Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما تاکید دارد که هدفگذاری این شبکه از ابتدا بر جذب حداکثری مخاطب نبوده و در حال حاضر هم چنین سیاستی در دستور کار نیست.

خبرگزاری مهر-گروه هنر-اکرم رضایی ثانی: چندی پیش شبکه چهار سیما وعده وعیدهایی برای تهیه و تولید تله تئاترهای جدید را داده بود اما از آن زمان مدت زیادی گذشت و خبری از آثار جدید نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی بعد عنوان شد اگر تله تئاتر جدیدی تولید نشود، کارهای قدیمی دوباره تکرار می‌شوند و حال این سوال مطرح می‌شود اگر قرار است تله تئاترهایی که قبلا چندین بار پخش شده اند دوباره تکرار شوند، تبلیغات فراوان در این زمینه چه لزومی دارد؟ طبیعتا با وجود تبلیغات بسیار مخاطب در انتظار کارهای جدید است اما در عمل با چه چیزی مواجه می شود؟ برای رسیدن به جواب این سوال ها با حمید ابراهیمی مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما گفتگویی داشته‌ایم.

حمید ابراهیمی مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار پیش از این که به سمت جدیدش منصوب شود تجربه مدیریت در طرح و برنامه شبکه مستند سیما را داشته و برنامه‌هایی نظیر «مجموعه تئاترهای اسناد دیوانگان متفکر، روی پلک صبح، گنجینه صبر و ...» را تهیه و کارگردانی کرده است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری است و حال در مقام مدیر گروه ادب و هنر شبکه چهار به پرسش های ما پاسخ داده است.

*مدتی شاهد تبلیغات برای پخش تله تئاترهای جدید از سوی شبکه چهار سیما بودیم، اما این امر به تعویق افتاد. علت چیست؟

-در حال حاضر ما ۲ عنوان تله تئاتر در هشت قسمت را برآورد کرده ایم و کم کم  هم پیش‌تولید آنها شروع خواهد شد. علاوه بر آن برآورد، طرح و برنامه تله‌تئاتر تک‌ قسمتی «تابوت‌های دست‌ساز» به کارگردانی رضا بهشتی به تصویب رسیده است و فعلا منتظر جلسه برآورد معاونت سینما هستیم.

پرونده تولید تله‌تئاترها به طور عملی راه افتاده و امیدواریم تا آخر سال آثار به پخش برسد و یا حداقل ما برای عید بتوانیم ۱۲-۱۰ قسمت تله‌تئاتر جدید پخش کنیم.

*دو عنوان تله تئاتر چند قسمتی که برآورد بودجه شده اند چه نام دارند و در چه زمینه‌ای هستند؟

- «دندان مبارک» و «خرده‌خانم» دو عنوان تله تئاتر تولیدی ما هستند که بیشتر در حال و هوای دوران و سلسه قاجار می‌گذرند. همانطور که گفتم تله تئاتر دیگری به نام «تابوت‌های دست‌ساز» که بر اساس یک داستان خارجی هست خواهیم داشت که رضا بهشتی طرح نمایشی آن را ارائه داده است و امیدواریم بتوانیم هر چه سریع‌تر آن را بسازیم.

*همانطور که گفتید مخاطبان می‌توانند منتظر پخش ۱۰-۱۲ قسمت تله‌تئاتر در ایام عید باشند؟

-بله، البته بعضی از این عنوان‌ها چند قسمت هستند مثلا «دندان مبارک» حدود چهار قسمت است.

*در میان تله تئاترهایی که در ایام عید پخش می‌شود کارهای قدیمی هم خواهید داشت؟

-در حال حاضر تله‌تئاترهای قدیمی پخش می‌شود و تله‌تئاترهای جدید در آینده حتما پخش خواهد شد. در این میان یک نمایش به نام «خروس می‌خواند» اثر شهرام کرمی را از صحنه ضبط کرده ایم و آماده پخش است و امیدواریم به زودی شاهد پخش این کار نیز باشیم. کرمی این اجرا را صرفا برای دوربین ما انجام داده که به زودی آن را پخش خواهیم کرد.

*پیش‌تر عنوان کرده بودید سعی می‌کنید تله‌تئاترهای جدیدی تولید کنید در غیر این صورت همان تله‌تئاترهای قدیمی را پخش خواهید کرد. تبلیغ برای پخش کارهایی جدید چرا با رجوع به تله تئاترهای قدیمی همراه شد؟

تله تئاترهای قدیمی همیشه جذاب هستند زیرا آدم‌ها پیر می‌شوند و کارهای قدیمی شان یک نوع نوستالژی محسوب می‌شود و حتی خیلی از بازیگران تله تئاترهای قدیمی فوت کرده اند و دیدن دوباره کارهایشان خالی از لطف نیست-تله تئاترهای قدیمی همیشه جذاب هستند زیرا آدم‌ها پیر می‌شوند و کارهای قدیمی شان یک نوع نوستالژی محسوب می‌شود و حتی خیلی از بازیگران تله تئاترهای قدیمی فوت کرده اند و دیدن دوباره کارهایشان خالی از لطف نیست. البته در میان کارهایی که پخش می کنیم قطعا گزینش خواهیم کرد و امیدوارم که پخش آثار خوب اما قدیمی کماکان ادامه دار باشد.

*با وجود اینکه پخش آثار قدیمی بار نوستالژیک دارد ولی فکر نمی‌کنید مردم بیشتر چشم انتظار تله‌تئاترهای جدید هستند؟

-این‌طور درست نیست که تله‌تئاتری یک بار پخش و پرونده‌اش برای همیشه بسته شود. نمایش‌ها خصوصا تله‌تئاترها می‌توانند برای نسل‌ جدیدی که آنها را ندیده است جذاب باشد. شاید آنها نیز علاقه داشته باشند کارهای فاخر و کارهای نویسندگان بزرگ دنیا یا نمایشنامه نویسان خودمان را دوباره ببینند و با بازیگرانی که آن سال‌ها کار کرده‌اند بیشتر آشنا شوند. به نظرم نمی‌آید که پخش این آثار جذابیت نداشته باشد و من کاملا با شما مخالفم، ولی حق دارید منتظر آثار جدید باشید و ما امیدواریم بتوانیم نمایش‌های جدیدمان را آماده کنیم و ارائه دهیم.

*سرمایه‌ها و بودجه‌هایی که در اختیار شما می‌گذارند به اندازی هست که بخواهید تولید تله‌تئاترها را افزایش دهید و کارهای جدیدتری ارائه دهید؟

-خوشبختانه معاونت سیما در این زمینه با ما همکاری خوبی داشته است. همانطور که می دانید تله‌تئاترها مثل تمام سریال‌ها و تله فیلم‌ها در جای دیگری از شبکه بودجه‌اش تامین می‌شود و آنها بودجه خاصی را برای تله‌تئاترها در نظر گرفته‌اند. به نظرم این روال، روال خوبی است و امیدواریم قطع نشود و بتوانیم تله‌تئاترهای جدید را راه بیندازیم و کار کنیم.

*برخی از هنرمندان به ویژه در حوزه هنرهای تجسمی رضایت چندانی از عملکرد شبکه چهار که شبکه فرهیختگان است، ندارند و می‌گویند شبکه ما را جدی نمی‌گیرد و برای برنامه ای از جمله برنامه «هنرنامه» با ما مشورت نمی‌کند.

-شبکه و گروه ادب و هنر اتاق فکری دارد که از نظر هنرمندان استفاده می کند. در برنامه «هنرنامه» هم یک گروه بسیار حرفه‌ای از نظر تصویربرداری و کارگردانی این برنامه را هدایت می‌کنند و مضاف بر این یک گروه حرفه ای از منتقدان درباره گالری‌ها و نمایشگاه ها نقد می‌نویسند.

افرادی که این نظر را داده‌اند بهتر است بگویند ایراد این برنامه چیست، نه این‌که چرا با ما مشورت نکردید. ما قطعا از نظرات آنها استقبال می‌کنیم و در شبکه و اتاق فکر روی همه باز است. ناگفته نماند بسیاری از هنرمندان حوزه تجسمی و حتی فعالان تئاتر در گروه اتاق فکر ما هستند و همه‌شان به ما کمک می‌کنند تا بتوانیم برنامه ای با معیار و برند شبکه تولید کنیم.

*بهتر نیست شما سراغ آنها بروید؟

ما نمی‌توانیم سراغ همه پیشکسوتان برویم ولی بر اساس توان و شناختمان سراغ تعدادی از پیشکسوتان و جوان‌های توانمند رفتیم و آنها هم مشورت های خوبی ارائه کرده‌اند-ما نمی‌توانیم سراغ همه پیشکسوتان برویم ولی بر اساس توان و شناختمان سراغ تعدادی از پیشکسوتان و جوان‌های توانمند رفتیم و آنها هم مشورت های خوبی ارائه کرده‌اند. اصلا این طور نیست که ما برای برنامه های هنری شبکه با کسی از میان هنرمندان مشورت نکنیم.

* چرا برنامه های شما کمتر سراغ بحث‌های جدی‌ و چالشی‌ می رود تا هم مخاطب هم عام به آن جذب شود؟

-برنامه‌های ما، برنامه‌های غیرچالشی نیست مثلا در «چشم شب روشن» قطعا چالش داریم و سعی می‌کنیم این اتفاق بیفتد اما «هنرنامه» برنامه متفاوتی است. در اینجا ما بیشتر هنرهای تجسمی را نقد می کنیم و بازخوردهایی خوبی هم از علاقه مندان و مخاطبان دانشگاهی داشته‌ایم. به نظرم «هنرنامه» جای خودش را میان قشر فرهیخته هنرهای تجسمی و نقاشان جوان باز کرده است. اما در برنامه «چشم شب روشن» قطعا چالش زیاد است و درد جامعه در آن بیان می‌شود حتی مثلا ما راجع به انتخاب رهبر مهمان ارکستر سمفونیک تهران که بحث روز بود با مهمانان برنامه صحبت کردیم و موضوع را به چالش کشیدیم که چرا باید یک جوان چنین پستی را داشته باشد.

* چقدر تلاش می‌کنید تبلیغات درستی درباره برنامه‌هایتان داشته باشید که مردم عادی هم به شبکه چهار رجوع کنند؟

-روابط عمومی شبکه خیلی تلاش می‌کند در فضای مجازی تبلیغ  کند اما واقعا شبکه چهار مظلوم است. در خود شبکه تبلیغات پخش می‌شود ولی متاسفانه شبکه‌های دیگر این لطف را به ما ندارند. من خودم معتقدم شبکه چهار تبلیغش کم است و ما برنامه‌های خیلی خوبی داریم که مردم نمی‌دانند و اگر بدانند حتما بیننده آنها خواهند شد. برنامه‌هایی که ما داریم قشرهای مختلف جامعه از جهت فرهنگی، اجتماعی، علمی، هنری و... را پوشش می دهد ولی این را قبول دارم که تبلیغاتمان خیلی کم است و امیدوارم این مشکل برطرف شود.

*چه موقع شبکه چهار یک شبکه مخاطب‌محور می شود و قوی تر از قبل عمل می کند؟

-طراحی‌ اولیه‌ شبکه چهار برای قشر فرهیخته جامعه بوده و هنوز هم هست و تلاش کرده خودش را در آن سبک نگه دارد. البته گاه خیلی خوب عمل کرده، گاهی هم متوسط بوده و یا حتی ضعیف شده است ولی سعی کرده همان مقدار مخاطب خود را حفظ کند و آن چیزی که از نظر اطلاعات و سرگرمی نیاز دارد به مخاطبش انتقال دهد. ولی ما قرار نیست سطح برنامه‌ها را پایین تر بیاوریم تا بیشتر مخاطب داشته باشیم و مسئولان صدا و سیما هم چنین توقعی از ما ندارند که به هر قمیتی درصد بالایی از بینندگان داشته باشیم. صدا و سیما می‌خواهد که قشر فرهیختگان جامعه بیشتر ترغیب شوند که برنامه های ما را ببینند و بتوانیم آنها را جذب کنیم ولی اینکه همه مردم برنامه‌های شبکه چهار را ببینند، به نظرم خیلی درست نیست.

*چرا درست نیست به هر حال شبکه‌ای است که برای آن بودجه و هزینه صرف می‌شود. چرا صدا و سیما نمی‌خواهد آمار مخاطبان این شبکه بالا رود؟

ما دنبال یک تعداد از آدم‌های خاص این جامعه هستیم و طراحی اولیه شبکه در زمانی که راه اندازی شد به خاطر این بود که قشر فرهیخته جامعه را پوشش دهد-اگر قرار باشد ما برنامه‌ای داشته باشیم که همه مردم ببینند، بنابراین باید کاری کنیم که همه مردم از ما خوششان بیاید در حالی که دیگر شبکه‌ها این کار را می‌کنند. ما دنبال یک تعداد از آدم‌های خاص این جامعه هستیم و طراحی اولیه شبکه در زمانی که راه اندازی شد به خاطر این بود که قشر فرهیخته جامعه را پوشش دهد، بنابراین قرار نیست که همه مردم همه برنامه‌های شبکه چهار را ببینند. قطعا درصد بیننده‌های ما کمتر از شبکه سه است چون ما نمی‌توانیم این‌جا فوتبال پخش کنیم. جای فوتبال در شبکه چهار نیست، در شبکه چهار حتی مسابقات کاملا سرگرمی نداریم حتی مسابقه «چهار، سه، دو، یک» برای دانشجویانی که برنامه را می‌بینند یا تلاش می‌کنند در این مسابقه شرکت کنند جنبه آموزشی دارد. ما باید حد شبکه را حفظ کنیم. البته این را قبول دارم که ما هنوز به ایده‌آل نرسیدیم و هنوز نتوانستیم تمام فرهیختگان جامعه را پوشش دهیم ولی به نظرم درصد قابل توجهی از مخاطبِ هدف، شبکه چهار را نگاه می‌کنند و امیدوارم این درصد بیشتر شود.

*«منبع موثق» یک برنامه طنز است، اما جلوتر از طنزی که امروز مردم جامعه درگیر آن هستند، نیست و همین طنز را مردم در فضای مجازی می‌بینند و چه‌بسا فراتر از آن طنزی هستند که در «منبع موثق» می‌بینیم. گاه «منبع موثق» سوژه‌های روز خوبی دارد، ولی بعضی اوقات هم خیلی افت می‌کند.

-این‌که «منبع موثق» یک موقع‌هایی خوب است و یک موقع‌هایی بد می شود کاملا طبیعی است چون به نظرم همه برنامه‌ها دچار این افت و خیز می‌شوند و این موضوع در برنامه‌های روتین که با خبرها سروکار دارند بیشتر اتفاق می افتد. به هر حال طنزآمیز کردن تیترهای خبری کار ساده‌ای نیست و رضا رفیع هم کار خود را خوب انجام می‌دهد. بعضی‌ قسمت های برنامه خیلی گل می‌کند و من دیدم در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود و مردم نگاه می‌کنند و بعضی از آن‌ها هم خیلی بامزه نیست ولی درصد قابل توجهی‌ از این برنامه به نظر من خوب است و جای بهتر شدن هم دارد. البته این برنامه در زیر گروه کاری من نیست و استنباط خودم را دراین باره بیان کردم و معتقدم این برنامه کارش را درست انجام می دهد و جای رشد هم دارد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۷۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان در نیویورک: درصورت خطای اسرائیل، پاسخ فوری خواهیم داد | حجاب زن ایرانی، مشکل ما در منطقه نیست

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در نیویورک به سر می‌برد، در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا گفت: اگر رژیم اسرائیل خطا کند، پاسخ فوری، قاطع و پشیمان‌کننده حداکثری در سرزمین‌های اشغالی خواهیم داد.

به گزارش ایرنا، «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در نیویورک به سر می‌برد، در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا تصریح کرد: امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسرائیل را متوقف کند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد؛ اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.

 

مجری سی ان ان از وزیر خارجه ایران سوال کرد: اسرائیل متعهد شده که حمله ایران را تلافی کند. آیا فکر می‌کنید می‌تواند همین امشب حمله کند؟

وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: شنبه شب هفته جاری، ما به اقداماتی که در ماه‌های گذشته به‌ویژه دو هفته پیش، رژیم اسرائیل با حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق انجام داد، پاسخی دادیم. پاسخ ما به رژیم اسرائیل به شکل محدود و حداقلی انجام شد. این در حالی بود که می‌توانستیم پاسخ سخت‌تری به رژیم اسرائیل بدهیم.

امیرعبداللهیان افزود: اعلام کردیم که پاسخ ما در چارچوب دفاع مشروع انجام شد و منطبق با حقوق بین‌الملل بود. ما به پاسخ خود ادامه نخواهیم داد، اما درصورتی‌که رژیم اسرائیل مجدداً دست به ماجراجویی بزند و اقدامی علیه منافع ما بکند، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود.

وزیر خارجه ایران اضافه کرد: پس از اقدام به دفاع مشروع، از طریق سفارت سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا در تهران به کاخ سفید و دولت ایالات متحده آمریکا پیامی ارسال کرده و طی آن تاکید شد که اگر رژیم اسرائیل بخواهد مجددا مرتکب خطایی شود، پاسخ ما سریع، قاطع و پشیمان‌کننده خواهد بود. ما به دنبال این نیستیم که تنش و بحران در منطقه خاورمیانه توسعه پیدا کند؛ امیدواریم رژیم اسرائیل خطای قبلی را تکرار نکند.

سی ان ان سوال کرد: هنگامی که می‌گویید پاسخ تان حداکثری خواهد بود، از کلمه خطوط قرمز استفاده کرده‌اید. این خطوط قرمز چیست؟ حداکثر سطح چقدر است؟ شما از بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک‌های کروز در حمله استفاده کردید، سطح بالاتر چقدر است؟

وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: خط قرمزی که رژیم اسرائیل از آن عبور کرد، حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود. در این حمله ۷ مستشار نظامی رسمی ایرانی مبارزه با تروریسم با حمله موشکی رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند، کنوانسیون‌های شناخته‌شده وین نقض شد. رژیم اسرائیل از خطوط قرمز در مصونیت اماکن دیپلماتیک عبور کرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: بلی حمله‌ای که ما در قالب دفاع مشروع انجام دادیم حداقلی بود، چرا که تنها به دو مرکز نظامی، یعنی پایگاه هوایی نواتیم و یک مرکز استخباراتی و امنیتی که از این دو مرکز علیه سفارت ما حمله موشکی رژیم اسرائیل صورت گرفت، پاسخ دادیم. ما غیرنظامیان را هدف قرار ندادیم، مراکز اقتصادی رژیم اسرائیل را هدف قرار ندادیم، فقط دو مکان که از آنجا هواپیما F ۳۵ پرواز کردند و از بلندی‌های جولان، سفارت ما را مورد حمله موشکی قرار دادند.

این هدف حداقلی ما بود. اما این که در حالت تکرار ماجراجویی رژیم اسرائیل، اقدام حداکثری ما چه خواهد بود، می‌توانم بگویم یک اقدام حداکثری پشیمان‌کننده؛ جزئیات اقدام حداکثری را نیرو‌های مسلح کشورم طراحی کرده‌اند. اما امیدوارم رژیم اسرائیل دچار خطا در محاسبه نشود.

سی ان ان پرسید: جزئیاتی در مورد اینکه حداکثر سطح چه خواهد بود، دارید؟ شما اشاره کردید که در پاسخ حداقلی ایران، مراکز اقتصادی، مالی و غیرنظامیان مورد هدف قرار داده نشدند. پاسخ حداکثری شما این سه مورد را مورد هدف قرار می‌دهد؟

وزیر خارجه ایران پاسخ داد: پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی، خیلی سنجیده و دقیق، بر روی دو هدف صرفا نظامی مورد نظر ما در درون سرزمین‌های اشغال شده توسط رژیم اسرائیل هدف‌گیری شد. ارزیابی‌ها و اطلاعات ما نشان می‌دهد که توانستیم به اهداف خود برسیم: اولا: اراده خود را نشان دادیم، دوم: پایگاه‌های نظامی که حمله از آنجا علیه سفارت ما صورت گرفته بود را هدف قرار دادیم، و سوم: عملیات ما حداقلی و محدود بود، زیرا به دنبال زدن اهداف متعدد و گسترده در خاک فلسطین اشغالی نبودیم.

مجری سی ان ان پرسید: جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، حمله شما به اسرائیل را شکستی شرم‌آور توصیف کرده است. نظر شما چیست؟

امیرعبداللهیان پاسخ داد: ببینید، خیلی شفاف و روشن باید بگویم. اولا عملیات ما روی رژیم اسرائیل غافلگیرانه نبود. بیش از ۱۰ روز پیش اعلام کرده بودیم که تصمیم ما برای پاسخ به رژیم اسرائیل قطعی است. چرا که این رژیم با حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، به حاکمیت ما تعرض کرد و ثانیا حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض کرد. ما پیش از عملیات، به آمریکا اعلام کردیم که حمله ایران بر روی رژیم اسراییل قطعی است. این را از طریق برخی وزرای خارجه که با من تماس داشتند، و پیش از آن از طریق سفارت سوئیس اعلام کردیم.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: البته ما کاملا در منطقه مشاهده می‌کردیم که آمریکا و بیش از ۲۰ کشور و از جمله تعدادی از اعضای ناتو در منطقه در حال استقرار هستند، برای اینکه موشک‌ها و پهپاد‌های ایران را منحرف یا محدود کنند تا به اسرائیل نرسد؛ اما موشک‌ها و پهپاد‌های ما به دو هدف مورد نظر اصابت کرد. حمله ما غافلگیرانه نبود و طرف‌های مقابل ما، اگرچه از ساعت و زمان حمله اطلاع نداشتند، اما می‌دانستند که به زودی این اتفاق خواهد افتاد. ما عملیاتی موفق، پاسخی صریح و پیامی روشن به رژیم صهیونیستی دادیم.

سی ان ان سوال کرد: یعنی شما قصد داشتید که نتایج پاسخ کشورتان به همان نحوی که مشاهده شده باشد؟ یعنی، ۹۹ درصد پرتابه‌های شما رهگیری شدند و آسیب قابل‌توجهی وارد نشد. آیا این پاسخ مورد نظر بود؟

وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: هدف ما هشدار دادن بود. اقدام نیرو‌های مسلح ما روی دو مرکز نظامی مورد نظر در درون سرزمین‌های اشغالی فلسطین موفق بود. هدف ما این بود که یک اقدام متناسب انجام بدهیم. هدف ما این بود که رژیم اسرائیل این پیام را بگیرد که ما اراده لازم برای پاسخ دادن داریم. تکرار می‌کنم؛ ما هیچ‌گاه به دنبال توسعه تنش و دامنه جنگ در منطقه نبوده و نیستیم. بلکه این نتانیاهو و رژیم اسرائیل است که حیات سیاسی خود را در توسعه تنش و تداوم درگیر ساختن دیگران در جنگ می‌بیند.

مجری سی ان ان از وزیر خارجه ایران پرسید: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دیروز سخنرانی کرد. او درباره اسرائیل و اوکراین صحبت کرد و گفت: «ما در کنار دوستانمان هستیم و نمی‌گذاریم ایران یا روسیه موفق شوند.» اگر آمریکا دوباره به اسرائیل کمک کند، از آنجایی که اسرائیل گفته است که حمله می‌کند و شما گفته‌اید پاسخ حداکثری می‌دهید، آیا به اهداف آمریکایی ضربه می‌زنید؟

وزیر خارجه ایران پاسخ داد: وقتی می‌گوییم پاسخ حداکثری، یعنی اگر رژیم اسرائیل خطا کند، پاسخ فوری، قاطع و پشیمان‌کننده حداکثری در سرزمین‌های اشغالی خواهیم داد. ما در همین عملیات اخیر هم از پیش به آمریکا اعلام کردیم که پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهیم داد، مگر در شرایطی که آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل، خود را در کنار جنگ این رژیم قرار بدهد. در این صورت، هیچ تعارفی نخواهیم داشت و منافع آمریکا نیز نمی‌تواند مصون بماند.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما معتقد هستیم به جای پرداختن به این موضوعات، باید ریشه بحران کنونی مورد توجه قرار گیرد. دو ساعت پیش در دیدار با دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کردم که ریشه در جنگ، نسل‌کشی و جنایات جنگی و ترکیبی رژیم اسرائیل علیه غزه و کرانه باختری است. اگر جنگ علیه غزه متوقف شود، آرامش به کل منطقه باز می‌گردد و همه ما از جمله ایران از این آرامش سود خواهیم برد.

مجری سی ان ان در ادامه پرسید: اگر آمریکا مجدداً به اسرائیل برای دفاع در برابر موشک‌های ایران کمک کند، اهداف آمریکایی را در فهرست اهدافی شما قرار می‌گیرد؟

امیرعبداللهیان در پاسخ گفت: تصور می‌کنیم که آمریکا محاسبه خواهد کرد. آمریکا بر اساس پیام‌هایی که در شش ماه گذشته بین ما تبادل شده، معتقد است که از توسعه دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی‌کند. آمریکا می‌داند که این موضوع نه به نفع خودش است و نه به نفع منافعی که آمریکا در منطقه دنبال می‌کند. امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسرائیل را متوقف کنند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد. اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.

سی ان ان در ادامه سوال کرد: یک فرمانده نظامی ایرانی (فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای) گفته است که اگر اسرائیل به حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران ادامه دهد، سیاست‌های هسته‌ای ایران ممکن است تغییر کند. این حرف به چه معناست؟

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت: ببینید در موضوع هسته‌ای، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام شده است. ما در این رابطه فتوای شرعی و دینی رهبری بزرگ ایران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (رهبر معظم انقلاب اسلامی) را داریم.

بار‌ها هم اعلام کرده‌ایم که برنامه جمهوری اسلامی ایران در حوزه هسته‌ای تماما صلح‌آمیز است. ما بر این نگاه و تعهد خود تمرکز ویژه‌ای داریم. اما از طرف دیگر شاهد بوده‌ایم در ماه‌های گذشته، بار‌ها برخی مقامات رژیم اسرائیل اعلام کرده‌اند که برای پیروزی در غزه، باید از بمب هسته‌ای استفاده کرد. به نظرم آمریکا باید بر روی رژیم ماجراجوی اسرائیل تمرکز کند که مبادا یک بحران هسته‌ای در غزه بوجود بیاورد. نتانیاهو نشان داد که به هیچ خط قرمزی پایبند نیست؛ لذا باید او را مهار کرد.

سی ان ان در ادامه این مصاحبه از وزیر خارجه ایران پرسید: اخیرا فشار‌های مجدد بر زنان بخاطر داشتن حجاب صورت گرفته است. البته مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود نیز به این موضوع اشاره کرده‌اند. منابع سی‌ان‌ان می‌گویند حضور پلیس امنیت اخلاقی در شهر‌های مختلف ایران و خیابان‌ها افزایش داشته است. یک خانم که مایل نیست نام او برده شود، گفته است از امنیت خود می‌ترسد. وی به سی‌ان‌ان گفت که هفته پیش با همسرش در حالی که بدون روسری روی صندلی ماشین نشسته بوده، از پلیس پیامکی مبنی بر عدم رعایت قوانین حجاب دریافت کرد.

این پیامک شامل شماره گواهینامه و سایر شناسه‌های وسیله نقلیه بود و حاوی این هشدار بود که در صورت نقض مجدد قوانین حجاب، خودروی وی توقیف خواهد شد. دو سال پیش اعتراض گسترده‌ای متعاقب مرگ مهسا امینی که به دلیل عدم رعایت حجاب توسط پلیس امنیت اخلاقی دستگیر شده بود، بوجود آمد. فشار‌های مجدد در حوزه حجاب چرا در حال حاضر پدید آمده است و مجازات زنانی که قوانین حجاب را نقض می‌کنند چیست؟

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال سی ان ان گفت:: خیلی شفاف بگویم. آمریکا و خیلی از کشور‌های غربی سیاست اعمال استاندارد دوگانه را در موضوعات مختلف دنبال می‌کنند. من چند روز پیش به یکی از وزرای خارجه یک کشور بزرگ اروپایی گفتم: «به یاد دارید در ماجرای فوت غم‌انگیز یک دختر ایرانی، چه هیاهویی در غرب به راه انداخته شد؟ اما امروز در حالی که بیش از ۱۵ هزار زن و چندین هزار کودک در غزه کشته می‌شوند، هیچ اتفاقی در این حوزه نمی‌افتد و اقدام جدی و صدای قوی از برخی دولت‌های اروپایی و دولت آمریکا در حماینثت از زنان نمی‌شنویم.»

امیرعبداللهیان تصریح کرد: حجاب یک موضوع کاملا جا افتاده و شناخته‌شده در فرهنگ ایران است. سیاست مبتنی بر رویکرد دوگانه از طریق تحریکات و مداخلات خارجی تلاش داشت تا در پیگیری سیاست تغییر نظام در ایران، از ظرفیت زنان به‌عنوان یک اپوزسیون استفاده نماید.

وزیر امور خارجه ایران گفت: زنان در ایران یک بخش مهم و تاثیرگذار هستند. زنان در ایران در مناصب متنوع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نقش دارند. اساسا موضوع حجاب چیزی نیست که شخصیت زن ایرانی را با چنین موضوعی کسی بخواهد درگیر کند. زنان ما انسان‌های فرهیخته‌ای هستند. سهم بزرگی در جامعه ما دارند و آن‌ها خود می‌دانند نسبت به موضوع رفتار‌های اجتماعی چگونه باید برخورد کنند. به نظرم امروزه موضوع حجاب زن ایرانی، مشکل ما در منطقه نیست. امروزه مشکل، کشتار بیش از ۳۴ هزار زن و کودک و مرد فلسطینی است و همه باید بر این موضوع تمرکز کنیم.

مجری سی ان ان: آقای امیرعبداللهیان، تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان در نیویورک: درصورت خطای اسرائیل، پاسخ فوری خواهیم داد | حجاب زن ایرانی، مشکل ما در منطقه نیست
  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • ببینید | «چرخ» علم دوباره می‌پرخد
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • فصل جدید برنامه «چرخ» در راه آنتن شبکه چهار
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی