Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يک عضو موسس انجمن غار و غارشناسي ايران با تاکيد بر اينکه نبايد به غارها به عنوان يک بنگاه اقتصادي نگاه کرد، گفت: برخي از غارهاي کشور ظرفيت گردشگري ندارند و برخي ديگر از جمله غار عليصدر با گردشگري غير اصولي رو به نابودي هستند.
به گزارش جام نيوز، جواد نظام دوست در گفت‌وگويي اعلام کرد: در حال حاضر حدود 2500 غار در کشور وجود دارد، اگر بگوييم 10 هزار غار شناخته نشده در کشور وجود دارند که نيازمند اکتشاف، نقشه‌برداري و پژوهش‌هاي علمي هستند، اغراق نکرده‌ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه گردشگري يکي از ده‌ها سودهايي است که غارها مي‌توانند براي انسان داشته باشند، تصريح کرد: متاسفانه در ايران نگاه به غارها يک نگاه اقتصادي است و ما فکر مي‌کنيم که هر غاري که پيدا شد بايد براي حضور گردشگر آماده شود. در حال حاضر گردشگري غير اصولي در غارها سبب شده است که وضعيت غارهاي کشور مناسب نباشد.
اين عضو موسس انجمن غار و غارشناسي ايران با بيان اينکه در حال حاضر 13 غار در کشور براي گردشگري آماده شده است، گفت: از اين تعداد تنها يک غار توانسته هزينه‌هاي لازم را از گردشگري تامين کند. ساير غارهايي که براي گردشگري آماده شده‌اند يا تعطيل شده يا هزينه‌هاي خود را از شرکت‌ها و سازمان‌هاي دولتي دريافت مي‌کنند.
وي افزود: بيش از يک پنجم غارهاي موجود در کشور ما غارهاي آبي هستند و داخل آن‌ها حوضچه‌هاي آب وجود دارد بنابراين اين احتمال وجود دارد که داخل غارها شبکه‌ يا سفره‌هاي آب زيرزميني داشته باشيم. زماني که غارها را نادانسته و بدون برخورداري از اطلاعات لازم آماده گردشگري مي‌کنيم، غارهاي آبي آلوده مي‌شوند و شايد حساس‌ترين بخش آلودگي محيط زيست، آلودگي آب باشد چرا که ممکن است با هر دخالت بي جايي آلوده شود.
نظام دوست با تاکيد بر اينکه نگاه به غارها نبايد فقط گردشگري و اقتصادي باشد، تصريح کرد: بر اساس آئين‌نامه‌ سازمان حفاظت محيط زيست در زمينه غارها، لازم است که غارها درجه‌بندي شوند و پس از آن مشخص کنيم که کدام غار براي گردشگري مناسب است. متاسفانه در حال حاضر اکثر استان‌ها مسابقه گذاشته‌اند که غارهاي شهر خود را به عنوان غار گردشگري معرفي کنند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر 10 غار کشور در حال نابودي است، تصريح کرد: از جمله اين غارها مي‌توان به غار دانيال، غار کتله خور در استان زنجان، غار نخجير، غار عليصدر و غار قوري قلعه در کرمانشاه اشاره کرد. بر اساس شنيده‌ ديده‌بان‌ غارهاي ايران متاسفانه در تعدادي از غارهاي کشور بدون هماهنگي با کارگروه غارشناسي شروع به ساخت و ساز و اجراي پروژه‌هاي گردشگري شده است حتي متاسفانه در برخي غارها براي از بين رفتن حشراتي که ساکنان داخل غارها هستند سم پاشي مي‌کنند تا گردشگران راحت‌تر بتوانند از غار بازديد کنند.
نظام دوست با تاکيد بر اينکه گردشگري در غارها بايد اصولي و مسئولانه باشد، گفت: نمي‌توانيم تمام امکانات شهري از جمله کافي شاپ‌ها و سالن‌هاي برگزاري مجالس را به داخل غارها ببريم و اکوسيستم آنجا را نابود کنيم.
اين عضو موسس انجمن غار و غارشناسي ايران ادامه داد: بيش از 10 گونه جانوري مختلف در غارها زندگي مي‌کنند که اکوسيستم ارزشمندي را درون آن پديد آورده‌اند حتي در ورودي غارها موجودات در معرض خطر انقراضي وجود دارد که به صورت موقت در اين مکان زندگي مي‌کنند. ممکن است اين موجودات به‌راحتي توسط پروژه‌هاي غير پژوهشي صدمه بينند.

نظام دوست در ادامه تصريح کرد: اکوسيستم غارها با وجود اينکه اکوسيستم محدودي است ولي به اکوسيستم انساني متصل است. غارها برگي از تاريخ زمين هستند که شامل تاريخ محيط زيست، بارش‌ها، هواشناسي و باستان شناسي مي‌شوند و اطلاعات مفيدي درباره گذشته زمين در اختيار ما قرار مي‌دهند ولي ما با گردشگري غيزمسوولانه اين برگه‌هاي تاريخي را ناخواسته از بين مي‌بريم. در قسمتي از غارهاي کوهستان البرز آب‌هايي به شکل يخ موجود است که اين غارها ذخيره گاه آب، براي سال‌هاي پيش رو هستند.
اين فعال حفاظت از غارها در پايان گفت: دو پروژه اقليم شناسي و ديرين شناسي در غارها با همکاري انجمن ما و بخش علوم زمين سازمان زمين شناسي انجام شد که با نمونه‌برداري از آب اين غارها اطلاعاتي درباره ذخاير آبي به دست آمد. از آنجايي که ما در نيم کره خشک کره زمين قرار داريم بايد اطلاعات غارها را به دست آوريم تا بتوانيم از منابع آب و ذخاير آن استفاده کنيم.
ايسنا

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۱۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • حل مشکل تردد و ورود موقت وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • بارسلونا ۴-۲ والنسیا/ لواندوفسکی بلای جان خفاش‌ها شد+ فیلم
  • وزیرخارجه اردن: نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است