Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا محدث خراسانی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به شاخصه‌های شعرمذهبی به ویژه با موضوع پیامبر(ص) برای کودکان و نوجوانان، عنوان کرد: این نوع شعر برای مخاطب کودک و نوجوان روان، ساده و برخوردار از مؤلفه‌های ملموس و عینی در ارتباط با پیامبر(ص) همچون، رئوف و بخشنیده بودن ایشان همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صراحت و عینی‌گرایی در پرداختن به اشعاری با موضوع پیامبر(ص)
وی ادامه داد: به طور کلی شعر در خصوص پیامبر(ص) برای مخاطب کودک و نوجوان باید از صراحت و صمیمیت و عینی‌گرایی خاصی برخوردار باشد.

این شاعر کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که چرا شاعران کمتر به موضوع پیامبر(ص) آن هم در حوزه کودک و نوجوان پرداختهاند، افزود: به دلیل ناتوانی شاعران از نوشتن در خصوص زندگی واقعی پیامبر(ص) و عدم توانایی در ایجاد ارتباط برای کودکان با آنچه می‌دانند.
مهربانی و عطوفت؛ وجه مغفول مانده اشعار با مضمون پیامبر(ص)
محدث خراسانی در خصوص وجه مغفول مانده شخصیت پیامبر(ص) در شعرهای کودک و نوجوان، اظهار کرد: مهربانی، عطوفت، گذشت، از جمله این موارد است، همچنین در شعر مذهبی بیشتر به وجه جنگاوری و دلاوری بزرگان دین توجه شده تا وجه مهربانی و گذشت آنان که وجه سازنده‌تر و مؤثرتری دارد و این یکی از کاستی‌های شعر مذهبی چه معاصر و کهن است.

وی در پاسخ به این سوال که شعرهای مذهبی به ویژه با موضوع پیامبر(ص) برای کودکان و نوجوانان دچار تکرار و کلیشه شده است، در این زمینه چه نوآوری‌هایی باید صورت گیرد، عنوان کرد: شاعر با مطالعه و در اختیار داشتن منابع درست و معتبر می‌تواند به درک زندگی بزرگان دین و ارائه‌ی آن با مضمون‌پردازی به خلق شعر بپردازد. بنابراین منابع مورد نیاز شاعر مطالعه و در اختیار داشتن اسنادی صحیح و معتبر است تا با مطالعه از طریق الهام به کشف و خلق اثر بپردازد.
تصویرگری در لایه محتوایی شعرمذهبی نباید به استناد آن آسیب بزند

این نویسنده با اشاره به نقش تصویرگری در لایه‌های محتوایی شعر، اظهار کرد: باید گفت تصویرگری نباید تا آن حد باشد که به استناد شعر آسیب برساند، شاعر باید بداند و مراقب باشد که از بیان وقایع دور نماند و هر چیز در شعر را به کمال تعادل نه افزاط و تفریط برساند.

محدث خراسانی در پاسخ به این سوال که آیا اشکال محتوایی در اشعار مذهبی با مضمون پیامبر(ص) آن هم در برای مخاطب کودک و نوجوان به دلیل کم بود منابع روان است، بیان کرد: عدم توانایی شاعر در ارائه‌ی صحیح مضمون و گاه حتی موضوع مورد نظر دلیل این امر است، به این صورت که به علت عدم شناخت صحیح زندگی پیامبر(ص) شاعر ناتوان از مضمون‌پردازی است.

 وی در خصوص حمایت‌های دولت و مراکز فرهنگی در ترویج و گسترش شعر مذهبی به ویژه پیامبر(ص)، عنوان کرد: متأسفانه این حمایت‌ها تک بعدی بوده و فقط شامل چند بخش از شعر آیینی بوده است به این ترتیب که نهادهای فرهنگی بیش از همه افراط کرده‌اند و کنگره شعر رضوی را به لحاظ کمی و نه کیفی به کرات برگزار کردند ولی برای دیگر بزرگان دین مثل حضرت محمد(ص) تا توانستند کمکاری کردند.

این شاعر در پاسخ به این سوال که چرا کودکان ما شناخت زیادی از پیامبر(ص) خود ندارند و چگونه می‌توان در قالب شعر ایشان را به بچه‌ها معرفی کرد، تصریح کرد: چون کودکان هنوز فرصت درک و دریافت و شناخت‌هایی چنینی را تجربه نکرده‌اند. این مسئولیت شاعران و هنرمندان است تا در قالب هنر مفاهیم ارزشمند را به آنان نشان دهند و این می‌طلبد تا شاعر خود به شناخت و درک صحیح و ژرف زندگی بزرگان دین با مطالعه‌ی هدفمند تاریخ اسلام دست یابد و در شعر منعکس کند.

وی در خصوص تغییرات این گونه‌ی شعری در قبل و بعد انقلاب، گفت: چون بحث شعر کودک است و از طرفی شعر کودک قبل از انقلاب به لحاظ کمی رشد چندانی نداشته است، نمی‌توان این اشعار را در قبل و بعد انقلاب مورد ارزیابی قرار داد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به حاشیه‌ها باعث افت فروغی شد/ شرایط نگران کننده است

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات جهانی تیراندازی و توزیع سهمیه المپیک در برزیل در حال برگزاری است که در ماده تپانچه بادی مردان، وحید گلخندان با رکورد ۵۸۰ در رده دهم ایستاد و با یک اختلاف امتیاز از صعود به فینال بازماند و شانس کسب سهمیه را از دست داد. سجاد پورحسینی، دیگر نماینده کشورمان با ۵۷۴ امتیاز سی و سوم شد و جواد فروغی با ۵۶۶ امتیاز در رده شصت و ششم ایستاد.

در بخش بانوان نیز هانیه رستمیان با رکورد ۵۷۵/۱۷ و گلنوش سبقت‌اللهی با رکورد ۵۷۴ در رده‌های یازدهم و دوازدهم قرار گرفتند. زینب طوماری دیگر نماینده بخش بانوان نیز با رکورد ۵۷۰/۱۴ در رده بیست و هفتم ایستاد تا به این ترتیب علاوه بر تیم تپانچه مردان در بخش بانوان هم دست ملی پوشان کشورمان از رسیدن به سهمیه المپیک پاریس کوتاه بماند.

نمایندگان کشورمان در تفنگ میکس نیز با ترکیب نجمه خدمتی و امیرمحمد نکونام با ۶۲۹/۹ امتیاز و با ۰/۶ اختلاف نسبت به تیم چهارم از صعود به دیدار رده‌بندی باز ماندند و پس از چهار تیم اروپایی، به عنوان نخستین تیم آسیایی در رده پنجم قرار گرفتند. تیم میکس تفنگ «۲» کشورمان هم با ترکیب شرمینه چهل امیرانی و هادی غرباقی با ۶۲۷ امتیاز چهاردهم شد.

تیراندازان در حد انتظار نبودند

یوسف آجرلو در گفت و گو با خبرنگار مهر در واکنش به نتایج کسب شده توسط تیراندازان ایران در این رقابتها اظهار داشت: در این دوره از مسابقات اکثرا کشورهایی حضور دارند که وضعیت شان مانند ایران است برای مثال تیم چین اصلا نماینده‌ای در مسابقات نداشت بنابراین انتظار می‌رفت ملی پوشان کشورمان بتوانند نتایج بهتری را کسب کنند. بیشتر نفرات ما دور از انتظار ظاهر شدند و یکی دو نفری هم که بهتر بودند در مقایسه با عملکرد همشیگی خودشان آنها هم ضعیف ظاهر شدند.

وی افزود: هانیه رستمیان و وحید گلخندان جزو نفراتی بودند که عملکرد بهتری در جمع ملی پوشان داشتند که البته همین دو تیرانداز هم در مقایسه با رکوردهای قبلی شان خوب نبودند. جواد فروغی و سجاد پورحسینی جزو نفراتی بود که از آنها انتظار نتیجه خوبی داشتیم اما در نهایت هیچ یک از این ملی پوشان موفق نشدند در حد انتظار خانواده این رشته ظاهر شوند. این شرایط واقعا و نتایج به دست آمده چه در تپانچه و چه در تفنگ واقعا نگران کننده است.

این پیشکسوت تیراندازی ادامه داد: توقع ما این نبود که بچه‌ها همگی به مدال طلا برسند ولی ثبت این رکوردها هم اصلا قابل قبول نیست. در این دوره از مسابقات کشورهایی روی سکو رفتند که در رشته تیراندازی در چند سال گذشته حرفی برای گفتن نداشتند؛ کشورهایی مانند ترکیه و اندونزی واقعا خوب بودند و این در حالی است که بازیکنان ما در این چند سال به جای پیشرفت نهایتا همان شرایط قبلی خودشان را حفظ کردند.

آجرلو درباره دلیل افت جواد فروغی نیز گفت: ورزشکاران ما متاسفانه افت و خیز زیادی دارند که اصلا اتفاق پسندیده‌ای نیست. فروغی جزو نفراتی بود که در این رشته تاریخ سازی کرد و در المپیک خوش رنگ‌ترین مدال را کسب کرد هرگز کسی از او انتظار نداشت که پس از این مدال در سایر رویدادها همیشه روی سکوی قهرمانی بایستد ولی این وضعیت را هم کسی پیش بینی نمیکرد که او بعد از آن نتیجه مطلوب در توکیو حالا ۶۶ جهان باشد.

حاشیه؛ دلیل افت فروغی بود

وی با بیان اینکه دلایل مختلفی باعث افت یک ورزشکار است؛ ادامه داد: یکی از مشکلاتی که هرگز در تیم ملی تیراندازی به آن توجه جدی نشد بحث آسیب شناسی بود. در مورد جواد فروغی هم هرگز آسیب شناسی انجام نشد که دلیل اصلی این میزان از افت مشخص شود و برای آن برنامه ریزی انجام بگیرد. از دید من دلایل زیادی در این رابطه وجود دارد که یکی از آنها تغییرات رخ داده در فدراسیون بود از رفتن رییس فدراسیون تا تغییرات کادر فنی که بدون شک این موارد را نباید دست کم گرفت. البته که این موردی که عرض کردم فقط یکی از دلایل است وگرنه برای افت فروغی باید آسیب شناسی جدی انجام شود.

آجرلو اضافه کرد: متاسفانه وقتی ورزشکاری موفق به کسب یک مدال ارزشمند می‌شود خواسته و یا ناخواسته وارد حاشیه می‌شود این درحالی است که رییس فدراسیون باید این مسئله را مدیریت کند. ورزشکاران باید به جای ورود به این حاشیه‌ها دنبال برنامه و تمرین باشند ولی در ایران برعکس است که البته من خود ورزشکار را در این زمینه خیلی مقصر نمی دانم این بیشتر وظیفه مسوولان است که مدیریت خوبی روی این موارد داشته باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ملی پوشان ما مشکل تجهیزات و اردوی برون مرزی دارند که نباید تاثیر این موارد روی عملکرد آنها را هم نادیده گرفت. اما آنچه که واقعا نگران کننده است ادامه این روند در سالهای آینده است با این شرایط به نظر می‌رسد جدا از عملکرد ضعیف در بازیهای المپیک از تعداد سهمیه‌های ما نیز برای المپیک بعدی کاسته شود.

کد خبر 6078654

دیگر خبرها

  • «سر سفره خدا» در طول سال تولید و پخش می‌شود/ افتتاح باغ رسانه کودک و نوجوان در ۱۴۰۳
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • عرض ارادت شاعران کودک و نوجوان به ساحت مقدس امام رضا (ع)
  • فراخوان نام نویسی در همایش روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد
  • صنعت نشر با حبس سرمایه رو به روست
  • نیما در کتابفروشی‌های پاکستان
  • حمایت از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در لرستان
  • چرا ترجمه‌ها در حوزه کودک و نوجوان بر تألیف پیشی گرفت؟
  • پرداختن به حاشیه‌ها باعث افت فروغی شد/ شرایط نگران کننده است
  • اظهارات ضد ایرانی سفیر انگلیس درباره نقش تهران در منطقه