Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-30@14:22:48 GMT

زنبوردار تاجر نیست

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۴۹۳۳

تزریق وام‌های 18 درصدی به بخش زنبورداری استان لطمه وارد می‌کند و این شغل را در معرض خطر می‌اندازد.به گزارش بلاغ،به گزارش خبرنگار فارس از شهرستان ساری، استان مازندران به‌دلیل وجود مزارع، باغات، جنگل‌های میانه و مراتع موجب شده بستر مناسبی برای پرورش زنبور عسل باشد، به همین دلیل می‌توان در همه مراحل زمانی و مکانی از گل و گیاه برای تولید عسل استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 هزار و 626 نفر در استان به شغل زنبورداری مشغول هستند و زنبورداری بار اشتغال‌زایی را در استان به‌دوش می‌کشد، زنبورداری از گروه شغل‌هایی است که وابستگی خارجی ندارد و همه نیازهای این حرفه در استان مهیاست.

زنبورداری شغل پرمشقتی است و زنبوردار در اوج داشتن زنبور ناگهان با مریضی و فرار زنبورها مواجه و سرمایه‌اش از بین می‌رود؛ زنبوردار با کندوهای خالی از زنبور مواجه می‌شود اما عشق پایدارش موجب می‌شود به هر قیمتی مواظب‌شان باشد.

چند سالی است که زنبورداران از هیچ نوع تسهیلاتی نمی‌توانند استفاده کنند اما مدتی است که سامانه‌ای به‌نام بهین‌یاب به زنبورداران استان وام اعطا می‌کند و شرایط وام به این صورت است که به ازای هر کلنی زنبور 300 هزار تومان وام با بازپرداخت 60 ماهه و 18 درصد سود است.

* مجبور شدم که این وام را بگیرم

زنبورداری از روستای نوده با 170 کلنی زنبور در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: مجبور شدم که این وام را بگیرم، 18 درصد سود وام زیاد است اما من شغل دیگری ندارم و برای توسعه زنبورستانم به این وام نیاز دارم.

وی افزود: من 100 میلیون وام گرفتم و باید در عرض 3 سال و نیم این وام را با سودش به بانک پرداخت کنم و اگر نتوانم وام را پرداخت کنم مجبورم زنبورهایم را بفروشم.

این زنبوردار با بیان اینکه برای فروش عسل و حتی زنبورهایم مشکل دارم، اضافه کرد: ما هیچ پشتوانه‌ای نداریم و از دولت می‌خواهیم به ما کمک کند.

* هیچ جای دنیا با این درصد سود به دامدار یا کشاورز وام نمی‌دهند

زنبوردار دیگری که نخواست نامش فاش شود، گفت: این وام برای کسانی که تازه‌کار هستند خیلی سخت است و بدبخت می‌شوند.

وی بیان کرد: هیچ جای دنیا با این درصد سود به دامدار یا کشاورز وام نمی‌دهند، باید این سود پایین‌تر بیاید من 62 میلیون وام گرفتم و باید با 18 درصد سود 60 ماهه پرداخت کنم.

* مصوبه میزان سود بانک‌ها ملی است

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی مازندران در گفت‌وگو با فارس، گفت: جهاد کشاورزی نیز به سود 18 درصد اعتراض دارد و این میزان سود را برای بخش تولید قبول ندارد اما برای محروم نشدن زنبورداران تسهیلات خوبی است.

علیرضا عطایی‌نژاد با بیان اینکه بخش دام، طیور، زراعت، باغبانی و صنایع از این وام استفاده می‌کنند، اظهار کرد: این میزان سود چیزی نیست که در استان پیگیری شود، مصوبه میزان سود بانک‌ها ملی است و موضوع سود بالای این وام به تهران انعکاس داده شده است تا دستگاه متولی بهره بانکی را اصلاح کند.

وی با تأکید بر اینکه این سود برای همه بخش‌های کشاورزی و صنایع زیاد است، افزود: هیچ بخش تولیدی با سود 18 درصدی رضایت ندارند اما چاره‌ای ندارند، چون وام دیگری نیست و این وام راه فرار همه بخش است.

* سود وام سرمایه ثابت توجیه اقتصادی ندارد

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: وام سامانه بهین‌یاب دو قسمت سرمایه ثابت و سرمایه در گردش است.

سیدمحی‌الدین میرمحمدی اضافه کرد: سود وام سرمایه در گردش قابل توجیه است اما سود وام سرمایه ثابت توجیه اقتصادی ندارد.

وی بیان کرد: سود حاصل از تولید زیر ۱۸ درصد است و برای صنعت زنبورداری ضرر است.

* زنبوردار باید وام کم‌بهره بگیرد

نایب‌رئیس اتحادیه زنبورداران مازندران در گفت‌وگو با فارس، خاطرنشان کرد: تمایل کمی به گرفتن وام زنبورداری داریم زیرا کارمزد این وام بالاست.

محمد روح‌اللهی یادآور شد: کل بخش زنبورداری و کشاورزی سود سالانه آنها ۱۴ درصد است و کشاورز برای تأمین ۴ درصد دیگر سود وام باید اصل سرمایه‌اش را بفروشد.

وی ادامه داد: برای اینکه بخش زنبورداری فعال باشد و زنبوردار هزینه زندگی‌اش را تأمین کند، باید وام کم‌بهره بگیرد.

نایب‌رئیس اتحادیه زنبورداران مازندران با بیان اینکه حتی سود ۱۰ درصد هم برای این صنعت ضرر محسوب می‌شود، تصریح کرد: سود ۴ تا ۶ درصد برای زنبورداری بسیار خوب است.

روح‌اللهی تأکید کرد: هر پولی که به بخش زنبورداری تزریق می‌شود، تحول مثبتی است اما سود بالای وام موجب می شود که زنبوردار موقع پرداخت وام دچار رنجش شود.

تزریق این وام به بخش زنبورداری با این سود برای این صنعت ضرر است و ضرر آن بر زنبورداری استان مازندران سال‌های آینده مشخص می‌شود و باید از آن روز واهمه داشت که زنبوردار نتواند اموراتش را بگذراند و مجبور به فروش زنبورهایش شود.

به گزارش فارس، استان مازندران به لحاظ تعداد کلنی در رتبه چهارم و تولید عسل رتبه پنجم و در قسمت تنوع عسل رتبه اول کشور را دارا است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهدبا بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود،گفت: برهمین اساس، طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در دستورکار خود داریم.

مهدی ابراهیمی  افزود: در سال گذشته بیش از ۴۷۰۰ نفر متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند. ۷۵ درصد این افراد مرد، ۱۹ درصد زن و ۶ درصد نیز کودکان زیر ۱۸ سال هستند.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهدگفت: متاسفانه تست اعتیاد بیش از ۱۸۹۰ نفر از متکدیان مثبت بوده که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

ابراهیمی افزود: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته در همین قالب، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

وی گفت: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سوءاستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، تکدی‌گری می‌ کنند.

 

دیگر خبرها

  • افزایش درآمد گردشگری ترکیه
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • ۱۵ درصد از مطالبات بازیکنان استقلال پرداخت شد
  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار
  • تاثیر عملیات وعده صادق بر اقتصاد
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر