Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری برنا، این مستند«خشت بهشت» نام دارد که بزرگترین مجموعه مستند تاریخ تلویزیون ایران است، مجموعه اى که در چهل شهر ایران و جهان از قاره هاى مختلف، رابطه متقابل انسان و فضاى پیرامونش را از منظرِ بررسى فلسفه و حکمتِ، دو مفهومِ" زیبایى"و" زشتى"در قالبِ آسیب شناسىِ" جامعه شناسى توسعه شهرى" و اهمیت حفظ "تنوع زیست فرهنگى" بررسى مى کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه کننده و کارگردان این مستند که مراحل پایانى تولید خود را طى مى کند،"رامین حیدرى فاروقى" است. او متولد سى و یکم اردیبهشت ١٣٤٥ تهران و دانش آموخته کارشناسى کارگردانى سینما و کارشناسى ارشد پژوهش هنر از دانشگاه هنر ودانشجوى دکتراى فلسفه ى هنر می باشد. فاروقى تاکنون داور جشنوارهاى مستند متعددى از جمله "جشنواره فیلم شهر"،"جشنواره سیماى استانها"، "سینما حقیقت"،" جشن خانه سینما"و"جشنواره ى فیلم فجر" بوده است. او درسال١٣٩٠، برنده جایزه بهترین کارگردانى مجموعه بلند مستند، با عنوانِ "شرق،دیوار، آفتاب»، در نخستین جشنواره تلویزیونى جام جم شد.

رامین فاروقی درخصوص جزییات مستند «خشت بهشت» اظهار داشت: این مجموعه ١٠٠٠ دقیقه اى در٢٦ قسمت ٤٠ دقیقه اى در گروه «فرهنگ، تاریخ و هنر» شبکه یک سیما تولید شده که در طى ٨ سال و در نزدیک به چهل شهر ایران و جهان، در قاره هاى مختلف تولید شده است. او تصریح کرد: این مستند شاعرانه، سفرى حکمى به آفاق است تا از نیاز قدسى بشر به تجربه و خلق زیبایى بگوید. بعضى از پرسش هاى این سفر که در همراهى مسافرانش، مطرح مى شود، چنین هستند: نقش محیط زیبا درشکل و شخصیتِ زندگى ما چیست؟ جغرافیا چه تأثیرى بر تاریخ گذاشته است؟ هویت فردى و اجتماعى چیست و نوع ایرانى- اسلامى آن چگونه شکل گرفته است؟. او درباره سابقه کاری اش در پیشه مستند سازى گفت: این حرفه را در سال ١٣٧٣ شروع کرد و از جمله آثار او می توان به "رودى تا بهشت "در شبهه قاره ى هند"، "اینجا آفریقاست" و"شرق ، دیوار ، آفتاب" در چین اشاره کرد.

رامین فاروقی ادامه داد: «رؤیا نونهالى»،«محسن حسینى» و«پروفسور شریف حسین قاسمى» که در مجموعه هاى مستند پیشین، او را در«آفریقا، چین و هند» همراهی کرده بودند، بخش هایى از مستند خشت بهشت را همراهى کردند. فاروقى این بار، خود در برابر دوربین خشت بهشت قرار گرفته است و راهنماى این طولانى ترین سفر مستند تلوزیون ایران است. او که بیش از٨٠٠٠ دقیقه مستند در نقاط مختلف جهان ساخته است مى گوید: شعر، موسیقى، معمارى، انواع نقش پردازى و داستان سرایى معرفت اندیش ایرانى - اسلامى و تمام حوزه هنر مقدس، حاصل معاشرت با مفهوم و انواع تجلّى مطلقِ زیبایى یعنى«بهشت» است. عوامل تولید مستند خشت بهشت عبارتند از: تصویر و تدوین«امیر خسرو شاهوردى»، آهنگساز «فردین خلعتبرى»، تولید و هماهنگى«امید مهدوى»، عکاس «کامیار مینوکده»، پژوهش و نگارش و روایتگر«رامین حیدرى فاروقى».

مجموعه مستند «خشت بهشت» کاری از گروه « فرهنگ، تاریخ و هنر» شب که یک سیما است که در دی ماه ١٣٩٦ از این شبکه روی آنتن می رود.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ پخش «سلمان فارسی» مشخص شد/ وعده جبلی در یک سال سخت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی معاونت سیما، پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما با همراهی محسن برمهانی معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی» بازدید کرد و در جریان روند تولید آن قرار گرفت. در این بازدید مهدی نقویان رییس سیمافیلم و جمعی از مدیران ستادی معاونت سیما حضور داشتند.

جبلی درابتدای این بازدید همراه با داود میرباقری کارگردان، برمهانی معاون سیما و حسین طاهری تهیه‌کننده و گروه همراه به تماشای سکانس‌هایی از پروژه نشستند و سپس بخش‌هایی از سریال در حضور وی تصویربرداری شد.

در ادامه میرباقری و طاهری، رییس سازمان صدا و سیما را در جریان روند تولید سریال قرار دادند و توضیحاتی درباره لوکیشن آتشکده ماربین ارایه کردند. این در حالی است که انوش معظمی، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و حسام منظور از جمله بازیگرانی بودند که در لوکیشن آتشکده ماربین حضور داشته و مقابل دوربین رفتند.

سکانسی که در بازدید جبلی تصویربرداری شد، مربوط به بازی انوش معظمی و حضور هنروران بسیاری بود که در کنار این بازیگر قرار داشتند و به خاطر دقت و حساسیتی که میرباقری در کارگردانی دارد، این سکانس چند بار تکرار شد تا مورد تایید کارگردان قرار بگیرد.

جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه این سریال گفت: من برای عرض خسته نباشید به گروه تولید سریال خدمت آقایان میرباقری، طاهری و عوامل تولید این مجموعه از جمله بازیگران، هنروران و عوامل پشت دوربین رسیدم تا همچون گذشته در جریان روند تولید و پیشرفت پروژه قرار بگیرم. ما در سازمان صدا و سیما تمام هم و غم و تلاش‌مان این است که نیازهای این مجموعه فاخر و تاریخی و جریان‌ساز تامین شود. خوشبختانه مراحل تولید اعم از تهیه و تامین زیرساخت‌ها و ساخت و سازها و یا تامین مراحل مختلف تولید طبق برنامه پیش می‌رود.

وی ادامه داد: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های تولید سریال در طول این هفت سال است که تولید این سریال آغاز شده است. می‌توانم بگویم امسال یک سال سرنوشت‌ساز است. لذا وظیفه ما در سازمان صدا و سیما است که از همه ظرفیت‌ها و اختیارات‌مان استفاده کنیم تا این مجموعه طبق برنامه‌ریزی پیش برود. چون استاد میرباقری و همکاران‌شان با جدیت مثال‌زدنی کار را پیش می‌برند. در سرمای زمستان و در مناطق پربرف و در گرمای تابستان زیر آفتاب کار را با دقت و وسواس و حساسیت دنبال می‌کنند. امیدوارم ما و همکاران‌مان در سازمان و به خصوص سیمافیلم هم بتوانیم همچون گذشته در خدمت‌شان باشیم.

در ادامه میرباقری در باره روند تولید سریال افزود: فصل تولد سلمان را گرفته‌ایم و این روزها کار ادامه دارد. در اصل سکانس‌ها مربوط به بودخشان (پدر سلمان) ، فرماندار جی است که در آتشکده ماربین مقابل دوربین می‌رود.

وی در پاسخ به این پرسش که کار چه زمانی به پایان خواهد رسید هم گفت: ما طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاش‌ می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم.

حسین طاهری تهیه‌کننده مجموعه «سلمان فارسی» هم درباره تولید سریال گفت: «سلمان فارسی» یکی از مجموعه‌های بزرگ صدا و سیما است که در تولید آن هم نگاه مدیران و هم نگاه ما به آینده و نسل‌های بعدی است. اینجا یک دانشگاه عظیم است که نسل‌ها را برای صنعت فیلمسازی رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: در معماری مجموعه تلاش شد تا یک کار جدی از ایران باستان را به جا بگذاریم. دوره‌ای که مغفول مانده بود اما با همت دکتر جبلی این بستر ایجاد شد.

جبلی در انتها به تماشای راش‌هایی از سریال نشست و با طاهری، میرباقری و احمدجو درباره قصه و بخش‌های مختلف این سریال گفت‌وگو کرد.

کد خبر 6095197 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • تاریخ پخش «سلمان فارسی» مشخص شد/ وعده جبلی در یک سال سخت
  • «رخ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی