Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@13:08:33 GMT

زلزله‌ و بازآفرینی منطقه زلزله‌زده

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۸۶۳۳

زلزله‌ و بازآفرینی منطقه زلزله‌زده

به گزاش جماران؛ عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در کانال تلگرامی خود نوشت:

هنوز خاطرات تلخ و اندوهناک زلزله رودبار و منجیل به‌یادم هست. حدود ۱۴،۰۰۰ کشته و بیش از ۸،۰۰۰ زخمی. اکثر مسئولان شهر رودبار در جریان زلزله جان باخته بودند لذا حتی امکان خبرسانی نیز از دست رفته بود. سقف اکثر خانه‌ها فروریخته بود و ساکنانِ خود را بکام مرگ برده و یا بر تن نازک آنان زخمی کاری وارد ساخته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد خانه‌هایی که به نحوی آسیب دیده بودند از تخریب جزیی تا تخریب کامل به ۲۱۴ هزار واحد می‌رسید. فاجعه‌ای بزرگ رخ‌داده بود.

لیکن روح و روان مردم زلزله‌زده و سایر اعضای خانواده بزرگ ملت ایران از فاجعه بزرگ‌تر بود. لذا به‌زودی به‌خود آمدند. هم امداد کردند وهمه خانه‌ها و کاشانه‌ها ساخته شد. شاید امروز کسانی که از رودبار عبور می‌کنند هیچ نشانی از زلزله ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ نیابند.

این‌بار نیز چنین خواهد بود، البته با کوله‌باری از تجربه‌های  گذشته. باز هم‌چنان که همگان می‌بینند، ملت و دولت ایران، لشکری و کشوری دست در دست هم در کنار مردم زلزله‌زده‌ی غرب کشور هستند و در غم آنان شریکند و در کمک‌رسانی و بازسازی یک لحظه درنگ نخواهند کرد. هرچند بی‌گمان کاستی‌هایی وجود داشته و دارد که باید به همت همگان برطرف شود ولی، مردم سانحه‌دیده ملت ایران را در کنار خود حس می‌کنند. ملت بزرگ ایران غم از دست دادن عزیزان و رنجور شدن بستگان را خوب می‌فهمد و این درد را بر تن خود می‌بیند و فراموش نمی‌کند. من اطمینان دارم که شهرها، روستاها، خانه‌ها و مغازه‌ها، پارک‌ها ومدرسه‌ها و همه‌ی آنچه ویران شد ساخته خواهند شد و زندگی و شادی به خانه عزیزان بازخواهد گشت.

در سفر به منطقه در روز گذشته (پنج‌شنبه) و بازدید از اسلام‌آباد، سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی و تعدادی از روستاهای زلزله‌زده با استاندار محترم و جمع زیادی از مسئولان استان و نمایندگان محترم این سه حوزه گفتگو و مشورت داشتم. در فرصت‌های متعدد با مردم زلزله‌زده به گفتگو نشستم. تا از نگاه آنان برای بازسازی و نوسازی زندگی‌شان آشنا شوم. اتخاذ تصمیم درست و مبتنی بر تجربه در چنین موقعیت‌هایی بسیار مهم است. و گرنه هزینه‌های زیادی انجام خواهد شد و مردم هم‌چنان در گرفتاری باقی خواهند ماند. با توجه به تجربه بازسازی زلزله رودبار و منجیل و سایر سوانح، تجربه خوبی در بنیاد مسکن اندوخته شده‌است. این موارد به جناب روحانی گزارش شد و ایشان تصمیم گرفتند که محور بازسازی بنیاد مسکن باشد تا کارها هماهنگ باشد وهر دستگاهی‌ ضرب‌آهنگ خود را نزند. دوم آنکه کارها بر اساس مشارکت با آسیب‌دیدگان به‌پیش رود و تا پایان کار، آنان خود محور کار خود باشند و دیگران به آنان صرفا کمک کنند. نه آنکه دیگران به‌جای آنان تصمیم بگیرند.

در این بازدید آشکار بود تا حدود زیادی در چند روز گذشته مقدمات کار فراهم آمده بود، هرچند هیچ‌گاه نمی‌توان وضعیت مردم سانحه‌دیده را که دچار صدمات روحی، جسمی و مالی شده‌اند خوب توصیف کرد. در بسیاری از جاها آواربرداری آغاز شده بود. شناسایی واحدهای آسیب دیده و ارزیابی میزان خسارت در جریان بود. و مردم به‌تدریج خود را می‌یافتند و برای بازسازی زندگی خود آماده می‌شدند. دیروز در سفر به منطقه حس و اراده بازآفرینی و نوسازی را در مردم دیدم و این بسیار امیدبخش بود.

و ما در کنار مردم تا پایان این بازآفرینی خواهیم ماند. لیکن مهم‌ترین چیزی که مرا هم‌چنان نگران می‌کند اجماع در باره سیاست بازآفرینی منطقه است. و آن اینکه تا چه حد دست‌اندرکاران بخواهند جانشین زلزله‌زدگان شوند و هرچند با حسن نیت ولی از جانب آنان تصمیم بگیرند و در عمل آنها را از مدیریت و بازآفرینی زندگی خود دور بدارند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله بامدادی این استان جنوبی را لرزاند

به گزارش خبرآنلاین بنابر اعلام مرکز لرزه نگاری کشور، ساعت ۴ و ۴۱ دقیقه و ۵۸ ثانیه بامداد امروز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳، زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در مقیاس ریشتر منطقه فین در استان هرمزگان را به لرزه درآورد.

جزئیات بیشتر زلزله:

تاریخ وقوع زلزله:

دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۰۴:۴۱:۵۸
(وقت محلی - تهران)

۲۰۲۴-۰۴-۲۲ ۰۱:۱۱:۵۸
(UTC)

بزرگی زلزله:

۳.۷

نوع بزرگی:

MN

موقعیت رومرکز زلزله: ۲۷.۵۷ شمالی و ۵۶.۱۷ شرقی
عمق: ۱۳ کیلومتر
عدم قطعیت مکانی: ۱.۷۴+/- کیلومتر در جهت شمالی - جنوبی
۱.۱۱+/- کیلومتر در جهت شرقی - غربی
منطقه:

استان هرمزگان

فاصله‌ها:

۲۸ کیلومتری فین، هرمزگان
۳۹ کیلومتری قلعه قاضی، هرمزگان
۴۴ کیلومتری بندرعباس، هرمزگان

منبع:

موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898121

دیگر خبرها

  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال + تصاویر
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • ده‌ها زلزله و پس‌لرزه تایوان را لرزاندند
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • مرمت و بازسازی دیوار صوتی بزرگراه شهید حکیم
  • ضرورت استفاده از مشوق ها برای بازسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده لرستان
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله بامدادی این استان جنوبی را لرزاند
  • بیش از ۸۰ درصد واحدهای زلزله زده درخوی بازسازی شد