Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
در پژوهشی که محققان ایرانی بر روی بیماران بستری در بخش‌های روان‌پزشکی انجام دادند، میزان سوءمصرف مواد مخدر صنعتی آمفتامین و مت آمفتامین (شیشه) را ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا، آمفتامین و مت آمفتامین، موادی صنعتی هستند و هر دو ساختار و عملکرد مشابهی دارند. این مواد، بیشتر به علت عوارض ناشی از سوءمصرفشان اهمیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشتقات آمفتامینی، در ابتدا برای درمان احتقان بینی و آسم مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما بعد از کشف اثر توهم‌زایی این مواد، قاچاق و سوءمصرف آن‌ها با سرعت بالایی در سراسر جهان گسترش یافت، به‌طوری‌که اکنون آمفتامین و مشتقات آن ازجمله مت آمفتامین دومین داروی قاچاق بعد از کانابیس به شمار می‌آیند.

آمفتامین‌ها و مت آمفتامین‌ها، مکانیسم مشترکی دارند و هر دو سبب آزادسازی مواد ناقل پیام‌های عصبی نظیر دوپامین، سروتونین و نوراپی‌نفرین می‌شوند. اثبات شده است که مت آمفتامین در شبکه نورونی مرتبط با افسردگی، اثر می‌گذارد. اثرات رفتاری حاد ناشی از مصرف مت آمفتامین شامل احساس هوشیاری، بیداری، انرژی، احساس خوب بودن، سرخوشی کاذب و سرکوب اشتهاست.

با توجه به اهمیت کنترل استفاده از چنین داروهایی در همه افراد بالاخص در بیماران بستری در بخش‌های روان‌پزشکی، گروهی از محققان ایرانی، فراوانی سوءمصرف آمفتامین و مت آمفتامین را در چنین بیمارانی مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این مطالعه توصیفی مقطعی، محققان دانشگاه علوم پزشکی همدان، تمام بیمارانی را که در طی یک سال در بخش روان‌پزشکی بیمارستان فرشچیان همدان بستری شـده بودند، مورد مطالعه قرار داده و سوءمصرف مواد فوق را در آن‌ها با استفاده از تست ادراری به روش‌های ایمونوشیمی و کروماتوگرافی زیر ذره‌بین گرفتند.

طبق بررسی‌های انجام‌شده در این پژوهش، از میان نزدیک به 2500 نفر کل بستری‌های بخش روان‌پزشکی این بیمارستان، 186 نفر بر اساس تست تشخیصی، مصرف‌کننده این دو ماده صنعتی شناسایی شدند و مطالعه روی آن‌ها متمرکز شده، تأثیر عوامل متعدد ازجمله سن، جنس، وضعیـت تأهل، سطح تحصیلات، وضعیـت شغلی و نوع بیماری روان‌پزشکی و همچنین همزمانی مصرف سایر مواد اعتیادآور در آنان مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، شیوع سوءمصرف آمفتامین و مت آمفتامین در بیماران بستری در بخش روان‌پزشکی، چیزی حدود 7 درصد ارزیابی شد.

یافته‌ها نشان می‌دهد اکثریت سوءمصرف کنندگان، مرد، جوان و متأهل بوده‌اند. ولی بااین‌وجود، رابطه معناداری بین سن، جنس و وضعیت تأهل، با شیوع مصرف این مواد یافت نشد. به‌عبارت‌دیگر، سن، جنس و وضعیت تأهل تأثیر خاصی در ابتلا به سوءمصرف مواد مخدر فوق نداشته است.

به‌علاوه، نیمی از مصرف‌کنندگان، بیکار و نزدیک به 70 درصد آن‌ها تحصیلات پایین‌تر از دیپلم داشتند و مهم‌ترین بیماری روان‌پزشکی در میان سوءمصرف کنندگان این دو ماده نیز، اختلال خلقی دوقطبی گزارش شده است.

دکتر جهانگرد و همکارانش که اجرای این پژوهش را بر عهده داشته‌اند، در اظهارنظری در خصوص این تحقیق اشاره کرده‌اند: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که شیوع سوءمصرف آمفتامیـن و مـت آمفتامیـن در بیمـاران روان‌پزشکی، بیشتر از سایر افراد جامعه است و در این میان، بیماران با اختلالات خلقی در معرض خطر بیشتری قرار دارند. همچنین این مطالعه، نشان می‌دهد که شیوع سوءمصرف این مواد، در میان زنان، در مقایسه با مطالعات قبلی افزایش یافته است.

همچنین به بیان این محققان، در گروه مصرف‌کننده آمفتامین و مت آمفتامین، مصرف سایر مواد نیز رواج بالایی داشته و در این میان سیگار و تریاک بیشترین درصد را به خود اختصاص داده‌اند و 29 درصد افـراد، همزمان تست مثبت متادون نیز داشته‌اند که این موضوع نشان‌دهنده این است که بیماران روان‌پزشکی علاوه بر سوءمصرف مواد روان‌گردان در معـرض سوءمصرف سایر مواد نیز هستند.

نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه که در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان انتشار یافته، می‌تواند تلنگری باشد تا مسئولان مربوطه به وضعیت این بیماران توجه بیشتری کرده و تمهیداتی را برای جلوگیری از سوءمصرف مواد روان‌گردان در آن‌ها به عمل آورند.

در همین زمینه: هشدار ستاد مبارزه با موادمخدر درباره مخدر جدید «دستمال» ساز ناکوک درمان اعتیاد در کشور باید مجازاتی متناسب با جایگزین اعدام قاچاقچیان داشت معضل اعتیاد در جلسه مسئولان با رهبر انقلاب مطرح می‌شود مخدر جدیدی وارد کشور نشده است ۶۰ درصد معتادان، تریاک و مشتقات آن را مصرف می‌کنند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۱۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز دولتی درمان سوءمصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام صیادی ظهر چهارشنبه در حاشیه آئین گشایش کلینیک تخصصی خیرساز بیمارستان امام حسین (ع) از آغاز ساخت بنای این کلینیک از سال ۱۳۹۷ به همت یک بنیاد خیریه خبر داد و گفت: این پروژه با صرف اعتباری بالغ بر ۲۴۰ میلیارد ریال تکمیل شد.

وی با اشاره به تجهیز این کلینیک با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و دانشگاهی مطرح کرد: این کلینیک به متراژ سه هزار مترمربع در چهار طبقه ساخته شده و در بخش‌های داخلی، عفونی، اطفال، دندانپزشکی، قلب، ارتوپدی، زنان، تغذیه و … فعالیت دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به در نظر گرفتن تجهیزات تکمیلی برای بخش‌های توسعه‌ای این کلینیک بیان کرد: مرکز درمان سو مصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) نیز امروز افتتاح شد و به بهره برداری رسید.

کد خبر 6088053

دیگر خبرها

  • مرکز دولتی درمان سوءمصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • لرستانی‌ها کدام نوع نان را بیشتر مصرف می‌کنند؟
  • مواد توهم‌زا موجب تسریع در روند مرگ سلولی می‌شود
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟