Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@10:02:32 GMT

انتخاب گروه «سارنگ» از قزوين

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۳۹۴۴۵

انتخاب گروه «سارنگ» از قزوين

خبرگزاري آريا - چهل و هشتمين دوره از سلسله مسابقات سنتي هزارصدا، عصر چهارشنبه پانزدهم آذرماه با داوري علي جهاندار، جهانشاه برومند، غلامرضا طريقي در فرهنگسراي ارسباران برگزار شد.
مراسم ساعت 18 پس از قرائت آياتي چند از کلام الله مجيد و پخش سرود ملي آغاز شد.آرش نصيري با قرار گرفتن پشت تريبون غزلي از غلامرضا طريقي خواند و اين برنامه را تقديم به ابوالحسن صبا و جواد معروفي کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تيتراژ برنامه هم روي چهارمضرابي از کيهان کلهر با صداي ايرج بسطامي ساخته شده بود.
نخستين گروه شرکت‌کننده با نام آرياک به آهنگسازي و سرپرستي آرمان عباسيان و با همراهي محمد شوشتري (تنبک)، آزاد جعفري (آواز)، مريم دشتياني (همخوان)، مريم پابوس (ويولنسل)، سعيد حاجيلو (ويولن التو)، اسلام خوش‌اندام (ويولن)، امير مولايي (ويولن)، رضا ميرحسيني (ويولن)، محبوبه عليزاده (سنتور باس) روي صحنه رفت که با انتقاد داوران اين مسابقه روبه‌رو شد.
جهانشاه برومند درباره آنها گفت: «کار گروه آرياک در مجموع بد نبود، يکي از نقاط ضعف اين گروه يکنواختي و طولاني بودن تصنيف‌ها بود که اين موضوع از دايره صبر مخاطب خارج است. يکي ديگر از مشکلات اين گروه اداي نادرست کلمات در اشعار است.»
علي جهانداري گفت: «گفتني ها را دکتر برومند گفتند، انسجام نداشتن در کار بزرگترين نقطه ضعف اين گروه بود.»
غلامرضا طريقي هم گفت: «با توجه به انتخاب اشعار يک گام از ديگران جلوتريد زيرا از اشعار امروزي بهره گرفته که اين جاي تبريک دارد اما اداي کلمات در شعر برايم حائز اهميت است که در بيان آن خواننده ضعف داشت.»
پيش از اجراي گروه دوم شاهد هنرنمايي نوجواني 11 ساله با نام فرهان منصوري از اصفهان بوديم که نظر حضار را به خود جلب کرد. اين هنرمند نوجوان با اجراي زنده دو تصنيف و يک آواز، تشويق‌هاي حضار را از آن خود کرد.
گروه دوم با نام سارنگ به سرپرستي و خوانندگي مهرداد جعفري و همراهي عليرضا خداياري (تار)، حامد انصاري (ني)، اميرمحمد محمدعلي (سنتور)، شايان گرجي دوز (تنبک)، بر خلاف گروه قبل توانست نظر داوران را به خود جلب کند و سه رأي مثبت اين مسابقه را از آن خود کند.
جهانشاه برومند گفت: «يک شور و عشق خاصي در گروهشان وجود دارد که اين موضوع برايم بسيار دلچسب است. با وجود تعداد کم سازها اما شاهد تنظيم خوب ارکستر بوده‌ايم. در کل بايد بگويم اين گروه از استعداد خوبي برخوردار است. در خصوص خواننده هم بگويم که از صداي خوبي برخوردار است اما به تمرينات بيشتري نياز دارد.»
علي جهاندار پس از تعريف خاطراتي گفت: «به اين گروه خصوصاً خواننده پيشنهاد مي‌دهم براي ادامه مسير حتماً به پيشکسوتان ما در اين عرصه رجوع کنند و کارهاي خوب آن‌ها را مدام بشنوند و الگو بگيرند. از نظر محتوا به جرأت مي‌گويم که فقط 10% از صدايت استفاده کردي و بايد حتماً به فکر تربيت صدايت باشي.»
غلامرضا طريقي هم گفت: «بايد بگويم تنها گروهي هستيد که اسم شاعر را در پايان اشعار ارائه شده نياورديد چه بسا که ما بدانيم اين شعر يکي از بزرگان ادبيات ايران است اما شما موظف هستيد که نام شاعر را بگوييد. اما از نظر اداي کلمات به جرات مي‌گويم که 90% کلمات را درست ادا کرديد که اين مسرت‌بخش است.»
پس از اجرا و تحليل و نقد گروه دوم، خواننده مهمان غلامرضا رضايي با نوازندگي هامان خليلي روي سن آمد و به اجراي آواز پرداخت. بنابر اعلام آرش نصيري اين دو هنرمند به همراه هنرمندان ديگر تحت عنوان گروه برافشان جمعه اين هفته در جشنواره موسيقي کلاسيک ايراني در تالار وحدت اجرا خواهند داشت.
از مهمانان ويژه اين مراسم مي‌توان به محمدرئوف قنبري، محمدرضا طيار و مهران مهتدي اشاره کرد که مهتدي نيز از سوي برومند، به خاطر تلاش‌هايش در زمينه آموزش و نوازندگي و اشاعه موسيقي ملي ايراني به طور اختصاصي مورد قدراني قرار گرفت.
اين برنامه با معرفي گروه سارنگ به عنوان گروه برتر در اين دوره از مسابقه به پايان رسيد. بنا بر اعلام آرش نصيري، برنامه بعدي هزارصدا در تاريخ ششم دي ماه برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۹۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتارکه بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است می‌تواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.
رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژه‌ای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمود‌های ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکت‌های جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیته‌ای برای احیای دشت قزوین تشکیل داده اند. موضوعات در حال پیگیری است.
امانپور گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدن سازی با محتوای مدیریت جهادی شکل می‌گیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کار‌ها بر زمین می‌ماند. نمی‌شود که از چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: بحران آب یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان قزوین به اندازه دو برابر آب قابل برنامه ریزی استفاده می‌کنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامه ریزی شده است که دوبرابر آن استفاده می‌شود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشت‌ها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحران زاست.
رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه تصریح کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد می‌شود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد می‌شود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل می‌شود. تهیه دستورالعمل‌های استفاده از آن است. تبعیت بهره برداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.
امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا می‌شود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.
نظری گفت: بهره وری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسل‌های آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • نکات ویژه کنکوری‌ها برای پذیرش در آزمون فرهنگیان
  • توقیف دستگاه حفاری غیرمجاز آب در تاکستان
  • تدوین ۸۰ برنامه برای توسعه اقتصادی استان قزوین
  • تدوین ۸۰ برنامه برای توسعه اقتصادی
  • اجرای نمایش «جنگ و صلح» در جشنواره تئاتر «مونو دراما» تونس 
  • «با مهر انتخاب کنیم» دور دومی شد/جزییات برنامه‌ها برای ۹۰ کاندیدا
  • «با مهر انتخاب کنیم» دور دومی شد/جزییات برنامه‌ها برای 90 کاندیدا
  • پویش «با مهر انتخاب کنیم» دور دومی شد
  • دانش‌آموزان برای انتخاب‌ رشته احساسی تصمیم نگیرند