Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز به نقل از صدا و سیما، مسعود کرباسیان، در چهاردهمین همایش فنی سالانه مقامات مالیاتی کشورهای اسلامی، با تاکید بر اینکه اقتصاد کشورهای اسلامی می توانند به قطبی تأثیرگذار در نظام اقتصادی جهانی تبدیل شود، گفت: پیش زمینه مورد نیاز برای تحقق هرچه بهتر چنین ایده ای، این است که قواعد و چارچوب های مشترکی میان کشورهای اسلامی تعیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته نظام مالیات ستانی اسلامی، این مزیت را ایجاد کرده که کشورهای اسلامی با توجه به فرهنگ برآمده از قواعد دینی و وجود فرهنگ رفتاری مشترک بتوانند هرچه ساده تر این فرآیند همگن سازی را پیش برند.

کرباسیان گفت: باید تأکید کرد که ظرفیتهای غیرقابل انکاری در اقتصاد کشورهای اسلامی وجود دارد که می توان با هم افزایی، گسترش مبادلات مالی، سرمایه گذاری های مشترک و توسعه فعالیت های اقتصادی مولد و اشتغال آفرین، اقتصاد جهان اسلام را به قطبی مؤثر در اقتصاد جهانی تبدیل کرد؛ اما دستیابی به این موقعیت ملزوماتی دارد که مهمترین آن مربوط به بازنگری در ساختارهای نظام مالیاتی تمام کشورهای اسلامی در جهت ایجاد شفافیت بیشتر و روان سازی و بروکراسی زدایی از نظام های مالیاتی به منظور رقابت پذیر کردن اقتصادها است.

وی تصریح کرد: بر همین اساس امروز ما در ایران راهبردهایی را برای جهت دهی به مسیر اقتصاد کشور تدوین کرده ایم که برآمده از راهبردهای کلان سند اقتصاد مقاومتی و همچنین برنامه های ابلاغی رئیس جمهور است.

وزیر امور اقتصادی ودارایی با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران در تلاش است تا مفهوم «اقتصاد امن» را که ازجانب مقام معظم رهبری تبیین شده، با رویکرد ایجاد اقتصادی مقاو ، باثبات ، مردم محور و توسعه خواه پیاده سازی کند افزود: طبیعتا در چنین نگاهی به هم خوان سازی ساختارهای مالیاتی و واقعیت های اقتصادی نیاز است .

وی با اشاره به اینکه در ایران هم نظام مالیاتی تلاش می کند تا نه در مقابل بنگاههای اقتصادی که در کنار آنها بیایستد، افزود: به این ترتیب فعال اقتصادی با احساس امنیت به فعالیت خود ادامه می دهد چرا که این پیام از سوی دستگاه مالیاتی برای فعال بخش خصوصی ارسال شده که این نظام منصفانه، حرمت دار، عاری از فساد و عاقلانه با مودیان و بخصوص صاحبان کسب و کار مواجه می شود.

کرباسیان گفت: نظام مالیاتی ایران تلاش می کند تا همراه کارآفرینان باشد و از مهمترین فاکتورهای این نگاه انتقاد پذیری، مشاوره پذیری و روزآمد کردن روشها و مکانیزم های مالیات ستانی است .

وزیر اقتصاد افزود: همچنین تعیین مسیر برای اقتصاد ایران که به تازگی از بند تحریم های ظالمانه و یکطرفه رها شده با عمل به اهداف اقتصاد مقاومتی که تاکید بر چهار رکن «درون زا» ، «برون نگر» ، «عدالت محور » و «دانش بنیان» بودن اقتصاد دارد، صورت می گیرد .نظام اقتصادی ایران به این باور رسیده که توسعه با درآمدهای نفتی ضمن اینکه منجر به تضعیف رابطه میان دولت و ملت می شود، به شدت آسیب پذیر و متکی به مولفه های بیرونی مانند نوسان درآمدها تحت تاثیر کاهش قیمت نفت است .

کرباسیان گفت: همین مورد منجر به ثبات زدایی از اقتصاد می شود به همین دلیل نظام اقتصادی ایران اساس کار خود را بر محور درآمدهای باثبات مالیاتی قرار داده است . به کارگیری این رویکرد سبب شد تا میزان درآمدهای مالیاتی کشور در سال گذشته ۲۵ درصد رشد را تجربه کند .

وی افزود: همچنین باید تاکید کرد که نظام سیاسی ایران ، بر محور مردم سالاری دینی و دموکراسی متکی بر آموزهای اسلامی بنا شده و این نظام فکری در تلاش است تا با تقویت رابطه مالی میان دولت و ملت ، پایه های خدشه ناپذیر حضور دولتی‌هایی پاسخگو، مردم محور و صلح طلب را مستحکم کند .

کرباسیان گفت: اقتصاد ایران به دلیل ظرفیتهای خود مانند برخورداری از نعمت امنیت در منطقه نسبتاً نا امن ، زیرساخت های مناسب ، مواهب خدادادی مانند معادن غنی و متنوع و نیروی کار تحصیل کرده ، جوان و ارزان به شدت مورد توجه سرمایه گذاران بین المللی قرار گرفته است .

وی افزود: همین موضوع ضرورتی را برای نظام اقتصادی ایران ایجاد کرده تا دست به بازنگری اصلاحی در ساختارهایی مانند نظام مالیاتی با اهداف راهبردی افزایش درآمدهای مالیاتی ، بهبود مملوس در نظام مالیاتی از طریق افزایش سرعت ، سهولت و شفافیت مالیاتی ، تسهیل در امر وصول مالیات ، و افزایش رضایت مودیان مالیاتی بزند .

کرباسیان با تاکید براینکه اولین اقدام اصلاح فرهنگ عمومی شهروندان در جهت توجه به پرداخت مالیات است که قدم های اساسی در این زمینه برداشته شده است گفت : نباید از یاد برد که اصلاح فرهنگ عمومی امری زمان بر و البته بی اندازه موثر در توسعه اقتصادی به شمار می آید و همچنین باید توجه داشت که همزمان فرهنگ مالیات ستانی نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد .

وی افزود: خوشبختانه نظام مالیاتی ایران با بکارگیری روش های مدرن و منطقی تلاش کرده تا سیستم بروکراتیک و نیروی انسانی خود را متناسب با نیازهای امروز اقتصاد همخوان و مدرن سازی کند .

کرباسیان گفت: اما به جهت تحقق اهداف مورد نظر نظام اقتصادی کشور به منظور بهینه سازی ساختارهای مالیاتی ، رویکرد دوم بر محور ایجاد تحول در سه حوزه سیاست های مالیاتی ، مدیریت مالیاتی و خدمات مالیاتی استوار شده است .

وزیر امور اقتصادی ودارایی گفت: اصلاح قانون مالیات های مستقیم ، بازنگری و اصلاح قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده در قالب لایحه دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده تهیه و ارائه لایحه نحوه استفاده ، نگهداری و نظارت بر صندوق های مکانیزه فروش اصلی ترین اقدامات در حوزه سیاست های مالیاتی به شمار می آید .

وی افزود: حوزه دوم اصلاح ساختار مالیاتی با مدیریت مالیاتی مربوط می شود . پیاده سازی طرح جامع مالیاتی به عنوان مهمترین پروژه تحول نظام مالیاتی ایران ، ایجاد و توسعه پایگاه اطلاعات اقتصادی مودیان و کاهش بار مالیاتی بخش تولید به عنوان مهمترین اقدامات در این حوزه صورت گرفتند .

این عضو کابینه دوازدهم گفت: در حوزه خدمات مالیاتی نیز می توان به ساماندهی مجوزها و تسهیل محیط کسب و کار ، اصلاحات اجرایی نظام مالیات بر ارزش افزوده به ویژه در خصوص استرداد اعتبار مالیاتی صادرکنندگان و گسترش الکترونیکی کردن فرآیندهای مالیاتی و تسهیل امور مودیان اشاره کرد .

کرباسیان گفت: نباید از نظر دور داشت که دستیابی به اهدافی مانند اتکای کشور به درآمدهای پایدار مانند مالیات از طریق یک نظام مالیاتی پیشرو و توسعه یافته بدست می آید که حامی تولید ، سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال باشد.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۶۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی

به‌گزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی؛ مرتضی بهزادفر با حضور در نخستین برنامه زنده رصد شبکه اترک در سال جاری، با بیان اینکه طی سال‌های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود.
وی افزود: براساس ابلاغ سیاست‌های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است.

تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد
بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد، اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، ابراز امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی‌هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود.

رشد اقتصادی استان بر اساس شعار
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه‌ها و راهکار‌های مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناور‌های راهبردی، توجه به زنجیره‌های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.

احیای واحد تعطیل و توسعه تعاونی‌ها
وی ادامه داد: در این سند بر احیای واحد‌های راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک‌های خصوصی، بیمه‌ها و ابزار و شیوه‌های نوین تامین مالی و اتمام طرح‌های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است.

تهیه هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان
بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب ۸ بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد.
توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان
بهزادفر در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است.
وی تصریح کرد:در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است.

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • نیروی جوان به عنوان یک قوه پیشران ظرفیت‌های کشور را شکوفا می کند
  • تلاش دانه‌درشتها برای جلوگیری از لغو رانت مالیاتی صندوق‌ها
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • شفافیت در هزینه‌کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی
  • شفافیت در هزینه کرد‌ها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • شفافیت در هزینه کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند