Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران یکی از ده کشور بلاخیز جهان است. زلزله و سیل در صدر این بلایای طبیعی هستند.

مستندات نشان می دهد که از سال 1309 تا 1396، 20 زلزله ی شدید در ایران رخ داده است که کم ترین شدت آن ها 5.6 ریشتر در بم بود که با 41 هزار کشته(از قضا بیش ترین تلفات انسانی را) داشت و شدیدترین شان در سال 1351 نیز 9.6 شدت داشت که در منطقه ی قیر فارس، 4 هزار کشته برجای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آمارها نشان می دهد که هر 4.3 سال یک زلزله ی مهیب، کشور را به لرزه درآورده است و در پس هر زلزله ای، تعداد زیادی بی خانمان و داغدار شده اند.
چند سالی پس از نخستین زلزله ی بزرگ قرن اخیر، دانشگاه تهران پا گرفت و هنوز عمرش از یک دهه نگذشته بود که سر و کله ی درس های علوم اجتماعی در دانشگاه ظاهر شد و نهایتا رشته ی علوم اجتماعی رسما شکل گرفت. از آن زمان تا کنون بیش از 60 سال می گذرد و عده ای کماکان بر این نظرند که نه تنها علوم اجتماعی بلکه همه ی علوم انسانی، علومی، غربی، سکولار، و غیرکاربردی اند.
زلزله ی بم شاهد خوبی برای نقض این ادعاست. طی آن زلزله یکی از جامعه شناسان کرمانی به نام سیامک زند رضوی به همراه همسرش رویا اخلاص پور، ضمن مستند کردن لحظه به لحظه ی وقایع بم و انتشار آن در نشریه شوراهای محله‌های بم از فروردین 83 تا فروردین 87 در همه کوشش‌های مردمی برای بازسازی بم مشارکت فعال داشتند. این نوع از مشارکت جامعه شناسی در فهم و بازسازی مناطق آسیب دیده برگرفته از نوعی از جامعه شناسی به نام «جامعه شناسی مردم مدار» است. جامعه شناسی در جریان واقعه ی مذکور نشان داد از قابلیت خوبی برای فهم دردهای مردم و کابردی کردن یافته های خود برخوردار است.
حال نوبت آزمون قابلیت جامعه شناسان غرب کشور در فرایند بازسازی زلزله ی کرمانشاه است. استان های کرمانشاه، ایلام و کردستان از پتانسیل بسیار بالایی در زمینه ی علوم اجتماعی و جامعه شناسی برخوردارند(به این سه استان، می توان، همدان، لرستان و آذربایجان غربی را هم افزود). هر سه استان، گروه علوم اجتماعی دارند و هر سه استان فارغ التحصیلان کم مانندی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد دارند.
از آن ها و ما انتظار می رود به مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه عمل کنیم؛ در مناطق زلزله حضور داشته باشیم، تجارب خود را در جلسات هم اندیشی به اشتراک بگذاریم، درپی فهم و درک و حل مشکلات زلزله زدگان باشیم، به سازمان های رسمی، پیشنهادهای راهگشا ارائه کنیم و برای ساماندهی نهادهای مردمی آستین بالا بزنیم.
زلزله در کنار همه ی پیامدهای ناگوارش، فرصتی مناسب برای پیوند جامعه شناسی آکادمیک با عامه ی مردم از طریق کانال «جامعه شناسی مردم مدار» است. این فرصت را دریابیم! البته این وظیفه ی همه علوم انسانی است.
--------------------------------------------------------------------------------
*جامعه شناس

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعامل و همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به این که تاریخ و هویت شهر ارومیه در برنامه‌های فرهنگی به فراموشی سپرده شده است، گفت: سازمان فرهنگی،اجتماعی شهرداری با همکاری‌های لازم با بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیای فرهنگ‌های تاریخی و هویتی شهر ارومیه گام برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، احد یوسفی امروز _سه‌شنبه بیست‌وهشتم فروردین_ در نشست هفتگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به ضرورت توجه برای اولویت‌های فرهنگی گامی مهم برای رفع دغدغه‌های جامعه اظهار کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه در اسرع وقت نسبت به تهیه تقویم مناسبت‌های ملی و مذهبی و با برنامه‌ریزی های کامل و از پیش تعیین شده و اجتناب از برگزاری برنامه‌های دقیقه ۹۰ با اتلاف هزینه و بدون خروجی مؤثر اقدام کند.

وی در ادامه با لزوم احیای کار گروه فرهنگی متشکل از نماینده‌های دستگاه‌های دخیل در برنامه‌های فرهنگی ملی و مذهبی افزود: احیای کارگروه فرهنگی می‌تواند گامی مهم در اجرای برنامه‌های ملی و مذهبی فرهنگی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و بدون تداخل برنامه‌های تکراری و بدون اتلاف هزینه به نحو احسن و در خور شأن شهروندان اجرا و خروجی قابل قبولی داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه در بخشی از سخنان خود با تقدیر و تشکر و از مسئولین و ارگان‌های نظامی و امنیتی در رابطه با عملیات تنبیه تجاوز "وعده صادق" حمله موشکی و پهبادی به رژیم صهیونیستی که توانست برای چندمین بار اقتدار ایران و ایرانی را به استکبار جهانیان نشان دهد، و با انتقاد و گلایه از کم کاری روابط عمومی شهرداری گفت: مجموعه مدیریت شهری به عنوان یکی از مراجع اطلاع رسانی در سطح شهر باید این اقدام مبارک و میمون را در ساعات اولیه با نصب بنر و فضاسازی برای مردم تبریک و تهنیت می‌گفت.

یوسفی تصریح کرد: دغدغه‌های اجتماعی باید سرلوحه برنامه‌های فرهنگی مجموعه مدیریت شهری قرار داده شود و با تولید محتوا و نصب بنرهای فرهنگی در جایگاه‌های اطلاع رسانی به دغدغه‌های جامعه اعم از فرزندآوری که جز مسائل و تأکیدات مقام معظم رهبری هم بوده باید در اولویت برنامه‌ها قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه تاریخ و هویت شهر ارومیه در برنامه‌های فرهنگی به فراموشی سپرده شده است، عنوان کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری با همکاری‌های لازم با بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیای فرهنگ‌های تاریخی و هویتی شهر ارومیه با اجرای برنامه‌های فرهنگی توجه ویژه داشته باشد.

وی بیان کرد: باید ساخت و نصب المان‌ها و نام‌های میادین شهری در دستور کار شهرداری قرار داده شود و با توجه به اینکه شهر ارومیه با وجود بقعه محمّدبن خلیلان که در دهه‌های آخر نیمه قرن سوم تا اواسط قرن چهارم هجری برای تبلیغ مذهب شیعه در ارومیه بوده بیانگر این است که ارومیه دارای هویتی تاریخی است و باید شهرداری در فضاسازی‌های شهر به این اصل توجه ویژه داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به اینکه جشنواره‌های انگور، گل و بیدمشک و… یکی از ظرفیت‌ها برای معرفی گردشگری و اقتصادی شهر ارومیه است، خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها در چند سال گذشته به علت مصادف بودن با ماه‌های محرم و صفر و شیوع بیماری کرونا باعث تعطیلی شد لذا ضروری است شهرداری برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اجرای هر چه بهتر جشنواره‌های انگور و گل که نشاط‌آور برای جامعه و شهروندان است، در تابستان سال جاری در دستور کار خود قرار دهد.

کد خبر 745243

دیگر خبرها

  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • فرهنگ کرامت انسانی به مخاطب منتقل شود
  • شکل‌گیری مفهوم محیط‌زیست در تفکر اجتماعی
  • علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • ضرورت تعامل و همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود
  • مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟
  • مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟/ آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند/ موج مهاجرت ایرانیان عادی نیست
  • آزادنویسی در علوم انسانی؛ همه راه‌ها به پژوهش ختم می‌شود