Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با تببین جایگاه مددکار اجتماعی در همراهی با تیم درمان، گفت: خدمات حمایتی چندتخصصی از نیازهای اصلی کودک مبتلا به سرطان است.

دکتر مرضیه قرائت مدرس مددکاری اجتماعی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان آنکه در دیدگاه سنتی تمرکز تنها بر شخص بیمار و رفع بیماری است، افزود: در چند دهه اخیر این نگرش تغییر یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دیدگاه جدید علاوه بر شخص مبتلا به بیماری‌هایی چون سرطان، خانواده او نیز مد نظر قرار می‌گیرد. بیماری، تأثیرات متنوعی بر فرد و خانواده او می‌گذارد که باعث پدید آمدن نیازهای گوناگون در بیمار و خانواده‌اش می‌گردد.

وی ادامه داد: این تأثیرات طیف گسترده‌ای از تأثیرات زیستی و بیولوژیک تا اجتماعی و اقتصادی را شامل می‌شود که برای مواجهه با آنها نیاز به تیم درمانی چندتخصصی است. مددکاری اجتماعی یکی از این تخصص‌هاست. در شرایطی که بیماری فرد، صعب‌العلاج باشد، ساختار خانواده او در پی چالش با این عارضه دچار تغییر می‌شود و مسائل و مشکلات تجربه نشده‌ای به خانواده تحمیل می‌گردد. مددکار اجتماعی با توجه به تخصصی که دارد، برای پاسخ مناسب با این مسائل و مشکلات وارد عمل می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به بیماری سرطان در کودکان، گفت: اگر کودک، مبتلا به سرطان باشد، با توجه به آسیب‌پذیری بالقوه او، برخورداری او از حمایت خانواده بیشتر از یک بیمار بزرگسال احساس می شود. مددکار اجتماعی می‌کوشد تا خانواده را برای این نوع از حمایت، توانمند سازد. مددکاران اجتماعی با بهره‌مندی از پشتوانه نظری و رویکردهای مختلف به خانواده‌ها برای گذر از اینگونه بحران‌ها کمک می‌نمایند. از جمله این رویکردها، رویکرد توانمندسازی و همچنین رویکرد قابلیت‌ها و ترمیم‌پذیری خانواده در این شرایط است. در این ارتباط تمرکز فعالیت تخصصی مددکاران اجتماعی بر توانایی‌ها، ظرفیت‎ها و منابعی است که درخانواده و جامعه وجود دارد.

قرائت تأکید کرد: مددکار اجتماعی نقش پل ارتباطی میان ظرفیت‎ها و منابع خانواده و جامعه را ایفا می‌کند. شوک ناشی از بحران، خانواده را در شرایطی قرار می‌دهد که توان استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایش را نخواهد داشت. وظیفه مددکار اجتماعی است که این ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها را در خانواده برای عبور از بحران شناسایی کرده و ارتقاء بخشد. از سوی دیگر مددکار اجتماعی، اطلاعات لازم خانواده از بُعد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی را در اختیار تیم درمانی قرار می‌دهد تا متخصصان دیگر از این اطلاعات در طرح‌ریزی نقشه درمان بیمار بهره ببرند. شناخت تیم درمان از فرهنگ و محیط زیست اجتماعی خانواده بیمار باعث می‌گردد، ارتباط با بیمار و خانواده او با سهولت بیشتری انجام پذیرد و همراهی آنان از مرحله تشخیص بیماری تا بهبودی را موجب گردد.

این مددکار اجتماعی در پایان گفت: هدف نهایی توانمندسازی، هم ارتقای کیفیت زندگی بیمار و خانواده اوست و هم بازگرداندن عملکرد اجتماعی تک تک افراد خانواده.

یکپارچه‌سازی خدمات حمایتی در سراسر کشور از اهداف کلان مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک تا سال ۱۴۰۰ است. محک در نظر دارد تا علاوه بر اینکه کلیه خدماتی که در بیمارستان محک به کودکان ارائه می‌شود را به سراسر کشور منتقل می‌سازد، امکان بهره‌مندی همه کودکان مبتلا به سرطان و خانواده ایشان را از حضور مددکار اجتماعی و روان‌شناس در کنار تیم درمان فراهم کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟

نرجس خاتون اسعدی خلیلی، گفت: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی چون ارتقای سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده‌ دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته‌ و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد:  این خانوارها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند.همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی