Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@19:21:29 GMT

نشانه‌های کمبود ویتامین دی کدامند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۲۸۶۲۱

در طول ماههای زمستان، اکثر ما ویتامین D کافی نداریم. این به آن دلیل است که بهترین منبع آن نور آفتاب است. در واقع بر طبق یک مطالعه که در سال 2009 در آرشیو پزشکی داخلی منتشر شده است، در حدود سه چهارم نوجوانان و بزرگسالان ایالات متحده دچار کمبود آن هستند. آفتاب‌‌نیوز :  در طول ماههای زمستان، اکثر ما ویتامین D کافی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این به آن دلیل است که بهترین منبع آن نور آفتاب است. در واقع بر طبق یک مطالعه که در سال 2009 در آرشیو پزشکی داخلی منتشر شده است، در حدود سه چهارم نوجوانان و بزرگسالان ایالات متحده دچار کمبود آن هستند.
1-    ویتامین D و افسردگی
در بسیاری از مطالعات، کمبود این ویتامین را با افسردگی مرتبط می دانند. در یک مطالعه مقطعی از 12594 بیمار در یک پایگاه اطلاعاتی در درمانگاه Mayo ، محققان دریافتند که سطح پایین این ویتامین در بدن، به ویژه در افرادی که سابقه افسردگی دارند، با علائم افسردگی آنها در ارتباط است.
در مطالعه ای دیگر که در مجله امریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، محققان تعداد 81189 زن بین سنین 79-50 ساله را ارزیابی کرده و دریافتند که زنانی که دارای سطح ویتامین D بالاتری هستند، (افرادی که مصرف بالای این ویتامین را از مواد غذایی داشتند) دارای نشانه های افسردگی پایین تری هستند. ویتامین D می تواند بر عملکرد دو نوروترانسمیتر مهم یعنی دوپامین و نوراپی نفرین تاثیر بگذارد.
2-   ویتامینD و شرایط دیگر
البته ویتامین D برای بدن شما بسیار مهمتر است تا برای خلق و خوی شما. مصرف این ویتامین برای سایر قسمتهای بدن شما مهم تر است. محققین 5 بیماری را با کمبود این ویتامین مرتبط می دانند:
در یک مطالعه که در سال 2014 در مجله نورولوژی منتشر شده است، نشان داده است که کمبود ویتامین D در مقیاس متوسط تا شدید در افراد مسن، ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر را دوبرابر کند.
سرطان پروستات: در تحقیقات سال 2014 که در مجله بالینی سرطان منتشر شده است، دریافتند که بین میزان پایین ویتامین D و سرطان پروستات مهاجم در مردان اروپایی- امریکایی و امریکایی- افریقایی ارتباط وجود دارد.
 اختلال نعوظ: مطالعات سال 2014 که در مجله پزشکی – جنسی منتشر شده است، نشان داده است که مردان مبتلا به اختلال نعوظ شدید، دارای سطح ویتامین D  بسیار پایین‌تری نسبت به مردان دارای اختلال نعوظ خفیف هستند.
اسکیزوفرنی: براساس یک مطالعه که در سال 2014 در مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی منتشر شده است، افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی در مقایسه با افرادی دارند که دارای سطح کافی از این ویتامین در بدن خود هستند.
بیماری قلبی –عروقی: با توجه به تحقیقات انجام شده در شصت و سومین جلسه علمی سالانه کالج امریکایی قلب و عروق، کمبود ویتامین D با موارد شدیدتر بیماری قلبی مرتبط است.
اما از کجا می شود فهمید که بدن کمبود ویتامین D دارد؟ بهترین راه آن یک آزمایش خون ساده است. پزشک می تواند به شما کمک کند. البته در این مقاله نیز برخی از نشانه های دیگر آن نیز آمده است:
شکستگی استخوان: یکی از نقشهای حیاتی این ویتامین، کمک به روده در جذب کلسیم در جریان خون است. بدون ویتامین D کافی، بدن ما، استخوان ها را می شکند تا کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کند.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف ویتامین D کافی می تواند از پوکی استخوان (شرایطی که در آن تراکم استخوان کاهش یافته و خطر شکستگی استخوان افزایش پیدا می کند) جلوگیری نماید. از آنجا که بدن ما تمایل دارد تا استخوان سازی را در حدود 30 سالگی متوقف کند، مصرف مکمل این ویتامین، برای حفظ استخوان ها و باقی ماندن آنها در شرایط خوب، مهم است.
درد مزمن و ضعف عضلانی:کمبود این ویتامین می تواند همچنین باعث ایجاد درد مفاصل و عضلات شما شود. تحقیقات، ارتباط بین کمبود ویتامین D و همه انواع دردهای اسکلتی- عضلانی را نشان می دهد.
مطالعه ای در این مورد نشان داده است که کمبود ویتامین D ممکن است باعث تشدید پیری عضلات اسکلتی شود. با این حال خبر خوب این است که ضعف عضلانی با مصرف مکمل ویتامین D برگشت پذیر است. معمولا با مصرف این مکمل، پیشرفت در قدرت عضلانی در عرض یک تا دوماه بعد دیده می شود.
از دست دادن مو: محققان در یک مطالعه که در مجله پوست، فارماکولوژی و فیزیولوژی چاپ شده است، نشان دادند که کمبود ویتامین D با ریزش موی FPHL , TE همراه بود. دکتر راینا منیر عبدالهی متخصص پوست دانشگاه قاهره می گوید: گرچه ما در مورد نقش ویتامین D در رشد مو، به اندازه نقش آن در سلامتی استخوان اطلاعاتی نداریم، اما این امر میتواند به این دلیل باشد که ویتامین D به تنظیم حالت بهتر ژن هایی که باعث تقویت رشد فولیکول طبیعی مو هستند، کمک می کند.
خواب آلودگی: در مطالعه ای که در سال 2014 در مجله پزشکی بالینی خواب منتشر شد، محققان دریافتند که بین خواب آلودگی روزانه و سطح پایین ویتامین D  ارتباط معنی داری وجود دارد.
نویسندگان پیشین و پژوهش های اخیر معتقدند که سطح پایین ویتامین D می تواند به طور مستقیم و یا با ایجاد درد مزمن باعث خواب آلودگی بیش از حد شود.
فشار خون بالا: یک مطالعه ژنتیکی در مقیاس وسیع که شامل بیش از 155 هزار نفر بود، نشان داد که بین فشار خون بالا و کمبود ویتامین D ارتباط وجود دارد. افرادی که دارای غلظت بالایی از 25 هیدروکسی ویتامین D هستند، فشار خون آنها پایین آمده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را در آنها کاهش می دهد. دکتر ویمال کرانی از انگلستان می گوید: اطلاعات جدید ما از اثرات مهم غیر اسکلتی ویتامین Dحمایت می کند. مطالعات ما نشان می دهد که برخی از موارد بیماریهای قلبی – عروقی می تواند از طریق دریافت مکمل های ویتامین D و یا مواد غذایی غنی شده، قویا جلوگیری شود.
تعریق مفرط: یکی از اولین نشانه های کمبود ویتامین D تعریق در ناحیه سر است. هنگامی که دمای بدن شما بالا می رود، عرق می کنید. اغلب اوقات این یک مشکل نیست. در واقع عرق کردن برای سلامتی شما خوب است؛ چون سموم دفع شده در سلولهای چربی زیر پوست را آزاد می کند. با این حال عرق کردن بیش از حد، ممکن است کمبود ویتامین D را نشان دهد.
ایمنی کم: ویتامین D نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد. قبل از اینکه آنتی بیوتیک ها در دسترس باشند، ویتامین D برای درمان عفونت هایی مثل سل مورد استفاده قرار می گرفت.
مطالعات متعددی وجود دارد که سطوح پایین ویتامین D را با افزایش عفونت مرتبط می داند. به عنوان مثال، در یک مطالعه نشان داده شد که افرادی که سطح ویتامین D پایینی داشتند، بیشتر از سایرین احتمال ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی را نشان دادند.
همچنین در مطالعات دیگری نشان داده شد که کمبود ویتامین D در کودکان، آنها را به عفونت های تنفسی مبتلا می کند، و از طرفی دریافت آن میتواند نقش مهمی در محافظت فرد در برابر آنفلوآنزا داشته باشد. برخی مطالعات نیز به بررسی ارتباط بین کمبود این ویتامین و پیشرفت بیماری HIV می پردازند.
تحریک پذیری و افسردگی: همانطور که در ابتدای مقاله عنوان شد، کمبود این ویتامین و افسردگی، همبستگی بالایی دارند. در یک مطالعه که در مجله تغذیه چاپ شده بود، دریافتند که بزرگسالانی که دوز بالایی از ویتامین D دریافت کرده بودند، پس از 2 ماه علائم افسردگی در آنها بهبود یافت.
منبع: الودکتر

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۸۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد