Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک حقوقدان گفت: نهاد وکالت نباید بر اساس فرم‌های مورد نظر مسئولان اداره شود، کانون وکلا باید بر اساس اهداف و ساختاری که دارد اداره شود.

شهبازی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنابا اشاره به اظهارات دادستان کل کشور در خصوص کانون وکلا و ایجاد تغییر و تحول و اصلاحات در این نهاد گفت: اینکه همه امور باید به صورت مدام در دایره اصلاح قرار گیرد، تردیدی نیست، کانون وکلا هم از این دست است؛ اما باید دید چه اصلاحی مدنظر بودهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مجموعه صحبت‌های ایشان به نظرم کمی این توقع ناشی از بی‌توجهی به نقش و جایگاه نهاد وکالت است.

وی ادامه داد: نهاد وکالت بر اساس فرم‌های جهانی و هدفی که برای آن طراحی شده، راهکار نظارت مردم بر حاکمیت قانون است و مسئله استقلال کانون وکلا بر همین اساس توجیه می شود. این ضرورت استقلال وکلا هم در اسناد بین‌المللی و هم در قوانین داخلی کشورها منعکس است. بنابراین نهاد وکالت نباید بر اساس فرم‌های مورد نظر مسئولان اداره شود، کانون وکلا باید بر اساس اهداف و ساختاری که دارد اداره شود.

این حقوقدان درباره توقعاتی که از جامعه وکلا وجود دارد، چنین توضیح داد: وکلا باید توانمند باشند، بتوانند به درستی بر اجرای قانون نظارت کنند و دچار فساد نشوند. اگر هم در این موارد مشکلاتی باشد نیاز به اصلاح وجود دارد؛ ولی اینکه کانون وکلا بر اساس ارزش‌های مسئولین اداره شود، کاری غیرممکن است و شدنی نیست، همچنین به صلاح حاکمیت هم نیست.

شهبازی‌نیا خاطرنشان کرد: در هر صنفی ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد. این مشکلات در همه اصناف وجود دارد ولی در مجموع میانگین نهاد وکالت از جهات مختلف مورد قبول است، حتی میانگین سلامت نهاد وکالت از خیلی از مشاغل دیگر بیشتر است.

این وکیل دادگستری با اشاره به اظهاراتی که اخیرا چند تن از نمایندگان مجلس در دیدار با تعدادی از فارغ التحصیلان رشته حقوق داشتند، گفت: در اظهارنظر برخی نمایندگان به موضوع حذف آزمون کارآموزی وکالت پرداخته شد، اینها مطالب خطرناکی است. ما در هیچ نظام حقوقی حذف آزمون وکالت را نداریم، حتی کشورهایی که اقتصاد آزاد دارند و قواعد بازار آنها مبتنی بر رقابت است، همچون آمریکا آزمون وکالت به صورت جدی وجود دارد.

وی افزود: حال ما بیاییم در کشورمان که اقتصادی کاملا دولتی دارد سخن از حذف آزمون وکالت بزنیم. با  این وجود حقوق مردم به شدت در معرض تضییع قرار می گیرد. این مسئله حذف آزمون ، ناشی از درک نامناسب از وکالت، موقعیت آن و با نگاهی صرفا اقتصادی نسبت به آن است. اگر افرادی به دنبال حذف این آزمون باشند به دنبال نقشی برای وکیل در دادرسی منصفانه و حاکمیت قانون نیستند.

شهبازی نیا در پایان خواستار شد: لطفا توجه شود مسائلی که یک بار آزمودیم دوباره تکرار نکنیم، مانند ایجاد مرکز مشاوران، حذف دادسرا و حذف تجدیدنظر که در آخر متوجه شدیم همه اینها نادرست بود. امیدوارم این اتفاق در مورد نهاد وکالت رخ ندهد. حذف آزموم وکالت به ضرر کشور است و این کار موجب هزینه و در آخر باعث پشیمانی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۸۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج آزمون ارشد ۱۴۰۳ پس از انتخاب رشته کنکور دکتری 

عبدالرسول پورعباس، معاون وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اعلام نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ اظهار کرد: تیم آزمون کارشناسی ارشد و دکتری یکی است و کارنامه اولیه کنکور ارشد پس از دکتری بلافاصله روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد. 

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: اولویت سازمان سنجش، آزمون دکتری است؛ چرا که در آن امتحان عملی و مصاحبه وجود دارد، پس باید انتخاب رشته این آزمون به اتمام برسد تا به سراغ اعلام نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ برویم. 

به گزارش آنا، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در ۱۵۴ شهر، ۳۶۱ حوزه اصلی و ۱۳۴۰ حوزه فرعی و در شش گروه آزمایشی؛ شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. داوطلبان می‌توانستند بر اساس علاقه به رشته یا رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی حداکثر در دو مجموعه امتحانی (اصلی یا شناور) در این آزمون شرکت کنند.
روند نام‌نویسی در آزمون کارشناسی ارشد از هفتم آبان آغاز شد و تا ۱۳ آبان ادامه داشت و یکبار هم تا ۱۷ آبان تمدید شد. بر اساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور در مجموع ۴۷۶ هزار و ۹۶ نفر برای شرکت در این آزمون نام نوسیی کردند از این تعداد ۲۵۳ هزار و ۹۵ نفر (۵۳ درصد) زن و ۲۲۳ هزار و ۱ نفر (۴۷ درصد) مرد هستند.

پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی همچنین آیین‌نامه اجرایی مربوطه و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و مطابق این اطلاعیه و شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و پذیرش آزمون مذکور که در زمان ثبت‌نام (آبان ۱۴۰۲)، توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود، صورت خواهد گرفت.

بر اساس اخبار پیشین سازمان سنجش آموزش کشور کارنامه متقاضیان آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳، برای انتخاب‌رشته اواسط خرداد منتشر می‌شود. نتایج نهایی آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته نیز سال ۱۴۰۳ دهه اول شهریور ماه ۱۴۰۳ روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • رئیس اسکودا: آمادگی نهاد وکالت برای همکاری با دولت در دو محور آموزشی و پژوهشی/ آماده دفاع از کشور در مجامع حقوقی بین‌المللی هستیم
  • تشکیل کانون وکلا در خراسان جنوبی
  • اعلام نتایج آزمون ارشد ۱۴۰۳ پس از انتخاب رشته کنکور دکتری 
  • انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ آغاز شد
  • مدیریت آب ها در هرات
  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات
  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ مشخص شد
  • آزمون وکالت ۱۴۰۳ کی برگزار می‌شود؟
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکار‌های جدید شهرداری مشهد
  • آزمون وکالت ۱۴۰۳ پاییز برگزار می‌شود