Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@09:24:13 GMT

تب زیبایی به جان جوانان افتاده است

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۰۱۷۰

تب زیبایی به جان جوانان افتاده است

زندگی > سلامت - معصومه حیدری پارسا:
بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر موقع خندیدن روی گونه‌شان چال بیفتد، بینی‌شان سربالا باشد، گونه‌شان برجسته و چشم‌ها و ابروهایشان کشیده باشد نه تنها جذاب تر هستند بلکه دیگران هم به آنها توجه بیشتری می‌کنند.

به همين دليل اين روزها به هر گوشه‌اي از شهر كه نگاه مي‌كنيد دختران و پسران، زنان و مرداني از هر سن و قشري را مي‌بينيد كه تب زيبايي به جانشان افتاده تا از قافله زيبايي عقب نمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به ظاهر و زيبايي‌هاي صورت تا حدي اهميت يافته است كه حتي افرادي با چهره‌هاي قابل‌قبول و بي‌نقص هم به فكر تغيير تركيب چهره خود با انواع و اقسام جراحي‌ها هستند.

نكاتي كه باعث شده ايران در جديدترين آمار جهاني تعداد جراحي‌هاي زيبايي در جايگاه هشتم قرار بگيرد . با برخي كارشناسان در اين‌باره گفت‌وگو كرده‌ايم. علي بيژني، رئيس انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي ايران در اين‌باره به همشهري مي‌گويد: ميل به زيبايي و زيبا ديده شدن در هر انساني وجود دارد و يكي از خواسته‌هاي بي‌انتهايي است كه بايد گفت بين زنان و مردان هم مشترك است.افراد براي زيبا ديده شدن دست به هركاري ازجمله عمل‌هاي جراحي سنگين نيز مي‌زنند.

بيژني در ادامه مي‌گويد: در واقع ميل به تنوع و ايجاد تغيير در ظاهر براي زيباتر شدن در سال‌هاي اخير در بين جوانان فراگير شده به‌صورتي كه حتي با پرداخت هزينه‌هاي بالا حاضرند عمل‌هاي جراحي زيبايي را انجام دهند و به همين سبب است كه آمارهايي كه درباره جراحي‌هاي زيبايي به كشور ما ايران نسبت مي‌دهند بسيار قابل تامل است. وي درباره تب زيبايي و انواع جراحي‌ها هم افزود: تب جراحي بيني مقداري كمتر شده اما درخواست براي ساير عمل‌هاي زيبايي بالا رفته است؛ مانند جراحي‌هاي فك و صورت، تزريق‌ها، جراحي‌هاي ليفت و لايپوساكشن. افراد ممكن است از كارهايي مانند ليفت و تزريق ژل‌ها در كوتاه‌مدت سود ببرند ولي در درازمدت برايشان دردسرهاي زيادي وجود خواهد داشت. همچنين گاهي تقاضاهايي مي‌شنويم مثلا اينكه مي‌خواهند چشم‌ها را گربه‌اي كنند و يا چال‌هايي روي گونه ايجاد كنند.

اين موارد از تقاضاهاي شايع اما غيراصولي است و البته غيرضروري. درواقع ما هنوز نتوانسته‌ايم اين ذهنيت را در ميان مردم‌مان پاك كنيم كه جراحي زيبايي براي هر نقطه از بدن و به هر شكلي كه خواستند، امكان‌پذير و صحيح نيست. بايد اين فرهنگ را در مردم ايجاد كرد كه اگر نياز به جراحي ندارند اين كار را انجام ندهند به هرحال جراحي عوارض دارد. مردم بايد آگاه شوند و بدانند به راحتي نبايد سلامت‌شان را به دستاني بدهند كه تيغ بر دست دارند. وي درباره برخي مشكلات پيش آمده مي‌گويد: مشكلات تنفسي و چسبندگي‌هاي مخاط در جراحي‌هاي بيني، عفونت‌هاي ناشي از ژِل تزريق شده زير پوست، نرسيدن به نقطه مطلوب و جراحي‌هاي مجدد، ازجمله مواردي است كه درپي اين جراحي‌ها گريبانگير افراد مي‌شود.

جراحي‌هايي كه نه‌تنها به زيبايي نمي‌افزايد بلكه مشكلاتي به‌مراتب بيشتر از قبل را به همراه دارد. با اينكه مردم به سراغ افرادي مي‌روند كه در كار خود تبحر ندارند به‌دليل انتخاب اشتباه، اين افراد در دور معيوبي مي‌افتند زيرا ممكن است عمل جراحي زيبايي از ابتدا براي آنها مناسب نبوده باشد ضمن اينكه متأسفانه امروزه پزشكان عمومي، جراحان عمومي، متخصصان بيهوشي، ارتوپدي، تكنيسين‌ها و حتي افرادي كه تحصيلات پزشكي ندارند به اين عرصه ورود كرده و نسبت به انجام اعمال زيبايي و ساكشن اقدام مي‌كنند.

بيژني با بيان اينكه تربيت تعداد زياد پزشكان بدون درنظر گرفتن نيازهاي جامعه يكي ديگر از عوامل گسترش اين پديده است، افزود: اين پزشكان به‌دنبال كسب درآمد هستند و در برخي از آنان جنبه‌هاي اخلاقي ضعيف مي‌شود و همين نياز كاذب به جراحي‌هاي زيبايي را افزايش مي‌دهد. مراجع قانوني بايد در مورد اين مسئله اقدامات لازم را انجام دهند و جهت پيشگيري از عوارض آن اقدامات لازم صورت گيرد چرا كه ايران همچنان بيشترين عمل‌هاي جراحي زيبايي را در دنيا دارد كه شامل موارد مختلف است.

از عمل‌هاي غيرضروري زيبايي پرهيز شود

دكتر عبدالجليل كلانترهرمزي، عضو هيأت مديره انجمن جراحان پلاستيك ايران هم در اين‌باره به همشهري مي‌گويد: ما همواره نسبت به پرهيز از عمل‌هاي غيرضروري زيبايي هشدار داده‌ايم و همواره هم تأكيد مي‌كنيم. به‌نظر ما بهتر است تا حد ممكن، از دخالت در فرم طبيعي چهره و بدن اجتناب شود. اين فوق تخصص جراحي پلاستيك مي‌گويد: آمار دقيقي درباره جراحي‌هاي زبيايي نداريم چون در اين زمينه تنها وزارت بهداشت است كه مي‌تواند آمار داشته باشد. هرچند بعضي عمل‌ها ثبت نمي‌شود، با اين حال وزارت بهداشت برنامه‌اي دارد كه تمام عمل‌هاي جراحي‌ كشور كه در بيمارستان‌هاي دولتي انجام مي‌شود را به‌صورت الكترونيك ثبت مي‌كند.

وي با اشاره به «سونامي جراحي»‌هاي زيبايي در ايران مي‌گويد: بحران هويت عامل اصلي گرايش به اين موضوع است. گروهي از جوانان به‌دنبال تغيير و تحول در ظاهر خود هستند و در تصميم‌گيري ثبات ندارند. همچنين چشم و هم‌چشمي بين برخي از جوانان براي انجام عمل‌هاي جراحي صورت مي‌گيرد و در اينجاست كه بايد به نقش آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها تأكيد كرد. فقدان مهارت آموزي كافي در دانشگاه‌ها و سرخوردگي جوانان تحصيلكرده در بازار كار، حمايت نشدن جوان از سوي خانواده و جامعه، ضعف خانواده‌ها در تربيت فرزندان و كمرنگ شدن ارزش‌هاي اعتقادي در برخي خانواده‌ها باعث گرايش جوانان به سمت مدگرايي و عمل‌هاي جراحي زيبايي شده است.

چشم و هم‌چشمي‌ها و افول ارزش‌ها امان‌الله قرايي‌مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه به همشهري مي‌گويد: پشت پرده اين جراحي‌هاي غيرضروري چيزي جز مدگرايي، چشم و هم‌چشمي‌ها و افول ارزش‌ها در جامعه ايراني نيست. امروزه گويا تنها زماني كه فرد چهره‌اي زيبا و بيني عمل‌كرده‌اي داشته باشد، مورد پذيرش اجتماعي قرار خواهد گرفت و در غيراين صورت، از طرف گروه دوستان و همسالان، جامعه و خانواده مورد پذيرش قرار نخواهد گرفت به همين دليل از نوجوانان گرفته تا جوانان و حتي افراد ميانسال تن مي‌دهند به جراحي‌هاي مختلف.البته تمايل به زيبايي از هزاران سال پيش در كشور ما رواج داشته اما امروز اين موضوع تبديل به افراط‌گرايي شده است.

البته زيبايي و زيبايي‌پسندي و توجه به آن بر كسي پوشيده نيست و اين را هم نبايد منكر شد كه پيشرفت علم، جراحي زيبايي و پلاستيك به آن دسته از افرادي كه دچار ناهنجاري‌هاي مادرزادي، نقص عضو ناشي از تصادف و سوختگي، بيني‌هاي بسيار بزرگ و غيرعادي و ديگر مشكلاتي كه حق داشتن زيبايي نسبي و حضور در جامعه را از آنها سلب كرده كمك فراوان كرده است. اما در كنار اين موضوع افراط‌گري‌هايي هم ايجاد شده است. امروزه شاهد هستيم در كنار افرادي كه نياز مبرم به جراحي‌هاي زيبايي دارند افرادي هم در مطب‌ها و كلينيك‌هاي پزشكي ديده مي‌شوند كه نه‌تنها كوچك‌ترين نقصي در چهره خود ندارند، بلكه شايد بتوان گفت داراي چهره‌اي زيبا هستند اما تنها به‌دليل مشكلات رواني و وسواس در زيباتر به‌نظر رسيدن در آن مكان حضور يافته‌اند.

قرايي‌مقدم در ادامه درباره علل و عوامل افزايش جراحي‌هاي زيبايي غيرضروري در كشور مي‌گويد: چشم و هم‌چشمي، مُدگرايي و تبليغات ماهواره‌اي، غرب‌زدگي، تهاجم و هجمه رسانه‌هاي بيگانه در جامعه، بحران در هويت فردي و اجتماعي، كم رنگ شدن ارزش‌هاي معنوي و ديني، تغيير در باورها و اعتقادهاي ديني مردم، خودنمايي، فخرفروشي، كاهش اميد و اعتماد به فرهنگ و سنت‌ها از مهم‌ترين عوامل استقبال از اين نوع جراحي‌ها‌‌ست. قرايي‌مقدم مي‌گويد: هويت دروني جامعه ما دچار بحران شده است و مادي‌گرايي و ظاهرپسندي جاي خود را به تعقل داده است.

اصلاح الگوهاي فرهنگي براي مقابله با جراحي‌هاي غيرضروري

پروفسورحسين باهر مي‌گويد: مدزدگي، كمبود شخصيت، احساس خودكم‌بيني و وسوسه اطرافيان از مهم‌ترين دلايل شيوع جراحي‌هاي زيبايي غيرضروري هستند. وي با اشاره به كاهش اعتماد به نفس در بيماراني كه بي‌جهت به‌دنبال تغيير در چهره خود هستند، افزود: اينگونه بيماران در مطب‌ها و كلينيك‌هاي زيبايي به‌دنبال دستيابي به ارزش‌هايي هستند كه با جراحي نمي‌توان به آنها دست يافت. اين جامعه شناس نخستين راهكار رهايي از اين معضل را در قبول واقعيت و راهكارهاي بعدي را در بازسازي دروني، فرهنگسازي‌، آموزش در خانواده‌ها و نظام آموزشي‌و اصلاح الگوهاي فرهنگي مي‌داند.

سال 2013 : 118 هزار عمل انجام شده. رتبه دهم
سال 2016 : 94 هزار عمل انجام شده. رتبه هشتم
سال 2016 : 46 هزار مورد عمل هاي چهره و سر
سال 2016 : 25 هزار مورد عمل هاي اندام و بدن

در همین زمینه: فعالیت غیرپزشکان در حوزه زیبایی به مرز هشدار رسیده است رتبه بی‌سند درباره جراحی بینی در ایران آمریکا | تاثیر شبکه‌های اجتماعی در گرایش به جراحی برای زیبایی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۰۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز فرصت مناسبی است که اساتید ماهیت واقعی تمدن غرب را برای جوانان تبیین کنند

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه امروز افکارعمومی جهان برای پذیرش حرف حق آمادگی دارد تاکید کرد: اساتید و دانشگاهیان با حضور فعال و موثر در عرصه تبیین و روشنگری می‌توانند ضمن پاسخ به ابهامات و شبهات در جامعه، مواضع بحق ملت ایران در دفاع از عدالت و مظلوم و ایستادگی در برابر ظلم و سلطه‌گری را به گوش ملت‌های جهان برسانند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی در جمع اساتید دانشکده معارف دانشگاه تهران با تبریک روز معلم و استاد و گرامیداشت یاد استاد شهید مطهری، اظهارداشت: اساتید معارف اسلامی در خط مقدم دفاع از مبانی اسلام و انقلاب اسلامی قرار دارند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به جایگاه برجسته علم و عالم از منظر اسلام، اظهار داشت: ابن ابى‌عمیر از جمله محدثان بزرگ و از اصحاب اجماع که محضر امام کاظم، امام رضا، و امام جواد علیهم‌السلام را درک کرده است به نقل حدیثی درباره صفات شیعه پرداخته است به این مضمون که بعضی از شما بیش از دیگران اهل نماز هستید، بعضی حج بیشتری بجا می‌آورید و بعضی اهل جود و بخشش و صدقه و بعضی بیش از دیگران روزه می‌گیرید، اما برترین شما کسی است که معرفت بیشتری نسبت به دیگران دارد و شناخت نیز با مطالعه، تدبر و کسب دانش بدست می‌آید.

حسینی اهمیت ایجاد شوق و رغبت در دانشجویان برای علم آموزی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: قطعاً اگر شیوه تدریس بگونه‌ای باشد که اشتیاق بیشتری در دانشجو ایجاد کند، با انگیزه، نظم و علاقه بیشتری در کلاس درس و تلاش برای علم آموزی حضور می‌یابد.

معاون رئیس جمهور با گرامیداشت یاد شهید مطهری گفت: استاد والامقام به دنبال پاسخگویی به سؤالات مطرح در جامعه بود و حل معضلات فکری و پاسخ به نیاز‌های زمان از جمله دغدغه‌های فکری ایشان به شمار می‌رفت. اهتمام استاد به بررسی شبهات مطرح در جامعه بود تا با شیوه مناسب پاسخ‌های متقن و قانع‌کننده را ارائه کند و نسل جوان و تحصیلکرده را همراه سازد.

حسینی خاطرنشان کرد؛ امام راحل در توصیف ابعاد شخصیت علامه مطهری می‌گوید: «مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملأ اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و‏ فلسفی اش از بین نمی‌رود» و ما واقعیت سخن امام را شاهد بودیم که باشهادت استاد، اندیشه و آثار استاد بیش از گذشته در ایران و جهان اسلام جلوه و گسترش یافت.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شهید مطهری اسوه و الگوی تمام عیاری برا‌ی معلمان و اساتید است که اگر رمز و راز موفقیت او دریافته شود و سیر و سلوک استاد سرمشق اساتید و معلمان قرارگیرد به توفیقات فراوانی در انجام رسالت خود نائل می‌شوند.

حسینی در ادامه با اشاره به مهمترین شاخصه‌های علمی و شخصیتی شهید مطهری اظهارداشت: استاد مطهری اهل اندیشه و تفکر بود لذا در خصوص حوزه‌های مورد نیاز جامعه اسلامی پیوسته در حال تامل، مطالعه و اندیشه‌ورزی بود، تا پاسخ سوالات را دریابد و همچون طبیبی دوار در مجامع و محافل گوناگون علمی و مردمی به تشریح موضوعات بپردازد. این روحیه را نداشت که صرفا به مصداق «جهانی است بنشسته در گوشه ای» باشد که اگر کسی به وی مراجعه و سوالی کرد لب به سخن بگشاید بلکه در پی یافتن مخاطبانی در دانشگاه و جامعه، تهران و استان‌ها بود تا یافته‌های خود را مطرح و روشنگر سفسطه‌ها و مغلطه‌های منحرفان باشد؛ امروز هم از اساتید متعهد انتظار می‌رود که سوالات و شبهات جوانان را در فضای مجازی رصد کرده و نسبت به آن پاسخگو باشند و شهید مطهری تأسی جویند که با صراحت و قاطعیت حرف حق را بیان می‌کرد و زودتر از دیگران انحرافات و اعوجاجات جامعه را شناسایی و تشخیص می‌داد و بدون ملاحظه و محافظه کاری در مقابل آن موضع گیری می‌کرد.

معاون رئیس جمهور افزود: شهید مطهری با اطلاعات وسیع و اعتماد به نفس در جمع‌های فکری موافق و مخالف برای پاسخ به شبهات و اقناع مخاطبین حضور می‌یافت و با طرح دقیق سخنان مخالفان بخوبی، پاسخ‌های دقیق و قابل پذیرش ارائه می‌کرد، لذا در معرض کینه و بغض هجمه کنندگان به آموزه اسلامی و صاحبان اندیشه‌های انحرافی و التقاطی قرار می‌گرفت.

حسینی، زمان شناسی در پاسخ به شبهات را از دیگر ویژگی‌های استاد مطهری دانست و گفت: شهید مطهری در هر عرصه‌ای که نیازمند دفاع صحیح از اندیشه اسلامی بود حضور فعال و به موقع داشت و بسیاری از سخنرانی‌ها و کتاب‌های استاد دقیقاً در زمانی به جامعه عرضه شد که شرایط بوجود آمده نیازمند دریافت پاسخ صحیح به ابهامات بود، از جمله کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران درست در مقطعی منتشر شد که بحث باستان‌گرایی افراطی و تمسک به ناسیونالیسم برای مقابل با اسلام و ایجاد دوقطبی کاذب ایرانیت و اسلامیت در جامعه پررنگ شده بود.

استاد مطهری انحراف ها، بدعت‌ها و تحریف‌ها را زودتر از دیگر علماء و صاحب نظران تشخیص و به مقابله عالمانه با آن‌ها می‌پرداخت، ضمن اینکه در زندگی نظم و برنامه‌ریزی دقیقی داشت که اساتید ما نیز با این ویژگی‌ها و با رفتار و سلوک صادقانه خود می‌توانند عناصری تاثیر گذار باشند و بر مسئولین است که اساتید دلسوزی را که جدیت بیشتری در امر تدریس و تربیت دارند مورد تقدیر و تشویق قرار دهند.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امام راحل، شهید مطهری را شجره‌ی طیبه‌ی پرثمری می‌دانست که همگان باید از میوه‌های فراوان این درخت استفاده کنند.

حسینی در ادامه سرکوب شدید دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا را برخلاف موازین آزادی بیان و دموکراسی دانست و اظهار داشت: دولت‌های غربی بویژه آمریکا پائیز سال ۱۴۰۱ به بهانه درگذشت یک بانو در ایران همه امکانات خود را به عنوان دفاع از حقوق زن و بشر بکار گرفتند و از اقدام هنجارشکنانه برخی افراد در دانشگاه‌ها و جامعه و تخریب اموال عمومی دفاع کردند، اما امروز نه تنها نسل کشی و قتل عام هزاران زن و کودک در غزه را محکوم نمی‌کنند بلکه با تمام توان حمایت می‌کنند و اعتراض و تحصن مدنی و مسالمت آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی را با برخورد‌های ضد انسانی و وحشیانه سرکوب و به گفته واشنگتن پست بیش از ۹۰۰ نفر دانشگاهی را خشونت آمیز دستگیر و بازداشت کرده‌اند که اساتید باید اینگونه برخورد‌ها و استاندارد‌های دوگانه غرب و مدعیان آزادی و دموکراسی را برای نسل جوان و افکارعمومی تبیین کنند تا غربگرایان نتوانند به فریب و اغواگری بپردازند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: حال که تمدن غرب نقاب نفاق را از چهره کنار زده و وحشی‌گری عریان را به نمایش گذاشته فرصت مناسبی است که ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه داری را برای جوانان آشکار ساخت دنیای غرب را به چالش کشید و نباید در این زمینه موضع انفعالی داشت بلکه باید با قاطعیت از حرف حق دفاع کرد.

در این مراسم تعدادی از اساتید در سخنانی دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را با معاون رئیس جمهور در میان گذاشتند.

دیگر خبرها

  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان تبیین شود
  • امروز فرصت مناسبی است که اساتید ماهیت واقعی تمدن غرب را برای جوانان تبیین کنند
  • سوسک شب رو به این زیبایی! (عکس)
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • جامعه امروز ما نیاز به تفکر معلمان شهید دارد
  • امروز با جامی: قتل عاشق بهانه افتاده ست
  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • اعترافات تکان دهنده عضو بازداشت شده گروهک تروریستی انصارالفرقان /برای تمام این کشتارها فقط ۱۱ میلیون تومان پول گرفتم