Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر جوان با اشاره به تولید ضدعفونی کننده عاری از مواد سمی و سرطانزا گفت: در ایران یک ماده ضد عفونی کننده صد در صد ایرانی نداریم که فرمولاسیون آن به طور کامل ایرانی باشد اما ما این کار را انجام دادیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسل شاهوار مرکز رشد شهید تهرانی مقدم بسیج سپاه شاهرود از ابتدای سال 94 برای برای حمایت از طرح ها و ابتکارات مخترعین و مبتکرین آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از یکصد و 50 طرح برای حمایت مالی به این مرکز ارائه شد که از این میان بیش از 55 طرح مورد تایید و بیش از 30 طرح دیگر نیز تا کنون مورد حمایت مالی قرار گرفته اند.

محمد جواد ریاضی از پژوهشگران جوانی است که طرحی در خصوص تولید ماده ضد عفونی کننده عاری از مواد سمی و سرطان زا به این مرکز ارائه داده است و طرح وی پس از تایید در کارگروه های تخصصی مورد حمایت مالی قرار گرفت.

مصاحبه با این پژوهشگر جوان در ذیل آمده است:

لطفا خودتان را به طور کامل معرفی بفرمایید.

محمد جواد ریاضی، متولد سال 1366 و فارغ التحصیل کارشناسی شیمی محض از دانشگاه آزاد مشهد هستم.

فعالیت شرکت شما چیست؟

یک تیم 6 نفره هستیم و فعالیت به صورت گروهی انجام می شود، همکارانم مثل خودم فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در رشته شیمی و گرایش های مختلف آن هستند و در زمینه تولید مواد ضد عفونی کننده کاملا ایرانی فعالیت می کنیم.

توضیحاتی درباره فعالیت شرکت و نوع مصرف آن بدهید؟

از سال 89 تولید مواد شوینده از جمله شامپو، وایتکس، مایع ظرفشویی و دستشویی را به طور آزمایشی برای مصارف خانگی خودمان شروع کردیم که بسیار با کیفیت بود اما این فعالیت را به دلیل آنکه در آن دست زیاد بود رها کرده و فعالیت در زمینه محولات دارویی، پزشکی، مواد ضد عفونی کننده و ... را آغاز کردیم و موفق به تولید ماده ضد عفونی کننده ای شدیم که در بیمارستان ها برای ضد عفونی کردن سطوح، کف و ... می توان استفاده کرد و برای مصارف خانگی نیز کاربرد دارد.

مزیت این محصول از نظر طراحی، ساخت و قیمت در مقایسه با محصولات مشابه چیست؟

در ترکیب ماده ضد عفونی کننده ای که آن را تولید کردیم به هیچ وجه از مواد سمی و سرطان زا استفاده نشده است، بسیار قوی است و نه تنها با نمونه های آلمانی، سوئی و فرانسوی برابری می کند بلکه از آنها نیز بهتر است.

تمام مواد ضد عفونی کننده ای که در ایران موجود هست در خارج از کشور فراوری شده و تنها بسته بندی آن در ایران انجام می شود یعنی ما یک ماده ضد عفونی کننده اصیل ایرانی نداریم که صد در صد فرمولاسیون آن ایرانی باشد، چون فرمولاسیون مواد ضد عفونی کننده بسیار پیچیده و خطرناک است و افرادی که تخصص ندارند نمی توانند وارد این کار شوند اما ما موفق به تولید ماده ضد عفونی کننده صد در صد ایرانی شدیم.

قیمت تمام شده محصول تولیدی ما در مقایسه با نمونه های مشابه خارجی پایین تر است اما چون مواد سمی و سرطان زا در آن استفاده نشده است قیمت محصول خیلی پایین تر نیست اما باز هم از نمونه های مشابه خارجی ارزان تر است.

محصول شما تجاری سازی هم شده است؟

مراحل مربوط به تجاری سازی آن تا حدودی انجام شده است، بازاریابی آن هم تا حدودی انجام شده است و فقط منتظر پایان مراحل صدور پروانه ها هستیم.

چه مشکلاتی در سر راه تجاری سازی وجود داشت؟

چند وقت پیش برنامه ای از تلویزیون پخش شد و در این برنامه مراحل دریافت مجوز برای شروع یک کار تولیدی و صنعتی در کشورهای مختلف دنیا مقایسه شده بود، در بسیاری از کشورها متوسط زمان صدور مجوزها بسیار پایین تر از ایران بود، به عنوان نمونه در یکی از کشورهای همسایه که کوچک هم هست این زمان به طور میانگین تنها سه روز بود اما در کشور ما به طور متوسط 6 تا 9 ماه طول می کشد تا مجوزهای لازم برای شروع یک کار تولیدی و صنعتی داده شود که بسیاری از فن آوران و مخترعان از تجاری سازی منصرف می شوند.

در مجموع به نظر می آید سیستم صدور مجوز و پروانه های لازم دارای اشکال است و هیچ فرایندی جهت تسهیل این مراحل برای پژوهشگر دیده نشده است، وقتی قرار است یک کار تولیدی را شروع شود خیلی وقت ها سرمایه نداری که هزینه کنی البته وام هایی در نظر گرفته شده است که یا سود تسهیلات بسیار بالاست یا مدت زمان زیادی طول می کشد تا تسهیلات پرداخت شود.

ما برای آغاز کار تولیدی خود نیاز به 5 مجوز داریم که سه مجوز مربوط به غذا و دارو و یک مجوز مربوط به صنعت و معدن و مجوز دیگر مربوط به محیط زیست است. دریافت مجوز از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به هیچ نتیجه ای نرسید، برخوردها بسیار دلسرد کننده بود و پاسخ درستی به ما نمی دادند و ما را به شهرهای ساری، سمنان و تهران ارجاع دادند که در نهایت وقتی از غذا و داروی شاهرود به هیچ نتیجه ای نرسیدیم به واسطه یکی از دوستان از تهران اقدام کردیم و مجوزهای لازم را دریافت کردیم.

اما برای دریافت مجوز محیط زیست در حال حاضر دچار مشکل شده ایم. برای شروع کار کارگاهی حدود 300 متر ایجاد کرده ایم و تجهیزات و دستگاه های اولیه را در آن نصب کرده ایم اما محیط زیست شاهرود اعلام کرده است که در شعاع 500 متری این کارگاه نباید مجتمع مسکونی یا آموزشی باشد که در این محدوده یک ساختمان اطراف کارگاه است که خالی و بدون استفاده است و به همین دلیل هنوز موفق به دریافت مجوز محیط زیست نشده ایم و تنها پاسخی که محیط زیست شاهرود به ما داده است این است که محل کارگاه را عوض کنید و این نیز برای ما هزینه بر است و مقدور نیست و امیدواریم با تعامل مسئولان این مشکل از پیش رو برداشته شود.

نقش حمایتی بسیج از پژوهشگران را چگونه ارزیابی می کنید؟

خیلی خوب. از طریق یکی از دوستان با مرکز رشد شهید تهرانی مقدم بسیج سپاه شاهرود آشنا شدیم. نقش حمایتی بسیج از پژوهشگران در مقایسه با نهادهایی که وظیفه ذاتی آنها حمایت از مخترعان و پژوهشگران است بسیار برجسته تر و پررنگ تر است.

سخن پایانی؟

مسئولان جلو راه پژوهشگران، مخترعان و افرادی که می خواند وارد عرصه تولید و صنعت شوند سنگ اندازی نکنند و همراهی داشته باشند. متاسفانه سیستم اداری کشور ما حلزونی است و کارمندان نیز حلزونی کار می کنند که لازم است در این خصوص تدبیری اندیشیده شود.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۰۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسر ساده و سریع یخچالی را با این سه ماده غذایی ساده درست کنید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، دسرها پای ثابت مهمانی‌ها و یکی از اصلی‌ترین منوهای خوشمزه رستوران‌ها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. دسرها معمولا مقدمات زیادی دارند و درست کردن آن‌ها زمان زیادی می‌برد. اما برخی از دسرها هستند که خیلی راحت تهیه می‌شوند و درست کردنشان زمان زیادی نمی‌برد.

همچنین دسرها در بیشتر مواقع دارای موادی مانند تخم مرغ، خامه و کره هستند که موجب می‌شود دسر سنگین و پرکالری شود. اگر دوست دارید یک دسر لطیف و سبک بخورید که کالری بالایی هم نداشته باشد و در مدت زمان کوتاهی هم آماده شود، حتما این دسر کاکائویی خوشمزه را امتحان کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز درست کردن این دسر با ما همراه باشید.

مواد لازم

موز: ۲ عدد
بیسکوییت مادر: ۱ بسته
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: یک چهارم لیوان

طرز تهیه دسر بیسکوییت و موز

برای درست کردن این دسر راحت و فوق‌العاده خوشمزه فقط کافی است موز را پوست و خرد کنید و همراه با بیسکوییت مادر، پودر کاکائو و شیر داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا همه مواد کاملا با هم میکس شوند. حالا مقداری از دسر را داخل لیوان یا ظرف مخصوص دسر بریزید و کمی موز خرد شده روی آن قرار بدهید، سپس بقیه مواد دسر را روی لایه موز بریزید. دسر را به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ برای درست کردن این دسر می‌توانید از هر نوع بیسکوییت وانیلی که دوست دارید استفاده کنید.
۲ ـ اگر دوست دارید این دسر سفت‌تر باشد، می‌توانید به دلخواه میزان بیسکوییت دسر را بیشتر کنید.
۳ ـ شیرینی این دسر از موز است، در صورتی که دوست دارید دسر شما شیرین‌تر شود، می‌توانید کمی شکر به مواد آن اضافه کنید.

کد خبر 846349 برچسب‌ها خبر مهم آشپزی - دستور پخت دسر

دیگر خبرها

  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • نخستین رشته تخصصی دندانپزشکی در بیرجند مجوز گرفت
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • اخذ مجوز ماده ۲۳ برای اجرای باند دوم دهق به گلپایگان
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • دسر ساده و سریع یخچالی را با این سه ماده غذایی ساده درست کنید
  • کشف ۲۵ کیلو ماده مخدر شیشه در سیریک
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد