Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سیف‌الله صمدیان با اشاره به ویژگی‌های پوستر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال خلاقیتی در ایده پوستر جشنواره دیده می‌شود که بر اساس آن، سیمرغ از اقیانوس جوشان و خروشان سینما یا فرهنگ ایرانی پر می‌کشد و بال‌های سیمرغ از نظر ترکیب‌بندی و فضاسازی درست طراحی شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر ، سیف‌الله صمدیان درباره پوستر این دوره از جشنواره اظهار داشت: معمولا در دوره‌های مختلف، از فرم‌های تکراری و روتین در طراحی پوستر جشنواره استفاده می‌شد اما امسال خلاقیتی در ایده دیده می‌شود که بر اساس آن، سیمرغ از اقیانوس جوشان و خروشان سینما یا فرهنگ ایرانی پر می‌کشد و به اعتقاد من، این ایده بسیار مناسبی برای پوستر این دوره از جشنواره است و حتی بال‌های سیمرغ در آن، از نظر ترکیب‌بندی و فضاسازی درست طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صمدیان با اشاره به انتقاد‌های غیراصولی درباره پوستر جشنواره فیلم فجر گفت: ایراد گرفتن‌ها و نقدهای ناپخته و ابتدایی راهی از پیش نمی‌برد. فضای مجازی با تمام مواهب و مزایایی که برای انسان معاصر دارد، خطراتی را در عرصه فرهنگ ایجاد کرده به طوری که دیگر نمی‌توان همه چیز را در جای درست و صحیح خود دید. در گذشته اگر پوستری طراحی می‌شد، حتما متخصصان و صاحب‌نظران گرافیک و هنرهای تصویری، در مورد آثار نظر می‌دادند و در ارزیابی‌ها، به حُسن‌های اثر و اشکالات پرداخته می‌شد اما امروزه، موقعیت به گونه‌ای شده که تا پوستر یک جشنواره‌ طراحی می‌شود، همه می‌توانند فضا را سریعا علیه آن در سراسر کشور، حتی دنیا انتقال دهند، یا به نفع آن اثر فضاسازی کنند!

رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان گفت: حس می‌کنم انتقادهای اخیر درباره پوستر جشنواره ملي فیلم فجر، بیش از این که تخصصی باشد، تحت‌تأثیر بازي‌هاي سياست‌زده فرهنگي است و يکسري اهداف خاص غيرحرفه‌اي پشت آن وجود دارد. البته من اصلا نمي‌دانم که چه کسي اين نقد منفي را شروع کرد اما زماني‌که شنيدم برخي اظهارنظر کردند بال اين سيمرغ از طرح آماده کامپيوتري استفاده شده است، متعجب شدم! اولا باید به این دوستان نقاد بگویم که در دنیای امروز برای همه چیز در هر ایده‌ای - چه از طریق سینما و چه از طریق گرافیگ- می‌توان از افتر افکت، فتوشاپ و سایر ابزارهای گرافیکی که در دسترس است، استفاده کرد. فقط ایده و اجرای مناسب آن لازم است که گرافیست باید به این ایده و اجرا برسد. از سویی به قول عباس کیارستمی «اگر شما می‌توانید کپی کنید، کپی کنید به شرطی که یک قدم از کپی جلو بزنید.» یعنی کپی کردن، بعضی اوقات افتخار است به شرطی که یک قدم از اصل آن جلو بزنید زیرا ایده‌ای که دارید با اصل آن اجرا، درمی‌آید.

صمدیان تصریح کرد: به اعتقاد من «حمیدرضا بیدقی» به خاطر نوع خلاقیتی که در ایده‌پردازی دارد، از استثنائات گرافیک‌ است. هیچ زمان اثر بی‌نظیر او در پاسداشت عباس کیارستمی و طراحی‌اش از آرم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را نمی‌توان فراموش کرد، زیرا مینی‌مالیستی‌ترین و تاثیرگذارترین پوستری بود که برای بزرگداشت عباس کیارستمی - که یکی از سمبل‌های درخشان سینمای کودکان و نوجوانان است- ارائه شد و در مراسم تشییع او مورد استفاده قرار گرفت...

این کارشناس با اشاره به مجموعه آثار حمیدرضا بیدقی و فعالیت‌هایش در جشنواره فجر، گفت: من نمی‌خواهم دفاعی از حمیدرضا بیدقی داشته باشم که آثار او، خود دارای جایگاه هستند. من می‌خواهم از جو خاصی که ایجاد شده، حرف بزنم و امیدوارم نقدهایی که صورت می‌گیرد، بیشتر از سر دلسوزی و تخصصی باشد تا بتوانیم از ورای نقد درست، به فضای آرام و بی غل و غش فرهنگی برسیم.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۸۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)، علی‌محمد رادمنش دبیر بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر رضوی گفت: سومین جشنواره ملی تئاترخیابانی رضوی از یکم تا سی و یکم اردیبهشت با اجرای ۱۸ گروه در ۱۰ استان زنجان، تهران، ایلام، البرز، گیلان، سمنان، اصفهان، همدان، آذربایجان شرقی و کرمان افتتاح شد.

وی به جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب این بخش اشاره کرد و افزود: نخستین اجرای جشنواره امروز یکم اردیبهشت با اجرای گروه نمایش «لکه‌های پاک» از استان زنجان آغاز شد که تا پایان این ماه نیز ادامه دارد.

به گفته رادمنش این نمایش با ایده‌پردازی آرزو بهرامی و کارگردانی فرشته جعفری است که یکم، دوم و سوم اردیبهشت در صحن سبزه میدان، و هفدهم و هجدهم این ماه نیز در مدارس و دانشگاه زنجان به اجرای عموم می‌رود.

وی با بیان اینکه نمایش «دلتنگی» با ایده‌پردازی و کارگردانی آرزو کرمی‌زند از تهران از دوم تا نهم اردیبهشت در محوطه تئاتر شهر و پهنه رودکی به اجرا می‌رود، گفت: نمایش «نذر مادر» نیز به قلم پژمان شاهوردی و کارگردانی مالک آبسالان هشتم تا پانزدهم اردیبهشت در مرکز شهر ، بازار، بیشه دراز و حاضرمیل دهلران به نمایش درخواهد آمد.

به گفته دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی، نمایش «وصیت» با ایده‌پردازی و کارگردانی سیدسوران حسینی از مریوان کردستان نهم تا شانزدهم اردیبهشت در بازار و مرکز کرج به میزبانی استان البرز اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه نمایش «خواب شیرین صحن گوهرشاد» به قلم و کارگردانی سعیدخیرالهی چهاردهم تا بیست و یکم اردیبهشت در مرکز شهر و بازار ایلام اجرای عموم می‌کند، ادامه داد: نمایش «برجون شیطون لعنت» با ایده‌پردازی احمد جولایی و کارگردانی شهاب راحله هفدهم تا بیست و چهارم اردیبهشت در محوطه تئاتر شهر و پهنه رودکی و پارک دانشجو تهران به اجرای عموم خواهد رفت.

رادمنش گفت: نمایش «وفای به عهد»، به نویسندگی و کارگردانی اکبر قهرمانی از رباط کریم نیز ۲۱، ۲۲ و ۲۷ اردیبهشت در صحن امامزاده عمادالدین، ۲۳ و ۲۶ این ماه در میدان استقلال و بیست و چهارم اردیبهشت در پارک فدک شهر پرند اجرای عموم می‌شود. نمایش «آهوبره» به نویسندگی و کارگردانی رضا فقیهی از تهران، ۲۱ تا ۲۶ اردیبهشت به ترتیب در فرهنگسرای خاوران، بوستان فدک، بوستان پامچال، فرهنگسرای ولا، فرهنگسرای خانواده، بوستان رازی، بوستان نرگس و محوطه تالار شهر ، اجرای عموم را تجربه خواهد کرد. نمایش «رسم چادر» نیز با ایده‌پردازی و کارگردانی وحید عبداللهی از همدان ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت به ترتیب در تئاتر شهر، بهار، پارک مردم، کوی خضر، بوعلی، تالار فجر، باغ بهشت و میدان امام استان همدان به اجرا می‌رود.

به گفته وی، نمایش «غلام شیپوری» با ایده‌پردازی مصطفی جعفری خوزانی و کارگردانی پویان عطایی ۲۱ تا ۲۶ اردیبهشت در پل خواجو، سی و سه پل، چهارباغ عباسی، میدان نقش جهان اصفهان و ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت در نمایشگاه آه و آهو شهر کاشان اجرای عموم خواهد داشت. همچنین
نمایش «ساعت حرکت»، به قلم مهدی صالحیار و و کارگردانی حامد ترابی نهاد از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت به ترتیب در مجتمع الغدیر، ائل گلی، سنگفرش تربیت، مقبره الشعرا، مرکز خرید لاله پارک، آموزشگاه هنر ششم، موزه قاجار و عینالی به نمایش درخواهد آمد.

وی اضافه کرد: نمایش «یک سلام ناب» با ایده‌پردازی پژمان شاهوردی و کارگردانی محمد یوسفی‌زاده، ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت در آموزشگاه تیراژه، بوستان بازنشستگان و دبیرستان‌های فاطمیه، راه زینب، سما، حقیقت و کوثر به نمایش درمی‌آید.

رادمنش همچنین اعلام کرد که نمایش «دختر شیرزاد یهودی و امام رضا (ع)»، به قلم و کارگردانی علی افسری نژاد، از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت در فرهنگسرای عاشورا، تئاتر شهر، نصرت آباد، محمودآباد، حسین آباد، هماشهر، زیدآباد و پسوجان مرند سیرجان به اجرای عموم خواهد رفت و نمایش «چه سبزم امروز»، به نویسندگی و کارگردانی علی‌اصغر خطیب‌زاده از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت در شاهرود فرهنگسرای بهمن، بسطام، دامغان شهرک امیریه، شهر دیباج، شهر کلاته، روستای عبدیا، تکیه ابولفضل دامغان و زینبیه دامغان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه نمایش «ضامن» با ایده‌پردازی و کارگردانی سید عباس میرمعنوی از رشت نیز از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت در شهرهای رشت، فومن، صومعه سرا، لنگرود، لاهیجان وآستانه اشرفیه اجرا خواهد داشت، گفت: نمایش «دخیل» با ایده‌پردازی محسن پورنظری و کارگردانی مصطفی زحمتکش نیز از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت اجرا در شهرهای ؛ رشت، فومن، صومعه سرا، لنگرود، لاهیجان و آستانه اشرفیه اجرای عموم دارد.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی عنوان کرد: نمایش «در ... مانده» با ایده‌پردازی محمدرضا جعفری لفوت و کارگردانی میلاد حسین زاده از آستانه اشرفیه از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت اجرا در شهرهای رشت، فومن، صومعه سرا، لنگرود، لاهیجان وآستانه اشرفیه و نمایش «آرزوی آرزو» با ایده‌پردازی حیدر رضایی و کارگردانی امیر امینی و آرزو علیپور از لاهیجان نیز از ۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت در شهرهای رشت، فومن، صومعه‌سرا، لنگرود، لاهیجان و آستانه‌اشرفیه اجرای عموم خواهد داشت.

آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی در تاریخ ۲۹، ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت با حضور ۱۹ کارگردان جشنواره، همزمان با اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) به میزبانی شهر مشهد مقدس برگزار می‌شود.

کد خبر 6084201 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره دانش آموزی از ایده تا بازار
  • پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد
  • پوستر «همسایه شما، زهره» با طراحی مجید برزگر منتشر شد
  • پوستر جنجالی جشنواره کن ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • «آن دو» و «آپاراتچی» صاحب پوستر شدند
  • شهید خردسال در قاب «آن دو»/ رونمایی از پوستر فیلم
  • معرفی و دانلود بهترین طرح‌های بکگراند دفاع مقدس
  • پوستر جنجالی جشنواره کن ۲۰۲۴
  • اعلام جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی
  • پوستر جنجالی جشنواره کن ۲۰۲۴ | صحنه‌ای از یک فیلم که در این جشنواره رد شده بود | تصاویر