Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@08:10:06 GMT

زمین لرزه‌های کرمانشاه و کرمان مرتبط نیستند

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۲۹۳۵

رویداد۲۴-عضو هیات علمی پژوهشکده علوم ‌زمین گفت: بین زمین لرزه‌های کرمانشاه و کرمان از نظر چشمه لرزه‌ زا هیچ ارتباطی نیست؛ در همه جای کشور ما قابلیت لرزه‌خیزی وجود دارد، اما امکان ارتباط آنها با یکدیگر وجود ندارد. «منوچهر قرشی» تاکید کرد: همه جای ایران قابلیت لرزه‌خیزی دارد

وی تصریح کرد: تعیین زمان برای بروز زمین لرزه نیز کاملا غیرمنطقی و دور از ذهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اینکه مطالعات زمین‌شناسی درباره زمین لرزه غرب کشور همچنان در حال انجام است،گفت : زمین لرزه‌ها در این منطقه همچنان ادامه دارد و به‌تازگی شاهد بروزهمین پدیده در کرمان بودیم، اما برخی آگاهانه و یا غیرآگاهانه موضوع زمین لرزه‌های غرب کشور را به زمین لرزه اخیر کرمان و حتی تهران مرتبط می‌کنند و برخی اظهارات مبنی بر فعال شدن پهنه ایران از نظر زمین لرزه‌ای است.
این زمین شناس با اشاره به زمین لرزه‌ 21 آبان 96 که به بزرگای 7.3 ریشتر در غرب کشور واقع در استان کرمانشاه را به لرزه درآورد، گفت: ابعاد بزرگ این زمین لرزه از نظر ساختاری، زمین‌شناسی و سازه‌ای در نوع خود بسیار قابل تامل است.
به گفته وی، همواره انتظار وقوع زمین لرزه‌هایی با بزرگای بالا برای منطقه زاگرس می رفت و می رود، زیرا طی سال‌های گذشته زمین‌ لرزه قیر و کارزین واقع در جنوب استان فارس (مورخ ‎21 فروردین 1351 با بزرگای 6.9 ریشتر) و زمین لرزه خورگو در شمال بندرعباس (با بزرگای هفت ریشتر در سال 1356) را مشاهده کرده‌ایم و طی تاریخ نیز شاهد بروز زمین لرزه‎های بزرگ با دوره بازگشت بسیار طولانی بوده‌ایم.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم ‌زمین با بیان اینکه این زمین لرزه برای منطقه کرمانشاه و زاگرس نسبتا بزرگ بود، افزود: با توجه به اینکه زمین لرزه غرب کشور ابعاد بزرگی از نظر ویرانی داشت و چندین شهر و روستا را تخریب کرد، از نظر ویژگی‌های زمین‌شناختی و لرزه زمین‌ساخت برای زمین‌شناسان بسیار مهم بود و هنوز نمی‌توان به نتایج قطعی و نهایی دست یافت.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم ‌زمین، با دعوت از هموطنانمان برای آگاهی و آمادگی همیشگی در برابر مخاطرات طبیعی خاطرنشان کرد: اکنون از نظر زمین‌شناسی بروز زمین لرزه قابل پیش‌بینی نیست، اما آمادگی و هشدار در این زمینه بهترین و عاقلانه‌ترین راهکار موجود است.

 29 آذر؛ برگزاری همایش زمین‌‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران
پنجمین همایش زمین‌‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران 29 آذر امسال به همت پژوهشکده علوم‌زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با نگرشی ویژه بر زمین لرزه 21 آبان غرب ایران (کرمانشاه) برگزار خواهد شد.
در همین پیوند، قرشی با اشاره به تقارن این دو موضوع با یکدیگر یادآوری کرد: زمین لرزه‌‌ای که به بزرگای 7.3 منطقه‌ای وسیع در استان کرمانشاه را به لرزه درآورد، از نظر ساختاری، زمین‌شناسی و سازه‌ای و ابعاد بزرگ ما را بر آن داشت با برگزاری این همایش نگرش ویژه‌ای بر این زمین لرزه داشته باشیم.
به گفته دبیر علمی همایش زمین‌‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران، با افراد ذی ‌صلاح در مرکز تحقیقات ساختمان مسکن برای مطالعات شتاب‌نگاری، موسسه ژئوفیزیک برای نتایج لرزه‌نگاری، پژوهشگاه زلزله‌شناسی برای مسائل سازه‌ای و ژئوتکنیکی و پژوهشکده علوم‌زمین در زمینه‌های مختلف این زمین لرزه به ارائه دستاوردهای خود و تبادل نظر خواهیم پرداخت.
نقش عناصر ساختاری و کانی‌زایی، ریخت زمین‌ساخت، لرزه زمین‌ساخت و پارینه لرزه‌شناسی، زمین‌ساخت تجربی و زمین‌ساخت کاربردی به عنوان محورهای اصلی پنجمین همایش زمین‌‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران عنوان شده است.
مهلت ثبت نام در همایش زمین‌‌ساخت و زمین‌شناسی ساختاری ایران 20 آذر تعیین شده است و علاقه‌مندان می‌توانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر با شماره 66070509 تماس گرفته یا به آدرس http://5thtectonic.conference.gsi.ir مراجعه کنند.
زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر ساعت 21 و 48 دقیقه شامگاه یکشنبه (بیست و یکم آبان ماه) استان کرمانشاه و مناطقی از عراق را لرزاند.
این زلزله در استان کرمانشاه حوالی ازگله در عمق 11 کیلومتری زمین روی داد و شدت آن به اندازه ای بود که در بیشتر استان ها و برخی کشورهای منطقه نیز احساس شد.
براساس آخرین اطلاعات اعلام شده، تاکنون در این زمین لرزه 569 تن کشته و بیش از 12 هزار نفر مصدوم شده اند و این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 950 روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده است./سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۲۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند
  • فیلم رقص شدید خودرو و منازل ژاپنی‌ها در زمین‌لرزه وحشتناک امروز!
  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست