Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: اصلاح نژاد به شیوه انتقال جنین برای نخستین بار در جمعیت دام سنگین استان در شهرستان خنداب انجام شد.

همایون نادرنیا روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این انتقال جنین برای نخستین بار در گله های مردمی و توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در سطح کشور انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در قالب این طرح ، دام، محل نگهداری و تامین علوفه توسط بخش خصوص تامین شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: برای انجام این طرح 30 گاو هلشتاین که از آمادگی کامل برای باردار شدن برخوردار هستند، آماده شده و 20 جنین گاو سرابی از نژادهای مقاوم و شیری بومی کشور توسط کارشناسان مرکز اصلاح نژاد دام، در بدن 20 راس از این دام ها قرار گرفت.
نادرنیا زمان بهره برداری از این نژاد را حدود سه سال آینده عنوان کرد و افزود: گوساله های به دنیا آمده در این روش، 2 رگ گیری شده (تلفیق با یک نژاد برتر) و گوساله های نسل سوم برای افزایش درآمد اقتصادی در بین دامداران روستایی توزیع می شود.
وی گفت: این طرح با هدف افزایش اشتغال، ایجاد درآمد و توجیه اقتصادی دامداری در روستاها و کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها انجام می شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/3075/خبرنگار:مهدی عظیمی *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۱۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده دستاورد مهم سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد زمانیان، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر معرفی و آزادسازی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده (با عملکرد بالا، بوم سازگار و متناسب با شرایط کم‌آبی)، واگذاری ۱۱۱ فناوری به بخش خصوصی با اثربخشی‌های؛ ارتقای بهره‌وری ۲۵ درصدی مصرف آب ارقام جدید گندم، کنترل ژنتیکی بیماری‌ها و کاهش آفات و کاهش مصرف سموم قارچ‌کش، افزایش پروتئین گندم از ۱۰ به ۱۲ درصد و معرفی علوفه‌های کم آب بر به عرصه کشاورزی همچنین تولید ۱۳۰۰ تن هسته‌های اولیه بذور محصولات غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی، ذرت و گیاهان علوفه‌ای باارزش ۳۶۶ میلیارد ریال، همچنین اجرای ۳۵۱ پروژه تحقیقاتی را از مهم‌ترین فعالیت‌ها و توفیقات مؤسسه در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.

وی بر معرفی ارقام هیبرید در محصولات دانه‌های روغنی، غلات، ذرت و گیاهان علوفه‌ای و سبزی، صیفی و حبوبات آبی به‌عنوان نشانه‌های بلوغ تحقیقاتی و از دیگر دستاوردهای حائز اهمیت مؤسسه که در سال ۱۴۰۲ تحقق یافت، تأکید کرد.

زمانیان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ سند تک‌برگ مزارع تحقیقاتی با برقراری تعامل و برگزاری جلسات با نهادهای ذی‌ربط شده‌ایم که اقدامی مؤثر در حفظ و صیانت از مزارع تحقیقاتی و گلخانه‌های تحقیقاتی است.

رئیس مؤسسه به تجهیز و به‌روزرسانی سیستم‌های آبیاری نوین (در راستای استفاده بهینه از منابع آبی در اختیار مؤسسه، کاهش مصرف آب و مقابله با کم‌آبی و خشکسالی)، در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی تحت مدیریت مؤسسه و تجهیز و نوسازی ساختمان‌های اداری از جمله اقدامات این مؤسسه در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.

برنامه‌های سال جدید

وی در مورد برنامه‌های زیرساختی سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: توجه به زیرساخت‌ها با تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون، ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی در راستای کشاورزی پایدار، کشاورزی حفاظتی و افزایش تولیدات بخش کشاورزی و برنامه‌ریزی به‌منظور راه‌اندازی و تجهیز سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی ۵۰۰ هکتاری مؤسسه باهدف کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری از دیگر اقدامات و برنامه‌های این مؤسسه در سال ۱۴۰۳ است.

همچنین رئیس مؤسسه از جذب ۱۴ نیروی جدید، یک نیروی انتقالی و سه نیرو از سهمیه نخبگان برای تأمین نیروی انسانی مؤسسه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

رئیس مؤسسه بر اشاعه فرهنگ حفاظت از گونه‌های گیاهان زراعی و نهادینه‌کردن تحقیق و پژوهش‌محوری از پایه‌ها و سطوح ابتدایی تا متوسطه تأکید کرد و برگزاری دوره‌های آموزشی، مزارع نوآوری و ده‌ها بازدید دانش‌آموزی و دانشجویی را از اقدامات مؤسسه در راستای تحقق این مهم در سال ۱۴۰۲ برشمرد.

کد خبر 6063342

دیگر خبرها

  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان نامدار زیر سقف الار مجلل | تصویر
  • امدادرسانی به بیش از ۱۸ هزار نفر در طرح ملی امداد و نجات نوروز
  • تمام شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند
  • اهدای ۱۴۷ هزار و ۴۴۲ واحد خون در سال گذشته در اصفهان
  • معرفی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده دستاورد مهم سال گذشته
  • اجرای طرح سرشاخه‌کاری در ۵۰ هکتار از باغات گردوی خلخال
  • اصلاح رفتار ترافیکی را از خودمان شروع کنیم/ فراکسیون ایمنی راه ها تشکیل شود
  • انجام بیش از ۲۰۰۰ عملیات و خدمات امدادی در طرح ملی امداد و نجات نوروز
  • زورگیری با شیوه دعوت به مهمانی
  • در سال 1402 بیش از 14.5 میلیون موبایل وارد کشور شد