Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مديرکل دفتر آموزش‌هاي کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اجراي برنامه جامع توسعه کارآفريني که از جمله تکاليف سند تحول بنيادين است گفت: نيازمند ورود خيرين به عرصه مهارت آموزي و تامين تجهيزات هنرستان‌ها هستيم.
سيد مصطفي آذرکيش در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينکه از همه ظرفيت‌هايي که کمک مي‌کند تا استانداردهاي آموزشي ارتقاء يافته و دسترسي به اولويت‌هاي آموزشي با کيفيت بيشتر امکان پذير شود استفاده مي‌کنيم اظهار کرد: در همين راستا برنامه جامع توسعه کارآفريني را که تکليف سند تحول بنيادين است در دست اجرا داريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: به عنوان نمونه مرکز رشد کارآفريني در خراسان رضوي را راه اندازي کرديم و کليه فعاليت‌هايش را به مدت يکسال تحت حمايت، هدايت، پشتيباني، مشاوره و آموزش براي هنرجويان فعلي و فارغ‌التحصيلان قرار داديم.
مديرکل دفتر آموزش‌هاي کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به روش‌هاي مختلف تامين تجهيزات براي هنرستان‌ها اظهار کرد: استفاده از منابع دولتي و برونسپاري خدمات از جمله راهکارهاي تامين تجهيزات و اداره هنرستان‌ها هستند اما در کنار آن نيازمند ورود خيرين به اين عرصه هستيم. البته نمونه‌هاي خوبي از ورود خيرين به عرصه تامين تجهيزات هنرستان‌ها وجود دارد و استان‌ها با عناويني از کمک خيران استفاده مي‌کنند؛ به عنوان مثال شکل گيري و فعاليت"خيرين تامين تجهيزات هنرستاني" در استان خراسان رضوي و "خيرين هنرستان‌يار" را در استان مازندران شاهديم.
آذرکيش ادامه داد: خوشبختانه خيران بتدريج در کنار ساخت مدارس در حال ورود به تجهيز هنرستان‌ها هستند. اخيرا خيري در رامهرمز سوله‌اي را ايجاد کرده و بيش از 20 چرخ خياطي براي استفاده هنرجويان تهيه کرده بود. مواردي از اين دست کم نيست و با توجه به اجماعي که در حال شکل گيري است آينده خوب و روشني براي شاخه کاردانش متصوريم.
وي با بيان اينکه لازمه ايجاد اشتغال پايدار، عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي و تقويت توليد ملي توجه به رشته‌هاي مهارتي است اظهار کرد: آموزش‌هاي مهارتي نياز جامعه امروز است و اگر بخواهيم نرخ اشتغال پايدار را افزايش دهيم بايد به اين سياست بيش از پيش توجه کنيم. کمااينکه موفقيت‌هايي در اين زمينه کسب شده و امسال شاهد رشد بيش از 4 درصدي ثبت نام در شاخه کاردانش بوديم.
به گفتنه مديرکل دفتر آموزش‌اي کاردانش وزارت آموزش و پرورش يکي ديگر از اقدامات خوب انجام شده در سال جاري اضافه شدن هفت رشته جديد به اين شاخه بود و به اين ترتيب تعداد رشته‌هاي شاخه کاردانش از 153 رشته به 160 رشته رسيد و علاقه مندان مي‌توانند برحسب علاقه وارد رشته‌هاي جديد چون تصويرسازي ديجيتالي، محتوا و انيميشن و ناظر فني چاپ که کاربردي بوده و طبق نيازهاي بازار کار امروز شکل گرفته است، شوند.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۵۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه همیار معلم راه اندازی می شود/ ارزشیابی دروس رشته های فنی

به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه‌ای با حضور وزیر آموزش و پرورش و اعضای شورای معاونان، دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش در سال قبل و برنامه‌های پیش رو تشریح شد.

در این جلسه رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، گفت: از اقدامات مهمی که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، ارزشیابی برنامه‌های درسی رشته‌های فنی و حرفه‌ای بود که پس از فرایندی طولانی به اتمام رسید. در این فرایند، برنامه‌های درسی عمده رشته‌های فنی و حرفه‌ای بر اساس تحولات بازار کار، ارزیابی از محیط‌های آموزشی، هنرجویان و هنرآموزان و با توجه به مطالعاتی که در زمینه آمایش سرزمینی انجام شده، مورد بررسی و ارزشیابی قرار گرفت که کار بسیار مهمی بود زیرا برخی از چالش‌های ما به دلیل به روز نبودن بخشی از برنامه درسی و عدم تناسب آنها با بازار کار بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین لطیفی گفت: از دیگر اقدامات مهم، بهسازی و غنی سازی تعدادی از کتاب‌های درسی بود که به صورت شاخص می‌توان به افزوده شدن برخی از اسناد لانه جاسوسی به کتب درسی و همچنین، بهسازی تعدادی از کتاب‌ها در زمینه سواد رسانه‌ای اشاره کرد.

وی، اقدام بعدی سازمان پژوهش را تألیف و چاپ کتب درسی دانست و گفت: در این زمینه ما موفق به تأمین ۱۰۰ درصدی کاغذ و مقوای مورد نیاز خود از طریق تولید داخلی شدیم و برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲، هیچ قرارداد خارجی برای تأمین کاغذ و مقوا منعقد نشد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در زمینه فعالیت‌ها و عملکردها و برنامه‌های پیش روی این سازمان در سال ۱۴۰۳ گفت: بر اساس مسیری که در دو سال گذشته برای تحول مدنظرمان طی کردیم، طرح‌واره اجرای برنامه درسی ملی مدرسه در مدرسه به عنوان نقشه راه اقدامات تحولی سازمان در سال ۱۴۰۳ نیز در دستور کار خواهد بود. بر این اساس سال ۱۴۰۳ سال آغاز تولید آزمایشی بسته‌های تربیت و یادگیری برای پایه اول ابتدایی خواهد بود؛ البته در مهر ۱۴۰۳ اجرای آزمایشی و کاملاً محدود این بسته‌ها را خواهیم داشت و اجرای این طرح سراسری نخواهد بود.

اجرای محدود و آزمایشی بسته‌های یادگیری پایه اول ابتدایی

لطیفی تاکید کرد: به هیچ عنوان بنا نداریم این طرح به صورت گسترده اجرایی شود؛ این طرح به صورت آزمایشی است و حتی ممکن است تولید محتواهای آموزشی همزمان با تدریس آنها و به صورت درس به درس صورت بگیرد. همراه تولید بسته‌ها، برنامه درسی مدرسه‌ای دوره اول ابتدایی را نیز تدوین کرده و همزمان با اجرای آزمایشی، آن را هم در اختیار مدارس مجری خواهیم گذاشت.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: به واسطه برنامه درسی مدرسه‌ای است که مدرسه را به صورت جدی‌تر با برنامه درسی و نه فقط کتاب درسی تأمین و حمایت خواهیم کرد. انتظار سند تحول و اسناد بالادستی دیگر هم تغییر رویکرد از کتاب محوری به سمت برنامه محوری است. سال گذشته به صورت آزمایشی با دو استان طرحی را در این زمینه پیش بردیم و بازخوردهای خوبی در این دو استان گرفتیم و امیدواریم که امسال بتوانیم این طرح آزمایشی را گسترش دهیم و با توسعه تدریجی این طرح و آشنا کردن استان‌ها با اقدامات درون مدرسه‌ای، تحول در بسته‌های یادگیری دوره ابتدایی را با قوت و عمق بیشتری شروع کنیم.

اصلاح کتاب‌های پایه دهم رشته‌های فنی با ارزشیابی دقیق

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی افزود: اقدام بعدی ما آغاز اصلاح برنامه‌های درسی فنی و حرفه‌ای بر اساس ارزشیابی سال گذشته است که امیدواریم از مهر امسال، کتاب‌های پایه دهم رشته‌های فنی حرفه‌ای بر اساس این ارزشیابی‌ها اصلاح شود.

لطیفی دیگر اقدام این سازمان در سال ۱۴۰۳ را بازآرایی شاخه‌ها و رشته‌ها و ارائه ساختار جدید مقطع متوسطه دوم عنوان کرد و گفت: بخشی از مطالعات این امر در سال گذشته انجام شد و امیدواریم امسال بتوانیم ساختار جدید را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کنیم. البته ارائه آن با محوریت سازمان پژوهش و با همکاری معاونت آموزش متوسطه است.

وی با اشاره به حمایت از معلمان و خصوصاً نومعلمان در امر تدریس محتواهای آموزشی گفت: اقدام بعدی و نهایی ما سامانه الکترونیکی همیار معلم است که بنا داریم مطابق با اقداماتی که پیش از این در سال ۱۴۰۲ داشتیم؛ مرحله نخست آن فعال شود که این موضوع بخشی از باز طراحی شبکه رشد است که تکلیف ما در اسناد تحولی است. هدف گذاری ما این است که بتوانیم با تبدیل محتواهای کمک درسی و کمک آموزشی ویژه معلمان در قالب محتواهای کوتاه و با قابلیت دسترسی آسان، خصوصاً به نومعلمان کمک کنیم که حضور فعال‌تر و موثرتری در کلاس درس داشته باشند.

کد خبر 6077479 علی قدمی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از زمین چمن مصنوعی هنرستان شهید حیدریان قم
  • ۸۰ آموزشگاه آزاد هنری چهارمحال و بختیاری آماده حضور در المپیاد ملی آموزش هنر می‌شود
  • ۲۷۱ هکتارزمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در زنجان تامین شد
  • تشکیل انجمن خیران میراث‌فرهنگی در استان اردبیل
  • آمادگی ۸۰ آموزشگاه آزاد هنری برای حضور در المپیاد ملی آموزش هنر
  • خیران فارسی پای کار توسعه سلامت
  • خیران فارس ۱۳۶ تفاهم نامه به ارزش ۵۴۳ میلیارد تومان منعقد کردند
  • خیران تأمین سلامت فارس در یک سال اخیر ۱۳۶ تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • سامانه همیار معلم راه اندازی می شود/ ارزشیابی دروس رشته های فنی
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اجرای تعهدات اشتغالزایی هستند