Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@02:59:54 GMT

امضا قراردادسوآپ نفتی میان ایران و عراق

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۸۹۱۴

امضا قراردادسوآپ نفتی میان ایران و عراق

وزیر نفت عراق گفت: ایران و عراق قرارداد سوآپ نفتی امضا کردند که به موجب آن روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت از میادین کرکوک به ایران تحویل می‌شود و ایران نیز نفت فرآوری‌شده تحویل خواهد داد، همچنین قرار است خط لوله جدیدی احداث شود.

ایران آنلاین / جابر اللعیبی وزیر نفت عراق گفت: عراق موافقت کرده است که ۶۰ هزار بشکه در روز نفت تولیدی از میادین کرکوک در شمال عراق را با نفت ایران سوآپ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لعیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: این توافق بین دو کشور امضا شد به شرط اینکه ایران به همان میزان که نفت دریافت می‌کند نیز در بندری در شمال عراق نفت فراوری شده تحویل دهد.

توافق سواپ نفتی با ایران این اجازه را به عراق می‌دهد تا فروش نفت خام کرکوک را که پیش از این متوقف شده بود را ادامه دهد. از زمانی که نیروهای عراقی دوباره کنترل را در میادین نفت کرکوک در ماه اکتبر به دست گرفتند، فروش نفت از این میادین متوقف بود.

وزیر نفت عراق همچنین گفت: بین ۳۰ تا ۶۰ هزار بشکه در روز از نفت خام کرکوک توسط تانکرها به مرزی در کرمانشاه که ایران پالایشگاه دارد، منتقل می‌شود.

وی افزود: این دو کشور در نظر دارند تا خط لوله‌ای را برای حمل نفت از کرکوک احداث کنند که در آن صورت دیگر حمل نفت با تانکرها انجام نخواهد شد. این خط لوله می‌تواند جایگزین مسیر صادراتی فعلی از کرکوک و از طریق ترکیه به مدیترانه که توسط خط لوله انجام می‌شود جایگزین گردد.

بر اساس این گزارش نیروهای کرد در سال ۲۰۱۴ کنترل کرکوک را برعهده گرفتند. آن زمان ارتش عراق به واسطه درگیری‌های طولانی با داعش متلاشی شده بود و به منظور جلوگیری از افتادن این میادین به دست داعشی‌ها مجبور شد با کنترل این میادین توسط کردها کنار بیاید.

/فارس

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا

تین نیوز

مدیر آفریقا و عربی معاونت بین الملل اتاق ایران بر ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا، گفت: باید با افزایش تبادل هیأت های تجاری و برگزاری همایش ها و نمایشگاه های تجاری، اطلاعات تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقایی را بالا ببریم

به گزارش  تین نیوز به نقل ازاتاق ایران آنلاین، شهرام خاصی پور در نشست تجاری مشترک ایران، غنا، کامرون، بورکینافاسو و موریتانی، با تأکید بر اینکه توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی در اولویت اتاق ایران است، ادامه داد: حجم مبادلات ایران با کشورهای آفریقایی تناسبی با روابط خوب سیاسی با این کشورها و ظرفیت های تجاری دو طرف ندارد.

وی گفت: برخی مشکلات در زمینه مبادلات بانکی و حمل ونقل، مانع از توسعه روابط ایران و آفریقا شده است. توسعه حمل ونقل هوایی، دریایی و حل مشکلات نقل و انتقالات مالی به توسعه این روابط منجر خواهد شد.

مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت رفع موانع توسعه تجاری ایران و آفریقا، گفت: در شرایط رکود اقتصادی که گرفتار آن هستیم باید صادرات را بیش از قبل توسعه دهیم تا تولید متوقف نشده و چرخ اقتصاد به حیات خود ادامه دهد.

با اشاره به اینکه ایران با ۳۹ کشور در قاره آفریقا تجارت می کند، افزود: بر اساس آمار منتشر شده از این میان، بیشترین حجم تجارت ایران مربوط به سال ۱۴۰۰ و با کشور غنا بوده است.

او تأکید کرد: مشکل حمل ونقل میان ایران و آفریقا هم به صورت هوایی و هم دریایی و همچنین مشکل نقل و انتقالات مالی، دو مشکل اصلی تجارت ما با قاره آفریقا است.

هدایت نژاد با اشاره به تلاش ها برای حل مشکلات تبادل مالی ایران و غنا، افزود: در حال برنامه ریزی برای ایجاد صندوق مالی مشترک بین ایران و غنا هستیم که اگر عملیاتی شود، در ارتقا همکاری های تجاری تأثیر زیادی دارد.

در ادامه بهروز هدایت نژاد، رئیس مرکز تجاری ایران در غنا، ژوزف کوآکو اوبنگ، رئیس اتحادیه های تجاری کشور غنا و هلیدو بلو، دبیرکل اتاق بازرگانی کامرون، به بیان مطالبی در این رابطه پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • قیمت تخم مرغ در میادین تره‌بار
  • قیمت تخم مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • قیمت قند و شکر در میادین تره بار
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر حیفا
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز