Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@13:21:58 GMT

کرمان و کرمانشاه بر خط زلزله +جدول

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۵۵۸۹۶

کرمان و کرمانشاه بر خط زلزله +جدول

در هفته گذشته علاوه بر ثبت زلزله‌های متعدد در استان‌های کرمان و کرمانشاه در استان‌های بوشهر و گیلان نیز زلزله‌های مهمی گزارش شده است.

 

خبرگزاری ایسنا: در هفته گذشته علاوه بر زلزله‌های متعدد و فراوانی که در کرمانشاه و کرمان رخ داد شاهد زمین‌لرزه‌های مهمی در استان گیلان و بوشهر بودیم.

به گفته دکتر مهدی زارع عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و مهندسی زلزله هیچ ارتباطی بین زلزله‌های ازگله کرمانشاه، دماوند، راور کرمان، دیر بوشهر و لنگرود وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه نه زلزله ازگله سرپل‌ذهاب قابل پیش‌بینی بوده و نه کسی یا سازمانی آن را پیش‌بینی کرده بود، ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند ارتباط مستقیم میان زلزله روز 21 آبان ازگله استان کرمانشاه و زلزله‌های دماوند استان، هروک راور کرمان، دیر بوشهر و لنگرود استان گیلان را با هم نشان دهد.

به گفته وی این زلزله‌ها هر یک در یک پهنه مجزا لرزه زمین‌ساختی ایران رخ داده‌اند و عملا ارتباط زمین ‌ساختی یا زلزله شناختی آنها با هم و بنابراین پیش‌بینی توالی آنها نه در ایران و نه در هیچ کشور پیشرفته جهان هنوز ممکن نیست.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله اضافه کرد: اینکه در سه هفته گذشته زلزله‌های متعددی در ایران رخ داده‌اند واقعیت است و نشان از فعال بودن این پهنه‌ها به لحاظ لرزه زمین‌ساختی دارد.

مهمترین رخدادهای لرزه‌ای به این شرح است:

شنبه 11 آذر

زلزله‌ای به بزرگای 4.4 در حوالی هجدک استان کرمان در طول جغرافیایی 57.38 و عرض جغرافیایی 30.7 درجه رخ داد. عمق این زمین‌لرزه در 10 کیلومتری و کانون آن در 37 کیلومتری هجدک 44 کیلومتری شهداد و 46 کیلومتری چترود استان کرمان بوده است.

کانون این زمین‌لرزه که در عمق ۱۳ کیلومتری زمین رخ داده، در ۱۵ کیلومتری سرو و ۳۷ کیلومتری تازه شهر در استان آذربایجان غربی و ۴۱ کیلومتری Yüksekova، ترکیه به ثبت رسیده است.

براساس گزارش مطالعات پژوهشگاه ببن‌المللی زلزله و مهندسی زلزله، زمین‌لرزه کرمان دارای 467 پس‌لرزه با بزرگای 1.5 تا 5.5 از تا 14 آذر ماه بوده است.

این زمین‌لرزه در تمام شهرستان‌های استان کرمان از جمله زرند، کرمان، سیرجان، راور و رفسنجان احساس شد، 14 روستا در بخش هجدک شهرستان راور آسیب دیدند، روستای کوهک با 122 خانوار و حدود 622 نفر  سکنه 30 تا 70 درصد تخریب داشته است.

در بازه 117 سال اخیر حدود 1169 زمین‌لرزه در گستره حدود یک درجه در یک درجه اطراف کانون زمین‌لرزه ثبت شده است که 37 مورد از  آنها دارای بزرگای بیشتر و مساوی 5 است. این امر نشان دهنده لرزه خیزی بالای منطقه دارد. علاوه بر آن بزرگترین این زمین‌لرزه‌ها، زمین‌لرزه شش مرداد ماه سال 1361(28 ژوئیه 1981) سیرچ با بزرگای 7.3 در  مقیاس  امواج گشتاوری (WM) است.

مهمترین زلزله‌های تاریخی استان کرمان به این شرح است:

ردیف زمان زمین‌لرزه کانون بزرگا 1 5 آبان 1288 جوشان 5.5 2 28 فروردین 1290 راور 6.7 3 31 شهریور 1303 لاله‌زار 6.9 4 7 آذر 1312 شمال بهاباد 6.4 5 14 تیر 1327 گوک 5.9 6 29 آذر 1356 گیسک 5.9 7 21 خرداد 1360 گلبافت 6.6 8 6 مرداد 1360 سیرچ 7.3 9 29 مرداد 1368 جنوب گلبافت 5.9 10 23 اسفند 1376 فندقا 6.9 11 28 آبان 1377 شهداد 5.4 12 5 دی 1382 بم 6.5 13 4 اسفند 1383 داهوئیه زرند 6.4 14 9 مرداد 1389 جنوب بردسیر 5.6 15 29 آذر 1389 جنوب خاوری محمد آباد ریگان 6.4 16 7 بهمن 1389 جنوب خاوی محمدآباد ریگان 6.4 17 25 خرداد 1390 کهنوج 5.7 18 6 تیر 1390 سیرچ 5.2 19 8 اسفند 1390 شمال راور 5.2 20 9 مرداد 1394  شمال باختری گلبافت 5.6

در این روز همچنین زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۴.۶ در مقیاس امواج درونی زمین، حوالی «سرو» در استان آذربایجان غربی را لرزاند.

سه شنبه 14 آذز

زمین لرزه‌ای به بزرگی  ۴.۸ در مقیاس ریشتر ساعت 18 و 57 دقیقه استان گیلان حوالی لنگرود را لرزاند. این زلزله در عمق ۲۳ کیلومتری زمین و در نزدیکی شهرهای لنگرود، رودبنه و کومله در استان گیلان بوده است.

زمین‌لرزه دیگری به بزرگای 4.9 در استان بوشهر حوالی بنک نیز رخ داد. این زلزله در طول جغرافیایی 51.94 و عرض جغرافیایی: 27.98 و در عمق 18 کیلومتری بوده است.

محل وقوع آن در 15 کیلومتری بنک، 15 کیلومتری ریز و 15 کیلومتری بندر دیر استان بوشهر بوده است.

 چهارشنبه 15 آذر

زمین‌لرزه‌ای به بزرگای 4.2 ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین، بندر دیر استان بوشهر را لرزاند. این زمین‌لرزه در ساعت 11 و 27 ثانیه روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ماه به ثبت رسید.

مختصات این زمین‌لرزه که در عمق 20  کیلومتری زمین رخ داده، 27.84 درجه عرض شمالی و 51.92 درجه عرض شرقی و در 2 کیلومتری بندر دیر، 11 کیلومتری بنک و 14 کیلومتری بندر کنگان استان بوشهر بوده است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۵۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  •  تقویت زیرساخت‌های مرز بین المللی خسروی در دستور کار استانداری
  • مواکب کوچک اربعین ساماندهی می‌شود
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • رکابزنی ۱۸۰ کیلومتری با شعار «ارتش فدای ملت»
  • آماده سازی اراضی طرح نهضت ملی مسکن در رفسنجان
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • تایید نهایی بیش از ۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن
  • دوزین در استان گلستان لرزید
  • دوزین لرزید