Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@17:58:49 GMT

تحقیق و توسعه در اقتصاد ایران مهجور افتاده است

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۰۵۲۷

سید محسن طباطبایی مزدآبادی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه امروز اهمیت و جایگاه دانش در حوزه اقتصادی روزبه روز در حال افزایش است، افزود: در سال 1999 میلادی بود که بانک جهانی (WB) پروژه دانش برای توسعه را راه اندازی نمود که در پی آن تلاش می شد درباره اهمیت دانش در فرایند پیشرفت جوامع به مدیران، سیاست مداران و افکار عمومی اطلاع رسانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در این راستا هم اکنون بیش از 50 درصد GDP کشورهای توسعه یافته از فعالیتهای ماده بنیان تغییرپیدا کرده و از طریق فعالیتهای دانش بنیان حاصل می شود، افزود: گزارشها نشان می دهد که سرمایه گذاری جهانی در تحقیق و توسعه(R&D) با رشد 5/3 درصدی در سال 2016 به نزدیک 2 تریلیون دلار رسیده است که مطابق انتظار بالاترین میزان آن مربوط به کشورهای ایلات متحده، ژاپن، چین ، آلمان و کره جنوبی بوده است.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: در سالهای اخیر کشورهای آسیایی بالاترین رشد را در سرمایه گذاری تحقیق و توسعه داشته اند و 40 درصد از سهم جهانی مربوط به این کشورهاست.
طباطبایی ادامه داد: در مقیاس خرد نیز شرکتها و موسسات بزرگ سهم قابل توجهی از هزینه خود را در تحقیق و توسعه برای فرایند مداوم تولید و بازیابی دانش هزینه می کنند.
وی با اشاره به مثالی در این خصوص گفت: جالب توجه است که بدانیم شرکت آمازون در سال 2016 بیش از 16میلیارد دلار و شرکت سامسونگ نزدیک به 13میلیارد دلار در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کرده اند.
مدرس دانشگاه تهران با انتقاد از بی توجهی به تحقیق و توسعه در اقتصاد ایران گفت: بر اساس سند چشم انداز در سال 1404 ما باید شاهد سهم 4 درصدی تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی GDP کشور باشیم اما بر اساس آخرین گزارش ها در سال 2016 سهم R&D از تولید ناخالص داخلی ایران کمتر از یک درصد بوده است.
کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه امروز استارت آپ ها به عنوان نمادهای ظهور دانش و فناوری های نوین در حوزه اقتصادی، بستر اقتصادی کشور ما را تغییر داده اند، گفت: اگر فعالان اقتصادی، مدیران و تصمیم گیران نسبت به تغییر و تحولات دانش بنیان فضای اقتصاد بی تفاوت باشند نمی توانند در فضای رقابتی اقتصاد جهانی موثر بوده و حتی امکان دارد همین وضعیت فعلی نیز دچار تزلزل شود.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، آیین امضای توافق‌نامه همکاری بین معاونت علمی و دانشگاه علمی و کاربردی این گروه صنعتی تولید کننده نان در راستای تأسیس دانشگاه صنعت ماشین سازی با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، سید محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی و مهدی خان‌محمدی، رئیس هیئت مدیره این گروه صنعتی تولید کننده نان برگزار شد.

مشایخ در آیین امضای این توافق‌نامه با اشاره به حمایت جدی از توسعه بازار و اقتصاد دانش‌بنیان در صنایع مختلف عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مأمن بخش خصوصی علاقمند به فناوری و نوآوری در تمامی حوزه‌ها است و از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رسوخ فناوری در حوزه‌های مختلف از تجهیزات پزشکی پیشرفته گرفته تا حوزه کشاورزی و غذا حمایت می‌کند.

وی با اشاره به اقدامات ارزشمند ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی برای ورود فناوری و نوآوری به این حوزه عنوان کرد: این همکاری با این گروه صنعتی که در زمینه ماشین‌آلات فعالیت‌هایی داشته و مسیر تربیت نیروی انسانی را نیز پیموده است، قطعاً می تواند زمینه‌ساز اقدامات و دستاوردهای ارزنده‌ای در حوزه ماشین‌سازی شود.

مشایخ یکی از ارکان مهم برای صاحب فناوری شدن در هر حوزه را تسلط بر صنعت ماشین سازی آن حوزه دانست و افزود: در سالیان گذشته، از این مهم غفلت شده و صرفاً وارد کننده ماشین آلات و سخت افزار برای پاسخ گویی به نیازهایمان بودیم. این نقیصه در دوران تحریم ‌ها اثر خود را نشان داد و اگرچه صاحب کارخانه بودیم اما پشتیبانی و توسعه در گروی پشتیبانی سازندگان تجهیزات بود. با توسعه فناوری توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، گام‌های اساسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توسعه فناوری ماشین آلات صنعتی برداشته شده و امروز، کشورهای مخاطب محصولات دانش‌بنیان ایران‌، درخواست فناوری و خط تولید محصولات دانش‌بنیان را نیز دارند و این موضوع، نشان‌دهنده آگاهی کشورها از اهمیت برخورداری از فناوری و تکمیل زنجیره ارزش صنعت در کشورشان می‌باشد.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به قدر مقدورات خود به این موضوع توجه داشته‌ایم و برنامه هایی همچون لیزینگ تجهیزات و ماشین آلات صنعتی آغاز شده است. البته باید دیگر دستگاه ها نیز به این موضوع توجه داشته باشند و تلاش های معاونت علمی به تنهایی کافی نیست.

وی با تاکید بر این که اگر می خواهیم در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق باشیم، باید حوزه های جا افتاده و معمول همچون آب و غذا و کشاورزی را فراموش نکنیم، افزود: موضوع امنیت غذایی برای همه کشورها امری راهبردی است و در کشور ما توسط وزارتخانه های مختلفی در حال پیگیری است. معاونت علمی نیز وظیفه خود می داند با حمایت از شرکت های شاخص و ‌توانمندی که در این حوزه دستاوردهای خوبی داشته اند، تلقی از اقتصاد دانش بنیان را گسترده کند.

هادوی، دبیر ستاد توسعه فناوری ماشین‌سازی معاونت علمی نیز در این نشست با بیان این‌که یکی از ضرورت های توسعه فناوری ماشین‌سازی، مهارت افزایی نیروی انسانی است، عنوان کرد: بدون توجه به این امر مهم، نمی توانیم شاهد جهش قابل توجه در صنایع باشیم.

وی با بیان این‌که یکی از مباحث مطرح در دنیا، ارتباط صنعت و دانشگاه است، ادامه داد: وجود نیروی انسانی دانش آموخته و زبده، لازمه توسعه ماشین آلات صنعتی است و معاونت علمی نیز توجهی ویژه به این موضوع دارد. گروه صنعتی نان سحر در زنجیره ارزش نان، ضمن آن‌که محصول نهایی را تولید می‌کند، در ساخت ماشین آلات صنعتی نیز توانمند است که نتیجه این توانمندی، کیفیت محصول نهایی و ماشین آلات تولیدی کارآمد است. بر همین اساس، قرار است در این توافق‌نامه، تجربه این گروه صنعتی در ماشین سازی را با شکل تازه‌ای در حوزه توسعه ماشین آلات و تربیت نیروی انسانی و با همکاری معاونت علمی در قالب یک مدل جامع دنبال کنیم.

کد خبر 6086493 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • چه تعداد پهپاد اسرائیلی دست ایران افتاده؟ پاسخ جالب ژنرال اسرائیلی
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید