Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-03-28@18:36:34 GMT

اسامی انواع گیاهان توهم زا Hallucinogenic Plants

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۵۲۰۲۹

اسامی انواع گیاهان توهم زا Hallucinogenic Plants

گیاهان توهم زا، گیاهانی هستند که باعث تحریف حواس و توهم می‌شوند (۱).

مواد توهم زای طبیعی، از گیاهان، بوته‌ها، قارچ‌ها یا گل‌ها به‌دست می‌آیند. بعضی از این گیاهان، به‌طور مستقیم مصرف می‌شوند و از برخی از آن‌ها نیز مواد توهم‌زا تهیه و سپس مصرف می‌شود. یک دسته معروف از این مواد توهم‌زا، فرآورده‌های گیاه شاهدانه هستند؛ که عبارتند از: حشیش، بنگ، گراس (ماری‌جوانا) و روغن حشیش (۲).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ از قارچ گندم چاودار، که ارگوت نامیده می‌شود نیز، ماده توهم‌زای دیگری درست می‌کنند که با نام ال اس دی، در بازار مصرف وجود دارد (۳). اما به جز این دو دسته از مواد توهم‌زا، گیاهان دیگری نیز وجود دارند که یا مصرف مستقیم آن‌ها ایجاد توهم می‌کند و یا موادی از آن‌ها تهیه می‌شود که ایجاد توهم خواهد کرد.

قارچ‌های جادو (Magic Mushroom): قارچ‌های چتری حاوی ماده توهم‌زای سیلوسیبین و سیلوسین هستند. آزتک‌ها که از تمدن‌های قدیمی مکزیک بوده‌اند، این قارچ‌ها را «گوشت خدایان» نامیده‌اند (۴). آن‌ها به‌ویژه در مراسم تاج‌گذاری پادشاه «موکتزومای دوم» در سال ۱۵۰۲ میلادی از این قارچ‌ها استفاده کردند (۵).

سیلوسیبین یک ماده توهم‌زا است که جزو کلاس ایندول تری‌پتامین طبقه‌بندی می‌شود و فرمول گسترده آن به شکل زیر است (۶):

سیلوسیبین کریستال بی‌رنگ است، که به شکل کپسول‌های رنگارنگ عرضه می‌شود (۷) و یا قارچ‌های حاوی این ماده به صورت خام، پخته، یا دم کرده در مشروبات الکلی، بلعیده می‌شود (۸).

کاکتوس مسکال: یک کاکتوس کوچک و بدون خار است که ماده اصلی آن -یعنی مسکالین- از مواد توهم‌زا می‌باشد. بومیان شمال مکزیک و جنوب‌غربی آمریکا، از این کاکتوس به‌عنوان بخشی از آیین‌های مذهبی خود، استفاده می‌کردند. بخش فوقانی کاکتوس، که بالای سطح زمین قرار می‌گیرد و به آن تاج کاکتوس می‌گویند، از قسمت‌های دکمه مانند نامتقارنی تشکیل شده است که آن‌ها را از ریشه جدا کرده و سپس خشک می‌کنند. معمولا این دکمه‌ها جویده یا در آب خیسانده می‌شوند، که مایع حاصل سُکرآور است. مسکالین علاوه بر این که به صورت طبیعی از این قارچ‌ها به‌دست می‌آید، از طریق مصنوعی هم تهیه می‌شود. فرمول گسترده مسکالین به شکل زیر است (۹):

شکل‌های غیرقانونی مسکالین عبارتند از: ماده خشک و قاچ شده به شکل دکمه، کاکتوس دکمه‌ای درون کپسول، پودر مسکالین در کپسول‌ها یا به شکل قرص (۱۰).

مریم گلی (Salvia): گیاهی چندساله، علفی، ریشه راست، دارای انشعاب‌های فراوان ساقه با ارتفاع ۸۰-۵۰ سانتی‌متر است. این گیاه که به مریم چمنی هم معروف است، در زمین‌های خیلی خاص و مرغوب مثل زمین‌های شمال کشور، رشد می‌کند. این گیاه، حاوی یک نوع ماده روانگردان طبیعی است که بنا به اظهارات مصرف کنندگان آن، توهمات ایجاد شده از مصرف این گیاه، هم دیداری، هم شنیداری و هم لمسی یا به‌عبارتی سه بعدی است. این مصرف کنندگان، مدعی هستند که به بهشت می‌روند.

زیستگاه بومی این گیاه، در جنگل‌های ابری مکزیک است و برای صدها سال‌، توسط کاهن‌های محلی مازاتک (Mazatec) در طول جلسات درمان معنوی، استفاده می‌شده است. در طب سنتی نیز، در دزهای پایین برای درمان بیماری‌هایی از جمله اسهال، کم خونی، سردرد و رماتیسم استفاده می‌شود. اثرات روانگردان آن، شامل یادآوری خاطرات گذشته و ادغام خیالات و واقعیت‌ها (مثل درک از بودن در مکان‌های مختلف در یک زمان) است. استفاده از این ماده، باعث بی‌قراری، احساس غم و اندوه و افسردگی و ترس می‌شود. علاوه بر این،ممکن است یک کاهش سریع در ضربان، بیان نامفهوم، عدم هماهنگی در اعمال و از دست دادن آگاهی ایجاد کند (۱۱).

اقاقیا: حدود ۳۰۰ نوع از گونه اقاقیا وجود دارد. از دو گونه اقاقیا به‌نام‌های اقاقیای سنگالی و اقاقیای سیلانی، صمغ عربی تهیه می‌شود که حاوی مقادیر زیادی از دی‌متیل تری‌پتامین است(۱۲).

تری پتامین‌ها به طور طبیعی در گیاهان و قارچ‌ها یا حیوانات مختلف وجود دارند و از قدیم‌الایام به‌عنوان انفیه یا نوشیدنی‌های توهم‌زا، استفاده می‌شده‌اند. مشتقات «دی متیل تری پتامین» و «دی اتیل تری پتامین»، مواد توهم‌زایی هستند که به صورت پودر متبلور یا مایع، به همراه توتون یا جعفری یا ماری‌جوانا تدخین می‌شوند (۱۳). شکل‌های غیرقانونی آن، جامد قهوه‌ای روشن (گیاه مطبوخ)، پودر، مایع روغنی، قرص و کپسول است (۱۴). ساختار شیمیایی این دو ماده به شکل زیر است (۱۵):

 

واژه های کلیدی:

توهم‌زا، مسکالین، پیوت، دی ام تی، دی ای تی، قارچ جادو، سالویا.

ارجاعات:

 

Shultes, Richard Evans; Hallucinogenic Plants; New York: Golden Press; Scanning and html by loplop, Aug ’99
Maintained by Erowid.org; 1976:5.

موجود در آدرس:

۱- https://www.erowid.org/library/books_online/golden_guide/g01-10.shtml

۲- احتشامی، علی؛ کلیات و طبقه‌بندی مواد مخدر؛ تهران: دانشگاه علوم انتظامی؛ ۴۵-۴۴: ۱۳۸۵.

۳- کاکویی، عیسی؛ گامی در شناخت مواد مخدر و روانگردان؛ تهران: دانشگاه علوم انتظامی؛ ۱۳۸۵:۱۳۲.

۴- همان. ص:۱۳۱.

۵- http://fa.wikipedia.org/wiki/قارچ‌های_جادو

۶- http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin_mushroom

۷- کاکویی، عیسی. همان.

۸- دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل؛ اصطلاحات و اطلاعات مواد مخدر؛ مترجم: حسین نوری‌نژاد؛ تهران: دفتر تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر؛ ۱۳۹۰:۷۳.

۹- http://fa.wikipedia.org/wiki/مسکالین

۱۰- دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل؛ اصطلاحات و اطلاعات مواد مخدر.همان. ص: ۷۲.

۱۱-UNODC؛ گزارش جهانی مواد مخدر؛ ۶۹:۲۰۱۳.

۱۲- http://rhodium.blogsky.com/1392/07/09/post-497/List-of-Acacia-species-known-to-contain-psychoactive-alkaloids-IN-IRAN

۱۳- کاکویی، عیسی؛ گامی در شناخت مواد مخدر و روانگردان؛ تهران: دانشگاه علوم انتظامی؛ ۱۳۸۵:۱۸۴.

۱۴- دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل؛ اصطلاحات و اطلاعات مواد مخدر؛ مترجم: حسین نوری‌نژاد؛ تهران: دفتر تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر؛ ۷۵:۱۳۹۰.

۱۵- http://en.wikipedia.org/wiki/DMT

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن فرسودگی انواع خودرو‌ها چند سال است؟

محمد مخبر در ۲۸ اسفند ماه سال گذشته، تصویب‌نامه هیت وزیران در موضوع آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۰) قانون ساماندهی صنعت خودرو را به وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، وزات امور اقتصاد و دارایی، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ستاد فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، در ماده ۲، این آیین‌نامه، سن فرسودگی انواع خودرو به تفکیک خودرو‌های سواری شخصی، خودرو‌های عمومی مسافری و خودرو‌های سنگین باری و حتی موتورسیکلت مشخص شده است که براساس آن سن فرسودگی انواع خودرو‌ها ۱۰ تا نهایت ۲۵ سال در نظر گرفته شده است؛ موتورسیکلت‌ها نیز بسته به بنزینی کابراتوری، بنزینی انژکتوری و برقی بین شش تا نهایت ۱۵ سال فرسوده خواهند بود.

بر اساس آنچه که به تصویب هیات وزیران رسیده و در آیین‌نامه مذکور آمده است، "سن فرسودگی انواع خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها" به شرح جدول زیر است:

در تبصره۱، ماده ۲ این آیین‌نامه در رابطه با خودرو‌های وارداتی، تاکید شده است که سن خودرو‌های وارداتی در صورت داشتن سابقه شماره‌گذاری، براساس کارت شناسایی وسیله نقلیه و در غیراینصورت، براساس شماره شناسایی وسیله نقلیه (VIN) سازنده، محاسبه می‌شود.

براساس تبصره ۲، اسقاط خودرو‌های حادثه‌دیده به هر علت از جمله آتش‌سوزی، تصادف سنگین و... که به سن فرسودگی رسیده باشند، براساس گزارش مراجع ذی‌صلاح و تأییدیه فراجا و پس از ثبت در سامانه بلامانع است.

طبق تبصره۳، ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی ماده قانون ساماندهی صنعت خودرو، در مورد خودرو‌های بالای ۱۰ سال که مطابق جدول موضوع این ماده، به سن فرسودگی نرسیده‌اند، در صورتیکه از نظر ایمنی یا آلایندگی طی دو بار متوالی قادر به اخذ گواهی معاینه فنی نشوند، مالک وسیله نقلیه می‌تواند نسبت به اسقاط وسیله نقلیه خود اقدام کند؛ این گروه از خودرو‌ها در اولویت پرداخت تسهیلات قرار نخواهند گرفت.

در تبصره ۴، این ماده از آیین‌نامه مذکور تاکید شده است که سن فرسودگی اتوبوس‌های درون شهری مشروط به بازآمد (اورهال) و أخذ تأییدیه‌های مربوط به ایمنی و زیست محیطی از سازمان‌های ذی‌ربط تا پنج سال قابل افزایش خواهد بود.

متن کامل این آیین‌نامه که در ۲۱ بند تعریف و مصوب شده، از این لینک قابل مطالعه است و جزئیات بیشتر آن طی گزارش‌های آتی این خبرگزاری منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • انواع مرخصی در قانون کار: از مرخصی استحقاقی تا مرخصیِ ازدواج و…
  • دستگیری ۴۵ مجرم با اجرای طرح ارتقا امنیت اجتماعی در نوروز
  • کشف بیش از ۱۰۳ کیلوگرم انواع مواد مخدر در مازندران
  • انواع داروی مخدر از یک عطاری کشف و ضبط شد
  • کشف و ضبط انواع داروی مخدر از یک عطاری
  • دریاچه اُوان نگینی در الموت
  • کشف ۶۳۸ کیلو و ۵۶۱ گرم انواع مخدر در لرستان
  • کشف انواع دارو‌های مخدر از یک عطاری
  • سن فرسودگی انواع خودرو‌ها چند سال است؟
  • سن فرسودگی انواع خودروها چند سال است؟