Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@05:26:41 GMT

برنده نخل طلاي کن، بهترين فيلم اروپا شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۸۲۱۶۵

برنده نخل طلاي کن، بهترين فيلم اروپا شد

خبرگزاري آريا- فيلم طنز سوئدي «ميدان»که موفق به کسب نخل طلاي کن شده بود، شب گذشته به عنوان بهترين فيلم جوايز فيلم اروپايي انتخاب شد.
به گزارش آريا به نقل از سينماپرس، فيلم طنز سوئدي ساخته روبن اوستلوند شب پيش جوايز فيلم اروپايي را درو کرد و جوايز بهترين فيلم، بهترين کارگرداني، بهترين فيلمنامه و بهترين بازيگر مرد را به خانه برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين فيلم که اثري طنز درباره دنياي هنر است با بازي کليس بنگ، اليزابت ماس و دومينيک وست برنده بزرگ جوايز فيلم اروپايي (EFA) شد. کارگردان با تشکر از دريافت اين جايزه گفت بايد چيزي مهم بگويد و آن اين است که همه دوست دارند سينما جايي براي سرگرم شدن هم باشد و اين که سال پيش فيلم طنز «توني اردمان» ساخته مارن آده برنده اين جايزه شده بود نشان مي‌دهد به نوعي شيوه‌هاي سرگرم کننده و مفرح نياز است.
«ميدان» براي نخستين بار در جشنواره فيلم کن امسال به نمايش درآمده و جايزه نخل طلاي بهترين فيلم جشنواره را از آن خود کرده بود. اين فيلم از سوي سوئد به عنوان نماينده در بخش اسکار خارجي زبان سال 2018 نيز معرفي شده است.
«درباره جسم و جان» يک فيلم عاشقانه از سينماي مجارستان ساخته ايديکو انيدي نيز دومين فيلم مورد توجه امسال جشنواره بود اما در نهايت تنها يک جايزه اصلي را براي آلکساندرا بوربلي به عنوان بهترين بازيگر زن دريافت کرد. اين فيلم در جشنواره فيلم برلين براي نخستين بار اکران شده و جايزه خرس طلاي بهترين فيلم را از آن خود کرده بود. اين فيلم نماينده مجارستان در اسکار خارجي زبان است.
درام روسي «بي عشق» ساخته اندري زوياگينتسف و تريلر سوررئآل «کشتن گوزن مقدس» ساخته يورکوس لانتيموس و درام ايدزي رابين کمپيلو «ضربان در دقيقه» و «سوي ديگر اميد» ساخته آکي کوريسماکي ديگر مدعيان جوايز ديشب بودند. برندگان اين جوايز مي‌توانند به دريافت جايزه اسکار فيلم خارجي زبان اميدوار باشند.
«مشارکت» ساخته آنا زامکا کارگردان لهستاني نيز برنده فيلم بلند مستند اين دوره شده و جايزه بهترين انيميشن نيز به دوروتا کوبيلا و هيو ولشمن براي «ونسان دوست داشتني» رسيد.
جشن ديشب از مسايل سياسي نيز بي نصيب نماند و آکادمي بار ديگر از فرصت استفاده کرد تا درخواست آزادي اولگ سنتسوف کارگرداني زنداني اوکرايني را مطرح کند. وي به اتهام تلاش‌هاي تروريستي در روسيه زنداني است.
ويم وندرس کارگردان آلماني و رييس آکادمي فيلم اروپايي نيز سخنراني پرشوري در زمينه فراخواندن اروپا به فاصله گرفتن از سياست‌هاي ناسيوناليستي مطرح کرد. وي پرسيد: چطور ممکن است ناسيوناليسم به زندگي ما بازگشته باشد؟ وي افزود: شايد ما به اندازه کافي مراقب اين امر نبوديم، شايد ما زيادي دوردست را نگاه مي‌کرديم و به آن اجازه رشد داديم. وي سخنانش را با درخواستي از فيلمسازان اروپايي خاتمه داد و از آنها  خواست تا از اصول تنوع، آزادانديشي و اروپاي آزاد دفاع کنند.
ژولي دلپي بازيگر فرانسوي برنده جايزه دستاورد اروپايي در سينماي جهان شد که براي يک عمر دستاورد هنري اهدا مي‌شود. ايتن هاوک نويسنده همراه و هم بازي دلپي در فيلم‌هاي سه گانه ريچارد لينکليتر نيز با ارسال پيامي ويديويي از هم‌بازي و هم کارش تشکر کرد. وي گفت: وقتي اولين بار ديدمت، وقتي 22 يا 23 سال داشتي، قوي‌ترين جواني بودي که من ديده بودم و تو همچنان به کامل کردن خواست‌هايت ادامه دادي و به هر چيزي که رويايش را داشتي رسيدي. کار کردن با تو به عنوان يک بازيگر و يک فيلمنامه نويس و ديدن اين که به عنوان يک فيلمساز چطور رشد کردي، يک لذت مطلق بود.
دلپي بازيگر و فيلمساز فرانسوي نيز سخناني پيش از مراسم جمع‌آوري پول براي ساخت فيلم بعدي‌اش با عنوان «پيش از 15 دسامبر» ادا کرد و گفت به 600 هزار دلار ديگر نياز دارد تا بتواند اين فيلم را بسازد.
جايزه کشف اروپايي نيز که به فيلمسازي براي ساخت نخستين فيلمش اهدا مي‌شود به کارگردان بريتانيايي ويليام اولدرويد براي «ليدي مکبث» اهدا شد. آلکساندر سوکوروف کارگردان مطرح روسي نيز جايزه يک عمر دستاورد هنري را دريافت کرد. امسال سي امين دوره اهداي جوايز فيلم اروپايي در برلين برگزار شد. برندگان اين جوايز از سوي سه هزار عضو آکادمي فيلم اروپايي انتخاب مي‌شوند.
فهرست برندگان جوايز اروپايي 2017 چنين است:
بهترين فيلم اروپايي: «ميدان» ساخته روبن اوستلوند
بهترين کمدي اروپايي: «ميدان» ساخته روبن اوستلوند
بهترين کارگردان اروپايي: روبن اوستلوند براي «ميدان»
بازيگر زن اروپايي: آلکساندرا باربلي براي «درباره جسم و روح»
بازيگر مرد اروپايي: کليس بنگ براي «ميدان»
فيلمنامه اروپايي: روبن اوستلوند براي «ميدان»
مستند اروپايي: «مشارکت» ساخته آنا زامکا
جايزه کشف اروپايي- فيپرشي: «ليدي مکبث» ساخته ويليام اولدرويد
انيميشن بلند اروپايي: «ونسان دوست داشتني» ساخته دوروتا کوليا و هيو ولشمن
تدوينگر اروپايي: رابين کمپيلو براي «ضربان در دقيقه»
طراحي توليد اروپايي: جوزفين اسبرگ براي «ميدان»
آهنگساز اروپايي: ساشا گالپرين براي «بي عشق»
فيلمبردار اروپايي: ميخاييل کرچمن براي «بي عشق»
طراح لباس اروپايي: کاتارسينا لوينسکا براي «گرفتن رد پا»
طراح مو و چهره اروپايي: لندرت فن نيم‌وگن براي «گوگرد»
طراح صداي اروپايي: اوريول تاراگو براي «هيولايي صدا مي‌زند»
فيلم کوتاه اروپايي: «کد زمان» ساخته يوانخو گيمنز
دستاورد اروپايي در سينماي جهان: ژولي دلپي
يک عمر دستاورد سينماي اروپا: آلکساندر سوکوروف
جايزه توليد اروپايي-تصاوير اروپا: سدومير کولار
جايزه منتخب مردم: استفان تسوايک -وداع با اروپا، ماريا اشنايدر

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۲۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای کسب جوایز بهترین‌های فوتبال فرانسه در سال ۲۰۲۴
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان