Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-03-29@08:15:53 GMT

رونق به بازار معاملات مسکن بازگشت

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۲۴۷۲۱

تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در آبان ماه امسال 14 هزار و 800 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 18.5 درصد افزایش نشان می دهد.
 
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران در ماه آبان 48.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 10.9 درصد افزایش نشان می دهد.
 
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است و توسط اداره بررسی ها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر می شود.
 
حجم معاملات مسکن
در آبان ماه امسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 14 هزار و 800 واحد رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 18.5 درصد افزایش نشان می دهد.  
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در آبان ماه سال 1396 حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 47.2 درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده اند.
این سهم در مقایسه با آبان ماه سال قبل 5 درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شده است.
توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در آبان حاکی از آن است که از میان مناطق 22 گانه شهر تهران منطقه 5 با سهم 16.5 درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است؛ همچنین مناطق 4 و 2 به ترتیب با سهم های 11.6 درصد و 10.1 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
در مجموع 74.8 درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به 10 منطقه شهر (به ترتیب فراوانی شامل مناطق5، 4، 2، 8، 10،14، 7، 1، 3 و 15) بوده و 12 منطقه باقی مانده 25.2 درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده اند.
 
تحولات قیمت مسکن
در آبان ماه میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 48.9 میلیون رالص بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 2.1 درصد و 10.9 درصد افزایش نشان می دهد.
بیشترین رشد میانگین قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 5 معادل 17.1 درصد و کمترین میزان رشد به منطقه 3 معادل 4 درصد تعلق دارد.
در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران بیشترین میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده معادل 102.7 میلیون رالم به منطقه یک و کمترین آن با 23.7 میلیون رالم به منطقه 18 تعلق داشته است که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 5.5 درصد و 10.8 درصد افزایش نشان می دهند.
 
تحولات هشت ماهه معاملات مسکن
در هشت ماهه نخست امسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 113 هزار و800 واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش 7.7 درصدی را نشان می دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران 46.5 میلیون رالر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.1 درصد افزایش نشان می دهد.
 
دامنه های قیمتی مورد تقاضا
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک مترمربع بنا در آبانماه سال 96 حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی 30 تا 35 میلیون رالن به ازای هر مترمربع بنا با سهم 10.6 درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و دامنه های قیمتی 35 تا40 میلیون ریال و 25 تا 30 میلیون رالن به ترتیب با سهم های 10 درصدی و 9.6 درصدی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.  
در این ماه توزیع حجم معاملات به گونه ای بوده است که 56.5 درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی شهر تهران به فروش رفته اند.
 
متراژهای پرطرفدار
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در آبان ماه نیز نشان می دهد بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهایی با زیربنای 60 تا 70 مترمربع معادل 14.8 درصد اختصاص داشته است.  
واحدهای دارای زیربنای 50 تا 60 و 70 تا 80 مترمربع به ترتیب با سهم های 13.5 درصد و 13 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از 80 مترمربع 50.7 درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند.
 
ارزیابی قدرت خرید مردم
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میان دامنه های قیمتی مورد بررسی واحدهای مسکونی با ارزش 1.5 تا 2 میلیارد راله با اختصاص 10.6 درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند.
واحدهای دارای ارزش 2 میلیارد تا 2.5 میلیارد ریال و یک تا 1.5 میلیارد ریال نیز هر کدام با اختصاص 10.4 درصد و 9.7 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
در مجموع در این ماه حدود 49.8 درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از 3.5 میلیارد ریال اختصاص داشت.
 
وضعیت اجاره بهای مسکن
در آبان ماه شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 9.6 درصد و 8.5 درصد رشد نشان می دهد؛ ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که اغلب یکساله تنظیم می شوند و نیز اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است.
سهم هزینه مسکن شامل اجاره بهای مسکن اعم از شخصی و غیرشخصی در محاسبات شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی بر پایه سال 100=1395 معادل 33.1 درصد است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسادی بازار نان خراسانی و بربری/رونق کماج طرشتی در رمضان تهران قدیم

ثریا روزبهانی در همشهری آنلاین نوشت: نانوایی‌ها در این ماه، مثل تمامی ماه‌های سال پر از مشتری و طالبان نان بودند، اما از آنجا که فقط دو وعده پخت در طول روز انجام می‌دادند، طبیعی بود که پیش از افطار با ازدحام مشتری مواجه شوند و این بهترین فرصت بود تا نانوایان خلوص‌نیت خود را نشان دهند. 

اردشیر آل عوض، تهران‌پژوه، در این باره می‌گوید: «در این ماه، نان سنگک پنجه‌خورده، کنجدی، سیاهدانه‌ای، دوباره‌تنور، قهوه‌ای و بغل‌تنور، مطبوع‌ترین نان‌ها بود و مردم اساساً از خوردن نان‌های حجیم دوری می‌کردند. بعد از نان سنگک، تافتون که دوبار تنور می‌شد و بیشتر در «خشکه‌پزی»‌ها عرضه می‌شد، نان مطبوع مردم در این ماه بود. جالب است که این نان‌ها را کم‌نمک درست می‌کردند تا همه بتوانند راحت از آن استفاده کنند.

دیگر نان‌ها از جمله «نان خراسانی»، لواش و بربری نیز طالبین فراوانی داشتند، اما از آنجا که بربری و خراسانی حجیم بودند و بعضا میان‌شان خمیر باقی می‌ماند و لواش نازک بود، اقبال عمومی به سمت سنگک و تافتون بود و دلیل دیگر سبوس‌دار بودن آرد این نان‌ها در آن روزگار بود که علاوه بر تسهیل در هضم غذا، ارزش غذایی بیشتری داشت.»

همچنین در میان نان‌ها، نان طرشتی یا کماج طرشتی هم طرفداران بسیار داشت. شیرمال روغن‌دار با طعم و عطری خاص که با آرد گندم خالص با شیره و تخم‌مرغ پخته می‌شد.

tags # نان سایر اخبار (تصاویر) لئوپون، پادشاهِ پادشاهان؛ حیوان عجیب و غول‌پیکری که حاصل جفت‌گیری پلنگ و شیر است! (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • کاهش مدت زمان ساخت واحدهای مسکونی با واگذاری اراضی به مردم
  • بانک‌ها به جای اعطای تسهیلات مسکن، تجارت می‌کنند
  • پیش بینی بورس شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ / بورس تهران روی مدار تعادل قرار گرفت؟
  • کسادی بازار نان خراسانی و بربری/رونق کماج طرشتی در رمضان تهران قدیم
  • پرداخت تسهیلات ساخت، مردم را به بازار مسکن هدایت می‌کند
  • مشارکت‌های مردمی تنها راهکار در رونق بازار مسکن خواهد بود
  • پیش بینی بورس در بهار ۱۴۰۳| بورس سبزپوش می‌شود؟
  • رونق بازار مسکن در گرو افزایش و مشارکت های مردمی است
  • رونق بازار مسکن در گرو افزایش مشارکت‌های مردمی است
  • نتایج یک تحقیق: واحدهای مسکونی در بریتانیا نسبت به کشورهای پیشرفته کیفیت و کمیت پایین‌تری دارند