Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@12:56:04 GMT

علت درد دنبالچه بعد از زایمان چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۳۷۶۴

علت درد دنبالچه بعد از زایمان چیست؟

خبرگزاری میزان- بسیاری از زنان پس از وضع حمل دچار درد هایی در ناحیه ی دنبالچه می شوند و بسیاری از فعالیت های روزانه از جمله نشستن و برخاستن، خوابیدن به صورت طالقباز برای آن ها دردناک می شود.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، آسیب به دنبالچه حین وضع حمل به علت فشاری که جنین حین عبور از حفره ی لگنی به استخوان دنبالچه وارد می کند، ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فشار می تواند باعث آسیب خفیف یا دررفتگی و شکستگی این اسخوان بشود که میزان این آسیب بستگی به آناتومی لگن مادر، سایز جنین و طریقه ی زایمان و .. دارد.

 

دنبالچه یا کوکسیکس(coccyx) در اکثر افراد 4 مهره ی انتهایی ستون فقرات را شامل می شود. بالاترین مهره ی کوکسیکس ممکن است به مهره های پایینی جوش نخورد اما 3 مهره ی تحتانی اغلب جوش می خورند و محل اتصال محکمی را برای عضلات و لیگامان های ناحیه ی لگن فراهم می کنند. پنج مهره ی جوش خورده ای که بالای کوکسیکس هستند، ساکروم نامیده می شوند. ساکروم و کوکسیکس معمولا حرکات محدودی دارند.

 

علاوه بر سایز بزرگ جنین، کوچک بودن حفره ی لگنی و پوزیشن نامناسب جنین، شکل ومیزان تحرک استخوان دنبالچه نیز در ایجاد آسیب موثر است.

 

چه علایمی به شما هشدار می دهند که دنبالچه آسیب دیده است؟

 

اگر در ناحیه ی دنبالچه احساس ناراحتی و سوزش و درد می کنید این یک هشدار است. درصورتی که حین نشستن، برخاستن و تلاش برای دفع مدفوع دردتان تشدید می شود، تمامی این علایم به نفع آسیب دنبالچه است.

 

چگونه تشخیص داده می شود؟

 

پزشک یا فیزیوتراپیست در صورتی که به آسیب دنبالچه شک کنند با انجام معاینه ی فیزیکی و تاریخچه گیری از بیمار تشخیص خود را تایید یا رد می کنند. گاهی لازم است یک عکس ساده (x-ray) نیز گرفته شود.

 

چگونه درمان می شود؟

 

در روزهای ابتدایی ماساژ یخ در ناحیه و استراحت پیشهاد می شود، به منظور این که تورم و التهاب کاهش یابد. ممکن است حتی یک مسکن مثل ایبوپروفن نیز تجویز شود. خوابیدن به پهلو راحت تر از سایر پوزیشن هاست.

 

اگر درد بیش از یک هفته طول کشید مسکن های قوی تر تجویز می شود و توصیه می شود از بالشتک هایی که فشار را از روی دنبالچه برمیدارند استفاده شود. حمام آب گرم نیز به میزان زیادی درد را کاهش می دهد. اگر یبوست دارید باید سعی در برطرف کردن آن داشته باشید چراکه یک عامل تشدید کننده بشمار می آید که برای رفع آن می توانید میزان مایعات مصرفی و غذاهای فیبر دار و فعالیت فیزیکی را افزایش دهید.

 

در مواردی که استخوان کوکسیکس در محل اصلی خود قرار ندارد و درد همچنان ادامه دارد فیزیوتراپی می تواند بسیار موثر باشد و توسط مدالیته های ضد درد و تکنیک های تخصصی درد را بهبود دهد و کوکسیکس را به محل طبیعی باز گرداند.

 

 در نهایت اگر هیچکدام ار این درمان ها موثر نبود، جراحی انجام می شود.

منبع: الودکتر

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۳۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتناع تامین اجتماعی از اجرای قانون مرخصی زایمان دوقلوها!

سازمان تامین اجتماعی با وجود تصویب ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده، مرخصی مادران صاحب فرزند دوقلو را به جای یک سال، ۹ ماه در نظر می‌گیرد! امتناع ۳ ساله سازمان تامین اجتماعی در اجرای قانون در حالیست که هدف این قانون، تشویق زوجین به فرزندآوری بوده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، طبق ماده 17 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400/7/24 مادران دارای فرزند دوقلو و بیشتر می‌توانند از مرخصی زایمان به مدت یک‌ سال استفاده کنند‌ اما سازمان تامین اجتماعی، بدون در نظر گرفتن این قانون، کماکان مرخصی مادران صاحب دوقلو را 9 ماه و مرخصی یکساله را برای مادران صاحب سه قلو و بیشتر در نظر می‌گیرد.

عدم اجرای این قانون در حالی است که نگهداری از دوقلوها برای همه مادرانی که چنین شرایطی دارند، در کنار همه شیرینی‌هایی که یک مادر تحربه می‌کند، سخت و گاه طاقت‌فرساست. 

یکی از مادران صاحب فرزند دو قلو در گفت‌وگو با تسنیم درباره عدم اجرای این قانون توسط سازمان تامین اجتماعی گفت: سامانه سازمان تامین اجتماعی برای ثبت مدارک مرتبط با مرخصی زایمان و پرداخت مزایای این مدت، از همان ابتدا آب پاکی را روی دست ما ریخت؛ به‌طوری که تنها امکان انتخاب آیکون 6 تا 9 ماه مرخصی و دریافت حقوق برای مادران صاحب فرزند دوقلو فعال است.

افزایش مرخصی زایمان مادران دوقلوها به یک سال ابلاغ شد + عکس

وی با اشاره به پیگیری‌های بی‌نتیجه در این خصوص ادامه داد: وقتی با سامانه تلفنی تامین اجتماعی (1420) تماس گرفتیم، کارشناس تامین اجتماعی اطلاعی از این قانون نداشت و پس از پرس و جو از مدیران خود، اعلام کرد که هنوز ابلاغیه‌ای به آنها داده نشده است! بنابراین مرخصی و مزایای شما همان 9 ماه محاسبه می‌شود‌.

به گفته این مادر، برخی دیگر نیز راهکار ارائه می‌دهند مثلاً گفته‌اند پس از اتمام دوره 9 ماهه مرخصی با مراجعه به دیوان عدالت اداری، برای احقاق حق قانونی خود اقدام کنیم که در صورتی که رای دیوان به نفع ما باشد، تنها می‌توانیم از غرامت استفاده کنیم اما همچنان مرخصی همان 9 ماه خواهد بود. 

وی  ادامه داد: این رشته سر درازی دارد؛ گره کور این ماجرا گویا باید با کفش آهنین در رفت‌وآمدهای اداری حل شود؛ حال آنکه برای مادری با چنین شرایط، زمان و انرژی، طلا و کیمیاست.

بنا بر آمار مرکز رصد سازمان ثبت احوال کشور، در سال گذشته تعداد 29 هزار و 728 چندقلو در کشور متولد شده‌اند که از این تعداد، 28 هزار و 148 دو قلو بوده‌اند؛ امتناع سه ساله سازمان تامین اجتماعی در اجرای قانون، در حالی است که ماده 17 مصوبه مذکور، در راستای حمایت از خانواده‌ها به منظور جوانی جمعیت به تصویب مجلس رسیده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهره کلیدی نساجی با لباس شخصی (عکس)
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴
  • عزیزم ۰۳/۰۳/۰۳ به دنیا بیا لطفاً!
  • امتناع تامین اجتماعی از اجرای قانون مرخصی زایمان دوقلوها!
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی