Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، گفت: اصلی ترین وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به ویژه سازمان اوقاف، فعالیت های قرآنی و خاصه در زمینه حفظ قران کریم است و همکاران ما برنامه های خوبی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، در این زمینه اجرا می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ بسیج به عنوان شجره طیبه به یادگار مانده از امام خمینی(ره)، برکات و ثمره زیادی در طول سال های پس از انقلاب اسلامی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته بزرگداشت بسیج، بهانه ای است تا برخی از اقدامات انجام شده در این نهاد مقدس به نمایش گذاشته شود. نمایشگاه دستاوردهای بسیج  استان از جمله این دست از اقدامات است که در طول برگزاری آن مسئولان و مدیرانی از استان از آن بازدید کردند.

امروز و در حاشیه این نمایشگاه پای صحبت های حجت الاسلام محمدعلی انصاری، مدیرکل ارشاد استان اصفهان، پیرامون نقش بسیج و وظایف فرهنگی این اداره نشستیم.

شجره طیبه بسیج چه ثمره و نتایجی در طول سال های گذشته داشته است؟
شجره طیبه بسیج، یادگار حضرت امام خمینی(ره) است و بحمدالله در طول انقلاب اسلامی، دارای برکات زیادی بوده است. بسیج در صحنه های مختلف حضور داشته و اوج برکت آن در طول دفاع مقدس نشان داده شد. جایی که بسیجیان ما از سرتاسر ایران با عشق و علاقه رفتند و در مقابل تمام دنیای زور ایستادند و ما امروز سرافرازانه در دنیا اعلام می کنیم که پیروز جنگ تحمیلی بوده ایم.

بسیج پس از جنگ تحمیلی در عرصه سازندگی و امروز در دفاع از حریم اسلام و حریم حرم در اقصی نقاط نقاط دنیا و به ویژه سوریه و عراق این نیروهای بسیجی و روحیه آن ها به کمک ملت های مظلوم آمده اند.

امروز شاهد این هستیم که تفکر بسیجی در دنیا با افتخار پیروز شده است و هر ایرانی با افتخار اعلام می کند که یک بسیجی است و من هم به عنوان کسی، که افتخار طلبگی را دارم از همان دوران نوجوانی و جوانی هم عضو بسیج بوده ام و چون بیشتر دوران خدمت بنده در نظام اسلامی، با نیروهای مسلح گذشته است، قطعا با کار بسیج و تفکر بسیجی آشنا هستیم و امیدواریم خداوند نام ما را جز نیروهای بسیج ثبت کند.

ارزیابی شما از نمایشگاه به چه صورت بود؟
نمایشگاه بسیار خوبی بود و یکی از موضوع هایی که به خوبی در آن قابل مشاهده است، تنوع موضوع بوده که فقط به یک بعد خاص توجه نشده و همه ابعاد مورد نیاز جامعه امروز را مورد توجه قرارداده است.

بخش های فعال بسیج در بحث فرهنگی در همه حوزه ها حضور داشتند؛ هم موسسات مختلف و هم بخش های تخصص زیادی با آن نگاه خدمت رسانی و تلاش بسیجی درحال ارائه خدمت بودند.

نکته دیگری که در این نمایشگاه می توان به آن توجه کرد، نگاه فرهنگی است، بسیج در حوزه های مختلفی فعالیت می کند، اما به نظر من اصلی ترین نگاهی که در بسیج در حال حاضر وجود دارد با توجه به تهدیدهایی که وجود دارد، یک نگاه در حوزه دفاع در برابر هجمه های فرهنگی است و این نمایشگاه نیز بر همین اساس دایر شده و این جای خوش حالی دارد که امروز اقشار مختلف بسیجی ما اصلی ترین تمرکز خود را کار فرهنگی گذاشته اند.

یک موضوع دیگر که در نمایشگاه وجود دارد و می تواند در سایر نقاط هم از آن الگو برداری کرد، نگاه هنرمندانه و زیبایی شناختی در دایر کردن غرفه ها بود؛ بسیاری از غرفه ها تلاش زیادی برای نمایش غرفه های خود گذاشته بودند و این استفاده از ذوق و سلیقه و هنر در ارائه کار هر مجموعه ای به ویژه کار فرهنگی می تواند تاثیرگذار باشد.

ارشاد اسلامی بعنوان متولی فرهنگ چه تکالیفی عهده دار است؟
اسم این وزارتخانه گویای شرح وظایف آن است، مسئولیت بخش اعظم حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی در کشور برعهده کشور برعهده این وزارتخانه است و تقریبا در همه حوزه های فرهنگی و تبلیغی دارای نقش، مسئولیت و وظیفه هستیم که از جمله مواردی که مردم کم تر با آن ها آشنا هستند، تلاش در زمینه فعالیت های دینی، مذهبی، قرآنی و اسلامی است.این وزارتخانه با توجه به ساختاری که دارد، معاونتی تحت عنوان قرآن و عترت در این وزارتخانه فعال است و در مساجد که کانون کار فرهنگی و دینی هستند، وزارت فرهنگ و ارشاد در کنار تمام مجموعه هایی که درحال تلاش هستند، کانون های فرهنگی و مذهبی مساجد را مدیریت می کند.

در ساختار وزارتی، سازمان هایی مانند سازمان حج و سازمان اوقاف با وزارت ارشاد کار می کنند و سازمان های تابعه وزارتخانه هستند.

در کنار این حوزه دینی، حوزه های دیگری مانند نشر، انتشار، کتاب، قلم موضوعات خود را در وزارت ارشاد پیگیری می کنند؛ با توجه به این که کشور ما یک کشور اسلام است، حوزه کتاب و قلم باید در خدمت اسلام باشند.

حوزه دیگر در ارشاد حوزه هنری است، هنریکی از ابزارهای خوبی است که می تواند در خدمت ذوق و سلیقه هنردوستانه مردم باشد و اداره هنر با توجه به ظرافت های آن برعهده ارشاد است. به ویژه اینکه در اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر کشور، ارشاد می تواند بسیار کمک کند و نقش آفرین باشد.

حوزه دیگر ارشاد حوزه سینما و نمایش است که نقش مهمی در فرهنگ هر جامعه دارد و در حوزه های جدید در دنیا از جمله حوزه دیجیتال و استفاده از فضای مجازی در خدمت فرهنگ دینی نقش آفرینی می کند.

البته نهادها و سازمان های دیگری در حوزه فرهنگی کار می کنند که امیدواریم با همدلی و هم افزایی با آن ها زمینه رشد و تعالی فرهنگی کشور را فراهم کنیم.

در صحبت های خود به معاونت قرآن و عترت اشاره کردید، برنامه های شما در بحث پشتیبانی و حمایت از حافظان قرآن کریم و بیمه ای که برای حافظان قرآن مظرح شد، چیست؟
یکی از ظرفیت های خوب کار فرهنگی در کشور ما فعالیت های قرآنی است که در این زمینه حفظ قرآن بسیار مهم است، چرا شخصی که در فعالیت های حفظ قرآن حاضر می شود با همه حوزه های قرآن آشنا می شود و استفاده می کند.

مقام معظم رهبری هم، در سال های اخیر فرمودند که کشور ما باید حداقل ده میلیون حافظ قرآن داشته باشد؛ در کشور ما ارگان های مختلفی مسئولیت دارند، اما شاید اصلی ترین وظیفه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به ویژه سازمان اوقاف باشد؛ قطعا ما در زمینه همه  فعالیت های قرآنی به عنوان یک اولویت و نیاز تلاش خواهیم کرد و خاصه در زمینه حفظ قران دوستان ما برنامه های خوبی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی اجرا می کنند.

در زمینه بیمه فعالان قرآنی تلاش هایی هم شده است و در همین اصفهان، کار بیمه تعدادی از فعالان قرآنی انجام شده است و دوستان ما در بخش فعالیت های قرآنی تلاش می کنند که برابر با قانون همه فعالان قرآنی که شرایط بیمه شدن را دارند، بیمه شوند که به طور حتم حافظان قرآن در اولویت هستند.

یکی از مواردی که شما به آن اشاره کردید، بحث تهاجم فرهنگی است. از آن جایی که دغدغه مقام معظم رهبری بحث نفوذ فرهنگی و فکری است، سیاست های شما برای مقابله با نفوذ اعتقادی و فرهنگی دولت چیست؟
امروز اصلی ترین هجمه علیه کشور ما، حوزه فرهنگی است؛ دشمن بیشترین ضربه ای که در جهان خورده است از تفکر اسلامی و دینی بوده است و به طور حتم به دنبال ضربه زدن به آن تفکر است و در برنامه های نفوذی خود مهم ترین مسیری را که در نظر می گیرند، مسیر فرهنگی است. به طور حتم همه سازمان ها و نهادها در حوزه فرهنگی دارای وظیفه هستند و باید دقت داشته باشند که درمقابل هجمه های دشمنان دفاع کنند.

بهترین راهکار در برابر حمله هایی دشمن اقدامات ایجابی است که ما باید بصیرت جامعه را بالا ببریم و اندیشه های جامعه به ویژه جوانان و خانواده ها را بالا ببریم که وزارت ارشاد نیز در همه حوزه های خود از نشر تا فعالیت های قرآنی و مساجد یکی از اصلی ترین برنامه های خود را متناسب با دفاع از ارزش های دینی قرار داده است.

حرف و سخن پایانی؟

بنده از تمام کسانی که در حوزه فرهنگ تلاش می کنند به ویژه مردم فرهنگ دوست اصفهان تشکر کرده و از برادران عزیزم در بسیج که در حوزه بسیج تلاش می کنند، تشکر می کنم و امیدوارم که این قبیل نمایشگاه ها و حرکت ها ادامه دار باشد و در جامعه تاثیر بگذارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۷۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قلبِ نبردِ نرم

سپاه پاسداران به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون و تهاجم فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان قابل توجه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سپاه پاسداران در طول حیات ۴۵ ساله خود دلیرمردان و رشادت‌های فراوانی را به خود دیده است؛ مردانی که نه فقط در میدان جنگ نظامی، بلکه هر جایی که نیاز بوده است دل به میدان خطر زده‌اند و حماسه آفریده‌اند؛ حاج قاسم نماد سپاه حضرت روح‌الله در زمانه ما بود و البته این نهاد انقلابی سرداران محبوب کم ندارد، به گفته حاج قاسم «در میان سپاه، هزاران اولیای خاص خدا قرار دارد که ما آن‌ها را نمی‌شناسیم.»

سپاه نهادی که از دل حوادث انقلاب در اواخر دهه ۵۰ تا سخت‌ترین روزهای جنگ، ترور و تحریم در قرن جدید، پشتوانه امن دفاعی و نظامی کشور بوده و قواره آن عظیم‌تر از یک سازمان معمولی است، سپاهی که در مواقع بحرانی و بلایای طبیعی هم در کنار مردم بوده است و شاید نزدیک‌ترین خاطره جمعی ما سیل سال ۹۸ در خوزستان باشد که حاج قاسم چگونه همچون پروانه به دور سیل‌زدگان چرخید؛ در واقع باید گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان دیگری قابل توجه است، چرا که سرمایه‌گذاری نظام سلطه در مسیر مبانی دینی و فرهنگی جامعه است و در این مسیر باید گفت که دشمنان نظام اسلامی با ضربه‌های سختی که از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میدان مبارزه سخت خوردند، به جنگ نرم روی آورده‌اند، غافل از اینکه همان مردانی که در میدان جنگ سخت ایستادند، در این مسیر نیز بیش از پیش مقاومت داشتند و دارند.

فرهنگ هوا است

رهبر معظم انقلاب نیز در برهه‌های زمانی مختلف بر نقش‌آفرینی فرهنگی بسیج و سپاه تاکید داشتند و یکی از مهم‌ترین این تأکیدات، در اردیبهشت ۱۳۹۲ در دیدار جمعی از مسئولان فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که بیان کردند: «حقیقتاً نگرانی بنده در طول سال‌های متمادی بیش از نگرانی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، نگرانی فرهنگی بود. علت هم برای شماها واضح است؛ البته برای خیلی‌ها واضح نیست، اما شماها که خودتان اهل فرهنگید، می‌دانید که فرهنگ هوا است؛ اگر این هوا سالم بود، یک بدن مستعد با تنفس آن، انرژی می‌گیرد. اگر هوا مسموم بود، آدم‌های سالم هم صرفاً تنفس در این هوا بکنند مریض می‌شوند، ناتوان می‌شوند، معلول می‌شوند. فرهنگ یک چنین حالتی دارد. این نگرانی، یک نگرانی بجایی بود؛ نگرانی از روی آشنایی و آگاهی به واقعیت‌های جامعه بود؛ توهّمات نبود. آن چیزی که من در مجموع احساس کردم در این سال‌های متمادی این است که این ناهنجاری‌های فرهنگی که در گفتار و در آثار فرهنگی و در رفتار و از قبیل این‌ها مشاهده می‌شود، نه اینکه بخواهیم بگوییم همه این‌ها را دشمن‌ها دارند ترتیب می‌دهند و تزریق می‌کنند -این را نمی‌شود گفت- ناهنجاری‌ها [یی است که] پشت آن یک برنامه وجود دارد؛ انسان این را احساس می‌کند. حالا گاهی هست که فرض بفرمائید در یک جمع آدم بی‌خیال و مست و مثلاً فلان که کارهای عجیب و غریبی انجام می‌گیرد، نمی‌شود گفت که این حرکتی که این آدم ناباب یا مست یا بی‌خیال انجام داد، این را قبلاً به او دستور دادند؛ مثل یک هنرپیشه که می‌گویند این کار را بکن، انجام بده؛ نه، لکن گاهی اوقات پشت صحنه یک نفر، دو نفر نشستند، این حرکات را رصد می‌کنند و آنجایی که باید تشدید کرد، تشدید می‌کنند؛ آنجایی که باید تضعیف کرد، تضعیف می‌کنند؛ آنجایی که باید با هم جفت‌وجور کرد، جفت‌وجور می‌کنند. یک برنامه‌ریزی انسان احساس می‌کند پشت این حوادث فرهنگی و آفت‌های فرهنگی که در طول این زمان‌ها سر راه ما پیدا شد.»

در عرصه فرهنگی همچون عرصه نظامی باید حضور داشت و حرکت کرد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با بسیجیان در آذر ۱۳۹۸ نیز بیان کردند: «البته بسیج دو جلوه دارد؛ این حتماً مورد توجه باشد. یک جلوه، جلوه‌ِ مجاهدت در عرصه دفاع سخت است؛ همان که برای خاطر آن شما آموزش نظامی می‌بینید. در دوران هشت سال دفاع مقدّس، معجزه حضور بسیج خودش را نشان داد؛ دلگرمی مجموعه‌های نظامی ما به حضور بسیجی‌ها بود در میدان نبرد و بعد از آن هم در موارد گوناگون در کشور هر حادثه‌ای پیش آمده، بسیج در میدان دفاع سخت و دفاع نظامی حضور داشته. همچنین در عرصه دفاع نرم، جنگ نرم که اینجا هم همین جور است. در عرصه جنگ نرم، یعنی عرصه علم، عرصه خدمت‌رسانی، عرصه سازندگی، عرصه تبلیغات دینی، عرصه فرهنگی هم بسیج مثل عرصه نظامی حضور دارد و باید حضور داشته باشد و باید تلاش کند و حرکت کند.»

مجموعه سپاه و بسیج در وادی فرهنگ و هنر اقدامات آشکاری کرده است

ایشان همچنین در دیدار مجمع عالی فرماندهان سپاه در مهر ۱۳۹۸ با اشاره به نقش‌آفرینی‌های سپاه پاسداران در عرصه‌های مختلف تاکید کردند: «یک سرفصل دیگر ورود در وادی فرهنگ و اندیشه و هنر است که در این زمینه، مجموعه سپاه و بسیج کارهای نمایانی کردند؛ یعنی آن کسانی که سرشان در وادی فرهنگ و هنر و ادبیات و شعر و بقیه شاخه‌های هنری است، احساس می‌کنند که کأنّه یک موجود جدیدی در عالم هنر دارد متولد می‌شود یا متولد شده، یک حادثه جدید است، کار برجسته‌ای است؛ [این] ربطی هم به مسائل سوق‌الجیشی و مسائل نظامی و مانند اینها ندارد. این هم یک عرصه است.»

مقام معظم رهبری ادامه دادند: «یک سرفصل دیگر که به نظر ما از همه این‌ها مهم‌تر است، تلاش برای حفظ معنویت است که در سپاه وجود دارد؛ این مسئله معنویت خیلی مهم است -که من حالا بعداً هم ممکن است [مطالبی در مورد آن] عرض کنم- و مثل یک باران رحمتی است که بر یک بوستان متنوعی ببارد؛ هم حیات‌بخش بوستان است، هم طراوت‌بخش و جلوه‌بخش بوستان است. وقتی باران می‌بارد، صرفاً این نیست که زندگی می‌دهد به بخش‌های مختلف این بوستان، بلکه به آن زیبایی هم می‌دهد، جلوه هم می‌دهد، طراوت هم می‌دهد، آن را در چشم‌ها عزیز هم می‌کند؛ بارانِ معنویت این [جور] است… توکل، توسل، معنویت، دعا را از دست ندهید؛ اُنس با قرآن را از دست ندهید؛ اُنس با اهل بیت و عترت را از دست ندهید؛ اجتناب از گناه را فراموش نکنید. جزو بیشترین توصیه‌ها یا شاید بشود گفت در رأس توصیه‌های کسانی که ما برای کلمه‌کلمه حرف‌های آن‌ها خیلی اعتبار قائل بودیم، اجتناب از گناه بود؛ اساس کار، این‌ها است. هم در خودتان، هم در خانواده‌تان، هم در فرزندانتان و همه متعلقین به خودتان، این‌ها را نهادینه کنید…»

به گزارش ایمنا، این بیانات رهبر انقلاب و ابراز نگرانی ایشان در موضوع فرهنگ در جمع پاسداران نکته‌ای حائز اهمیت است، چرا که همانگونه که در ابتدا مطرح شد نقش پاسداران در زمان تهدیدات بیش از هر زمان دیگری معنا پیدا می‌کند و امروز که موضوع فرهنگ، از اساسی‌ترین موارد مطرح در جامعه است، بنا بر اذعان رهبر انقلاب اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حیطه غیرقابل انکار و چشم‌پوشی است.

کد خبر 746490

دیگر خبرها

  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ اضافه می‌شود
  • وزارت فرهنگ، متولی همه عرصه‌های تبلیغاتی کشور است
  • اعتبار نقش چندانی در اجرای برنامه‌های فرهنگی ندارد
  • پیشتازی یزدی‌ها در تربیت حافظ قرآن کریم
  • قلبِ نبردِ نرم
  • سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قلبِ نبردِ نرم