Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-01@11:09:14 GMT

این گیاه آبشاری زیبا را در خانه پرورش دهید

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۱۵۵۳۰

این گیاه آبشاری زیبا را در خانه پرورش دهید

زادگاه موچسب مناطق استوایی است. این گیاه، گیاهی رونده است که به سرعت رشد می‌کند و شاخسار آشفته و سرکشش را از هر طرف رها می‌کند، به علاوه، از هر جایی که دستش برسد هم بالا می‌رود!به گزارش بلاغ، موچسب هم جز گیاهانی است که آن طور که استحقاقش را دارد مورد توجه قرار نگرفته. به نقل از فوت و فن البته کمیاب بودن گیاه هم در این مسئله بی‌تاثیر نیست! موچسب بومی قسمت جنوبی قاره خودمان است!

 

 

زادگاه موچسب مناطق استوایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه، گیاهی رونده است که به سرعت رشد می‌کند و شاخسار آشفته و سرکشش را از هر طرف رها می‌کند، به علاوه، از هر جایی که دستش برسد هم بالا می‌رود!

گیاهان بالغ بر‌گ‌های مرکب غول آسایی تولید می‌کنند. موچسب در زادگاه خود و همچنین درون خانه‌ها به عنوان گیاه پوشاننده زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد، که با عادت رشدی موچسب هم بسیار همخوانی دارد.

اگر گیاه را درون خانه پرورش می‌دهید می‌توانید آن را در گلدان‌های آویز بکارید تا به صورت آبشار کوچکی از لبه‌های گلدان آویزان شود. البته در گلدان‌های معمولی هم به صورت آویز و آبشاری درمی‌آید!

ساقه‌های قرمز گیاه بر جذابیت آن افزوده‌اند و توانایی گیاه در تحمل شرایط محیطی مختلف و به ویژه سرما، باعث محبوبیت بیشتر موچسب شده!

شرایط رشد

– نور

موچسب در حدود ۹۰ گونه دارد که اکثر آن‌ها نور لکه دار را می‌پسندند، اما برخی نیز به سایه مقاوم اند. اگر موچسب را درون خانه نگهداری می‌کنید، بهتر است که حداقل برای گیاه نور صبحگاهی را فراهم کنید.

– آبیاری

نیاز آبی این گیاه متنوع است. آن‌ها می‌توانند در شرایط استوایی به خوبی زندگی کنند و آبیاری فراوان و منظمی داشته باشند و یا در شرایط تقریبا خشک باشند! هرگز اجازه ندهید گیاه در زیر گلدانی پر از آب بماند و یا خاکش به مدت طولانی خیس باشد. در غیر این صورت ریشه‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند.

– رطوبت

می‌توانید برای تامین رطوبت موچسب در طول فصل تابستان، از زیر گلدانی حاوی سنگریزه استفاده کنید و یا گیاه را هفته‌ای ۲ بار غبار پاشی کنید. در زمستان غبار پاشی را به هفته‌ای یک بار کاهش دهید.

– خاک

هر خاک گلدانی که زهکشی خوبی داشته باشد برای پرورش موچسب مناسب است.

– کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کود‌های مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید.

تکثیر

موچسب به ندرت گل می‌دهد و دانه تولید می‌کند. گل‌های گیاه زرد و کوچک هستند و در نهایت یک میوه کوچک سیاه رنگ تولید می‌کنند. با استفاده از این میوه‌ها می‌توان گیاه را تکثیر کرد.

روش ساده‌تر و بهتر تکثیر موچسب، گرفتن قلمه ساقه در ابتدای فصل است. مانند اکثر گیاهان رونده، موچسب هم به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شود و ریشه می‌دهد. البته به شرطی که گرما و رطوبت مورد نیاز قلمه‌ها فراهم شود.

برای تکثیر گیاه به روش قلمه، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به کمک تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کنید و سپس قلمه‌ها را در آن بکارید. قلمه‌ها را در محیطی گرم و با رطوبت بالا قرار دهید. بعد از چند وقت رشد جدید را در آن‌ها مشاهده می‌کنید و این به معنی موفقیت آمیز بودن قلمه گیری است!

تعویض گلدان

وقتی گیاه جوان است، عوض کردن گلدانش کاری ندارد. موچسب‌ها به سرعت رشد می‌کنند و می‌توانند تنها در یک فصل رشد در حدود ۱۵۰ سانتی متر بزرگ‌تر شوند! این رشد زیاد باعث سخت شدن تعویض گلدان می‌شود. زمانی که گیاه بزرگ شد، در هنگام تعویض گلدان، چند قلمه از آن تهیه کنید تا علاوه بر کنترل رشد موچسب، آن را تکثیر هم کرده باشید. در این هنگام می‌توانید بعد از قلمه گیری شاخسار گیاه مادر را به شدت هرس کنید. بعد از آن چند هفته صبر کنید تا شوک وارد شده به گیاه برطرف شود و سپس گلدان آن را تعویض کنید.

برای تعویض گلدان، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. حالا گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۵۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چشم دریا زیباترین غار ساحلی ایران (فیلم) ابعاد عجیب یک کشتی کروز (فیلم) قرمز شدن آب دریا با بارش باران در جزیره هرمز (فیلم)

دیگر خبرها

  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • تلاش برای پاکسازی طبیعت از زباله‌ها
  • شادی سیستانی ها ٰ؛ آب هیرمند سیستان را اینگونه زیبا کرد | تصاویر
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • این خانه یک سرایدار است، همین قدر زیبا! (+تصاویر)
  • نحوه کشت و پرورش هل در خانه (فیلم)
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • قابی‌زیبا از رهبرانقلاب درتجمع ضدصهیونیستی در کانادا
  • طبیعت قم در اردیبهشت زیبا