Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@21:43:32 GMT

چرا امام یازدهم لقب عسکری را گرفتند

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۲۱۰۷۲

حجت الاسلام اکبر رضایی دهقان استاد حوزه علمیه در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از همدان، بیان کرد:  امام حسن عسکری (ع) در 8 ربیع الثانی 232 هجری در مدینه به دنیا آمدند، مدت امامت ایشان 6 سال در طول عمر 28 ساله بود که در 8 ربیع الاول 260 هجری توسط شربت زهر آلود معتمد عباسی در سامراء به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان دارای تنها یک فرزند بودند.
رضایی دهقان بیان کرد: وقتی مقداری از فضائل و کمالات هر امامی بروز پیدا می کرد همان فضیلت لقب مشهور آن امام می شد، اما این رویه در مورد این امام بزرگوار رعایت نشد و لقب مشهور ایشان به محل سکونت حضرت نام گرفت، که البته این لقب در ابتدای دوره امامت ایشان به عنوان یک اسم رمز بوده است که شیعیان به جای نام و کنیه امام از این لقب استفاده می کردند.
وی متذکر شد: تمام ائمه معصومین علیها سلام دارای همه فضائل اخلاقی بوده اند اما اینکه هر امام یک لقب داشتند یعنی به آن صفت بیشتر مشهور بوده اند.
وی با بیان اینکه عسکر به معنای لشگر و منطقه نظامی است یادآور شد: در آن زمان به قدری خفقان زیاد بوده که فضائل و کمالات امام یازدهم ظهور عمومی پیدا نکرده بود.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: امام حسن عسکری از ده سالگی تا لحظه شهادت در سامرا و در یک کمپ نظامی تحت نظارت شدید خلفای عباسی بودند و این لقب نشانه مظلومیت امام است چرا که شرایطی مهیا نشد که عموم مردم از محضر امام استفاده کنند  و فضائلشان را درک کنند و امام همیشه از چشم مردم به دور بود تا اینکه مردم عادت کنند و برسند به این که با وجود اینکه امام در نزد مردم نیست و مردم اورا نمی بینند اما امامت به دوش اوست و پذیرش غیبت صغری و کبری حضرت مهدی(عج) را برای مردم راحت تر باشد.
وی عنوان کرد: در این شرایط وکلایی از امام بین مردم بودند تا حرف های مردم را به امام برسانند تا مردم خود را آماده غیبت امام زمان کنند.
وی با اشاره به اهمیت موعظه پنهانی به حدیثی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت می فرماید « هرکس برادر مومن خود را پنهانی موعظه کند او را آراسته است و اگر در حضور دیگران اندرز دهد از شخصیت او کاسته و او را تحقیر نموده است» تحف العقول ص 489.
وی ادامه داد: هم چنین حضرت می فرماید « عبادت حقیقی به زیادی نماز و روزه نیست همانا عبادت حقیقی تفکر بسیار در امر خداوند است.»
رضایی دهقان با تاکید بر مسأله امامت در دین اسلام تصریح کرد:  در دین اسلام و در میان مسائل مختلف اسلامی بحث امامت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است در قرآن کریم در آیاتی به این مسأله اشاره شده است، مرحوم علامه حلی در مقدمه کتاب منهاج الکرامه از امامت به عنوان اشرف مسائل  اسلامی یاد کرده است.
  وی با اشاره به ادامه پیدا کردن مسأله امامت بعد ازامام حسن عسکری(ع) گفت: یک شب بعد از شهادت امام حسن عسکری (ع) شب رسیدن به امامت حضرت مهدی(عج) است که مورد رضایت خدا و خشنودی اهل بیت است، این امام بزرگوار در سن 5 سالگی بعد از شهادت پدر در سال 260 به منصب امامت رسیدند و از آن زمان تاکنون و بعد از این تا هر زمان که خدا بخواهد عهده دار امامت هستند.
رضایی دهقان گفت: معتمد خلیفه عباسی درصدد بود نسل خاندان عصمت و طهارت را ازبین ببرد به همین علت جاسوس های زیادی به شکل های مختلف گذارده بود تا از وضعیت زندگی و خانوادگی  امام حسن عسکری(ع)  مطلع شوند و لذا وضع حمل نرجس خاتون بر همگان مخفی ماند  و ولادت حضرت مهدی(عج) مخفیانه و محرمانه اتفاق افتاد و بلافاصله از دیدگاه عموم مخفی گشت.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات زراعی دیم در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، سید عماد شاهرخی با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در دست اجرا است، گفت: این طرح هم اکنون در سال سوم اجرایی قرار دارد که در بازه زمانی پنج ساله، قرار است سالانه ۲۰ درصد به تولیدات دیم استان افزوده شود.

وی اظهارداشت: اصلاح الگوی کشت، رعایت تناوب، توسعه کشاورزی محفاظتی و توسعه مکانیزاسیون از محور‌های اصلی طرح جهش تولید است که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، منابع مالی آن را تامین می‌کند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) لرستان هم گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سه سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان برای تامین ماشین آلات، تامین نهاده‌ها و بیمه این طرح سرمایه گذاری کرده و ۳۰۰ مهندس کشاورزی هم امسال به کشاورزان در اجرای این طرح کمک می‌کنند.

مجید طائف افزود: مزارع گندم، جو، حبوبات و دانه‌های روغنی دیم زیر پوشش طرح جهش تولید در دیم زار‌ها قرار دارد که در تلاشیم تولید محصولات دیم استان در پایان پنج سال دو برابر شود.

سال گذشته حدود ۷۵۰ هزار تن انواع محصولات زراعی در لرستان تولید شد که پیش بینی می‌شود امسال به ۸۸۰ هزار تن برسد.

دیگر خبرها

  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات زراعی دیم در لرستان
  • تقویت فراکسیون انقلاب اسلامی به حفظ انسجام مجلس کمک می‌کند
  • آخرین نطق نادران در مجلس یازدهم /جز شرمندگی چیزی برای این حقیر باقی نماند /استعفای من چه شرایط اضطراری داشت که جلسه غیرعلنی شد؟
  • نوری قزلجه: ۳۰۰ تحقیق و تفحص؟! شورش را در آوردند
  • آقای وزیر می‌دانید مردم باید ۷ ماه قبل خودرو‌های خود را تحویل می‌گرفتند؟