Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@23:18:13 GMT

معادلـه یمن پس از علی عبـدالله صـالح

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۴۶۰۲

برخی تحلیلگران معتقدند: پایان صالح به منزله بازگشت کابوس به دربار سعودی است. البته سناریوی ضعیف‌تری نیز از احتمال تشدید درگیری‌های داخلی با توجه به ساختار قبیله‌ای این کشور حکایت دارد.
به گزارش دنیای اقتصاد، پس از اینکه علی عبدالله صالح اعلام کرد که از ائتلاف با حوثی‌ها بیرون آمده است، عربستان بر حمایت خود از رئیس‌جمهوری سابق یمن تاکید کرد؛ اما ساعاتی بعد منابع خبری گزارش دادند که درگیری‌ها بین نیروهای وفادار به صالح و حوثی‌ها افزایش یافته و حوثی‌ها نیز منطقه محل اقامت صالح را به محاصره خویش در آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ساعاتی بعد نیز منابع خبری حوثی اعلام کردند که علی عبدالله صالح کشته شده است؛ العربیه نزدیک به ائتلاف عربی نیز خبر کشته شدن رئیس‌جمهور سابق یمن را تایید کرد. برخی از خبرگزاری‌های داخلی نیز گزارش دادند که علی عبدالله صالح در حین فرار از محل محاصره، کشته شده است.   به نظر می‌رسد یمن پس از مرگ عبدالله صالح با دو سناریو مواجه خواهد شد: برخی تحلیلگران بر این باورند که این مرگ به منزله پایان پیروزی توهمی سعودی در طول سه روز گذشته بوده است.  رسانه‌های سعودی در طول چند روز گذشته مدام بر این مساله پای می‌فشردند که با تغییر موضع صالح به نفع ائتلاف عربی موازنه در حال تغییر به زیان حوثی‌های خواهد بود. بنابراین پایان صالح به منزله بازگشت کابوس به دربار سعودی است. درمقابل تحلیلگران دیگری با تاکید بر ساختار قبیله‌ای جامعه یمن انتظار روزهای بحرانی را در آینده دارند.  احتمالا قبیله صالح در این سناریو وارد فاز انتقام‌جویی از حوثی‌ها خواهد شد. با همه این‌ها سرنوشت یمن پس از صالح در هاله‌ای از ابهام فرو رفته است.
تغییر موازنه در یمن؟
پیش از اعلام مرگ صالح خبرگزاری‌های جهان گزارش دادند که ائتلاف عربی صنعا پایتخت یمن را با جنگنده‌های خود مورد حمله قرار داد تا به این طریق از رئیس‌جمهوری سابق یمن یعنی علی عبدالله صالح حمایت کند. عربستان پس از اینکه علی عبدالله صالح ائتلاف خود را با حوثی‌ها قطع کرد از وی حمایت می‌کند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، برخی معتقدند که این موضوع ممکن است چرخشی در جنگ سه ساله در یمن به‌وجود آورد.
 
روز شنبه علی عبدالله صالح در یک بیانیه اعلام کرد که نیروهای حامی او به همکاری خود با حوثی‌ها پایان داده‌اند. او در این بیانیه تصریح کرد که وی آماده است تا «برگی تازه» در همکاری با نیروهای سعودی علیه حوثی‌ها باز کند، اگر آنها حمله به شهروندان یمنی را متوقف کنند.   این درحالی است که محلی‌ها می‌گویند به‌دلیل حملات نیروهای ائتلاف جنگی ۱۲ شهروند یمنی در استان شمالی صعده کشته شدند. شبکه تلویزیونی العربیه اما اعلام کرد که جنگنده‌های گروه ائتلاف عربی در صنعا پست‌های بازرسی حوثی‌ها را مورد حمله قرار داده‌اند؛ اما این شبکه در مورد میزان تلفات احتمالی جزئیاتی اعلام نکرد.   در خبری جداگانه، حوثی‌ها اما اعلام کردند که یک فروند موشک به نیروگاه هسته‌ای امارات‌متحده‌عربی در ابوظبی شلیک کردند، خبری که بلافاصله از سوی امارات متحده تکذیب شد.
 
در این میان بیانیه صالح نیز مورد خوشایند ریاض و گروه ائتلاف جنگی که حمایت آمریکا و کشورهای غربی را دارد، قرار گرفته است.  گروه ائتلاف عربی به بهانه بازگرداندن منصور هادی، رئیس‌جمهوری مخلوع این کشور از سه سال گذشته به یمن و گروه ائتلاف صالح و حوثی‌ها حمله کرده است؛ اما حالا با جدایی صالح از حوثی‌ها ممکن است تعادل را در این کشور از بین ببرد.  در این راستا نیروهای وفادار به صالح در ۵ روز گذشته با نیروهای حوثی درگیر شده‌اند تا اوضاع یمن پیچیده‌تر از پیش شود.  انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجی امارات‌متحده‌عربی در صفحه توییتر خود جانب علی عبدالله صالح را گرفت. او نوشت: حوادث در صنعا تیره و تار است؛ اما این قیام ملی نیاز به حمایت دارد تا از شبه‌جزیره عربستان در برابر ایران حفاظت شود.   برخی منابع خبری مدعی‌اند که نیروهای حوثی مقداری از اراضی خود را در چهار روز گذشته در برابر نیروهای صالح از دست دادند اما حوثی‌ها تانک‌ها و سایر سلاح‌های سنگین‌شان را در سطح شهر مستقر کرده‌اند.   
 
منطقه‌ای که به دست نیروهای وفادار رئیس‌جمهوری سابق یمن افتاده، توسط طارق، خواهرزاده صالح که یک ژنرال برجسته ارتش است، فرماندهی می‌شود. جنگ بین دو طرف موجب شده است تا مسیر جاده فرودگاه در صنعا بسته شود؛ درحالی‌که ۱۴۰ نیروی سازمان ملل در این منطقه گیر افتاده و نتوانسته‌اند نیروهای خود را از آنجا تخلیه کنند.  سازمان ملل می‌گوید که نیروهایشان منتظر تایید ائتلاف سعودی هستند. همزمان گزارش می‌شود که حوثی‌ها در این درگیری‌ها توانسته‌اند استودیوهای تلویزیون یمن را به تصرف خود در آورند و گفته می‌شود ۲۰ تن از کارکنان نیز در داخل ساختمانی که تقریبا تخریب شده است گیر افتاده‌اند. صلیب سرخ هم می‌گوید که در درگیری‌های دو طرف ده‌ها نفر کشته شده‌اند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۴۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر غافلگیر کننده دبیر کل ناتو به اوکراین

دبیر کل ناتو در جریان سفری غافلگیر کننده به پایتخت اوکراین مجددا از شرکای غربی خواست در ارسال تسلیحات به اوکراین سریعتر عمل کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی "دی پرسه"، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در جریان سفر غافلگیر کننده خود به کی یف، پایتخت اوکراین از ارسال تسلیحات بیشتر به این کشور خبر داد. استولتنبرگ در جریان این سفر گفت که اعضای ائتلاف نظامی به آنچه در ماه های اخیر وعده داده بودند عمل نکرده اند.

وی با نگاهی به بسته کمکی میلیاری اخیرا تصویب شده در آمریکا وتعهدات انگلیس برای حمایت از اوکراین گفت: اما اکنون مطمئن هستم که این روند تغییر خواهد کرد.

استولتنبرگ با اشاره به عقب‌نشینی اوکراین در میدان جنگ گفت: «این شرایط تفاوت ایجاد خواهد کرد- همانطور که عدم حمایت باعث ایجاد تفاوت شد. برای پیروزی اوکراین دیر نیست.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از شرکای غربی اوکراین خواست تا تسلیحات سریع‌تر و جامع‌تری به این کشور تحویل دهند. استولتنبرگ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در کی‌یف گفت: تاخیرهای جدی منجر به عواقب جدی در میدان جنگ شده است.

استولتنبرگ با اشاره به پیشروی های اخیر روسیه در جنگ اوکراین به دلیل از جمله بن بست در کنگره آمریکا برای آزاد کردن کمک های مالی به این کشو از کشورهای ناتو خواست تا در مواقع تردید، کمک به اوکراین را به جای پر کردن زرادخانه‌های خالی خود در اولویت قرار دهند.

زلنسکی هم در کنفرانس مطبوعاتی مشترک تایید کرد که اولین محموله های تسلیحاتی ایالات متحده از قبل رسیده است. رئیس جمهور اوکراین گفت: «اما این روند باید تسریع شود. هنوز هیچ تعهد مشخصی برای ارائه سیستم های پاتریوت وجود ندارد، اما مراحل اولیه شکل گرفته است.

در عین حال دبیرکل ناتو امیدهای اوکراین برای دعوت زودهنگام برای پیوستن به ناتو را کاهش داد. استولتنبرگ گفت که قاطعانه بر این عقیده است که اوکراین در این ائتلاف جایگاهی دارد. وی افزود که سخت کار می کند تا اوکراین به عضویت این ائتلاف درآید. استولتنبرگ گفت، با این حال، برای تصمیم گیری درباره پذیرش این کشور اجماع بین 32 عضو اتحاد مورد نیاز است.

استولتنبرگ گفت که انتظار ندارد این امر تا اجلاس بعدی سران کشورها در ماه ژوئیه محقق شود، اما ابراز امیدواری کرد که بتوان در نشست سران به اوکراین نشان داد که اعضاء می خواهند آن را بیشتر به سمت این ائتلاف بکشانند.

در حال حاضر هیچ جدول زمانی برای پذیرش اوکراین در ناتو وجود ندارد و دعوتنامه رسمی نیز ارائه نشده است.

استولتنبرگ برای سومین بار از زمان آغاز جنگ گسترده روسیه به اوکراین سفر کرد. این سفر نیز مانند سفرهای قبلی به دلایل امنیتی از قبل اعلام نشده بود.

تحولات اوکراین| تلاش کی‌یف برای کسب حمایت 10 ساله آمریکااوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عربستان برای حمایت از اسرائیل ائتلاف عربی تشکیل می‌دهد
  • علی دایی در خانه خبرنگار ورزشی و مادر ۸۹ساله‌اش!
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • سفر غافلگیر کننده دبیر کل ناتو به اوکراین
  • گفتگوی وحید سلیمانی با استاد ناصر صالح بعد از برد تیم ملی فوتسال برابر قزاقستان
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • بشاگرد مدال افتخار ایران
  • فیلم/ انتقاد روح‌الامینی از نحوه انتخاب کاندیدای شورای ائتلاف شهر ری
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش