Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@04:53:15 GMT

بيشتر با وجدان هستيد يا روشن فکر؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۸۰۳۵۳

بيشتر با وجدان هستيد يا روشن فکر؟

خبرگزاري آريا - وبسايت ديجي رو: شخصيت شما بر هر چيزي، از دوستان‌تان گرفته تا کانديدي که به او راي مي‌دهيد تاثيرگذار است؛ اما با اين حال خيلي از افراد وقت زيادي را صرف فکر کردن به ويژگي‌هاي شخصيتي‌شان نمي‌کنند. درک شخصيت‌تان مي‌تواند ديدگاه‌هايي را راجع به نقاط ضعف و قوت‌تان به شما بدهد و حتي مي‌تواند به شما درکي از اينکه ديگران شما را چطور مي‌بينند بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکثر روان‌شناسان مدرن بر سر اين مسئله به توافق رسيده‌اند که فقط 5 نوع شخصيت اصلي وجود دارد و هرکس درجاتي از اين تيپ‌هاي شخصيتي را از خود نشان مي‌دهد؛ در ادامه با معرفي اين 5 تيپ شخصيتي با ما رو همراه باشيد.

1. با وجدان و وظيفه‌شناس(Conscientiousness)
افرادي که بسيار وظيفه شناس و با وجدان هستند، با کفايت، منظم، قابل اعتماد و خودکفا نيز هستند. آنها ترجيح مي‌دهند که امور را از پيش برنامه‌ريزي کرده و به دنبال بزرگ‌ترين دستاوردها بروند. افرادي که اين ويژگي‌ها را ندارند اين گونه افراد را لجباز و وسواسي مي‌بينند.
واقعيتي جالب: مطالعات نشان مي‌دهند که ازدواج با فردي که خيلي وظيفه شناس است موفقيت شما را در محل کار افزايش مي‌دهد. يک همسر وظيفه شناس بهره‌وري شما را افزايش داده و باعث مي‌شود به بيشترين چيزها برسيد.
2. برون گرا(Extroversion)
افرادي که خيلي برون گرا هستند از فعاليت‌هاي اجتماعي انرژي ميگيرند. آنها پرحرف و معاشرتي هستند و با در مرکز توجه بودن احساس راحتي مي‌کنند. ديگران ممکن است آنها را سلطه طلب و به دنبال توجه ديگران ببينند.
واقعيتي جالب: در جست و جوي يک دست دادن قوي باشيد. مطالعات نشان مي‌دهند که مرداني که قوي دست مي‌دهند بيشتر برون گرا هستند و کمتر عصباني مي‌شوند ولي برعکس اين قضيه درمورد زنان صدق نمي‌کند.
3. سازگاري(Agreeableness)
کساني که سازگاري بالايي دارند قابل اعتماد، مهربان و با محبت هستند. آنها اغلب متعهد به فعاليت‌هاي داوطلبانه و نوع دوستانه هستند. ديگران ممکن است آنها را ساده لوح و به شدت دستخوش عوامل خارجي ببينند.
واقعيتي جالب: به دنبال سرمايه گذاراني که به شدت سازگاري دارند بگرديد. مطالعات نشان مي‌دهند که سرمايه گذاران سازگار به احتمال کمتري پول‌هايشان را در معاملات ريسکي از دست مي‌دهند. از يک سرمايه گذار خيلي اپن هم اجتناب کنيد، چراکه اين گونه افراد اعتماد بنفس بيش از حدي داشته و بروز رفتارهاي ريسکي در ميان آنها شايع است.
4. روشن فکر بودن نسبت به تجربه (Openness to Experience)
افرادي که خيلي روشن فکر هستند به خاطر طيف گسترده‌ي علايق و تصورات زنده‌شان شناخته شده هستند. آنها کنجکاو و خلاق بوده و اغلب تنوع را بر کار روتين ترجيح مي‌دهند. ديگران ممکن است آنها را غيرقابل پيش‌بيني و نامتمرکز ببينند.
واقعيتي جالب: روشن فکر بودن تنها ويژگي شخصيتي‌اي است که جهت‌گيري‌هاي سياسي را پيش‌بيني مي‌کند. مطالعات نشان مي‌دهند که افرادي که خيلي روشن فکر هستند بيشتر آزادي‌خواه بوده و به احتمال بيشتري عقايد سياسي خود را بروز مي‌دهند.
5. روان رنجور خويي(Neuroticism)
افراد روان رنجور خو، درجات بالايي از بي‌ثباتي عاطفي را تجربه مي‌کنند. آنها واکنش‌پذير و تحريک‌پذير بوده و احساسات ناخوشاند بيشتري از جمله اضطراب از خود نشان مي‌دهند. افراد ديگر ممکن است آنها را بي‌ثبات و ناامن ببينند.
واقعيتي جالب: افراد روان رنجورخو با پست‌کردن عکس‌هاي زياد از خودشان به دنبال پذيرفته شدن مي‌گردند.
درک مباني شخصيت
شخصيت افراد معمولا در طول زمان ثابت مي‌ماند ويژگي‌هاي شخصيتي‌اي که در 7 سالگي داريد احتمالا در بزرگ‌سالي هم قابل رويت خواهند بود. البته که مي‌توانيد برخي ويژگي‌هاي شخصيتي‌تان را عوض کنيد اما اين کار به تلاش زيادي احتياج دارد ولي در عين حال اکثر دانشمندان موافق‌اند که اين موضوع امکان پذير است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۰۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال
  • انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به شایعه میلیاردر شدنش | شما مجید سوزوکی هستید یا حاجی گرینوف؟! | چرا ده نمکی دیگر مصاحبه نمی کند؟
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به میلیاردر شدنش | شما مجید سوزوکی هستید یا حاجی گرینوف؟! | چرا ده نمکی دیگر مصاحبه نمی کند؟
  • ممی‌زاده: اوزونیدیس از لحاظ شخصیتی و فنی بهترین است
  • آموزش: ۸ نکته برای دوام بیشتر باتری ساعت هوشمند
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟