Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رشت با بیان اینکه مهمترین راه ارتقا شیوه زندگی و سبک زندگی قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار است گفت:مهمترین عامل ارتقا سطح فرهنگ و بینش فرهنگی جامعه افزایش اطلاعات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر متین انجم روز، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رشت در همایش بررسی رابطه بین سبک زندگی و عناصر هویت بخش در جوامع مختلف که شب گذشته (۱۹ آذر) در نمایشگاه کتاب گیلان برگزار شد، به تفاوت بین جوامع سنتی و مدرن پرداخت و گفت: جوامع دنیای امروزی یا مدرن هستند یا در حال گذار و نمونه کامل یک جامعه سنتی بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه جامعه سنتی در تقابل با جامعه مدرن قرار دارد افزود: مهترین تفاوت این جوامع در روابط است و رابطه های شخصی در برابر روابط غیرشخصی قرار می گیرد زیرا جوامع سنتی دارای پیوندهای عاطفی بوده که ریشه در ناخودآگاه افراد دارد و در جهت منافع گروهی حرکت می کند.

 

انجم روز خاص گرایی در برابر عام گرایی را تفاوت دیگر جوامع سنتی و مدرن اعلام کرد و اظهار داشت: در جوامع مدرن با پدیده عام گرایی مواجه هستیم و فارغ از روابط شخصی، تخصص و شایسته سالاری جایگاهی ویژه دارد.

 

وی ادامه داد: تخصص گرایی، خرد گرایی و عقل گرایی از ویژگی های جوامع مدرن است که بر سبک زندگی تاثیر گذارده و دیگر از پیوندهای عاطفی جوامع سنتی خبری نیست.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رشت با بیان اینکه کنش های سیاسی و اجتماعی جوامع سنتی، عاطفی است تصریح کرد: جوامع سنتی نمی توانند گام مهمی در جهت ورود به سبک زندگی که جوامع را به سمت جلو سوق می دهد، بردارند.

 

وی با اشاره به جوامع درحال گذار اذعان کرد: برخی جوامع، ویژگی ها و جنبه های از زندگی مدرن و سنتی را باهم دارا هستند که به این جوامع، جوامع در حال گذار گفته می شود. این جوامع در برخی ساخت ها مدرن و در برخی سنتی هستند.

 

انجم روز با بیان اینکه مدرنیته یا پیشرفت همزمان دارای دو بخش است اظهار داشت، یک بخش از مدرنیته، مدرنیسم، بینش فرهنگی و بخش دیگر مدرنیزاسیون یعنی جنبه ابزاری و تکنولووژی مدرنیته است که مکمل یکدیگر بوده و فقدان هر کدام جوامع را ثابت نگه داشته و یا به عقب می کشاند.

 

وی اضافه کرد: بینش فرهنگی مدرنیته همان خرد گرایی، علم باوری، حاکمیت قانون، حقوق شهروندی است که این بینش به جوامع سنتی راه نمی یابد و صرف جنبه ابزاری مدرنیته است که در جوامع سنتی دیده می شود و این ابزار  بدون پیش زمینه فرهنگی فایده ایی ندارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد رشت ادامه داد: در جوامع در حال گذار تمام ابزارهای مدرنیته وجود دارد اما به ارتقای سطح فرهنگ کمک نکرده و حتی در جهت توده ایی شدن این جوامع نیز گام بر می دارد زیرا اطلاعات سطحی و بدون تفکر و صرفاً در جهت تاثیرگذاری و جذب مخاطب ارائه شده و عمقی نیست که در فضای مجازی شاهد این نوع از انتقال اطلاعات هستیم.

 

وی با تصریح اینکه یکی از مهمترین گام های افزایش اطلاعات عمیق رجوع به منابع اصلی مانند کتاب و نشریات علمی است تاکید کرد: مهمترین عامل ارتقا سطح زندگی، ارتقا سطح فرهنگ و بینش فرهنگی جامعه است که مهمترین گام آن افزایش اطلاعات است.

 

انجم روز با بیان اینکه در بین ابزارهای اطلاع رسانی، کتاب والاترین جایگاه را دارد خاطرنشان کرد: مهمترین راه ارتقا شیوه زندگی و سبک زندگی قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار است.

 

وی تاکید کرد: باید جامعه را در مسیر ارتقا بینش فرهنگی هدایت کنیم.

پایان پیام/84

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۹۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گیلان ظهر شنبه با هدف بررسی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تشکیل جبهه فرهنگی و مأموریت‌های این نهاد انقلابی برگزار شد.

«زهرا ایمان پور» فعال فرهنگی در این نشست با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در راستای وجود یک جبهه‌ی هماهنگ در مقابل ما، اظهار کرد: ما متوجه این قضیه هستیم که دشمن از اوایل انقلاب تا کنون با تمام قوای جسمی و فکری و مالی خود در مقابل ما ایستاده تا برای ملت ما موانعی ایجاد کند که بیش از این اسلام در خاورمیانه گسترش نیابد زیرا مهمترین قاعده اسلام، ایستادگی در مقابل استکبار دشمن است.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه ما نیازمند به یک پشتوانه‌ی فکری و فرهنگی در تشکیلات هستیم، افزود: ما نباید با نسل جوان طبق برنامه و کتاب‌های چندین سال قبل پیش ببریم، ما باید با یک شناسایی جدیدی از نیازهای جوانان امروزی پیش رویم تا بتوانیم با این نسل ارتباط بگیریم.

وی ادامه داد: در راستای خود سازی ما باید در قدم اول از خودمان بگذریم و قدم بعدی در این راستا این است که باید گفتار درست و حق را بشناسیم و طبق آن گفتار پیش رویم برای متواضع شدن و مقابله با نفس خودمان باید تقوا پیشه کنیم.

ساجده قادری نیز در این نشست با بیان به اینکه سقوط فرهنگی یک شبه ایجاد نمی‌شود، تصریح کرد: اغتشاشات سال گذشته یک بزنگاهی بود برای ما، که متوجه شویم یک مسئله دروغین می‌تواند جامعه ما را تحت تأثیر قرار دهد، ما نیازمند به یک آگاه سازی متداوم هستیم برای نسل جدید تا در چنین مواقعی جامعه دچار لغزش نشود.

این مشاور و فعال حوزه سبک زندگی با اذعان به اینکه اگر ما در مسائل توحیدی قوی باشیم دیگر در بزنگاه‌ها دچار لغزش نمی‌شویم، اظهار کرد: شیطان همیشه ما را به مسائل سرگرم کننده اغوا می‌کند اما اگر ما به مضامین قرآنی مراجعه کنیم به تفکر و تعقل وا می‌دارد و جامعه‌ای می‌تواند سقوط کند که فکر و فرهنگ آن جامعه گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه ما نیازمند به اتاق فکرهای تخصصی در گروه‌های فرهنگی خودمان هستیم، بیان کرد: ما باید هم سطح دشمن در فضاهای مجازی مقابله کنیم، مثل خبر حمله ایران به اسرائیل که دشمن این حمله را کاملاً یک چیز کوچک نشان داد و فضای مجازی هم پر شد از نظرات دشمن در راستای همین قضیه پس ما نیازمند به یک سری جهادگری در این فضا هستیم تا با جان و مالشان تمام قد در این فضا کار کنند.

کد خبر 6089903

دیگر خبرها

  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد