Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق پروژه «خانه زمین پناه»گفت: در فرآیند استخراج، حمل‌ونقل و اجرا، از بومی‌ترین مصالح، استفاده می‌‌شود تا انرژی از ساختمان خارج نگردد.

مجری و محقق پروژه پژوهشی خانه زمین پناه در یزد استفاده از انرژی خورشید در زمستان و سرمایش و تهویه زمین در تابستان را از مهم‌ترین مزیت‌های خانه زمین پناه دانست.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، سید محمدحسین آیت‌اللهی رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد و مجری و محقق این پروژه با اشاره به رابطه تنگاتنگ معماری و مصرف انرژی اظهار داشت: در دنیا و گذشته خودمان تجربیات بسیار خوبی در زمینه معماری با خاک داشتیم و گذشتگان ما توجه زیادی به همسازی با طبیعت و اقلیم داشتند و این باعث می‌شد که محیط‌زیست و منابع طبیعی از بین نرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی «معماری سبز» را یک فرآیند در بحث صرفه‌جویی انرژی، منابع، آب، فرآیند ساخت و سازگاری با محیط‌زیست عنوان کرد که تحت این عوامل، نمره‌گذاری، درجه‌بندی و تاییدیه دریافت می‌کند.

پروژه خانه زمین پناه در یزد با همکاری دانشگاه یزد و شرکت برق منطقه‌ای
آیت‌اللهی معیارهای رهبری انرژی و طراحی محیطی (لید) را، معیارهایی با محوریت کم‌هزینه بودن و زمین پناه بودن دانست و گفت: پروژه پژوهشی خانه زمین پناه نیز- با همکاری دانشگاه یزد و شرکت برق منطقه‌ای یزد- نزدیک به ۸ ماه پیش کلید خورد و پس از گذراندن مراحل: قرارداد، طراحی و مطالعات، چند ماهی است که وارد فاز اجرا شده است.
وی کمبود انجام چنین پروژه‌ای را در کشور کاملا مشهود دانست و ساخت این نمونه را‌ با رویکردی پژوهشی با ارزیابی مفهومی، فنی و مباحث انرژی بیان کرد و افزود: این پروژه جزو نمونه‌هایی است که با عنوان مهمانسرای سبز به‌صورت واقعی ساخته‌شده است و برای انجام آن لازم است آموزش، پژوهش، تیم­سازی و فرهنگ سازی انجام گیرد.

مجری و محقق پروژه پژوهشی خانه زمین پناه در یزد پیش‌بینی کرد فاز اجرایی این پروژه با رویکرد کمترین مصرف انرژی- حدود ۶۰ تا ۷۰درصد صرفه‌جویی- تا اوایل سال ۹۷ به اتمام برسد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این پروژه از تابش خورشید برای ذخیره‌سازی و توزیع مناسب با کنترل‌های لازم استفاده می‌شود تا این‌که انرژی از ساختمان خارج نگردد و همچنین از شرایط زمین برای سرمایش طبیعی و تهویه، مشابه معماری قدیم استفاده شود.

استفاده از بومی‌ترین مصالح برای مصرف انرژی کمتر
آیت‌اللهی افزود: در فرآیند استخراج، حمل‌ونقل و اجرا، همانند نیاکان ما از بومی‌ترین مصالح، استفاده می‌‌شود تا انرژی کمتری مصرف گردد و اکنون نیز در برخی از کشورهایی نظیر پرتغال، پورتوریکو، فرانسه و آمریکا این‌گونه معماری با خاک رایج است و کمترین هزینه مصرف می‌شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با تیم­سازی و همکاری با مهندسین سازه، عمران، مکانیک و برق، این پروژه بازتعریف و برای رفع مشکلات چاره‌اندیشی شود و بتوانبم در قالب حرکت در چارچوب استانداردهای جهانی، قابلیت عرضه در سطح جهانی نیز داشته باشیم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

به گزارش قدس آنلاین، جواد اوجی در حاشیه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به اسلام‌آباد با بیان اینکه طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود، گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

وی افزود: با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

وزیر نفت که به همراه رئیس‌جمهوری به پاکستان سفر کرده است دیروز با مصدق مسعود ملک، وزیر نفت پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد؛ تحکیم روابط دو کشور به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز از مهمترین محورهای مورد تأکید در این دیدار بود.

توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی نیز از محورهای مذاکرات روز دوشنبه وزیران نفت ایران و پاکستان به شمار می‌آید.

وزیر نفت پاکستان هم پس از این ملاقات در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه فرصت‌هایی خیره‌کننده بین دو کشور برای تعمیق همکاری‌های تجاری و اقتصادی وجود دارد، گفت: ما از سفر جناب رئیسی، رئیس‌جمهوری و هیئت ایرانی در پاکستان بسیار خرسندیم و میزبانی از دوستان ایرانی افتخار بزرگی برای ماست.

وی ادامه داد: مرحله نخست مذاکرات ما مرتبط با همه محورها برگزار شد و ما این روند را در مراحل بعدی ادامه خواهیم داد.

وزیر نفت پاکستان تأکید کرد: ایران و پاکستان به همکاری برای رفاه منطقه و تأمین منافع ملت‌های یکدیگر ادامه می‌دهند.

مهمترین پروژه در حوزه انرژی بین دو کشور، احداث خط لوله صادرات گاز از ایران به پاکستان (خط لوله آی‌پی) است، طرح انتقال گاز ایران به پاکستان از حدود ۱۵ سال پیش طراحی و اجرا شده که به دلایل مختلفی تاکنون عملیاتی نشده است؛ هم‌اکنون خط لوله لازم برای صادرات گاز ایران به پاکستان احداث شده و با ساخت خط لوله مورد نیاز در سمت پاکستان امکان صادرات گاز فراهم خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • اجرای یادمان شهدای زمین فوتبال چوار با معماری ایرانی اسلامی
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • کتاب صوتی «برزویه پزشک» منتشر شد/اقتباسی از داستان‌ کلیله و دمنه
  • یادمان شهدای زمین فوتبال چوار با معماری ایرانی اسلامی اجرا می‌شود
  • گفت‌وگو با چهره ماندگار معماری ایران به بهانه روز معماری/ حیاط‌های خالی از حیات
  • آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره
  • انرژی خورشیدی چیست؟
  • احداث یک باغ ایرانی جدید در شیراز تا پایان سال جاری
  • افتتاح باغ ایرانی فرصت جدید گردشگری در شیراز است