Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-25@22:12:55 GMT

دانشگاه صنعت نفت و کلاف سردرگمی که اگر باز شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۹۷۳۵

دانشگاه صنعت نفت و کلاف سردرگمی که اگر باز شود

وضعیت دانشگاه صنعت نفت، این روزها آرام نیست. تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت، آنقدر تداوم یافت تا تعداد غیبت دانشجویان از حد مجاز فراتر رفت و دانشگاه عملا تعطیل شده است.

اما همزمانی این اعتراضات با اعتراض جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت و همزمانی هر دو با آزمون استخدامی وزارت نفت، کلاف سردرگمی را ایجاد کرده که از باز شدن آن، بیشتر از هر طرفی، دانشجویان دانشگاه صنعت نفت ضرر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت که مدتهاست نسبت به عدم استخدام خود در وزارت نفت معترضند، به گونه ای سخن می گویند که گویی وزارت نفت ملزم به استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت بوده اما از این تکلیف قانونی سر باز زده است و حالا دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت که به امید استخدام وارد این دانشگاه شده اند، متضرر شده اند. در حالی که ماجرا این نیست.

در دفترچه کنکور سراسری دانشگاه‎ها تا سال 94 برای کسانی که دانشگاه صنعت نفت را برای ادامه تحصیل انتخاب می کردند نوشته می‌شد که آنها مطابق با مقررات و ضوابط وزارت نفت در اولویت استخدام قرار دارند و وزارت نفت می‎تواند بر اساس نیاز و ضرورت، تعدادی را انتخاب کند تا بدون شرکت در آزمون‎های کتبی، سایر مراحل را طی کنند.

بر مبنای متن فوق که ملاک انتخاب رشته متقاضیان شرکت در آزمون سراسری بوده، وزارت نفت موظف یا مکلف به استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت نیست، بلکه "بر اساس نیاز و ضرورت می تواند" تعدادی را انتخاب کند که آنها هم صرفا از شرکت در آزمون کتبی معاف هستند، نه سایر مراحل استخدامی. البته این متن از سال 95 از دفترچه کنکور حذف شده است. بنابراین در هیچ کجا از دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری نوشته نشده آنها قطعا استخدام می شوند. ضمن اینکه در حال حاضر هم برای آزمون آتی، فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت همچون گذشته از شرکت در آزمون کتبی معاف هستند.

پس سوال اینجاست که دانشجویان صنعت نفت به چه چیز معترض هستند؟ واقعیت این است که فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، با عنایت به معاف بودن از آزمون کتبی، هنوز هم شانس بیشتری نسبت به فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها دارند. ضمن اینکه مراحل بعدی آزمون هم طبق یک استاندارد مشخص جهانی در بخش های مختلف شامل زبان، کامپیوتر، توانمندی ذهنی و رفتاری، و روانشناختی برای همه شرکت کنندگان به طور یکسان برگزار می شود. پس فارغ التحصیلان نخبه دانشگاه صنعت نفت می توانند به سهولت، مراحل دیگر آزمون به غیر از آزمون کتبی را پشت سر بگذارند. اما گویی جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت که در زمان تحصیل در دانشگاه، با تصور اینکه قطعا استخدام می شوند، دروس دانشگاهی را جدی نگرفتند، آمادگی رقابت با فارغ التحصیلان رشته های مرتبط در دانشگاههای دیگر را در خود نمی بینند و علیرغم معافیت از آزمون کتبی، باز هم نگران عدم موفقیت در مراحل دیگر آزمون استخدامی هستند. آمارها هم موید همین امر است.

جالب است بدانید که تمامی فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت طی سالهای 87 تا 94 به مصاحبه دعوت شده و اغلب دعوت شدگان به مصاحبه، جذب وزارت نفت شده اند. به عنوان مثال در سال 1391 از 300 نفری که مصاحبه شدند 233 نفر استخدام شدند و در سال‎های بعد هم هر سال بین 60 تا 63 درصد مصاحبه شدگان جذب شده‎اند. اما نکته عجیب، سطح علمی پایین فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت است که به عنوان مثال از 311 نفری که اخیرا به مصاحبه دعوت شدند حتی 50 نفر هم موفق به کسب حد نصاب لازم در مقوله‎هایی همچون زبان و کامپیوتر و مهارت‎های روانشناختی و توانمندی های ذهنی و رفتاری که از سطح استاندارد هم کاهش یافته بود نشدند.

حال، اعتراضات برای آن دسته از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت که سطح علمی خود را پایینتر از دانشجویان و فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها می بینند تبدیل به حربه‎ای برای نیل به هدف شده است. در حالیکه فارغ التحصیلان نخبه دانشگاه صنعت نفت، همانند سالهای گذشته، امسال نیز با بهره گیری از امتیاز معافیت از آزمون کتبی می توانند در نفت استخدام شوند و از این بابت نگرانی ندارند. در این میان آن دسته از فارغ التحصیلان رشته های نفتی سایر دانشگاه‎های معتبر کشور نگرانند که مبادا آزمون استخدامی وزارت نفت با این فشارها لغو شود. چرا که در رقابتی برابر – که اتفاقا دانشجویان دانشگاه صنعت نفت از آزمون کتبی آن معافند – فارغ التحصیلان نخبه تمام دانشگاه‎ها – از جمله دانشگاه صنعت نفت - استخدام می شوند و وزارت نفت از حضور نخبه ترین ها بهره خواهد برد.

منبع: نفت خبر



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۹۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید

به گزارش خبرآنلاین، رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با کمبود بیش از ۱۰۰هزار نفری پرستار مواجه هستیم، اظهار کرد: ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی بسیار حائز اهمیت است.

محمدتقی جهان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: برآوردهای سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیازهای گذشته است.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.

جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.

وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز های گذشته است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898622

دیگر خبرها

  • مرادصحرایی: امتیاز ویژه دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • آزمون‌های استخدام ۱۲ آتش‌نشان جدید در یزد برگزار شد
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟
  • فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید