Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال محیط زیست با تشریح پیامدهای اجرای پروژه انتقال آب ونک – سولگان برای منطقه پایین‌دست رودخانه کارون گفت: اجرای این طرح، تالاب شادگان را به سمت خطر بروز طوفان‌های نمکی بیشتر سوق می‌دهد.

شهرام دهکردی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پروژه ونک – سولگان برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون در استان چهارمحال بختیاری به منطقه خان‌میرزای رفسنجان در استان کرمان از سال‌های گذشته مطرح بود، که در همان زمان نیز مردم چهار محال بختیاری مقاومت و مخالفت بسیار نسبت به اجرای این طرح داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در زمان فعالیت خانم ابتکار در منصب ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، 25 طرح صنعتی، عمرانی و ... به دلیل نداشتن پیوست زیست‌محیطی اجرا نشدند که متاسفانه با روی کار آمدن آقای کلانتری در این منصب از امسال به جز پنج یا شش طرح از این 25 طرح سایر طرح‌ها توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأیید شدند که پروژه ونک – سولگان و پتروشیمی میان‌کاله از جمله این طرح‌های تأیید شده است.

مدیرعامل انجمن مهرورزان زمین پاک عنوان کرد: امروزه انتقال آب بین‌حوضه‌ای از دیدگاه تمام متخصصان زیست محیطی دنبا مردود است. همین که ایران در حوزه سدسازی و انتقال آب بین 133 کشور دنیا در رده 132 قرار دارد، نشانگر این است که تا چه حد در بحث سدسازی و انتقال آب، وضعیت نگران‌کننده‌ای داریم.

دهکردی بیان کرد: در طرح ونک – سولگان، آورد آب در رودخانه کارون، 2 میلیارد مترمکعب در سال لحاظ شده است. در حالی که این آورد مربوط به شرایطی است که در بهترین سال آبی قرار داشتیم و آثار تغییر اقلیم و خشکسالی -که در چند سال اخیر گریبان‌گیر استان‌های کشور از جمله استان چهارمحال بختیاری و خوزستان شده-  بر آورد این رودخانه نادیده گرفته شده است.

وی اظهار کرد: از طرفی انتقال 250 میلیون مترمکعب آب که در طرح ونک – سولگان به منطقه خان‌میرزای رفسنجان پیش‌بینی شده است، برای  کشاورزی و آبیاری باغات مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا هدف از این طرح را تغذیه آب‌های زیرزمینی استان کرمان یا همان رفسنجان اعلام کرده‌اند که آب‌های زیرزمینی نیز قطعا برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شوند. در حالی که در شورای عالی آب کشور، هر انتقال آبی جز با مصرف شرب ممنوع اعلام شده است.

این فعال محیط زیست با به پیامدهای اجرای طرح انتقال آب ونک – سولگان در پایین‌دست کارون اشاره و اظهار کرد: اجرای این پروژه قطعا موجب کاهش آورد کارون در پایین‌دست در استان خوزستان می‌شود که این مساله نیز به تبع آن موجب کاهش ضریب نفوذ رودخانه در پایین‌دست در آبادان و خرمشهر و غلبه شوری دریا و خشک شدن باغات و نخیلات آبادان و خرمشهر خواهد شد. در حالی که همین نخیلات، فیلتر قوی خوزستان در برابر ریزگردها هستند.

دهکردی ادامه داد: همچنین اجرای این طرح موجب می‌شود که بخش‌های شیرین و لب‌شور تالاب بین‌المللی شادگان از بین بروند و حیات تالاب به خطر بیفتد و همان اتفاقی را که در خصوص دریاچه ارومیه شاهد بودیم، که خشکی آن خطر بروز طوفان‌های نمکی را ایجاد کرده بود، در رابطه با تالاب شادگان نیز به وجود خواهد آمد و به عبارتی اجرای این پروژه انتقال آب، تالاب شادگان را که اکنون نیز وضع و حال و روز خوبی ندارد، بیشتر به سمت و سوی خطر بروز طوفان نمکی سوق خواهد داد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجراي موفقیت‌آمیز ۲ هزار و ۲۰۰ كیلومتر توپكرانی در نفت و گاز گچساران

غلامرضا کمالی، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران از اجرای عملیات توپک‌رانی در این شرکت خبر داد و گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر توپکرانی در خطوط لوله انتقال نفت و گاز از سایز ۴ تا ۵۲ اینچ در شرکت نفت و گاز گچساران انجام شد که با انجام این پروژه، حدود ۱۴۲ مورد توزیع مواد ضدخورندگی توأم با گازوئیل معادل ۳۶۷ هزار و ۱۶۰ لیتر در مخازن تزریق شد تا از خوردگی خطوط لوله جلوگیری شود.

او می‌گوید: تاکنون تعداد ۱۷۵ مورد عملیات توپکرانی در این شرکت انجام شده است، با توجه به موقعیت کوهستانی و سخت‌گذر منطقه که در چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر واقع شده است در برخی موارد بازدید‌ها به علت فوریت با بالگرد انجام شده است.

توپکرانی عملیات عبور دادن شی‌ء خارجی (توپک) با فرآیندی خاص از خطوط انتقال نفت و گاز با هدف تمیز کردن شریان‌های انتقال از رسوبات ایجادشده است و خارج ساختن مایعات، اندازه‌گیری قطر درونی خطوط لوله، پوشش دادن جدار لوله با مواد ضدخوردگی و بررسی درونی خطوط انجام می‌شود.

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران با در اختیار داشتن بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز دارای یکی از طولانی‌ترین شبکه‌های خطوط لوله مناطق نفت‌خیز جنوب در حوزه چهار استان کشور گسترده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • مراتع و تالاب‌های آلوده ثمره ۲۰ سالگی صنعت ید/ شورابه‌هایی که مزه دلار می‌دهند
  • احداث کانال انتقال آب کشاورزی در سوادکوه‌شمالی
  • تعویق مجدد افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان
  • پیشرفت قابل توجه عملیات خطوط انتقال آب فضای سبز در منطقه ۸ اصفهان
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • اجراي موفقیت‌آمیز ۲ هزار و ۲۰۰ كیلومتر توپكرانی در نفت و گاز گچساران
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی از چاه‌های جدید الاحداث یزد
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان