Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-19@03:34:14 GMT

خواص ظروف سفالی/ظروف سفالی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۷۷۹۹

خواص ظروف سفالی/ظروف سفالی

ظروف سفالی/خواص ظروف سفالی/انواع ظروف سفالی/هشدارهایی درباره استفاده از ظروف سفالی

خواص ظروف سفالی

امروزه کارشناسان معتقدند که بهتر است در عوض استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی از ظروف سفالی استفاده شود.

در ظروف سفالی بر خلاف ظروف فلزی مانند آلومینیوم و کروم  خطر نشت فلز به مواد غذایی وجود ندارد.و در این ظروف گلی مواد مغذی غذاها حفظ میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که برای بدن ضرر دارد برای نگهداری آب مناسب نیستند.اما ظروف سفالی (PBAظروف پلاستیکی به دلیل داشتن ماده ی شیمیایی (

این مشکل را ایجاد نمیکنند.همچنین آب نگهداری شده در این ظروف طعمی طبیعی دارد.

آب نگهداری شده در ظروف سفالی سبب حفظ هورمون تستسترون میشود و به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند درحالیکه ظروف پلاستیکی سطح تسترون بدن را کاهش میدهند.

آب را نیز حفظ میکنندPHهنگام پخت غذاهای اسیدی در ظروف سفالی ،طبیعت اسیدی مواد به دلیل خاصیت قلیایی سفال خنثی میشود.این ظروف

این ظروف طبیعی هستند و در نتیجه سمی نیستند و در بخار را در نگهداری میکنند.همچنین گرما را درون خود نگهداشته و با محیط زیست نیز سازگاری دارند.

این ظروف به کندی گرم میشوند در نتیجه حرارت را به طور یکنواخت پخش میکنند.

ظروف سفالی برای حبوبات و آش ها که به طبخ طولانی احتیاج دارند بسیار مناسب هستند.

از مزایای دیگر این ظروف میتوان به مناسب بودن قیمتشان نسبت به ظروف چینی و کریستال اشاره کرد

انواع ظروف سفالی

ظروف سفالی دارای 2 دسته ی لعاب دار و بدون لعاب دسته بندی میشوند

پزشکان طب سنتی ظروف سفالی بدون لعاب را برای پخت غذا مناسب نمیدانند و نباید بیش از دو یا سه باراز آن ها استفاده کرد زیرا با اینکه کوزه های سفالی بدون لعاب آب را خنک نگه میدارند اما غذا در منافذ سفال باقی مانده و پاک نمیشود،درحالیکه استفاده از انواع لعابدار آن هیچ مانعی ندارد و تنها شرط این است که لعاب سالم باشد.در صورتیکه دارای ریختگی باشد سرب و مس تشکیل دهنده لعاب در غذا نفوذ پیدا کرده و وارد بدن میشوند.

هشداری در استفاده از ظروف سفالی

باید توجه داشت که برای نگهداری غذا از ظروف سفالی آبی رنگ استفاده نشود زیراترکیبات سربی موجود در آن ها خطر به وجود آمدن مسمومیت غذایی را دارد.

این ظروف نباید به طور مستقیم بر روی حرارت قرار گیرند بنا بر این باید از شعله پخش کن استفاده کنید.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۷۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با مصرف این گیاه یک معده، روده و رحم سالم داشته باشید

گیاه مرزه از گیاهانی است که متعلق به خانواده نعناع است و گیاهی یک ساله با گل‌های کوچک و برگ‌های‌ صاف هستند و نباید با ترخون اشتباه گرفته شوند. برگ‌های ترخون بزرگ‌تر از برگ‌های مرزه هستند.

مرزه یکی از گیاهان دارویی است که خواص و فواید فراوانی برای بدن و سلامتی دارد. از جمله خواص مرزه می‌توان به کمک به سلامت پوست و مو و درمان التهاب اشاره کرد. طبع سبزی مرزه گرم و خشک است.

به گزارش سرگرمی روز، مرزه حاوی ویتامین‌های A، C، B۶، تیامین، نیاسین، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم و فیتواسترول است که داشتن این مواد و ویتامین‌ها موجی این خواص مرزه و فواید آن برای سلامتی شده‌اند.

بر اساس اعلام پژوهشکده گیاهان دارویی، مرزه را به عنوان ضد نفخ، مدر، هضم کننده غذا، ضدعفونی کننده، مقوی معده و نیرو دهنده (مقوی قوه باه) مورد استفاده قرار می دهند. نکته قابل توجه در مورد مرزه این است که ضد سرطان نیز است.

از مرزه می‌توان مانند گیاه دارویی آویشن، در رفع ضعف و حالت چنگ زدگی معده استفاده کرد.

 خواص مرزه برای پوست

یکی از خواص مرزه این است که مرزه یک گیاه قابض است و از این طریق به زیبایی پوست کمک می‌کند. با مصرف جوشانده گیاه مرزه می‌توانید موجب سفت شدن منافذ پوست شوید و در عین حال مسائل ناشی از آکنه و التهاب پوستی را نیز رفع و درمان کنید. از گیاه مرزه و خواص مرزه  برای میکروب زدایی و تنظیم pH پوست استفاده می‌کنند.

مرزه همچنین حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها مانند ویتامین C و ویتامین A است که با افزایش کلاژن سازی در  پوست صورت به رفع چین و چروک پوست کمک می‌کند و همچنین موجب جوان سازی پوست صورت می‌شود.

 خواص مرزه برای مو

یکی از خواص مرزه این است که حاوی آهن است که این آهن با افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون به درمان کم خونی کمک می‌کند و از این طریق موجب بهبود جریان خون در پوست سر شده و با بهبود جریان خون موجب  تقویت فولیکول‌های مو  شده و در نهایت این تقویت فولیکول‌های مو منجر به تقویت و افزایش رشد مو می‌شود.

 خواص مرزه برای قلب

گیاه مرزه حاوی مواد معدنی مختلفی از جمله  پتاسیم، مس، منیزیم و منگنز است که این مواد معدنی باعث می‌شوند تا مرزه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

یکی از خواص مرزه این است که مرزه می‌تواند سطح کلسترول بد را کاهش داده و همچنین موجب سطح کلسترول خوب در بدن شود. کلسترول بالا از مهم ترین علل ابتلا و درگیری با بیماری‌های قلبی عروقی است و مرزه با کنترل سطح کلسترول می‌تواند از قلب محافظت کند و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند.

سطح بالای پتاسیم موجود در مرزه موجب کاهش فشار خون بالا می‌شود و به همین دلیل با مصرف مرزه نرخ ابتلا به مشکلات و بیماری‌های ناشی از فشار خون بالا کاهش پیدا می‌کند. در کل مرزه برای سلامت قلبرو تولید گلبول‌های قرمز مفید است.

 خواص مرزه برای جلوگیری از سرطان

گیاه مرزه حاوی مقادیر فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که این آنتی اکسیدان‌‌ها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کردی و رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی می‌کنند. نوشیدن یک فنجان دمنوش مرزه به صورت منظم موجب پیشگیری و درمان سرطان‌های مختلف می‌شود.

 خواص مرزه برای رحم

مرزه به دلیل داشتن منیزیم موجب التیام زخم‌های رحم و همچنین  از بین رفتن نوسانات اخلاقی و تعادل هورمون‌های زنانه می‌شود. مرزه علاوه بر منیزیم حاوی ماده‌ای به نام تیمول نیز هست که به مرزه خاصیت ضد قارچی می‌بخشد و از ایت طریق مرزه می‌تواند انواع عفونت‌های قارچی رحم را از بین ببرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه تخصصی باستان‌شناختی ریتون و آبریزهای سفالی افتتاح شد
  • با مصرف این گیاه یک معده، روده و رحم سالم داشته باشید
  • بازدید از مزرعه گلرنگ در شهرستان زارچ
  • توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
  • کشف بقایای بندرگاه باستانی در اعماق دریا
  • (تصاویر) فوت‌وفن‌های چیدمان سفره هفت سین برای نوروز ۱۴۰۳
  • خام و پخته هویج لاغر می‌کند
  • خواص و فایده‌های غذایی تفاله هویج
  • به این افراد هرگز گل گاو زبان ندهید
  • طرز تهیه سمنو خانگی برای سفره هفت سین؛ آسان و خوش‌رنگ و لعاب!