذشت زمان این نوع جراحی به سمت تجاری شدن پیش می‌رود و هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

R41382/P1014142/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به سندرم لی (اختلالی نورولوژیکی) بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار، اظهار کرد: بیمار زنی ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصا عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

استاد تمام و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرم از بدن
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز