Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کتاب «سينماي ديني و اقتباس قرآني تاريخي؛ همراه با مطالعه تطبيقي» توسط انتشارات الولاء منتشر شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران پويا، اين کتاب که اولين منبع در موضوع سينماي ديني در جهان عرب است، ابتدا در قالب پايان نامه ارشد دفاع شده و پس از تقويت و دريافت جايزه «نواة للأفکار الإبداعية...» «هسته ايده‌هاي خلاقانه براي بحث ادبي2017» لبنان، اثر نبيه احمد، پژوهشگر لبناني وارد بازار نشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نويسنده در آغاز، اين کتاب را به ارواح انبياء اطهار (ع)، روح مطهر شهيد حميدرضا اسداللهي و شهيد سيد مرتضي آويني، الهام گر مبحث سينماي ديني تقديم کرده است.
کتاب «سينماي ديني و اقتباس قرآني تاريخي» محوريت بررسي خود در فصل اول را به مباحث نظري سينما اختصاص داده و در دو فصل بعدي، دو فيلم مهم عالم اسلامي را مورد نقد و بررسي قرار مي‌دهد؛ يکي فيلم «قادسيه» به لحاظ اهميت آن در سينماي جهان عرب و کثرت اشکالات آن، و ديگري فيلم ملک سليمان (ع) به دليل وجود ساختار علمي پشتيبان، همچنين وجود گفتگوهاي ديني ميان عالمان و هنرمندان و مباحث اختصاصي و مناقشات دانشگاهي که ابعاد اختصاصي فيلم را مورد بحث و بررسي قرار داده است.

مؤلف در مقدمه کتاب، منابع خود را معرفي کرده و از آثار ذيل نام برده است:
ـ القرآن الکريم
ـ اقتباس براى فيلمنامه، محمد خيرى، (سروش 1368)
ـ روند اقتباس، ويليام کلدمن، عباس اکبرى، (سروش،1377)
ـ نگارش فيلمنامه اقتباسى؛ نوشتن فيلمنامه از داستان وواقعيت، ليندا سيکر، عباس اکبرى، (سوره، چاب دوّم، 1388)
ـ کتاب سلسله نشست‌هاي سينماي ديني، سعيد اصفهانيان، (معاونت قرآني وزارت ارشاد، دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق (ع)، 1390)
ـ مجموعه مباحث پژوهشي متعلق به پروژه فيلم سينمايي ملک سليمان
ـ الفيلم بين اللغة والنصّ، علاء عبد العزيز السيد، منشورات وزارة الثقافة السورية المؤسسة العامة للسينما، 2008)
ـ الاقتباس من المحکي الروائي إلى المحکي الفيلمي، حمادي کيروم، (منشورات وزارة الثقافة السورية المؤسسة العامة للسينما، 2005)
ـ و ديگر مصادر
اين کتاب اکنون در نمايشگاه بين‌المللي کتاب بيروت در غرفه دار الولاء، همچنين در نمايشگاه هفته پژوهش دانشگاه فردوسي مشهد در غرفه موسسه مطالعات راهبردي اصحاب الحسين (ع) قابل دريافت است.
انتهاي پيام/*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۴۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • معرفی کتاب «فیزیک خداباوری»
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما