Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار سمنان با بیان اینکه نباید پژوهش‌های پژوهشگران کپی‌برداری از دیگر پژوهش‌ها و مطالعات باشد؛ بر لزوم استفاده از پژوهش‌ها برای رفع مشکلات استان سمنان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، محمدرضا خباز بعدازظهر امروز در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر استان سمنان در سالن جلسات پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اشاره به اهمیت موضوع پژوهش در پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور اظهار داشت: امروز باید از پژوهش برای رفع نیازهای استان سمنان و کشور استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خشک‌سالی و کمبود آب را از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه استان سمنان دانست و تأکید کرد: باید برنامه‌ریزی شود تا بر اساس نیازهای استان سمنان مانند کمبود آب و خشک‌سالی پژوهش انجام شود.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه هر دستگاه اجرایی برای خود ردیف اعتباری پژوهشی دارد خاطرنشان کرد: علاوه بر آن قانون نیز دستگاه‌های اجرایی را به هزینه یک درصد از بودجه سنواتی خود برای امر پژوهش مکلف کرده است.

خباز با تأکید بر لزوم توجه بیشتر دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش و مطالعه عنوان کرد: البته پژوهش باید باشد و در اولویت قرار گیرد؛ اما نباید پژوهش‌ها کپی‌برداری از تحقیقات و پژوهش‌های دیگران یا سنوات گذشته باشد.

وی با بیان اینکه مطالعه منابع مختلف از سوی پژوهش‌گران برای افزایش سطح علمی و مهارتی آنان امری پسندیده و مناسب است گفت: اما باید مراقب بود که پژوهش اصلی که انجام می‌دهیم کپی‌برداری از پژوهش‌های دیگر نبوده و در راستای رفع واقعی نیازهای جامعه باشد.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در راستای توسعه امر پژوهش در استان سمنان انجام‌شده است خاطرنشان کرد: اما نباید به این حد از اقدامات قانع باشیم و امروز پژوهش‌ها باید ساماندهی شده و از طریق پژوهش‌ها مشکلات مردم باید حل شود؛ چراکه پژوهش‌ها راه‌حل مشکلات است.

خباز با بیان اینکه برای تحقق این هدف پیش‌دبستانی‌ها و دبستان باید شروع کرده و نحوه فکر کردن را با کودکانمان بیاموزیم گفت: هنر معلمان ما این است که نحوه فکر کردن و پژوهش را به فرزندان یاد می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه محفوظات هدف نهایی آموزش‌وپرورش نبوده و پژوهش محوری هدف نهایی آن است تصریح کرد: باید در نظام آموزشی تمرکز اصلی بر اندیشه سازی و اندیشه ورزی باشد.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه باید نیروی تخیل و شهودی کودکان را از زمان حضور آنان در مهدکودک ارج نهاده و استعداد‌های آنان را پرورش دهیم اضافه کرد: باید علم را در اختیار تولید و تولید را در اختیار علم قرار دهیم.

خباز یکی از معضلات امروز کشور را فاصله بخش تولید و دانشگاه‌های کشور دانست و با بیان اینکه امروز باید به‌جایی برسیم که تولیدکننده برای پرورش نیروهای موردنیاز خود از دانشگاه‌ها بخواهد تا متخصصانی مانند تکنسین‌ها را تربیت کنند اظهار داشت: باید پژوهش‌های خود را تجاری‌سازی کنیم تا هم بر ثروت خود بیفزاییم و هم به توسعه کشور کمک کنیم.

انتهای پیام/

R41366/P41362/S6,64/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۰۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حضور صابر جعفری کافی‌آباد رئیس مرکز طرح‌های ملی، سجاد یاهک معاون مرکز طرح‌های ملی، سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدا جعفری کافی اباد با اشاره به اینکه دو سال است مسئولیت دفتر طرح‌های ملی را برعهده دارد، درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز گفت: یک دهه ما شاهد رکود در تولید و مدیریت داده‌های سیاست گذاران ذی ربط بودیم و حال این روند احیا شده و این اتفاق نتیجه شجاعت دولت جدید و همکاری پژوهشگاه بوده است.

وی با تشریح شرایط گذشته فعالیت‌های دفتر طرح‌های ملی بویژه در شرایط کرونا، عنوان کرد: حضور پررنگ دفتر این روز‌ها در شورا‌های ملی مشهود است و کل پروسه طرح‌ها در داخل خود وزارتخانه انجام می‌شود. زمان بررسی طرح‌ها هم از سه ماه به دو تا سه هفته تقلیل پیدا کرده و مبلغ فعالیت‌های پژوهشی پرسشنامه‌ها هم کمتر شده است.

وی درباره تغییرات فنی بنیادین دفتر طرح‌های ملی گفت: ما به شیوه نظام‌مند پرسشنامه‌ها را در این دوره کار می‌کنیم. یکی از معضلات نشست‌های افکارسنجی، عدم پاسخگویی است که در سال‌های اخیر زیاد شده، شیوه‌های ساده انگارانه‌ای در این رابطه وجود داشت، اما باز با اهتمام تیم، گزارش تفصیلی کیفی هم ما ارائه می‌دهیم. بنظرم بازگشت همه طرح‌های ملی به درون وزارت مهمترین اتفاق دو سال اخیر است که باعث کیفیت داده‌ها شده است.

وی درباره فعالیت‌های در دستور کار مرکز هم توضیح داد: زمانی ما در مرکز مستقر شدیم، شش پیمایش ملی معوق داشتیم، تلاش کردیم اینها معلق نشوند و به رغم مشکلات بودجه‌ای آنها را هم راه اندازی کنیم. از پیمایش‌های مهم ما نگرش‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانی بود که توسط شبکه ملی خودشان ارائه شد. پیش از نوروز هم ما طرح ملی سبک زندگی ایرانیان را راه اندازی کردیم و پیمایش بعدی دستور کار همین خواهد بود.



وی اظهار داشت: الان علاوه بر پیمایش تلفنی همین پژوهشگاه همکاران من در ۳۱استان و روستا‌ها پیمایش وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران در حال انجام است. تلاش داریم تااخر همین هفته مرحله جمع اوری داده‌ها انجام و سپس هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر انتظاری را با مدیریت طرح‌های ملی در دستور کار بگیریم. پیمایش دیگر طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان انجام می‌دهیم. پیمایش دیگر آرزو‌های جوانان با اجرای دکتر حدادی صورت خواهد گرفت.

جعفری توضیح داد: بالغ هشتاد نظرسنجی از پژوهش‌های کرونا، ارز ترجیحی، خدمات فرهنگی شهرداری، منزلت هیئت بین ایرانیان، سواد ادبی و امید اجتماعی ایرانیان در دستور کار است و کنار اینها هم دستور کار مدونی طراحی شده مثل پیمایش‌هایی با عناوین سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان، سواد فرهنگی و ... امسال انجام خواهد شد.

در ادامه دکتر یاحک نیز در صحبت‌هایی گفت: برخی پیمایش‌ها سابقه چندین دهه دارد و اینها باید تکرار شود و یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه این است که باید به نیاز‌های پژوهشی پاسخ دهد. خوشبختانه این مهم انجام و ریل گذاری خوبی صورت گرفت.

وی اظهار داشت: اجرا و گرداوری داده‌ها مهمترین بخش یک پژوهش است و اگر این مخدوش باشد، مسیر غلط پیش رو قرار می‌دهد پس دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد تا نظارت قوی و گرداوری با راهوری خود مرکز انجام شود. الان خانواده یکی از مسائل مهم ما است، اما ما شاهد هستیم که خیلی در این عرصه نهاد‌ها و مراکز کار و پژوهشی نمیکنند الان دفتر طرح‌ها چند طرح در این رابطه در دستور کار دارد.

جعفری در بخش پرسش و پاسخ در ارتباط با پژوهش های امنیت شغلی و مرجعیت اصناف درباره سیاست‌های محرمانگی پژوهش‌ها توضیح داد: داده مهمترین بحث حکمرانی است وقتی راجع به سیاست صحبت می‌کنیم باید خیلی مراقب باشیم که رایگان اینها را در اختیار دیگران قرار ندهیم. البته نرخ وجود داده‌هایی در سطح محرمانگی خیلی محدود است شاید کمتر از پنج درصد داده‌ها مشمول این سیاست می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر عملیاتی شدن پژوهش‌ها در سطوح اجتماعی، سیاسی ،‌اقتصادی و فرهنگی گفت: وقتی یک دولت اساس سیاست گذاری‌های حوزه‌هایش را پژوهش و کرنش به علم می‌گذارد شاید هم در کوتاه مدت اثرش را نبیند اما باز هم باید امیدوار بود چون می‌خواهد کار کند و این ارزیابی‌ها نوید پیوست‌های علمی و امیدواری برای اثرگذاری در جامعه را می‌دهد ما در خیلی ساحت‌ها ورود به عرصه عملی کردیم در همین پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها مجلدی بیرون آمده که داده‌هایش همه مشخص است .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیگیری بیمه شورای روستایی در کشور
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آنان انجام می‌شود