Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه درباره مصادره اشیاء باستانی ایران که در موزه‌ای در شیکاگو نگهداری می‌شوند جهت پرداخت ده‌ها میلیون دلار غرامت به خانواده‌های قربانیان ادعایی تروریسم ابراز تردید کرد. 

شاکیان این پرونده قصد مصادره مجموعه‌ای از آثار هنری ایران را دارند که در «موزه تاریخ طبیعی فیلد» و «دانشگاه شیکاگو» نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکیان امیدوارند از پول ناشی از این مصادره برای دریافت ۷۱.۵ میلیون دلار غرامتی که به موجب رأی محاکم قضائی آمریکا خود را واجد دریافت آن از ایران می‌دانند، استفاده کنند.  

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه به استدلال‌های شفاهی عده‌ای از شهروندان آمریکایی که مدعی هستند در حمله‌ای در سال ۲۰۱۶ زخمی شده‌اند گوش داد.

به نوشته رویترز، قرار است قضات دادگاه در این مورد رأی صادر کنند که دارایی‌های یک کشور خارجی را چه زمانی می‌توان مصادره کرده و از آن برای پرداخت غرامت به قربانیان ادعایی تروریسم استفاده کرد. 

ایران یکی از چند کشور و سازمانی است که با رأی دادگاه‌های آمریکایی به پرداخت غرامت در پرونده‌هایی از این دست متهم شده است. رویترز می‌گوید اجرای این حکم‌ها اغلب دشوار بوده‌اند.

قوانین داخلی آمریکا امکان تعقیب قضایی دولت‌های خارجی و مصادره اموال آنها در دادگاه‌های آمریکایی را از شهروندان این کشور سلب می‌کند، مگر آنکه کشور مورد نظر در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار گرفته باشد. ایران، مطابق ادعاهای آمریکا در این فهرست قرار گرفته است.  

قوانین آمریکا همچنین اموال این کشورها که برای مقاصد تجاری در داخل آمریکا نگهداری می‌شوند را قابل مصادره می‌داند. در جلسه روز دوشنبه برخی از قضات دیوان عالی درباره امکان مصادره اموال غیرتجاری، نظیر اشیاء باستانی ایران تردید ابراز کردند. 

«سونا سوتومایور»، به وکیل پرونده گفت: «به نظر می‌رسد این مسئله، چیزی است که کنگره باید آن را حل کند.»

 شاکیان این پرونده خود را قربانیان حمله انتحاری ادعایی سه عضو حماس می‌دانند که در سپتامبر سال ۱۹۹۷ در شهر بیت‌المقدس روی داد.

شاکیان با بیان این ادعا که ایران به دلیل آموزش و حمایت از حماس، متهم اصلی این حمله است به دنبال مصادره مجموعه‌ای از آثار باستانی ایران، از جمله «مجموعه پرسپولیس» هستند که در مرکز شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو نگاه داشته می‌شود. 

به نوشته رویترز، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در این پرونده جانب ایران و دانشگاه شیکاگو را گرفته است. استدلال دولت ترامپ این است که طرح دعوی علیه دولت‌های خارجی  در داخل ایالات متحده می‌تواند رفتار متقابل دولت‌های دیگر با آمریکا در دادگاه‌های کشورهای خارجی را در پی داشته باشد. 

«زاخاری تریپ»، نماینده وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه به قضات دیوان عالی گفت در صورتی که کنگره آمریکا می‌خواست اجازه مصادره اشیای باستانی را بدهد، به صراحت در قانون آن را مطرح می‌کرد در حالی که در حال حاضر، قوانین آمریکا بر این مورد صراحت ندارد. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنا به همین گزارش‌ها تمرکز اصلی دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی بر روی اتهام «گرسنگی دادن عمدی به فلسطینی‌های ساکن نوار غزه» قرار دارد. 

در گزارش روزنامه هاآرتص آمده است که پیش‌فرض اصلی مقام‌های دولت اسرائیل این است که کریم احمد خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی طی هفته جاری ممکن است حکم جلب بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت و هرتزی لوی را صادر کند. 

یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل احتمال صدور قرار بازداشت برای مقام‌های عالی‌رتبه کشورش را «کاملا ریاکارانه» خواند. وی افزود: «اگر لازم باشد از کشورمان به خارج سفر نمی‌کنیم.»

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • بابک زنجانی امکان استفاده از آزادی مشروط را دارد
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات ضداسرائیلی در آمریکا
  • هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟