Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج- ایرنا- مدیرامور زراعت جهاد کشاورزی استان البرز گفت که در سال زراعی جاری 160 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اشتهارد زیر کشت محصول پنبه قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، علی حیدری روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: کشت پنبه توسط 30 نفر بهره بردار انجام شده که از این میزان کشت ، 150 هکتار آن به صورت کشت اول و 10 هکتار به صورت کشت دوم (جاکشت مزارع غلات) انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: برای ترویج استفاده بهینه و صرفه جویی در آب مصرفی مزارع، روش کشت نشائی پنبه بر اساس برنامه ابلاغی حدود 5.1 هکتار به صورت کشت نشایی- حفاظتی، همراه با آبیاری تیپ و با استفاده از یک رقم وارداتی جدید پنبه برای اولین بار در استان انجام شد.
حیدری، بذور مورد استفاده در کشت پنبه را عموماً شامل بذور ایرانی نوع کرکدار و بذر دلینته شده از ارقام ورامین و خرداد عنوان کرد و اظهار داشت: تاریخ متداول کشت محصول پنبه در استان البرز از اوایل اردیبهشت ماه تا اواسط خرداد ماه می باشد و با توجه به عدم تولید مناسب رقم ورامین که در چند ساله گذشته بیشترین سطح کشت پنبه را به خود اختصاص داده بود این سازمان به تازگی ارقام دیگری از جمله رقم ایرانی خرداد و برخی ارقام خارجی را با هماهنگی وزارت متبوع وارد چرخه تولید پنبه در سطح استان البرز نموده است.
وی بیان داشت: میانگین آبیاری محصول پنبه در شهرستان اشتهارد 10-9 نوبت در آبیاری نشتی و کرتی است، لذا تلاش سازمان جهاد کشاورزی برای صیانت از منابع آبی، حمایت از توسعه روش آبیاری نوین(تیپ) و توسعه کشت نشائی در مزارع پنبه بوده و برش سالیانه لازم تهیه و به مدیریت های شهرستانی نیز ابلاغ شده است.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز ادامه داد: از سوی دیگر با پایش مداوم و کنترل به موقع عوامل خسارتزا که با تلاش کشاورزان و نظارت فنی کارشناسان جهاد کشاورزی صورت می گیرد آفات و بیماری های پنبه در مزارع این استان خسارت اقتصادی چندانی وارد نمی کند و در نتیجه میزان استفاده از سموم شیمیایی بسیار ناچیز می باشد.
وی گفت: برداشت در مزارع پنبه در سال زراعی جاری از تاریخ 20 آبان ماه سال جاری آغاز شده که تا روز 12 آذر ماه جاری محصول حدود 85 هکتار از مزارع برداشت شده است.
حیدری تصریح کرد: با توجه به عملکرد مناسب مزارع پنبه شهرستان اشتهارد در سال زراعی 96-95 که با راهنمایی و هدایت فنی کارشناسان شهرستان اشتهارد و ستاد استان از یک سو و همکاری خوب کشاورزان از سوی دیگر به تحقق پیوست، برنامه کیل گیری با حضور مدیرکل دفتر نباتات صنعتی و پنبه وزارت جهاد کشاورزی در اشتهارد انجام شد.
وی افزود: این برنامه که در یکی از مزارع پنبه شهرستان اشتهارد با برداشت و توزین عملکرد محصول پنبه در مزرعه 4 هکتاری انجام شد، پس از انجام محاسبات لازم عملکرد مزرعه پنبه 7.5 تن در هکتار تعیین شد لذا دستیابی به عملکرد یاد شده برای اولین بار در سطح استان با توجه به متوسط عملکرد پنبه طی چندین سال گذشته در شهرستان اشتهارد ( حدود سه و نیم تن در هکتار) می تواند شروع بسیار امیدوار کننده و رضایت بخشی برای کشاورزان و متولیان امر باشد.
در استان البرز فقط اراضی زراعی شهرستان اشتهارد قابلیت کشت پنبه را دارد.
6156 / 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۲۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در سال زراعی جاری، ۱۵۹ هزار هکتار گندم دیم و آبی در مزارع استان کاشت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا در قزوین، محمدحسین عطایی بعدازظهر امروز _پنجشنبه سی‌ام فروردین_ در اولین همایش مردمی گندم و نان سالم با حضور معاونان سازمان، مدیران و کارشناسان در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: زنجیره تولید نان بایستی از نان کامل باشد و نان کامل در چرخه تولید آرد ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتقای کمی و کیفی نان بایستی با محوریت تولید نان از آردهای کامل در دستور کار قرار گیرد، اضافه کرد: تولید نان کامل بایستی فرهنگ‌سازی شود تا مردم با این محصول آشنا شوند تا این چرخه و زنجیره بتواند به هدف دست یابد.

رئیس جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه نان محصول مقدسی است و در سنت و دین ما جایگاه ویژه دارد و به اهمیت این نعمت الهی توصیه شده است، خاطرنشان کرد: سلامت جامعه و مردم در گرو تغذیه سالم به ویژه نان است که اگر توجه ویژه به آن نشود، سلامت جامعه دچار تهدید می‌شود؛ بنابراین بایستی تلاش شود تا تولید نان کامل تحقق یابد.

عطایی اضافه کرد: در سال گذشته ۲۱۰ هزار تن گندم در استان تولید و ۱۸۵ هزار تن این محصول به صورت تضمینی خریداری شده است. در سال زراعی جاری ۱۵۹ هزار هکتار گندم دیم و آبی در مزارع استان کشت شده که با توجه به میزان بارش پیش بینی می‌شود ۲۱۰ هزار تن گندم برداشت شود.

وی با اشاره به تولید کمی و کیفی محصول گندم استان، گفت: قزوین جزو استان‌های خشک محسوب می‌شود؛ بنابراین برنامه‌های کشت گندم با روش‌های کم آب بر بمنظور افزایش تولید، روش کم‌خاک‌ورزی و کشت قراردادی در دستور کار این سازمان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: امسال ۶۶۰۰ تن بذر مرغوب گندم و بیش از ۱۴ هزار تن کود ازت به عنوان کود سرک در مزارع به کشاورزان استان تحویل داده شده است. در ضمن آموزش کشاورزان با علوم نوین کشاورزی، تغییر در اقلیم کشت و جهش تولید در دیمزارها از دیگر برنامه‌های در دست اقدام این سازمان است.

کد خبر 745762

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • آغاز برداشت دانه‌های طلایی گندم در شادگان
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • نشاء مکانیزه برنج در آستارا
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان